Bu şartlarda yurtdışı mantıklı mı?

tatlım seninkiler alemmiş ama yahu
benim sevgilim güneydoğulu ve biliyorsun biz kültürel anlamda sorun yaşarız diye ben evliliğe hiç bir zaman atlamadım, uzağım bu fikre
ama

evi düzgün tutmayacak, düzenli olmayacak. temiz tertipli, kişisel hijyeni vs olmayacak. ehh ama yani.

bir kere temizlik düzen insanın kendisine olan saygısıdır. 2. olarak da bekar adam arkasını toplayan yok 16 senedir gurbette, e benim de aynı şekilde arkamı toplayan yok ben de senelerdir tek yaşıyorum...ve kimse kusura kalmasın da kimsenin de arkasını toplayamam yani. bunu da tabii ki biliyor.

erkek kardeşim de tiril tirildir mesela, anamın evinde ben koltuk kanepe örtüsü daha hayatımda yıkamadım. o yıkar. mutfakta tabağı çanağı elden geçirir çizilmiş bardak, makineye koyarken kenarı kırılmış tabak varsa onları atar havlusunu günlük değiştirir. nevresimlerini haftalık değiştirir. filan. annem titizdir. bu da anasının oğlu, titiz tertipli. ilkokulda ders çalıştığı masayı önce güzelce siler öyle çalışmaya başlardı biz kalabalık aileyiz kendi odamız, kendinize ait çalışma masamız filan yoktu. olamazdı imkan yoktu. o da kendi alanını yaratmak için öyle bir yol bulmuştu.

para pul meselesi değil de almanya meselesi de değil bu, bu "arkamı toplayan olur nasılsa" şımarıklığı
ya anası toplamıştır
ya da evlenince karısı toplayacaktır
kadınların işi ne'dir çünkü. erkekler nasılsa kraldır.
bekar evini de gerekirse b.k götürsün nasılsa erkekte temizlik titizlik aranmıyo, şımarıklığıdır. kadın yapsın işi ne bencilliğidir.

bendeki model mesela disiplinli olduğundan değil merhametli olduğundan yapıyor.

Ben Avusturya'da yaşıyorum ve bundan 2 ay önce tesettürlü olduğum için başvurduğum bi işe alınmadım. Burada çok rastlanıyor maalesef böyle bir şeye.

Migrenimsi ama bir değil iki değil hepsi böyle. Çünkü anaları “Aslan oğlum, kaplan oğlum” diye yetiştiriyorlar. Senin ne güzel kardeşin gocunmamış ev işi yapmaktan. Bak ilk eşim 3 kardeşlerdi. 2 erkek, en küçükleri kız. Ben evlerine gittiğimde benden çok hizmet beklemezlerdi. Görümcem yapardı. Evin erkekleri otururdu. Hani var mı acaba diyorum benim etrafımda. Annem ablamın eşiyle övünüyor. Ablamın eşi gemilerde çalıştığı için alışkınmış, ev işlerine yardım ediyormuş. Çoğu zaman yemek yapıyormuş. Ama o da 20 senedir Amerika’da yalnız yaşıyor. Küçük eniştem de elini hiç bir şeye sürmez. Ama onun maddi durumu iyi. Yatılı kadın çalıştırıyorlar. Öyle jest yapıyor işte.

Ee bu kadar bilen insan yazdığına göre hiç de öyle albenisi olan bir fikir gibi gelmedi bana.

Bide çocuk 5 yaşında kilitli sandık, nasıl bir insan olacak, sizin fikriniz onada cazip gelecek mi? Sonuçta ikinci sınıf insan muamelesi görebilir

Yani ciks bence mantıktan çok uzak

valla benim arkadaş çevremde erkekten fazla bir iş yapan kadın yok evlerde. ha zaten fazla eşyası olan , fazla bi ev işi yapan ev ortamı kimsede yok. minimumda yaşıyor hemen herkes. işi de ortak yapıyorlar.

genelde de erkekler daha fazla yemek yapıyor. hatta erkek arkadaşı varken yemek yaparlardı mesela çok yakın arkdaşım. erkek arkadaşı başka yere gitti iş sebebiyle. evde yemek pişmiyor artık neredeyse anlıyorum ki çocuğun düzeniyle oluyormuş o zamana kadar. çünkü bizim kızlar gezmeyi seviyor. erkeklerimiz evcimen.

