- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
burada yazan her şeyi anladım kadın köy kültürüne sahip fakat yıllardır büyük şehirde yaşıyor. annem de zaten yıllardır şehirde yaşayıp, getirdiklerini biraz özensiz sunmasına takıldı.
Oh oh oh nasıl da severim tandır ekmeği. Valla benim şu bi kaç yıl için hayalim eğer Allah uzun ömür verirse İstanbul'da şöyle havuzlu Bahçeli bir ev almak içine tandır da yaptırmak, sebzemi meyvemi yetiştirmek. En sağlıklısı, fırındaki ekmeklere binlerce katkı koyuyorlar. Yapmasını bilmiyorum ama insanoğlu neler öğreniyor, öğrenirim inşallahsize de afiyet olsun :)
burada yazan her şeyi anladım kadın köy kültürüne sahip fakat yıllardır büyük şehirde yaşıyor. annem de zaten yıllardır şehirde yaşayıp, getirdiklerini biraz özensiz sunmasına takıldı.
burda asıl sorun ne biliyor musunuz, erkek arkadaşınız annesinin getirdiklerini görmedi mi? neden müdahale etmiyor, tanışmaya bunlarla gidilmez diye... ona da normal geliyor demek ki, işte bu sıkıntı.
anlattım önceki paylaşımımda, eşimin ailesiyle ailem arasında uçurum var. eminim kayınvalideme kalsa tanışmaya çökelek, istemeye bir kutu gül lokumuyla gelirdi ama eşim bana sorup ona göre yönlendirdi ailesini. bunlara rağmen sıkıntılar olmadı mı, oldu, mesela söz kesiliyor benim kv ayağını altına almış oturuyor, bu en basiti...
Şimdi romantik hallerden siyrilacak olursak, gezelim görelim programlarındaki asiri sevecen tombik moduna girip "bizim insanımız işte , güzel Anadolumuzun salcasina kurban olduğum emekçi teyzesi " diyemiyciim. Bunun kültürle falan da alakası yok. İlk kez tanisacagin insanın evine giderken "nasıl tepki vereceğini bilmediğin ve tanımadığın için" riske atmamak adına en klişe haliyle tatlı veya çikolata götürülür. Bunu ulkenin en ücra köşesinde kerpiç evlerde yetişen insan da bilir. Bunu yapmamış olması kültür farkından değil, ozensizliktendir.
He o kurban olduğumun minnak salçası ve ekmeği samimiyet ilerlediğinde ve bir ad konulduğunda "dünürüme en organik ürünlerden getirdim. Yiyin gari" denilerek verilebilir. Kimse de yadirgamaz.
Konu sahibi, sizin de cümle aralarına sıkıştırılmış "en kültürlü biziz" hatırlatmaları biraz itici duruyor üstünüze afiyet.
erkek arkadaşım kendisi gelirken baklavasını, pastasını ihmal etmeyen bir insan normalde. bu sefer neden böyle olduğuna dair az buçuk ağzını aradım. "tatlı almayı düşündük aslında ama o kadar şey getirince gerek yok diyip almadık" dedi. ben de tamam diyip geçtim daha fazla uzatmadan. geçiştirip geçiştirmediğini zaman içinde göreceğim.Herkes ne var çok normal demiş ama birde usül erkan diye birşey var hanımlar tanışmaya geliyorlar bir çiçek bir tatlı götürülmeli bence aile akıl edemese bile sevgilin düşünmeliydi. Sevgilin şimdi herşey he he evt aşarız hallederiz diyor ama boş laf bunlar anı geçiştiriyorlar sırf konu uzamasın diye yoksa sorun çzömek amaçlı değil ben çok çok iyi düşün derim
erkek arkadaşım kendisi gelirken baklavasını, pastasını ihmal etmeyen bir insan normalde. bu sefer neden böyle olduğuna dair az buçuk ağzını aradım. "tatlı almayı düşündük aslında ama o kadar şey getirince gerek yok diyip almadık" dedi. ben de tamam diyip geçtim daha fazla uzatmadan.
bilemiyorum ki... sürekli kafam karışıp duruyor. ona göre her sorunu aşar,çözeriz. böyle düşünüyor yani. zaten önümüzde daha askerlik süreci var. düzgün bir yere gidip dönmesi şu an için ilk önceliğim. diğer şeyleri o yokken bol bol düşünürüm gibime geliyor zaten. ayrılmak hiç içimden gelmiyor. :/yani işte burda o poşetleri, o özensizliği görüp müdahale etmesi gerekirdi, demek ki annesinden çok da farklı düşünmüyor, ailesine değil buna takılabilirsiniz.
Haklisiniz ,cocuk olsa anlamaz tabii ,universite bitirmis calisan ,kizin iyisini secen ,kizi yatistirmayi bilen ,22 yas ve uzeri bir genc adamdan bahsediyoruz ,
Bence hicde masum degil ama kayinvalide fena belli ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?