Bu tatil kimin

Bikahvebisohbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
286
131
33
40
Merhaba kk
İzne ayrıldığımızdan beri eşim kendi başına planlar yapıyor. Bir sabah diş yaptırmaya gitti ertesi sabah kan değerlerine baktırmaya gitti her gün bir şey, bugün de öğle arası arkadaşıyla buluşmaya gitti. Ne çocukla ne de benimle herhangi bir plan yaptığı yok. Biz de oğlumla gezip duruyoruz. Arabasını sattı sadece benim arabam var. Öğle arası işin var mı dedi ben de niye dedim X çağırıyor dedi. Ben de oğlumla bir yerlere gideceğiz sen dolmuşla git dedim. Bozuldu tabi ama gitti.
Çocuk çok sıkılıyor ama bu adamın bencilliğinden umrunda bile değil.
Dün 2 dakika yalnız bıraktım kıyamet koptu oğlum sinir krizi geçirdi babasına bütün öfkesini kustu. Tabii eşim de sakin kalamadı o da ona bağırıyordu. “Sen git “diyorum gitmiyor çocuk kendinden geçmiş hala ona orada bir şeyler anlatmaya çalışıyor. “Sen ona bir şey diyeceksin,babana böyle konuşma diyeceksin “diye bana da bağırdı. Çok yoruldum gerçekten.

ne zaman izne ayrıldınız?
izinde dişlerini yaptırıp aradan çıkarması normal geldi bana. kan değeri baktırmak 5 dk lık iş sabah aç karnına gidip veriliyor zaten. günün geri kalanını planlamıyor musunuz?
çocuk kaç yaşında?
hep beraber şunu yapalım diyorsunuz da hayır mı diyor?
oğlunuzun babasına ne öfkesi var orasını pek anlamadım neyi kustu sinir krizi geçirecek kadar.

İzine çıkmadan program yapmıyormusunuz? Eğer bu yıl bütçe uygun değilse ona göre konuşmadınızmı hiç? Ne biliyim gitmesenizde otele falan bulunduğunuz yerlerde birşeyler yapmak gibi. Kalan günlerindede sağlık işlerini aradan çıkarması yada ayrı bir gün arkadaşlarıyla buluşması gayet normal.

Merhaba kk
İzne ayrıldığımızdan beri eşim kendi başına planlar yapıyor. Bir sabah diş yaptırmaya gitti ertesi sabah kan değerlerine baktırmaya gitti her gün bir şey, bugün de öğle arası arkadaşıyla buluşmaya gitti. Ne çocukla ne de benimle herhangi bir plan yaptığı yok. Biz de oğlumla gezip duruyoruz. Arabasını sattı sadece benim arabam var. Öğle arası işin var mı dedi ben de niye dedim X çağırıyor dedi. Ben de oğlumla bir yerlere gideceğiz sen dolmuşla git dedim. Bozuldu tabi ama gitti.
Dün 2 dakika yalnız bıraktım kıyamet koptu oğlum sinir krizi geçirdi babasına bütün öfkesini kustu. Tabii eşim de sakin kalamadı o da ona bağırıyordu. “Sen git “diyorum gitmiyor çocuk kendinden geçmiş hala ona orada bir şeyler anlatmaya çalışıyor. “Sen ona bir şey diyeceksin,babana böyle konuşma diyeceksin “diye bana da bağırdı. Çok yoruldum gerçekten.

Eşim ve ben arabalarımızı satıp tek araba olalım dedik. Benimki biraz daha pahalı (düğünde takılanlarla almıştım) üstüne de 200 bin verdim güzel büyük bir araba aldık ama bende hiç türk parası kalmadı eşim de eksiye geçti.
Sonra alakasız tartışmaya başladık ben ona maddi olarak çok para vermeye başladım son zamanlarda elime geçen toplu paraları yani. O da bi toparlanamadı hep ekside bir şekilde. Evin ihtiyaclarını o karşılıyor. Tartışma büyüdü beni arkadaşlarının eşiyle kıyasladı ablamı konuştu orada delirdim. Annen yolda verdi zehri dedi(yıllar önce annem uzun yol dönüşü ablama hesaplarınızı ayırın demiş bu da unutmamış ben bile unuttum.) neyse parasız kaldım ödemelerim var dedim ben eksideyim diye başlayan kavga ablanla sen böylesiniz den sonra başka yerlere gitti. Dedim hem ilgisizsin hem paran yok. Yok dedi bugüne kadar harcadıklarımı ver bana geri dedi ben tatile de gitmek istemiyorum yeter kardeşinle git dedi bağırdı çağırd küstü başka odaya gitti.
Ne yapayım bilmiyorum.
(Yabancı paradı tutuyorum genelde başka birikimlerim de var. Yarın eksider artıya geçerim)
Sormak istediğim eşim kazançlar ortak olsun diyor ama ben buna sıcak bakamıyorum. Bana ilgisi yok da param için birlikte gibi tam da anlatamadım ama)

Merhaba kk. 11 yıllık evliyim bir çocuğumuz var.
Severek evlendik hele ki eşim ilk gördüğünden itibaren hep aynı karardaydı. Çocuktan sonra zamanla azalan ilgi daha çok arkadaşlığa evrildi üzgünsam neyin var der mizacen çok duygusal bir insan değil o çok bir şey paylaşmaz ama benim paylaştıklarımı da dinler anlamaya çalışır yol göstermeye çalışır kendince. Gel gör ki duygusal ihtiyaçlarımı romantik beklentilerimi sadece bastırmakla yetiniyorum. Ben sarılmadan sarılmak aklına gelmez ben öpmeden öpmez. Hatta ben başka odadaysam ben onun yanına gitmeden o benim yanıma gelmez. Gün içinde öylesine aramaz. Sadece İkimiz de alakalı planlar yapmaz. Bilmiyorum bütün erkekler böyle bütün kocalar böyle bütün evlilikler mi böyle..
Siz mutlu değilsiniz.