erkeklerin oturduğu kadınların hizmet ettiği bi ortamı kimse hayal edemez yani mesela benim ortamımda. ya da hani erkek arkadaşı öyle elini sürmeyecek, gelinden kardeşten bir şekilde kadından bekleyecek karakterde olsa bu dediğim kızların hiçbiri ilişkisine devam da etmez. ben dahil. benim daha kafamda bir sürü başka sorun olduğu için ben evlenmektn emin dğeilim bambaşka şeyler yüzünden. ama zihniyet olarak öyle kendi arkasını toparlamayacak tipte adam olsa, bunu gördüğüm an biter o ilişki benim için. benim arkadaş çevremin hepsi böyle.

aile ortamım, yetiştiğim ortam ataerkil klasik muhafazakar ortamdır, babam annem varken asla elini sürmez bir işe (ama kızlarına kıyamıyor orası da ayrı). buna rağmen erkek kardeşimi anlattım işte - hoş o ev işi çok yapmaz daha çok temizlik titizlik olarak örnek verdim onu, almanya olayı değil karakter olayı bu. ama mesela benim kuzenlerimin de epey büyük bir bir kısmı eşlerini yormazlar, çoğu eşinden iyi yemek yapar. muhafazakar çevrenin de böylesi var yani.

Bunlarda bir sıkıntı yok. Olması gereken, ya da asgari bir düzen tutturmak için yapılması gereken budur. Adliyeye yolunuz düştü mü mesela, düşerse orda ne olur, burda ne olur. Alkollü araç kullanıp bir hayatı yok edebilirsiniz burda mesela, yatmazsınız bile içeride. Ya da arkadanızdaki güce göre kanunların farklı farklı uygulandığı insanlardan olabilirsiniz. O yüzden düzen iyidir. Göçmen olmak zordur, ama vatanında göçmen olmak daha zordur. İnsanların bu kadar kaçarcasına gitmek istemesine ne yol açıyor diye düşünürsek ordaki şartlardan şikayet etmez, ya da bunları şikayet sebebi saymaz bile.
Benim de kardeşim Almanyada. Kredi meselesine şöyle bir yorum getiriyor mesela. Abla kredi kartına hiç ihtiyaç duymadım. Alım gücü var. İstese şu an araba da alabilir, evi bilemem. Ama burda insanlar maaşlarıyla kiraların karşılayamıyor şu anda. Aile evlerine dönen beyaz yakalı az değil. Çekirdek aileler bile aile evlerine dönmeye başladı. Araba ev hayal, o bahsettiğiniz krediler verilmiyor zaten. Daha çok yazılır aslında. Kök sorun hukuki güvence. Hukuki güvence olan yere yatırım yapılır, turist gelir, üretim artar, yaşam hakkı ve mal güvence altındadır çünkü .
Biz "benim yolum karakola hiç düşmüyor yaa" gevşekliğiyle rahat oldukça, başkasının hakkına saygı göstermedikçe boğazımızdaki ekmek, çocuklarımızın geleceği böyle kayıp gider işte.

Ben sizin dil öğrenmek hakkındaki görüşünüze katılmıyorum.45 yaşında A1 Yunanca sertifikası aldım ve sınıf ikincisi oldum.47 yaşında İspanyolca A1 sertifikası aldım bu kez sınıf birincisi oldum.Tam A2 İspanyolcaya başlayacaktım, korona başladı.Konu sahibi daha Çok genç.Bir şeyi gerçekten isterseniz ama gerçekten dünya bile çekilir size yol verir.

Ben Avusturya'da yaşıyorum ve bundan 2 ay önce tesettürlü olduğum için başvurduğum bi işe alınmadım. Burada çok rastlanıyor maalesef böyle bir şeye.
Belki oralarda oluyodur
Ama ben tesetturlu oldugum icin ise alinmamazlik yasamadim bunu hissettigim an sikayette bulunurdum sanirim

Sizin yazdığınız şeyle benim yazdığım şeyin hiçbir alakası yok. Ben İngilizce yerine gidilecek ülkenin dilini öğrenmenin daha mantıklı olduğunu yazmışım, siz bambaşka bir şey.
4 dil bilen birisi olarak a1 dilin ne seviyede olduğunu gayet iyi biliyorum, insanın bütün hayatını geçireceği dil seviyesine gelmek öyle kursta oturup 1.olmakla olmuyor maalesef.

