Bu sebepten boşanılır mı?

Bencede arkadaş haklı. Bir gün bir senaryo yazın bakalım. Markete giderken düştüm de etek başıma geçti de herkes gördü gibisinden ne olacak :)

Sonradan çıktı emrivakiyle oldu
Keşke o zaman kabul etmeseydiniz. Ben böyle giyiniyorum, beğenmiyorsan evlenmeyecektin demeliydiniz. Ama çok geç değil sanki ya. Gidin pantolon tunik alıp giyin. Adam ya başta kızıp kabullenecek ya da boşarıma kadar işi götürecek. E zaten siz de boşanmayı düşündüğünüz için bir kaybınız olmaz.

Önceki mesajını alıntılamış bir arkadaş onu gördüm de kocan seni sevmiyor ya. Sevmiyor yani çiçek almam onu yapmam bunu etmem pantolon giyme gibi senin tahammül sınırlarını zorlayacak tavırları var yavaş yavaş sona yaklaştırıyor bu evliliği, olay pantolon din inanç vs değil…

Kimse kimsenin giyimine kuşamına karışamaz. Bunu tekrar dile getirin olmuyorsa da o yoluna siz yolunuza

Sizin pantolonunuza gelene kadar kendi hayatında ne eksikler vardır kim bilir. Kadının dış görünüşü üzerinden din tamamlamaya çalışan erkek en sevmediğim.

Ayrıca bu konu çok önemliyse pantolon giymeyen kadınlar var onlardan biriyle evlenseydi. Yani tek bunun için boşanılmaz gibi duruyor ama eşinizin sadece bir düşünceyle kaldığını da sanmıyorum.

Bence de. Bu kafada bir adam kim bilir nasıl kısıtlıyor kadını. Hayatı dar ediyordur. Gittiği normal bir yerden tut, görüştüğü akrabalarına, insan ilişkilerine kadar kulp takmıyorsa neyim.

Bu sebepten boşanılır mı dersiniz bana göre evet. ama bu sebeplerden dolayı boşanmayı bile göze alacak birisi kocanız tarzı adamlarla asla evlenmemelidir.
Eşiniz ve çevresi size uygun olmadığını bile bile evlenmiş, 7 yıl gibi uzun bir sürede evli kalıp çocuk yapmışsınız.
Maalesef bu evlilikte hatalı olan taraf sizsiniz. Madem eşinizin ve çevresi size uygun değildi evlenmemeliydiniz.

Sen bu hırdavat koca denen dangalaga kocaman bir sandık içinde dansöz kıyafeti gönder al bu u giy de eskiden Osmanlı da kıvıran ve karaktersizlere bunu yaparlarmis.hemde çok meraklı eteğe elbiseye belli.sadece elbiseyi gönder ardından boşanma davanı aç avukat muhatap olsun

Bir tarafı görüneceğinden değil, kadınların erkek gibi giyinmesi mevzusu sebebiyle sanıyorum. Daha detay yazamıyorum forum kuralları gereği
Dar giyinince vücut hatları belli oluyor çok dikkat çekiyor dense anlarım ama erkeğe benzeme durumunu hiç anlamıyorum.
Arap erkeklerle entarileri ile kadın gibi giyinmiş sayılmıyor mu ben de hep bunu merak ediyorum

Evlenmeden önce de sonuçta sizi pantolonla görmüş. Pantolon giymenizi istememesi çok saçma. Pantolon daha rahat oluyor üstüne de tunik gömlek giyilse tamamdır. Eğer düşüncelerinize önem vermeyip baskı kurmaya devam ederse boşanmaktan başka yol yok.

Bence;

Önce sarı kart.

Aşağıdaki tavırlardan birini koy;
1-Sessizlik
2-Hizmetini yapmayarak
3-Konuyu açar açmaz kendini odaya kapatarak
4-Konu açılınca dışarı giderek

Aklında başka tavır yöntemi varsa onuda uygulayabilirsin.

Sorarsa " Kılık kıyafetime karıştığın için benden özür dileyene kadar " bu tavrım böyle sürecek de.

