Bu şartlarda çalışılır mı?

Arkadaşlar lütfen bu konuda herkes bilmeyene anlatsın. İŞİ BIRAKMA TAZMINATI DİYE BİR ŞEY YOK. Yasal anlamda konuşuyorum. Eğer size eğitim vermişlerse ancak o zaman eğitim meblağı istenir, mesela nasıl eğitimler? Pilotluk egitimi veren şirket o pilotun X sene kendi bünyesinde çalışmasını şart koşabilir. Çoğu iste bu söz konusu değil zaten.
İnsanca degil yani bu kadar saat. Günün sonunda salağa döner insan. Kendileri için de tehlikeli aslında gerzeklerin.

Sabah 9 akşam 8.30 günde 11 buçuk saat. Bir saat ara dinlenmesi olsa günde 10,5 saat, haftada 52,5 saat yapar. Asgari ücret verebilmeleri için haftada en fazla 45 saat çalıştırmaları gerek. 45 saatten fazlası için ayrıca para vermek zorundalar. İşi kabul eder misiniz etmez misiniz bilmem. Sadece haklarınızı bilin diye yazıyorum.
Hafta sonu da calisiyorsa daha fazla calismis olacak

Şikayet edilemiyor mu ya bu sureler ne utanmaz arlanmaz 12 saat calistiriyolar ustune asgari veriyorlar ustune tum işi kitliyorlar bir de istifa edersen para alıyorlar
Çalışmayın bence kasiyerlik çocuk bakıcılığına baksanız.
Ev temizlemeye gitseniz gunde 4 saat calissaniz 300 alsaniz haftada 4 gün gittiniz diyelim ayda 4800 olur miss gibi para

İşten çıkaramayacaklarına göre işinden memnun kalmadıkları birine nasıl mobing yaparlar düşünebiliyor musunuz? Hatta işinizden memnun olsalar bile canları istedi diye işten çıkıp tazminat ödetmek için yapabileceklerini düşünemiyorum. Zaten anlayışlı insan olsalar mesai saatlerinizi o şekilde ayarlamazlar.

İşten çıkaramayacaklarına göre işinden memnun kalmadıkları birine nasıl mobing yaparlar düşünebiliyor musunuz? Hatta işinizden memnun olsalar bile canları istedi diye işten çıkıp tazminat ödetmek için yapabileceklerini düşünemiyorum. Zaten anlayışlı insan olsalar mesai saatlerinizi o şekilde ayarlamazlar.
Haklısınız. Bu tarz bir sözleşmenin hukuki dayanağı olmaması lazım. Sonuçta ilk 2 ay deneme süresi oluyor. Karşılıklı memnuniyet sağlanmazsa işveren çalışanın işine son verebilir veya çalışan işten ayrılabilir.

9-6 çalışıyorum ve haftasonu tatil. Asgari ücret alıyorum + 560 yemek kartı.
Ben de bu tarz saatli bir yerle görüşmüştüm ve saatinden dolayı 3500 istedim aramadılar daha da beni :D asgari ücrete emeğimi sömürtemem.
Bence girmeyin mağazalarda şartlar daha iyi.

Merhaba arkadaşlar,

İş arama sürecindeyim. Bir telekomünikasyon bayii ile görüştüm. Şartları şu şekilde: sabah 9 akşam 8.30 Asgari ücret, sigorta, prim. Mağazanın bütün sorumluluğu ben de olacak. 12 aylık bir sözleşme yapacak bu 12 aylık süreçte onlar işten çıkartamayacak ben çıkmak istersem tazminat ödeyeceğim. Kalıcı personel aradıkları için bu sözleşmeyi yapıyorlarmış.

Ülkenin durumu malum iş beğenmemek gibi bir lüksümüz yok ancak çalışma saatleri bana fazla geldi. Özel hayatıma hiç vakit ayıramayacağım. İş çıkışı bir yerde oturmak istesem, spor yapmak istesem (yürüyüş veya spor salonu) nasıl vakit bulabilirim ki.

Sizin çalışma şartlarınız nasıl? Yoksa ben şımarıklık mı ediyorum?
Bakıcım sabah 8 akşam 17 arası sadece hafta içi resmî günler çoğu kez tatil sadece çocuk bakımı ev işi yok çocuk uyursa o dinleniyor ki sabah 2 saat öğleden sonra 2 saat uyur asgari ücret+ sigorta veriyorum. Ya ben çok veriyorum ya sizin patron çok uyanık çoğu arkadaşım da bu şekilde bence çocuk bakın daha iyi

Back
X