Bu şartlarda yurtdışı mantıklı mı?

Ben de devlette muhendistim. Iş bulmadan gitmeyin bence. Evlilik yoluyla falan. Mutlaka iş bulun öyle gidin. Ne mühendisisiniz? Hangi ülkeye gidiceksiniz bunlar da önemli tabi
Neden evlilik yoluyla gitmeyin dediniz?
Ben de iş bulup gitme taraftarıyım. İşi bulup dili orada da verebiliyoruz öyle yapmayı düşünüyorum bakalım. Ülke de ingiltere yada almanya gibi A2 Almancam ve B2 ingilizcem var

aksine

tr'den bıkıp kaçmak isteyen kesim zaten genelde kurallara uyan, trafikte medeni araç kullanan, vergisini zamanında yatıran, çocuğuna dil öğremtenye çalışan, apartman hayatına uyumlu modern bir kesim bu kesim iyice ümitsiz ve endişeli en başka çocuğunun eğitiminden endişeli adaletten endişeli.

hep kural hep kural diyen tanıdıklarınız kesin evlilik yoluyla gelenlerdir... onlar tr'nin köyünden varoşundan gitme uyumsuz kesim maalesef. zamanında aileleri gitmiş...onlar da koca/karı bulup gelmiş. yoksa iş bulup gidebileceklerinden değil -büyük kısmı için istisnası vardır elbette.

ha ama tr'den gelip işte bir banka hesabı açmanın aylar süreceğini sürekli evrak işi olacağını evlerin tr'deki gibi (türkiye derken meseala benim kendi memleketim olan ilçede evler 150 m2'dir, yoksa bağcılardaki 60m2 yerleri kast etmiyorum) çift balkon, 50 m2 teras, 4 +1 olmayacağını, her ev işini kendisinin yapacağını bunları tabii ki biliyor olması lazım.

Bu anlattiklarinizin yüzde 90 i olmasi gereken seyler zaten. insanlar bizim ülkemizi iyi zannediyor. Saglik sistemi de ceza sistemi de aynen böyle olmali. O yüzden Avrupa yi cok seviyorum. Bizim ülkenin batmasinin en önemli sebeplerinden biridir gereksiz yapilan onlarcs tetkik ve hastane basvurusu

iyi hoş da
ausbildung yapmak için nasıl vize alacaklar ?

Aynen öyle ben de tam yazdiginiz sebeplerden ötürü gitmek istiyorumm. Evet ülkemiz memleketimiz ama insanindan biktim cehalet gitgide artiyor gelecek hic umdugum gibi olmadi.

Hollandaya asla gelmeyin

Birebir sizle ayni görüsteyim.

A1 dil öğrenmek hiç bir şey yalnız

+ ispanyolca korkunç kolay bir dil (3 ayda b2 olmuştum oradan biliyorum) -hafta içi 5 gün günde 5 saat ders şeklindeydi tabii. bir de Bİikentin dil dersiydi, orada aldığım dil dersini ben başka hiç bir yerde görmedim. fakat en önemli sebep ispanyolcanın çok kolay ilerleyen bir dil olması. başka diller de biliyorum.

Almanca 25 senedir ara ara konuştuğum bir dil
ara ara almanyada yaşadım çünkü hala yaşıyorum. tamam 10 senedir gelmiyordum. unutmuşum elbette ama benim ingilizcem anadil seviyesinde, kitap yazacak şekilde....bir faydası oluyor olsaydı bana olması lazımdı A1den sonra onun bir yararı olmuyor açıkçası. böyleyken ben daha b2'ye yeni yeni başladım.

bir yandan çalışıp, bir yandan akşam 8de her yer kapandığı için yemeğini suyunu tedarik etmek için koşturup, bir yandan çocuk bakıp ki çocuk dili bilmeden okula gidecek mesela ekstradan epey ilgi gerekkecek, bir yandan evin tüm işini yapıp tüm gün kursa gitmek diye bir dünya tabii ki yok. zaten kurslar genelde haftada 2 bilemediniz 3 gün oluyor. onun da yarısına gidemez ya işle çakışır ya çocuğun bir işiyle çakışır.

ve en önemlisi almanca korkunç zor bir dil. tüm gün dil dersine gidebilip başka hiç bir gailesi olmayan 18 yaşında bir genç olsa başka şeyler derdim, kendim o zamanlar 3 ayda b2 olmuştum dediğim gibi ispanyolcada, almancada 1 senede olur veya dilde iyiyse 10 ayda olur derdim mesela. ama 30+ yaş, iş, çocuk, mümkün değil. en az 2 sene. normali 3 sene.

Cok cok dogru, cok gercekci bir yazi bu. Kesinlikle katiliyorum.
Oyle A1, A2 sertifikasiyla hayata karismak imkansiz otesi,, hele Almanya'da.
Sudan cikmis balik gibi, yeni dogmus ve etrafi anlamaya ve kendini anlatmaya calisan bebek gibi oluyo insan.
Celik gibi psikoloji lazim ama o bile yetmiyor. Anadil seviyesi olmasa bile gunluk hayata adapte olup o dili rahatlikla konusup iletisim kurulmadikca oyle zor is ki gurbet...

Iste olmasi gereken olupda olmadigi icin ulke duzelmiyo
Ozellikle multecilerin kuralsiz salgara yasadiklari icin duzelmiyo
Burayada multeci geliyo ama goze batmiyolar
Devlet imkan veriyosa cetvelle eline vururcasina kurallarada uyduruyo
Kimse yayilmiyo ortalikda

Erkeklere güven olmaz. Şimdi evlenirsiniz bakarım ederim tabiki der ne dicek normali bu çünkü. Ama sonra bir şey olur iş bulamazsınız ki olabilir yani düşük bir ihtimal değil yada başka bir şey olur. Adaptasyon sorunu olabilir genelde bu gözardı edilir ama bu da olasılığı yüksek bir durum. Yani demek istediğim böyle durumlarda issiz de olursanız yeni ülke, yeni evlilik üzerine işsizlik problemi eklenirse çok zorlanirsiniz. Zaten evliliğin ilk zamanları zor oluyor. O yüzden söyledim kafaniz atarsa uyusamazsaniz işiniz gücünüz olsun ki onsuz da devam edebilesiniz.

Biz de ara ara dusunuyoruz. Ama malesef esim net degil. Net olsa hic durmam giderim.

Çok haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…