Hiç mutlu değilsiniz.

İnatçısınız. Niye inatla bu saçma evliliğimsiyi sürdürüyorsunuz? İşiniz de var. Niye bu eziyet? Sabit bir burç musunuz başak boğa oğlak gibi. Ne bileyim hep mız mızsınız ama adım atmıyorsunuz

Mız mız mız

Sizden ne köy olur ne kasaba.

izinde dişlerini yaptırıp aradan çıkarması normal geldi bana. kan değeri baktırmak 5 dk lık iş sabah aç karnına gidip veriliyor zaten. günün geri kalanını planlamıyor musunuz?
çocuk kaç yaşında?
oğlunuzun babasına ne öfkesi var orasını pek anlamadım neyi kustu sinir krizi geçirecek kadar.
Benim bu planım var şu planım var diyor ve o tüm gününü alıyor

Merhaba kk
Aslında bende izne çıkınca mutlaka sağlık işlerimi hallederim devlet dairesi işlerim varsa yaparım alışverişlerimi bile o zaman yapmaya özen gösteririm. En son hepsi bitince tatil planı uygularim. (Eğer bir yerlere gideceksem deniz vb) ama tatil derken çocuğu oyunu parkına götürmek birlikte yemek yemek piknik yapmaksa onu tabii mi koşulsuz süresiz yapmak zorundayız aile vakti için

Mesela sabah dişçi öğleden sonra sizi pikniğe götürmek gibi

Yani izninde sağlıkla ilgili işlerini helletmesi çok normal geldi bana. Arkadaşları ile buluşmasıda normal aslında. Siz izne çıkmadan plan yapmamışmıydınız bir yerlere gideriz birşeyler yaparız diye? Aranızda iletişimsizlik var. Siz bişeyler yapalım dediğinizde hayır yapmayalımmı diyor?
Çocuğunuz kaç yaşında ? Evde sıkılıyor demişsiniz. Benim kızımda evde sıkılıyor ama havalar çok sıcak olduğu için akşam 6dan sonra çıkıyoruz. Açıkcası eşim izne çıksa ve bu sıcakta dışarı çıkalım hep beraber dese çıkmam bende git sen arkadaşlarınla akşam çıkarız derim. Tatil seçeneği dışında tabi.

Sizin ciddi iletişim sorununuz var.
Tabi ki yıllık izinde, hastane işleri halledilir ama zaten havalar sıcak akşamları da beraber bir şeyler yapabilirsiniz.
Oğlunuzun babasına bu kadar öfkeli olması da üzücü.
Bu evliliğin devamının size, oğlunuza katkısı nedir? Hangi motivasyonla devam ediyorsunuz?
Aynı evdesiniz ama eşiniz sizinle ve oğlunuzla bir paylaşım da bulunmamak üzere yaşıyor sanki. Çocuğun babaya öfkesi de kuramadıkları bağdan kaynaklı muhtemelen.

Aile gibi değilsiniz. Aynı tarihte izne çıkmak mıydı sadece planınız? İnsan koca 30 günü planlamaz mı? Günübirlik yaşıyorsunuz ayrı gayrı.

çocuk kaç yaşında?
O söylediği işler tüm gününü alıyor o yüzden planlayamıyoruz. Hep beraber yapalım dediğimde e ben şuraya gidecektim diyor. Babası ilgisiz evdeyken de tüm gün telefon elinde yatıyor tek dialoğu oğluyla ikaz üzerine

Yazık günah ya o çocuğun babasının sevgisine, ilgisine, onunla vakit geçirmeye de ihtiyacı var. Babasına bu yüzden öfkeli olabilir. 1 gün önceden plan yapıp konuşmak lazım. Artık bekar olmadığını, bir ailesi olduğunu kabullenmeli eşiniz. Diş ve kan verme meselesi tamam anlaşılır ama öncelik sırası arkadaş değil eş ve çocuk olmalı.

Sizin ciddi iletişim sorununuz var.
Tabi ki yıllık izinde, hastane işleri halledilir ama zaten havalar sıcak akşamları da beraber bir şeyler yapabilirsiniz.
Oğlunuzun babasına bu kadar öfkeli olması da üzücü.
Bu evliliğin devamının size, oğlunuza katkısı nedir? Hangi motivasyonla devam ediyorsunuz?
Aynı evdesiniz ama eşiniz sizinle ve oğlunuzla bir paylaşım da bulunmamak üzere yaşıyor sanki. Çocuğun babaya öfkesi de kuramadıkları bağdan kaynaklı muhtemelen.
Özetlediğiniz gibi her şey

Yazık günah ya o çocuğun babasının sevgisine, ilgisine, onunla vakit geçirmeye de ihtiyacı var. Babasına bu yüzden öfkeli olabilir. 1 gün önceden plan yapıp konuşmak lazım. Artık bekar olmadığını, bir ailesi olduğunu kabullenmeli eşiniz. Diş ve kan verme meselesi tamam anlaşılır ama öncelik sırası arkadaş değil eş ve çocuk olmalı.
Aynen öyle sözde çoçuğu yüzmeye vs götürecekti. Ama sağlık işi biter bitmez arkadaş olayı çıktı ben de sinemaya getirdim.
Kendi işinde çalışan benim kamuda çalışan o ama ben işimle ilgilenemiyorum telefonda bile konuşamıyorM oğlumla ilgilenmek için. Şimdi sinemadayız diye yazabiliyorum

Back
X