Bu şartlarda çalışılır mı?

Sis_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2021
376
244
53
Merhaba arkadaşlar,

İş arama sürecindeyim. Bir telekomünikasyon bayii ile görüştüm. Şartları şu şekilde: sabah 9 akşam 8.30 Asgari ücret, sigorta, prim. Mağazanın bütün sorumluluğu ben de olacak. 12 aylık bir sözleşme yapacak bu 12 aylık süreçte onlar işten çıkartamayacak ben çıkmak istersem tazminat ödeyeceğim. Kalıcı personel aradıkları için bu sözleşmeyi yapıyorlarmış.

Ülkenin durumu malum iş beğenmemek gibi bir lüksümüz yok ancak çalışma saatleri bana fazla geldi. Özel hayatıma hiç vakit ayıramayacağım. İş çıkışı bir yerde oturmak istesem, spor yapmak istesem (yürüyüş veya spor salonu) nasıl vakit bulabilirim ki.

Sizin çalışma şartlarınız nasıl? Yoksa ben şımarıklık mı ediyorum?

Sabah 9 akşam 8.30 günde 11 buçuk saat. Bir saat ara dinlenmesi olsa günde 10,5 saat, haftada 52,5 saat yapar. Asgari ücret verebilmeleri için haftada en fazla 45 saat çalıştırmaları gerek. 45 saatten fazlası için ayrıca para vermek zorundalar. İşi kabul eder misiniz etmez misiniz bilmem. Sadece haklarınızı bilin diye yazıyorum.

plantasyonlarda köle olsaydık bari bundan daha iyidir. sahibin verdiği yemekler, yatacak kalacak yer, üstbaş berbat olsa da asgari ücretle tek başına yaşam mücadelesi veren insan zaten daha iyisini sağlayamaz gibi geliyor bana. yazıklar olsun.

savmalayin ne demek isten istifa edersem tazminat odeyeceksin ?
oyle sacmalik mi olur .
ihbar suresi diye bisey var 6 ay calisirsaniz 15 gun once isten ayrilacaginizi bildirmeniz gerekiyor yada 1 aylik maasi aldiginiz gerinoduyorsunuz .
siz muhtemelen kurumsal bayii ile degil , şube gibibbir kisinin islettigi yerle anlasmaya calisiyorsunuz , oyle bir sacmalik olmaz

bende sabah 9 akşam 19 çalışıyorum. günde 10 saat ve haftanın 6 günü. insani çalışma koşulları değil kesinlikle. birde asgari ücretle hiç değil. sözleşme de sıkıntı sizin yerinizde olsam tereddüt ederdim bende. başka daha iyi şartlarda bir iş bulursunuz belki?

Ben cok şükür ki 9-18 çalışıyorum haftasonu ve resmi tatilleim var kurumsal bir firmadayim.Ancak ilk basladigim 2012 yillari mesai almadan fazla mesaiye kaldigimiz coktu şükür ki sgk el koydu şimdi böyle bir sey yok
Ben su an çıkarılsam işten yine markette kasiyerlik de olsa kurumsal bir firma da is arardım inanin su işimde bile 3 ve 1,5 yaşındaki cocuklarimla hayatima zaman ayıramıyorum cok zor hersey

Asgari, yol, yemek, prim, sigorta seklinde gunde 7.5 saat calisabileceginiz bir suru mağaza/market var. Hem de size hic bir sorumluluk yuklemeden...

Cok kucuk bir yerde degilseniz bunu ihtimal olarak bile görmeyin. Hastalanip rapor alsaniz bile sorun olur

Prim demişsiniz . Prim nasıl bir prim hatrı sayılır ve alma ihtimaliniz yüksek bir rakam mı ? Bir de eğer çıkarsanız sizin ödeyeceğiniz tazminat ne kadar ?

Prim demişsiniz . Prim nasıl bir prim hatrı sayılır ve alma ihtimaliniz yüksek bir rakam mı ? Bir de eğer çıkarsanız sizin ödeyeceğiniz tazminat ne kadar ?
Primler iyiymiş, işten ayrılırsam yüksek bir tazminat ödeyecekmişim. Sayı olarak bilgim yok.

Merhaba arkadaşlar,

İş arama sürecindeyim. Bir telekomünikasyon bayii ile görüştüm. Şartları şu şekilde: sabah 9 akşam 8.30 Asgari ücret, sigorta, prim. Mağazanın bütün sorumluluğu ben de olacak. 12 aylık bir sözleşme yapacak bu 12 aylık süreçte onlar işten çıkartamayacak ben çıkmak istersem tazminat ödeyeceğim. Kalıcı personel aradıkları için bu sözleşmeyi yapıyorlarmış.

Ülkenin durumu malum iş beğenmemek gibi bir lüksümüz yok ancak çalışma saatleri bana fazla geldi. Özel hayatıma hiç vakit ayıramayacağım. İş çıkışı bir yerde oturmak istesem, spor yapmak istesem (yürüyüş veya spor salonu) nasıl vakit bulabilirim ki.

Çalışma saatlerine göre ücret orantılı değil. İş hukukuna göre haftalık çalışma saati 45 saattir. Günlük 7.5 saate tekabül ediyor. Bunun üzeri saatteki çalışmalar ekstra çalışmaya girer ve ekstra ücrete sebebiyet verir. Haberiniz olsun.

Merhaba arkadaşlar,

Kalıcı personel aradıkları için değil kim bilir nasıl işler kitliyorlar zorluyorlar da millet kaçıyor diyedir o sözleşme hiç bulaşmayın

Back
X