Bu sebeplerden dolayı boşanmalı mıyım ?

Sipser

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
2.434
1.590
333
Merhaba hanımlar 7 yıllık evliyim .. eşimle severek evlendik ikimizde aynıbölüm mezunuyuz. Çocuğumuz yok. Eşimin iyi bir işi maalesef yok , evlenirken de yoktu.yapamıyor olmuyor ya da kapasitesi yetmiyor bir şekilde çalışamıyor cünkü hep bağ bahçe işleriyle uğraşmış kendini geçindirmiş ama malum günümüzde bu şekilde geçim mümkün değil , ve borç yükü de var hatta bu sebeple benim maaşıma icra geldiği bile oldu neyse hallettik.ben dolgun ücretli bir iş yerinde çalışıyorum .bu insan tek bana değil herkese karşı naif kibar temiz efendi saygılı bir insan evde bana her zaman yardımcı , ortak yaşamımızda temizliğimizden yapılması gereken her şeyi beraber yaparız , asla kaba saygısız bir halini görmedim ancak ailem rahatsız eşimi pasif buluyorlar .. niye daha çok para kazanmıyor ya da neden öyle vs vs bir sürü yorum .. inanın kafamı karıştırıyorlar . Snein yanında daha girişken daha zengin ya da ne bileyim kendilerince bana daha uygun birimi görmek isterdik deyip durdular önümden arkamdan … inanın artık sıkıldım. Fikirlerinize ihtiyacım var hayatın geçimin zor olduğunun farkındayım böyle gider mi nereye gider ciddi ikilemde kalıyorum bazen ..

Bu sebeplerden dolayı yuva yıkılır mı şaka mısınız?
Ailenize demiyor musunuz o benim eşim konuşurken dikkat edin diye.
Ailenizin düşüncelerini sizde mi onaylıyorsunuz yoksa kafanız karışmazdı.

Aklındaki düşünce ne sen yazdigun yazıyı biz mis gibi oku ne dusunurdun ona göre hareket et sana boşan diyemeyiz deva et de diyemeyiz boş kafadaki düşünceni merak ettim. Şöyle örnekle açıklayalım şöyle olsa böyle olur böyle olsa böyle olur
Biz beraber atlatırız veya şöyle bı yardım doktordan yani düzeltebilir mi veya düzelmez mi düşün

Öncesinde eşinizi tanıyormuşsunuz ve bu durumu bile bile evlenmişsiniz. Aileniz pasif buluyor diye boşanmayı düşünüyorsanız adamın yakasını salın çocuk olmadan.

Maddiyat işin içine girince bu şekilde olur mu ilerde çocuğum olsa ne yaparız ya da ben çalışmıyor olsam rahat geçinir miydim vs gibi düşünceler gelmiyor değil aklıma..

Olsun siz mutluysanız kimse dörtduvarın içine siznle birlikte girmiyor. Ne zenginler var eşlerine zırnık koklatmayan sorun problem cıkaran.Eş bu siz memnunsanız çok önemli mi insanların düşünceleri?

Sanırım dışarıdan ben çalışıyorum eşime de bakıyorum o da öyle peşimde gezerek beni idare ediyor vb gibi bir tablo çıkıyor ailemin gözünde .. ya da belki de haklılar dedim ya tamamen kararsız kaldığım için fikir danışmak istedim ..

Severek ve isteyerek evlendiniz değil mi? Biliyordunuz yani durumu.. ailenizin bu şeklde baskı yapması çok tuhaf. Herşey zenginlk maddiyat değil ki? Ailenize karşı koymayı öğrenin. Ne münasebet daha iyi bi işi yok diye ayrılmayı düşünmek. Benim eşim de yıllarca asgari ücretle çalıştı ne ailemden ne etrafımdn bi kişi bile sen bu adamdan fazla maaş alıyosun yanına yakışmıyo demedi. Dedirtmem. Şimdi çok şükür hem iş hem maaş konusunda benden çok daha iyi şartlarda çalışıyor.

Refah huzur para ile satın alınmıyor.

7 yıldır evliyim bu süreçte eşim üniversiteye devam etti. Evden çalışıyordu ve belirli bir maaşı yoktu. İlk yıllarda benden yüksek kazanıyordu ancak benim hamilelik ile birlikte işten ayrılınca onun da işleri düştü. Bir şekilde idare ettik. Onun işler açılmadı ben işe girdim çalışıyorum. 3 yıla yakındır evde maddiyat olarak benim ağırlığım var. Hiç bir zaman sorun etmedim bunu çünkü bana maddi olarak yetmediyse manevi olarak yetti. Onun evde olması sayesinde çocuğum bir ebeveyni ile birlikte büyüdü.

Siz de bundan sebep ayrılmayı aklınıza getirebiliyorsanız demek mi sevmemişsiniz

Ben sizin tutumunuzu beğenmedim. Eşiniz hakkında ailenizin böyle bir yorum yapmaya cesaret edememesi lazım. Sizin cesaret verdiğinizi düşünüyorum. Ben erkekte kazandığı paradan ziyade azmine bakarım. Çoluk çacuğuna bakmak için çabalıyor mu o önemli. İşler tersine dönse eve katkısı olacak mı

Aılenızden ziyade bence siz eşinizin bir evi gecındırecegını düşünmüyorsunuz. ki yanında siz varsınız zaten
En iyi siz bilirsiniz
O yuzden cocuk icin acele etmeyin.

Bir erkeğin evi gecindirmesi cok önemlidir
Şimdi gülük gülistanlık ama sonra öyle olmuyor!

Zengin olup kötü biri olsaydı yine de katlanacak mıydınız sırf parası var diye
Böyle iyi insanlar hep kaybediyor zaten
Yok ama onun yaşadığı bu maddi sıkıntının , ilerde beni de etkileyeceğini belirterek sürekli beni uyarıyorlar .. borçlarının olması, gelirinin giderini karşılamaması , yarın bir gün evine maaşına hacizler olur vsvs.. bir de ben isteyerek evlendiğim için ‘biz demiştik ‘ diye üste çıkacaklar ..

Bilerek evlenmişsiniz, eşiniz sonradan değişmemiş. şimdi sırf aileniz eşinizi yetersiz buluyor diye adamı yarı yolda bırakmak ne kadar doğru sizce? Ülkedeki çiftlerin bir çoğu senaryonun tam tersi şeklinde. Erkek çalışıyor, kadın ya hep evde ya da dönemsel çalışıp işi bırakıyor şeklinde. Ama kimse burda çalışmayan kadınlara kötü gözle bakmıyor ya da kimse çalışmayan birinin eşini hak etmediğini düşünmüyor. Erkek çalışmayınca neden hemen pasif diye düşünelim? Ayrıca bana kalsa kadın erkek fark etmeksizin herkes kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli ama olmayınca olmuyor işte bu yüzden boşanılmaz bence.

Çok güzel yazmışsınız tebrik ederim , sanırım benim sorunum eşimden çok etrafımdakilerin “ baskısı”..sürekli kötüyü düşündürüp ( bilerek ya da bilmeyerek ) belki de beni koruduklarını sanarak yorumlar yağdırmaları

O konuda haklı olabilirler geleceğinizle ilgili oturup konuşun eşinizle
Tabiki çalışması borçlarını ödemesi lazım yoksa nereye kadar böyle devam edebilir ben ailenizin sırf daha yüksek para kazansın diye boşan dediğini düşünmüştüm
. Çalışıp yetiştirememek ayrı birşey hiç çalışmadan yatmak ayrı birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…