Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

Başak Burcu mu bu adam
 
Eşiniz her alde evi otel gibi kullanıyor.

Sorunuza gelince evet temizlik çok önemli. Ben öğretmenim her gün çalışıyorum ayrıca kursa da gidiyorum. Pazartesi cuma akşam 7ye kadar okuldayım ve Cumartesi sabah 9-12 ye kadar okulda çalışıyorum. Ama saati ne olursa olsun evime geldiğimde hergün süpürürüm toz alırım paspaslarım. Çünkü birikince hafta sonum temizlik yapmakla geçiyor bu dediklerim 30 dklık iş zaten her gün yapıldığında daha çabuk oluyor.

Yani temizliğin eşinizle alakalı yok kendinizle var insan bir kere kendisi için temiz bir evde yaşar. Kendisi için temiz olur başkası için değil.

Yapıyorsanız eşiniz için yapmayın kendiniz için yapın sizde o evde yaşıyorsunuz temizliğin bahanesi olmaz. Annenizde kaldığınızda odanızda saçınızı taradığınızda dökülen saçları yerde mi bırakıyordunuz ?

Eşiniz demek ki artık ne kadar bunaldıysa lafını yaptı. Eşinizi kesinikle desteklemiyorum onaylamıyorum ama kendinize laf getircek şeyler yapmayın maalesef hergün bir bardak kırarsanız eşiniz de yeter artık bardak kırma dediğinde suçlu o olmuyor.

Demek ki söyleme gereği duymuş farkına varmanız için.

Maalesef bağzı erkekler işin uçundan tutar yardım eder bağzıları etmez. Ediyorsa ne ala etmiyorsa da, o etmiyor diye siz evi pis bırakmayın.
 

sevgili liona,

ben sert elestiri yapiyorum cunku insanlarin daha fazlasini yapabileceklerine inaniyorum. ikinci hamileligimi yurt disinda yasadim, dogumum da yurt disinda oldu. tek basima doguma 1 ay kala butun sehri yuruyerek ev aradim. doguma 4 gun kala esya monte ettim. dogumda ayrica kist ameliyati oldum 5 gece hastanede bebekle tek kaldim. yurt disinda dogum turkiye gibi de degil, bebegin altini sen aciyorsun, sen uyutuyorsun, sen besliyorsun. hastaneden ciktigim gece tek basima ev tasidim.

ben bunlari yapabildiysem, inaniyorum siz de bir supurge acmayi her gun yapabilirsiniz.

en fazla 20 dakikanizi alir. yarin bebek geldiginde ne yapacaksiniz?
 
bendede var bi tane sozde yap yap yap icraat sifir yap dersen ben yapmam

Daha iki gun once tartistik sevmezsin demi temizligi dedi Allahtan kork be dedimher gun supururm evi (14aylik kizim var yerleri yaliyo buldugunu agzina atiyo)

Ben bi yol buldum toplam bi saatimi aliyo gunde
ilk once kahvaltidan sonra y.odasini toplarim kizin besigi benim yatagim falan duzenlerim kirli varsa banyoya atarim sebete gidip koymam direkt atarim ora biter ordan sofraya gecerim dolaba,gircekler kapatilir koyarim buladik iki bardaksa elde yoksa makineye koyarim ocak tezgah cifler silerim

Ardindan salona gecer oyuncaklar toplarim yastiklari dizerim kabartip (vu arada kizim aglar ya kucakta olur ya pesimde emekleyerek gezer) supurgeyi lair tum evi supururum hemen siler ve toz alirim toplam bi saatimi alir (evi batiran bi kus var evde) elini hizli alistirirsan kolay oluyo
Hamileyken bende cok uyurdum yatardim ama o yuzden boyle pratiklestim
Bi gun dene bi bakalim benim gibi emin ol hemen bitiyo suan evi topladim sildim supurdum kizi doyurdum yatirdim uzandim tv izliyorum
 
ayy bende öyleyim ama bu kk da ne zaman bu tarz bir konu açılsa kendimi iğrenç pisliğin teki gibi hissediyorum

Ben de öyle hissediyorum ya Her gün evi süpürsem bir yerde yığılırım herhalde. Gün geliyor çamaşırları katlayamıyorum öylece duruyor. Çalışan kadınlar için ev temizliği çok zor. Sağlıklı olalım da gerisi boş bence... Süpürgeyi yarım bırakıp arkadaşlarımla buluşmaya gittiğimi biliyorum. Çok pisliğim
 

Ben yapamam, sizi takdir ediyorum valla Ama çalışıyorum ben yaaa Benim gibiler için de iyi bir şeyler söyleyin lütfen çok kötü hissediyorum
 
bu gücü nasıl buluyorsunuz nasıl besleniyorsunuz uyku düzeniniz nasıl? abartısız söylüyorum bugün kurstan kendimi eve zor attım, allahtan yemeğim vardı ısıttım yedik, eşim film izlemek istedi, uzandık ben filmin ilk 5 dakikasından sonrasını hatırlamıyorum, saat 7 idi öyle bi uyumuşum ki biraz önce uyandım, bi şeyler atıştırıp tekrar uyuyacağım çok uykum var hala...
 