Baktın iyice sarı kartı görmüyor saygısızlığa devam ediyor.

O zaman kırmızı kart.

Ailenin evine geç özür dileyene kadar asla gelme.

Eğer özürden sonra tekrarlarsa zaten sana saygısı yok demektir.

Saygının olmadığı evlilikte durulmaz o zaman direk kırmızı kart gösterirsin.

Şu direkt "boşa gitsin" diyenlere anlam veremiyorum... Kolaydı öyle... Hele de çocuk varken.
Evlilik içerisinde "aldatma, şiddet, kumar" gibi çözümsüz, kırmızı çizgi ihlâlleri yoksa boşanma düşünülecek son çözüm olmalı. Başkaca bir sorun yok diyorsunuz, daha önceki konunuz da "çiçek almıyor"
Her evlilikte sorunlar olur ve çözüm hemen adliyeye koşmak değil. Ben de eşimin gömlek giydiği zaman yakasını bağrını açmasından hiç hoşlanmazdım, o ne öyle kro gibi derdim. Pantolon giyme demezdi mesela, ama şu renk sana yakışmıyor, onun yerine başka renk giysene dediği olmuştur. Bir de böyle bakın meseleye...
Karşınızdaki insanı iyice analiz edip, bazı özelliklerini olduğu gibi kabullenmek lâzım bazen. Yani erkekler "benim dediğim olsuuun benim dediğimi yap yeter" gibi çocukça tavırlar sergileyebiliyor, daha da alevlendirip inada bindirmek yerine ikna yolunu tercih edebilirsiniz. Altında yatan sebep de mühim. Sizin kişiliğinize saldırır şekilde birçok konuda eften püften sebepleri göstererek bu tarz sorunlar çıkarıyorsa başka tabii. Ancak boşanmak ciddi bir mevzu, bunu sürekli tehdit olarak kullanmak da evliliğe ve birbirinize olan bağa zarar verir. Boşanan kimseler ne demek istediğimi hemen anlayacaktır...

Senin dininden esine ne dini sebeplerle giymemi istemiyor ne demek ? Allah icin yapilir bu koca ana baba icin degil. Densiz ya . Evet bosanilir bunun icin ama siz konusun o tabi ki geri vites alir

Bu dini değil daha ziyade kültürel bir beklenti oluyor aslında. Eşimle tanistigimda gayet Pantalon giyen biri olduğumu gördü. Bir süre sonra bizimkiler pantalondan rahatsız olur demeye başladı. Ailesi tanışmaya geldiğinde pantalon giydim. Beğenmeyen büyük oğluna almasin, alıyorsa da sesini cikartmasin hesabı. Eşime de dedim beni böyle kabul etmeyeceksen keyfin bilir. İnanç benim giyim benim. İstersem açık dolaşırım, istersem daha da kapanirim. Hesabını da soracak olan hiç bir Allah'ın kulu olamaz. 12 yıl olacak evleneli kimse birşey demedi.

Eşinizle de güzelce konuşun. Benle Allah arasındaki ilişkiye karışmaya hakkın yok. Beğenmiyorsan kendin bilirsin de. Çok ayıp böyle şeyler ya.

Ay ben ikincisini yaşamışım. Keşke daha önce bilseydim :) Şaka bir yana ben eşlerin birbirlerinin kıyafetlerine ve tercihlerine bu kadar karışmasını doğru bulmuyorum. Çocuk değilsiniz karar verme yetiniz var. Taviz tavizi, istek isteği getirir. Kardeşim böyle bir adamla evliydi. Sınırlamalar ve istekler giyimle başladı, gittiği yerlere ulaştı ve en son perdeleri açamamaya başladı ve bilin ne oldu? Sürpriiiiiz adamın aldattığı ortaya çıktı. 11 yıl evde kapalı ve onun istediği gibi davranarak yaşadı kızcağız.

Eşime pantolon giymek istediğimi söyledim başta yine karşı çıktı geri adım atmadım 2 tane pantolon sipariş verdim kredi kartından eşimin artı yönleri olmasa hemen boşanırdım ama şimdilik askıya aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…