Bu sebeplerden dolayı boşanmalı mıyım ?

Evlenirken işi gücü olmadigini bilerek evlenmişsiniz.

Aileniz o zaman da hayır demislerdir.

Keske o zaman dinleseydiniz.

7 senedir ayni masada yemek yeniyor, bayramlarda, düğünlerde görüşülüyor. 7 senelik bir gönül bağı var.

Esinizin yüzüne gülüp arkasindan size "yanina yakismiyor keske daha zengin olsaydi" demeleri çok ahlaksızca.

Evet … çok teşekkürler sanırım beni anladınız… ailem öyle diyor diye ben bu düşünceye girmedim.. hep ben de çalıştım hatta daha çok çalıştım kurtardım destek oldum ezdirmedim onla borç ödedim .. ama bir gün işle tersine dönerse o benim için ne yapabilecek .. yapacak mı .. elimden bir şey gelmiyor deyip oturacak mı yani maddiyattan çok güçlü bir tavrını görmek istiyor ama göremiyorum sanırım

Yorum yapmalarına izin verme. bir iki kere uyar zaten ondan sonra konuşmayı keserler. Siz halinizden memnunsanız başkalarını susturmak sizin elinizde.

Bana kalırsa esinizi sevmiyorsunuz ki onların söylediği sizi etkileyebiliyor. Degilse kimsenin sözüne kulak asmazdiniz.
Ha bu hayatta maddiyat çok önemli orası ayrı ama siz bunu bilerek evlendiniz ayrilirsaniz yariyolda bırakmış olursunuz.

Şimdi şöyle dusunun; ileride çocuğunuz olacak. Belki hamılelıgınız zor geçecek
Doğum yapacaksınız ve çocuğunuzun yanında olmak zorunda kalacaksınız. Eee evi siz gecındırıyorsanız işi bıraktığınızda ne olacak ? Hem çalışıp, hem cocuk yapıp, hem ev işleri hem yemek...aşırı yorucu bir hayat bu.
Ama eşiniz evi güzelce gecındırse
yeri geldiğinde
istediğiniz zaman çalışıp, istediğiniz zaman çalışmazsınız.
Toplum da erkeğin rolü de malum!

Ailenize ben kesinlikle hak verıyorum
Lafla peynir gemisi yürümüyor

Bir arkadaşım vardı " aşk diye bir yemek var mı? " derdi. Realist düşünen insanlara her zaman hayranımdır .
Aşk da olsun ama işte olsun.
Olmaz öyle
Kim ne derse desin olmaz!!!!

Maddiyat işin içine girince bu şekilde olur mu ilerde çocuğum olsa ne yaparız ya da ben çalışmıyor olsam rahat geçinir miydim vs gibi düşünceler gelmiyor değil aklıma..

Adam size kendini holding patronu olarak tanıtmamış ki. Böyle bir durumun içine girdiğinizi biliyordunuz. Bu konuları evlenmeden önce düşünmeliydiniz.

Siz de onların konuşmasına izin veriyorsunuz yani. Benim ailemden veya çevremden hiç kimse eşim hakkında böyle yorumlar yapamaz. Israr ederlerse de beni kaybederler.

Peki benim bunu 7 aylık olarak okumam

7 yıllık bir evlilikte bir baltaya sap olamamış bir adam !

Konu aileniz bile değil sizin düşünceniz. İçinizden gecen boşanmak zaten
O yuzden yerinizde olsam 1 dk beklemezdim.
İnsan nasıl alışırsa öyle gider
Eşiniz hayatı boyunca bu sekilde kaypak yaşayacak

Zamanla değişir umuduyla evlenmişsiniz işte siz de.

Ailenizin, çevrenizin ne dediği ne düşündüğü önemli değil.
Boşanmak için de illa şiddet, aldatma vb olması gerekmiyor bir zamanlar sevdiğiniz insanı artık sevmemek, güvenmemek de boşanma nedenidir.

