- 2 Mart 2017
- 1.523
- 819
- 53
- 44
- Konu Sahibi BettyRuble
AynenBence de. Ayrı ayrı bu derdi taşımak daha zor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
AynenBence de. Ayrı ayrı bu derdi taşımak daha zor.
Batıkent metro durağında var Eryaman da ve birinde Sincan'da var bildiğim kadarıyla.Gimsa hiç görmedim nerde var.
yani baya yaygin aslinda. Komsulariniza falan bir sorsaniz muhakkak giden vardir. Ya da semtinizi yazarsaniz da bilen cikabilir buradan marketin yeriniGimsa hiç görmedim nerde var.
Gross marketler uygun oluyormuş diye duydum. Araştırıcam bu konuyu komşum bilir.yani baya yaygin aslinda. Komsulariniza falan bir sorsaniz muhakkak giden vardir. Ya da semtinizi yazarsaniz da bilen cikabilir buradan marketin yerini
yani gimsada toptan alman gerekmiyor. Sebze meyve deterjan vs her sey bulunuyor. 5 yildir Ankaradayim, İstanbuldan ilk geldigimde şok gecirmistim. Burada hayat daha kolay =)Gross marketler uygun oluyormuş diye duydum. Araştırıcam bu konuyu komşum bilir.
Aday memur olarak verilen eğitimde bir şube müdürü ilk ders olarak " sakin kimseye kefil olmayın,paranız varsa çıkarın cebinizden verin,ama kefil olmayın".Bu konuyu ikinci derse bırakırsam salonda ki en az iki kişi akbaba kurbanı olur" , demiştiİşte bazı insanlar çok acımasız bazıları da biraz saf olunca böyle üzücü tablolar çıkıyor ortaya.
Yeter canım yeter ki karı koca ayrı olmayın 5 liralık yiyeceğinize 3 liralık yersiniz ama birlikte yersiniz zira benim eşim bizden ayrılınca gözü dişarılara Kaydı sonuç malum çıtır bi kıza aşık oldu adam onu evli değilim diye bi sürü yalanlarla kendine aşık etmiş neyse söylemek istediğim eşinden asla ayrı kalmaArkadaşlar merhaba.
Allahım bizi sevdiklerimizle sağlığımızla sınamasın diyerek konuyu açayım.
Eşimle tayin durumundan ötürü ayrı yaşıyoruz.
İkimiz de çalışıyoruz yeni evliyiz.
Normalde gelirimiz çok iyi amaa ciddi bir borca girdik istemeden (arkadaşına kefil olduğu için ciddi bir borcun içindeyiz karışık konular).
Bu konu çok canımı sıkıyor beni boğuyor.
Şimdi ayrı yaşadığım eşimin eş durumu tayini açıldı ancak şöyle bir durum var.
Yanıma gelirse doğuda aldığı maaştan epey düşüş olacak (ek ders kesintileri malum).
Kredi kartlarından kurtulduk. Kira ve borç kredisi sabit ödememiz var.
Her şeyi çıkarırsak elimizde temiz 1.000 tl kalıyor.
Aylık geçinmeye 1.000 tl yeter mi.
Bebek yok ikimiz yaşıycaz arabamız yok benim yol masrafım yok onun 60 tl gibi bir masrafı olacak yol için aylık.
Çaresiz hissediyorum kafam karışık borç altında eziliyoruz.
Evet sorum bu 1.000 tl iki kişiye yeter mi?
Bende Ankara da yaşamıştım bir sene be gimsa kadar güzel ve ucuz bi yer görmedim meyve sebze bile Pazardan bin kat daha ucuzdu çok özledim Gimsayıyani gimsada toptan alman gerekmiyor. Sebze meyve deterjan vs her sey bulunuyor. 5 yildir Ankaradayim, İstanbuldan ilk geldigimde şok gecirmistim. Burada hayat daha kolay =)
sonra sutculer geliyor, alip kendi yogurdumu yapiyorum. Hem cok ekonomik oluyor hem de hazir yogurt gibi katkili olmuyor.
Ek ders olayını şimdiden bilemiyoruz olabilecek en minimum bütçeye göre hareket etmemiz gerekiyor, o ihtimal ile.Biz de eşimle farklı şehirlerde yaşıyoruz, hatta ben de bu dönem özür grubu düşünüyorum.
Eşinizin ek dersinin olmayacağı garanti mi? Yani belli olmaz ki o daha göreve başlamadan?
Osym, ataturk aof, meb sınavlarında gözetmenlik istesin, büyükşehirlerde daha fazla görev çıkıyor diye biliyorum.
4 yıl boyunca maaşlarınız da sabit kalmayacak, illa artış göreceksiniz kuş kadar da olsa, taksitler sabitse o da fark ettirir uzun vadede.
Eşinizin branşını bilmiyorum ama destekleme-yetiştirme kursuna başvurabilir, özel eğitim kurumlarında saat ücreti karşılığında çalışabilir, özel ders verebilir.
Evinizi eğlenceli hale getirmenizi tavsiye ederim, internet+film/dizi/belgesel paketli tv aboneliğiniz olsun, evde güzel zaman geçirebilmek sizi daha az dışarı itecektir.
Eşinizde ve sizde devletin yaptığı zorunlu BES varsa iptal ettirin, ilerde yeniden açtırırsınız, iki kişiden neredeyse 200 lira olur.
Alışverişlerinizi büyük toptan marketlerden yapıp sık sık markete girmezseniz (zira girdikçe alakasız çok şey alınıyor) bence geçinilir. Şahsen makarnayı bile Metrodan 5kg paket alıp attım eve, paketi 59 kuruşa mı ne gelmişti, hem de o alışverişi arabayla yapmıştık daha sonra marketten eve taşımak zorunda kalmadım. Toptan market hastasıyım, her şeyin devasa paketlerde olmasına bayılıyorum.