Ben yapamam, sizi takdir ediyorum valla Ama çalışıyorum ben yaaa Benim gibiler için de iyi bir şeyler söyleyin lütfen çok kötü hissediyorum
benim annem de çalışıyor, biz tabiki yardımcı olurduk ama annem bizim yaptığımızı yok sayardı illa kendisi yapacak

annemin düzeni şöyle, haftaiçi sadece ortalığı derli toplu tutup sadece yemek yenilen yeri süpürmek veya gırgırlamak.
haftasonu izinli olur, cumartesi günü tüm evi süpürür siler toz alır, biriken bütün çamaşırları yıkar kirli sepetinde bi tane bile bırakmaz, tuvalet banyo yıkar, dolapları vs düzenler artık neresi gözüne çarptıysa, sonra yemeğe girişir çeşit çeşit baya bi yemek yapar dolaba atar, pazar gününü de ya gezmeye ayırır ya da evde dinlenmeye. cumartesi yaptığı yemekler, hamur işleri vs zaten perşembeye kadar yeter.
annemin bu enerjisine kırk kere maşallah nazar değmesin gerçekten, keşke biraz ona çekseydim, ama annemin bi huyu vardır güzel bi kahvaltı etmeden asla güne başlamaz, işe gitmez, mutlaka iş saatinden daha da erken kalkar kahvaltısını yapar, yumurtalı dereotlu proteinli bi kahvaltı yapar, onun dışında hep kendi sıktığı meyve sularını falan içer, ben bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, ama bi ara denemiştim ben de yine enerji değişimi olmamıştı o ayrı :)
 
amannn hayatımız böyle güzel
 
Nasıl ki güzellik ve çirkinlik goreceli bir kavramsa temizlik ve pis olmakta gorecelidir bana göre, kimi bir ev süpürür tertemizim der kimi akşama kadar temizlik yapar yine pis gelir gözüne. Kendine Gore bir düzen kurmalısın çünkü şimdi yapamadiklarini doğumdan sonra bir sure zaten yapamayacaksin uykusuzluktan ve yorgunluktan bedenin ve bebek izin Vermeyecek.
 

bu surecleri yasadigim gunlerde, bebek dogduktan sonra, 6 ay hic uyumadim. cok zor bir bebegim vardi. su an daha 1,5 yasina yaklasirken yeni yeni uyku duzeni olusuyor.
45 kiloyum, oyle dag delen bir gucum de yok.
 
Siz kavga ederken ki halini görseniz elinden gelse kafamı kıracak kalp ne ki?
Ooof of.. ya bebek.dogunca gorur o hanyayi konyayi. Cunku hic hic hic biseye yetisemiyceksiniz ki. Bu hallerine sukretsin evin.
Hamilelik de zor,bebekle yetismek daha da zor. Dogsun biraz buyusun mesela 5 6aylik olsun anlarsiniz..
Benim de hamileligimin son 3ayi cok.zor gecmisti. Nefes dahi alamiyordum ustumu degistirirken bile yoruluyordum.Neyse iste,bebek.dogduktan sonra hele.hele.buyudukce uuu evimi gorsen.smdi.. bak.bu aralar her konuya yazar oldum resmen.
Bulasiklarim tezgahta birikiyo 2gun bekliyo.nerdeyse bi makinaya dizip yada yikayp.ckamyorum.. Aglayan,senden.baskasinda durmayan,uyumayan bi bebek dusun. Sacimi tarayamiyorum su an dolasik bi kafayla geziyorum. Ellerim catlak aciyo krem surmeyi unutuyorum. Dislerimi fircalayamaz oldum. Kendime bakamamak moralimi.bozuyor.. ha diyceksin ki bebek.gece uyuynca yap napcaksan. Oyle degil iste,bebek 12de anca uyuyor pilim bitmis oluyo uyuyup sizip.kaliyorum...
Valla nasil ne sklikta yapiyosunuz temizligi diye sormussun. Ben yapamiyorum. Ne zaman bebegi 1 2 saatligine aticak birinu gozume kestirirsem o zaman.yapiyorum. O da ustunkoru oluyo. Bulasiklari dizip yerleri supurmek gibi. Camasirlari makinaya tepip.cikarip asmak gibi,oyuncaklari ortadan toplamak gibi... dip kose temizlik de degil yani..
Esin de cok biliyosa kendisi yapsin da sana gostersin nasil yapilcagini. Cevap verme sac o toz degil gozluk al kendine falan de. Benim de dogum sonrasi saclarim cok dokulmeye basladi. Egikip islak mendille toparliyorum parkelerden. Ha onu da,bebegim killari toplayp agzna atmasin dye yapiyorum aslinda. Ama senin gobeginle egilmemen lazim oyle yer silme vs yapma..
Hayir bi de daginik olmayan tertemiz ev nedir. Icinde yasiyosan dagiliyo. Yemek yapiyosan mutfak da pislesiyo yani. Lekeleniyo blmiseyler dusuyo yere falan.. sen olmasan ev tertemiz olsa mutlu mu olcakmis kocan sorsana.. tek baskna otursun o zaman. Biraz duygu somurusu yap. Etkek kafasi,dusunme ozurluler. Sen dusundurt.. Anneannem de hep titizlenirdi dedeme bize suc atardi vs evim dagildi diye. Dedem öldu,biz de her birimiz dagildik biyere.. evi su an cok duzgun mesela, dagitcak kimsesi.kalmadi..
 