Herkesi ve söylenen her şeyi bir kenara bırakın ve kendi duygularınızı sorgulayın, eşinizi hala seviyor musunuz?
Maddi manevi yanınızda olacağına güveniyor musunuz? Eşinize ve evliliğinize inancınız tam mı?
Bunlara kesin dille evet diyebiliyorsanız mesele yok ama şüpheye düşüyorsanız enine boyuna düşünüp evliliğinizle ilgili bir karar verirsiniz.

Zengin koca sevgi ve huzur getiriyor muymuş peki?
Bu arada eşiniz çalışıp evi geçindirmeli bunun için bir çabası yoksa zaten evlilik yürümez ama mesele bunu bırak sana daha zengini gelirse valla zengini gelir de artık sizden ne bekler orasını bilemem

ailen terbiyesizlik etmiş sen de cevabını verememişsin demek ki senin de kafan karışık.
şu an senin işine bişey olsa sadece adamın azmiyle ve işiyle ne yer ne içersiniz, nasıl geçinirsiniz? neden daha fazla para kazanmak için daha iyi işlere yönelmiyor? sebep ne yani insan her yaşta kendini geliştirebilir. böyle geldim böyle gidicem mi diyor adam nedir yani? aileyi falan boşver bugün sana bişey olsa, senin kazancın sekteye uğrasa ne olacak düşündün mü peki

Sizin aileniz iyi temizlik yapmayan gelinleri için de oğlum boşan bundan diyebilecek potansiyelde yani.
Esas olan insanların duruşları.
Ne münsabet eşimle ilgili konuşamazlar.
Ahlaksızlık, uğursuzluk mu yapmış?
Bir şekilde geçimini sağlanıyor elele verince dahası ne?

Eşinizle iş konusunu oturup enine boyuna konuştunuz mu 7 yıl uzun bir süre ortada çocukta yok dediniz mi çocuk olduğunda ne yapacağız hep böyle mi olacaksın diye? 7 yılda aranızda rahatlık olmuştur artık her şeyi konuşabiliyor olmanız lazım.
Ailenizin üzerindeki baskısını doğru bulmuyorum asla ama içten içe düşünmelerini çok haksız bulamıyorum sonuçta doğuranda bakanda kadın işler değişebilir.

Biz kiracıyız, eşimin düzgün bir işi bile yok. Ama çabalıyor, asla böyle bir şey için boşanmayı düşünmedim, düşünmem de. Aksine ikimiz de çalışalım daha güzel bir hayatımız olsun diyorum.
O da fazla kazanabilir, ben de. Bunun zerre önemi yok. Eşinizi sevmiyorsunuz herhalde, bunu sorduğunuza göre.

Oy çokluğu göre bosayacaksaniz bosayin. Ayrıca gerçekten sevseydiniz kafanız karsimazdi. Zaten evlenirken biliyormussunuz. Ya kabul edeceksiniz ya adamı bırakın ya yazıktır gunahtir

Asil pasif olan sizsiniz. Ailesinin lafiyla acaba esimi bosasam diye dusunen insana mi daha girisken birini yakistiriyorlarmis?

Dua et dövmuyor. Bizde para yoktu onu bile dert etmiyorum lafini bile etmedim bide hakaret ediyor siddet uyguluyordu

Eşinizin saydığınız özellikleri peki? Hiç kıymeti yok mu onların? Burada çoğu adamda olmayan şeyler, millet onların yokluğundan dert sahibi oluyor.
Para elbette mühim. Hatta para ile saadet oluyor, oluyor yani doğru. Amaa yeterli mi oluyor peki? Herkesin belli bir rızkı var, kimi çok kimi az ama var işte. Eşinize düşen pay size yetmiyorsa bırakırsınız adamı, böyle olumlu özelliklere sahip birini boş bırakmazlar zaten.
Siz de zengin koca bulursunuz arayışınız bu ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…