Kettle ve fırın fazla kullanmayın elektrik faturasını ciddi dalgalandırıyorlar.
İlk aklıma gelenler bunlar oldu.
Yaparsınız bence, mantıklı adımlarla gayet mis gibi olur.
Bol şans.
Ah ah ne diyebilirim ki. Bu konuyu düşünüp sağlığımı etkilemekten korkuyorum.Aday memur olarak verilen eğitimde bir şube müdürü ilk ders olarak " sakin kimseye kefil olmayın,paranız varsa çıkarın cebinizden verin,ama kefil olmayın".Bu konuyu ikinci derse bırakırsam salonda ki en az iki kişi akbaba kurbanı olur" , demişti
Uv fenaymış. Allah korusun.Yeter canım yeter ki karı koca ayrı olmayın 5 liralık yiyeceğinize 3 liralık yersiniz ama birlikte yersiniz zira benim eşim bizden ayrılınca gözü dişarılara Kaydı sonuç malum çıtır bi kıza aşık oldu adam onu evli değilim diye bi sürü yalanlarla kendine aşık etmiş neyse söylemek istediğim eşinden asla ayrı kalma
Çıkarsın ama kesinti oluyor erken çıktıgın için.Ek ders olayını şimdiden bilemiyoruz olabilecek en minimum bütçeye göre hareket etmemiz gerekiyor, o ihtimal ile.
BES’ten çıkabilir miyiz bilmiyorum kalsın diye kararlaştırmıştık, onu bi düşüncem.
Güzel tavsiyeler için teşekkürler.
Süpersin bacım, böyle bi konu açsana, bir şeyler öğrenelim.Biz de eşimle farklı şehirlerde yaşıyoruz, hatta ben de bu dönem özür grubu düşünüyorum.
Eşinizin ek dersinin olmayacağı garanti mi? Yani belli olmaz ki o daha göreve başlamadan?
Osym, ataturk aof, meb sınavlarında gözetmenlik istesin, büyükşehirlerde daha fazla görev çıkıyor diye biliyorum.
4 yıl boyunca maaşlarınız da sabit kalmayacak, illa artış göreceksiniz kuş kadar da olsa, taksitler sabitse o da fark ettirir uzun vadede.
Eşinizin branşını bilmiyorum ama destekleme-yetiştirme kursuna başvurabilir, özel eğitim kurumlarında saat ücreti karşılığında çalışabilir, özel ders verebilir.
Evinizi eğlenceli hale getirmenizi tavsiye ederim, internet+film/dizi/belgesel paketli tv aboneliğiniz olsun, evde güzel zaman geçirebilmek sizi daha az dışarı itecektir.
Eşinizde ve sizde devletin yaptığı zorunlu BES varsa iptal ettirin, ilerde yeniden açtırırsınız, iki kişiden neredeyse 200 lira olur.
Alışverişlerinizi büyük toptan marketlerden yapıp sık sık markete girmezseniz (zira girdikçe alakasız çok şey alınıyor) bence geçinilir. Şahsen makarnayı bile Metrodan 5kg paket alıp attım eve, paketi 59 kuruşa mı ne gelmişti, hem de o alışverişi arabayla yapmıştık daha sonra marketten eve taşımak zorunda kalmadım. Toptan market hastasıyım, her şeyin devasa paketlerde olmasına bayılıyorum.
Kettle ve fırın fazla kullanmayın elektrik faturasını ciddi dalgalandırıyorlar.
İlk aklıma gelenler bunlar oldu.
Yaparsınız bence, mantıklı adımlarla gayet mis gibi olur.
Bol şans.
Ev kirası içinde miArkadaşlar merhaba.
Allahım bizi sevdiklerimizle sağlığımızla sınamasın diyerek konuyu açayım.
Eşimle tayin durumundan ötürü ayrı yaşıyoruz.
İkimiz de çalışıyoruz yeni evliyiz.
Normalde gelirimiz çok iyi amaa ciddi bir borca girdik istemeden (arkadaşına kefil olduğu için ciddi bir borcun içindeyiz karışık konular).
Bu konu çok canımı sıkıyor beni boğuyor.
Şimdi ayrı yaşadığım eşimin eş durumu tayini açıldı ancak şöyle bir durum var.
Yanıma gelirse doğuda aldığı maaştan epey düşüş olacak (ek ders kesintileri malum).
Kredi kartlarından kurtulduk. Kira ve borç kredisi sabit ödememiz var.
Her şeyi çıkarırsak elimizde temiz 1.000 tl kalıyor.
Aylık geçinmeye 1.000 tl yeter mi.
Bebek yok ikimiz yaşıycaz arabamız yok benim yol masrafım yok onun 60 tl gibi bir masrafı olacak yol için aylık.
Çaresiz hissediyorum kafam karışık borç altında eziliyoruz.
Evet sorum bu 1.000 tl iki kişiye yeter mi?
Ev kirası 1000 zaten. O çıkınca, aidat, sabit borçlar çıkınca elimizde 1000 kalıyor.Ev kirası içinde mi
Bak biz antepte oturuyoruz . bizimde kredi şudur budur var idare ederseniz belki ama kışın biraz zor gibi ama yazın doğal gaz falan yok olur yazın.Ev kirası 1000 zaten. O çıkınca, aidat, sabit borçlar çıkınca elimizde 1000 kalıyor.
O 1000 tl ile karnımızı doyurup faturaları ödeyebilir miyiz diye soruyorum.