Ben sıkınti diye sikayetci degilim zaten alisilmis bi sistem var onlara uydunmu rahatsin. Ama biz turk milleti olarak genelde kurallari sevmeyiz ben cok duydum gordum avrupaya gelipde surekli sikayetci olan damat veya gelin, yok abi burasi cok sıkıci surekli tependeler kafanin uzerinde ceza yazmaya hazir bekliyolar hep kural hep kural diye serzeniste bulunup biturlu ayak uyduramayan.

Bu saydiklarim bize gore alisilmis seyler ama Turkiyeden gelecek olan veya merak edenlerin bilmedigi noktalar. Mesela suan ev alimindayim toplam surec 6 ay suruyo, nedeni ne? Evin butun herseyini devlet arastirmak zorunda her alim satimda. Iste depreme dayaniklimi, sel bolgesimi, evde asbest varmi taaaa en kucuk civiye varana kadar arastiriyolar. bunu neden yapiyolar? Yine insanin guvenligi icin yani aslinda herseyin bi sebebi var.

Ben Turkiyenin adalet sistemine hic guvenmiyorum zaten. Egitim sistemini begenmiyorum. Saglik sistemi , doktorlar teshis koyuyor ama tedavi bildiginiz business olayina donmus. Her yil Turkiyeye gelmek icin can atardim, en son gecen sene Turkiyenin halini gorunce bu yil gitmeme karari aldik. Maalesef 3 maymunu oynayamiyorum. Amaan banane ben gezip tozarim orda yasayanlar birbirini yesin surunsun diye bakamiyorum olaya. Cok etkileniyorum. Nerdennn nereye geldi acaba daha neler gorecegiz diyorum..nolacak boyle diyorum

Siz 30 yaştan sonra yıllar demek diye yazmanız sonrasi örnek verdim.Bu ne kadar istediğinizde alakalı bir şey .İngilizceleri zaten A2 imiş ,düzeltme yapmış sonradan.Eger oyleyse ,A2 İngilizce alt yapısı diğer dilleri öğrenmeye zemindir.Bence yıllar almaz.Fikrinize saygı duyuyorum lakin size katılmıyorum.Kursta oturup 1.olmak la demek istediğim şey, 45_47 yaşlarda bile bu gerçekleşiyorsa üstelik Yunanca dili ,30 yaşında A2 İngilizce üzerine, farklı bir dil rahatlıkla öğrenilir gündelik hayata geçirilebilir.Sonucta ,doktor ,mühendis, mimar tarzı teknik İngilizce gerektirecek işler yapmayacaklar.

Almanya da doğdum büyüdüm, gelin geldim Türkiye ye ,10 yil sonra döndüm almanya ya çocuklar büyüdükçe geri dönme isteği artı. İmkanınız varsa cocuk için Yurtdışı daha mantıklı.. iyiyiki döndüm diyorum şahsen

Bu konuda yurtdışına çıkıp 30 yaşından sonra o ülkenin dilini öğrenen biri olarak yeterince gerçekçi bir yorum yaptığımı düşünüyorum. Bunu yaşamayan biri için farklı göründüğünü de biliyorum ama kendi tecrübem çok daha gerçekçi. Türkçede gün içinde ne konuşuyorsaniz gelip aynısını burada da konuşmanız gerekiyor. Anadili gibi İngilizcesi vardır her sıkışınca İngilizce konuşur anlarım ama o da yokmuş. Ne yapacak bütün gün Türklerle mi takılacak? Ömrünün sonuna kadar dil gerektirmeyen geçici işlerde mi çalışacak? Çocuğu Anadili gibi konuşurken kendisi sadece derdini mi anlatacak? Dünyası küçülüyor insanın, eli kolu bağlanıyor, yılların entelektüel birikimi, bilgisi kültürü anlatamadiktan sonra sıfır oluyor. Bunu gerçekten yaşamayan birisine anlatmam da ikna etmem de zor biliyorum ama öyle oturup hobi olarak dil öğrenmekle bütün hayatını geçireceğin seviyede öğrenmek arasında yıllar var. Önce İngilizce sonra ülkenin dili ölme eşşeğim ölme, gerçekçi değil. Zaten en iyi ihtimalle 8 5 çalışacak, çocuk var ev isi var bir yandan dil öğren.. Evet yapılır ama bu yolla değil İngilizcesi a2 olan biri için o dil yok hesabındadir, tutup önce onu öğrenmek saçma olur. Nereye gidecekse oturacak o ülkenin dilini öğrenecek, olması gereken bu. İlk yorumda da bunu yazdım zaten.

