Bu sebeplerden dolayı boşanmalı mıyım ?

Eşiniz sadece sizi memnun etmek zorunda ( ki onuda yapıyor bence , aileniz kafanızı karıştırıyor ) ailenizi değil
 
esınızın calısmayla hıc bır zaman arası yokmus
bunu bıle bıle evlenmıssınız
eger sıkayetcıysenız sız kendı sorununuzu kendınız cozun
ailenızın agzıyla hareket etmeyın
 
Ailenizin bir sözüyle kafanız karışıyorsa, eşinizi kendinize denk görmüyorsanız evet boşanmalısınız. Garip olan en başından beri eşiniz buymuş zaten. Siz kabul ederek evlenmişsiniz.
 
eşiniz size baştan kazancıyla ilgili yalan söylemiş olsaydı sizi anlardım. fakat bile isteye evlenmiş ve 7 senenizi geçirmişsiniz. bu durumdan şikayetçiyseniz, gelecek kaygınız varsa bunu eşinizle konuşmalısınız. ama sırf aileniz böyle söylüyor diye boşanmayı düşünmek pek normal gelmedi bana. sanırım siz ya dolduruşa gelmişsiniz ya da kendiniz de böyle düşünüp ailenizi öne atıyorsunuz. dediğim gibi maddi durumlar için elinden geleni yapmadığını düşünüyorsanız eşinizle konuşabilirsiniz. fakat ailenizin bu tarz yorumlar yapmasına lütfen izin vermeyin, 7 sene olmuş yahu.
 
Ne borcu var bu kadar bitmeyen? Kendi işini kurup batırdı mı? Hani aynı meslekten olursunuz, siz çok iyi bir işe girersiniz, o daha düşük maaşlı bir işte çalışır, olabilir ama 3 yıldır borç içinde olması normal değil.
 
Siz sanırım hiç yazım yanlışı yaptığınızı farkedip , geri düzeltmeyecek kadar hatasız bir insansınız, tebrik ediyorum.
Edin bakalım. Size ne oluyor pardon da?
 
Evet kendi işini yaptı ve battı maalesef biz tanışmadan 2/3 yıl önce ..
 
Ben de sizin gibi izleyiciyim, tepkiniz ilgimi çekti. Rahatsız olmanızı gerektirecek bir durum yok
Ne tepkisi ya,gulen emoji atmışım,neyse görmezden gelmek bu kadar zor degil
 
Eşiniz adına üzüldüm. Sizin gibi ailesinin ağzına bakan bana fütursuzca laf söylemlerine izin veren bir eşim olmasını istemezdim. Ailenizin düşünce yapısı da dışarıdan bakıldığında çok sığ (tam karşılığı bu değil ama kırıcı olmak istemedim) görünüyor. Yanında daha zenginini görmek isterdik ne demek.

Ayrıca eşinizin borcu iş kurmuş olmamış batmış, çok kötü bi şey ama herkesin başına gelebilir ve de en baştan bunu biliyormussunuz. Kumar borcu falan mı diye düşünmüştüm sizi anlayabilmek adına ama değilmiş ki şaşırmadım da açıkçası.

Ben (ve ailem) insanları kazandığı paradan ziyade genel iş ahlakı, çalışma azmi ve istikrarı, karakteri, insanı ve vicdani değerleri , hayat görüşü ve kendini ne kadar geliştirdiği gelişime ne kadar açık olduğu, sorumluluk bilinci vs vs ile değerlendiriyoruz. Peki bunu neden dedim? Eşimden akademik kariyer olarak çok daha üst bir noktadayım hatta bir nevi amiri pozisyonundayım, kazanç olarak ise çok çok fazlasını kazanıyorum. Bir kere bile şu düşüncenin içinde girmedim. Ne ben ne ailem. Daha yazacak çok şey var aslında ama kısa tutayım yine de.

Şayet ailenizin baskısından etkisinden çıkamıyor ve kök ailenizin size ve evliliğinize bu kadar karışmasına izin veriyor , eşinize laf söyletiyorsanız evet bence boşanın.
 
Siz değil ama eşiniz boşanmalı bence. Sizin değil onun haklı sebepleri var gibi görünüyor.
 
Ben evliliklere verilen emek ya da geçirilen süre üzerinden değil de insanı mutlu, huzurlu ve konforlu kılması yönünden değerlendirmeyi doğru buluyorum. Çok sevip sevilebilirsiniz, yıllarca evli kalmış olabilirsiniz ama içinize sinmiyorsa ve kendinizi güvende hissetmiyorsanız boşanmanızın önünde de kimse duramaz. Eşiniz işi konusunda kandırmamış olabilir ama koşullar sizi tatmin ediyor mu? Yarın bir gün çocuğunuz olsa ücretsiz izin alamayacağınızı düşünüyorum. Maddi sorumlulukları paylaşmamak ve bu konuda gelecekten de ümidinin olmaması pek de hoş değil. Bunları aileniz söyledi diye değil kendi beklentilerinize göre değerlendirmelisiniz.
 
Bu yas ve yakisikliliktaki daha girisken daha zengin erkekler de ya evlenmiyor ya dovuyor ya da aldatiyor. Cevap olarak sizin yerinizde olsam bunu soylerdim.
 
Aileniz böyle konuşabiliyorsa sizinle aileniz arasında ve sizin birey olmanızda bir problem vardır. Hayatta en korktuğum şey sizin gibi onun bunun lafıyla hareket eden biriyle beraber olmak. Eşinizi sevmeden evlendiniz, belki toplumsal sebeplerle evlendiniz bilemiyorum ama tatmin olamadığınız durumlar varsa sorumluluğunu alın. Kendinizi kafamı karıştırıyorlar diye sıyırmayın.
 
ya bu anlayış ne zaman değişecek kafayı yiyeceğim
siz çalışmasanız o yüklü para kazansa adam gibi adam olurdu değil mi size pasif derler miydi o zaman?
aileden birinin iyi kazanması yeterlidir diğer konularda sorununuz yoksa iyi bir insansa daha ne olsun allahtan belanızı mı arıyorsunuz?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…