Allah işten güçten etmesin çocuğum yok ama olsa bile kendime ve eve bakmak için saatli bakıcı tutarım gibi geliyor. Hayat kalitem yükseliyor düzen ve temizlikle. Öyle bir düzen oturttum ki benimle yaşasan saatler süren bir temizlik rutini göremezsin ama maşallah nazar değmesin ev jilet gibidir hep. Ve gerçekten bu benim kendime duyduğum saygıyı pekiştiriyor. Fakat bunun doğrusu eğrisi yok. Çok sevdiğim bir arkadaşım rahatın önde gideni bayrak sallayanıdır. Akşam yemeği yenir kocası ve çocuklarıyla geçer salona oturur hiiiiç görev olarak görmez mutfağı toplamayı. Canı isteyince gider bir çocuk bir kocayı alır yanına yarım saatte düzenler geçer tv karşısına patlamış mısır yerler. Ve ondan mutlusu yok bu dünyada. Ki kendisinin özsaygısı da epey gelişmiştir.
 
TemizliK duzeninizi biraz anlatabilir misiniz çok güzel yazmışsınız belki benim gibi dağınıklıklara faydası olur
 
Ben çalışıyorum, sabah 9 da isbasi yapiyorum saat 7de eve geliyorum. Cumartesi gunleri de 16.30da evde oluyorum. 5yaşında cocugum da var. O da anaokulun gidiyor. Aksamlari yemek bulasik faslından sonra haliyle oyun, ilgi vs seyler bekliyor benden. Onunla ilgileniyorum saat 21.30da yatiriyorum. Ondan sonra esim benden temizlik yapmami, ertesi gun icin yemek yapmami falan bekliyor. Lafa gelince benimki de titiz. Yemek yapmaya yardim eder ama temizlik konusunda hic yardim etmez. Hatta konu sahibininki kadar olmasa da laf sokar pismis falan diye. Ben de ona imali olarak yaa iste napim koca gun döt buyuttum evde yata yata naaaprasin iste diyorum. Susuyoo zaman. Koca gun evde yokum, ben nasil ev gecindirmeye yardimci oluyosam o da bana temizlik konusunda yardimci olmasi lazim. Ama temizlik konusunda hic yardimci olmuyo. Ustune bide laf ediyo. Calismiyo olsam zaten yaparim. Yardimci tutmaya da yanasmiyo hic. Hafta sonlari tum işleri yapmaya calisiyorum, işe gittigimden daha cok yoruluyorum. Dun aksam evi supurdum, bu aksam da silicem kismetse.
 
Geçenlerde eşim de bana aynı şekilde davrandı cinlendim gerçi kesin dolduruşa geldi çünkü geçen gün mutfağın halısını sildi ben silecekdim o sildi neler dedim insanım ya ben kusura bakmasın ben lohusayim sende hamilesin azıcık yardımı etsin ölmez gerçi bnm kocam hamileyken hiç demedi ev pis diye geçenlerde dedi bende ben insanım dedim alışmaya çalışıyorum dedim sende susma hamilesin kusura bakmasın rahatsız olan yapsın temizlik
 
Kocanı yalandan övüyorsun diyorlar ama evi süpürsem silmeye başlayınca eşim yorma kendini diyor yemek yapsam bulaşığı bana yıkatmıyor çok şükür.
 
yahu zaten temizlik denilen şey her gün yapılırsa yapılır çünkü temizlik hiç bitmez hele o evde insan varsa zaten sürekli temizlemek zorundasınız. ben titiz bi insan olmama rağmen bazen temizlikten bunalıyorum, her yer haliyle toz oluyor. hamileyken iş yapamazsınız zaten bu erkekler niye böyle anlamıyorum.
 
eşimde de bende de rahatsızlık var dağınıklığa ve pisliğe hiç gelemiyoruz.
ama bende temizlerim eşim de.
kimse kimseden beklemeden yapar.
sağ olsun eşim.
çalıştığımız halde evimiz mis gibidir.
(saçlarım belime kadar, duşa kabinin içine tarıyorum sonra suyla akıtıp hop çöpe atıyorum peçeteyle. evde de saçım toplu geziyorum dökülmüyor. tavsiyem bu.)
kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…