Yurt dışı tecrübelerinize son derece saygı duyuyorum.evet haklısınız.Benim çocuğum İtalya da Sıfır italyanca B1 İngilizce ile 6 ay okudu ve calisti gectigimiz kış.Hic kimseyi de tanımıyordu dil konusunda zorlanmadigini söyledi(italyanlar ingilizce konusuyormus).Konu sahibinin gidecegi ülkelerin durumunu bilemiyorum tabii.Konu sahibinin avantajı tanıdıklarının olması,Şu an A2 İngilizceyi yükseltme çabası ve Almanca öğrenme girişimi var.Dediginiz gibi dil gerektirmeyen işlerde çalışırlarsa ki eşi insaatta bile çalışırım demiş, hep Türklerle takilirlarsa olabilirligi yüksek bana göre.Sözgelimi burdan tek kelime Almanca bilmeden oraya evlenenler var çok sayıda.Cevre meselesi ve çalıştığı işin koşulları, kendi istek dereceleri bunu belirleyecektir.

Eşin ne iş yapıyor Almanya’da Yadee? Erkekler daha zor adapte oluyor yeni düzene. Büyük konuşmayayım ama bende çocuklarım yanımda olsun en uçra kösede bile yaşarım. Ama gerek eğitim, gerek sağlık en iyi nerede hizmet alabileceksek orayı tercih ederim.

Valla sandriyon yazmış, bu yılki tatilde ben de rahatsız oldum Bodruma gidiyorum tatile genelde. Lüks beache gittim , akşam bir baktım şezlongların yanında bos su şişeleri, çöpler, pislik .. o kadar berbat, ilkel ve utanç verici bir görüntüydü ki, her gün binlerce lira hesap ödeyen insanlar elit geçiniyor ama çöpünü alıp bir kovaya atamıyor Gerçekten çok utanç vericiydi, onun dışında sahilin beach olmayan yerleri hep çöptü. İnsanlarımız neden her yeri kirletiyor Ailem olmasa sırf bu pislik işleri yüzünden herhalde gelmezdim.

Havaalaninda kargo bölümünde, çok dil bilmesine gerek yok bu pozisyonda . Daha önce de buraları görüp beğendiği için, bende de o güveni yaratı ,öyle geldik yani.

Ben mühendisim dili halledince iş bulmak kolay gibi duruyor tr de devletteyim mantıklı olur mu sizce

Ben Almanya'da yaşadım. Ailem Tr ye temelli döndü ve burada devam ettim. Ancak ailemin büyük kısmı (annem teyzem ananem dayım vb) hala Almanya'da.
Öncelikle siz ne kadar onların kültürüne, diline adapte olmaya çalışırsanız o kadar ırkçılığa uğramazsınız.
Almanlar çalışkan insanları çok sever ve saygı duyar hatta destek olur çabanızı görünce. Soğuk insanlar vs değiller, laubali değiller sadece.
Oraya başlangıçta gittiğinizde Türk işveren harici bir yerlerde çalışırsanız haftalık 40 saat çalışır, asgari ücretten bir tık fazla alırsınız. Çocuk parası desteği alırsınız bu da zaten çocuğun her türlü giderini sağlıyor.

B1 seviyesinde Almancayı hallederseniz (Ausbildung) yaparsınız. Bu süre içerisinde maaşta alırsınuz. Ausbildung diye araştırırsanız ne olduğunu görebilirsiniz

Hiç korkmayın, hiçbir kötü tecrübeyi duymayın. Hedefinize odaklanın ve gidin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…