- 5 Mayıs 2016
- 4.143
- 5.685
- 158
- 40
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
sen pismisin kız seni gidi seniBenim eşim de güya titiz takılır hatta yemek yaparken mutfakta olmaya dayanamıyormus çünkü pis buluyor beni:)
Hiç umrumda değil valla sabah birlikte çıkıp akşam birlikte geliyoruz. Soylendigi zamanlar kalk kendin yap diyorum. Mutfağı temiz düzenli tutmak hep bende zaten, yemek de çoğu zaman bende. Onun dışında çamaşır yıka topla yerleştir, banyoyu lavaboyu 2 günde bir yıkama derken ancak bu kadar yetisiyorum. Evi süpürme silme işini haftada bir eşim yapıyor, toz almaya ise neredeyse hiç alışık değilim. Öyle televizyonu silmek falan bana çok garip geliyor arada veriyorum eline bezi yine o toz alıyor. 1 yıldan fazladır oturuyoruz bu evde camları bi taşınırken sildik ondan sonra da sadece bir defa. Cam silmekle falan uğraşamam. Onun dışında mutfak dolabini belki ayda bir silerim. Buzdolabını ise tamamen cozdurup silme olayı ancak senede 2 falan. Onun dışında derli toplu tutmaya calisiyorum dağınık olmaması benim için daha önemli. Elimden bu kadar geliyor. Beğenmeyen kendi yapsın.
Temizlik ve düzen takıntısı var bende o yüzden eşinizi anlayabiliyorum ama eşinizde size haksızlık yapıyor size yardımcı olması gerekiyor ben şuan çalışmıyorum eşim çalışıyor ama yine de eşim ev işlerinde çok yardımcı oluyor banaAz önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.
Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?
Siz bu evin temizliğine günde kaç saat ayırıyorsunuz? Ben de mi sorun?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?
günlük yaşantınızın nasıl olduguna bağlı bu soru örneğin mutfakta yemek yaptıktan sonra tezgahınızın ocagınızın bulasık mak buzdolabınızın dısını su sızabılecek alt dolap kapaklarınızı silerseniz bir ay sonra size leş kir görüntüsü vermez, her yemekte bakliyatınızın olduğu bir çekmeceyi düzeltmek buzdolabında yenmeyen atılacak şeyleri bekletmeden atmak tencere koyduğunuz raflarını silmek gibi , her defasında birine el atmak vb aylıkta dip kişe silersiniz ,banyo yaptıktan sonra lavabonuzu dusakbininizi yıkayıp cıkarsanız bir hafta bekletmediğiniz için göze batan kir olmaz ,sacınızıda banyoda taramak ortada tomacık görüntüsü yaratmaz hafta içinde hiç birseye el atmazsanız haftalık evet çok kirli görünür,e eşinizde titizse huysuzsa söylenir haliyle yani denge aslolanPeki buzdolabini falan ne kadar sıklıkla temizliyorsunuz ne bileyim temizlik rutininiz nedir?
yenimi evlisin ilk zamanlar bence böyle askla yapardım :))Sadece daginik olmasin bu onemli. Biryerden bisi aldiginda kalk yerine koy. Gece misafirlikten geldim yere butun kiyafetlerini koydun olabilir. Bunu hepimiz yapiyoruz. Sabah kalk ve hemen onlari topla. Sabah kalktigimda hemen yatak odasindan basliyorum toplamaya. Sonra mutfak. Kahvalti hazir olana kadar oturma odasinada bakiyorum. Ev supur ve viledi 3 gun toz alma 2haftada 1. Daginik evi toplamaya cok usenirsin ama duzenli bir evi temizlemek daha sehvet verici.
az yesin de uşak tutsun.Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.
Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?
Sabah 8 de evden cıkıp aksam 7 de evde oluyorumAz önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
eski konuna baktım da kocan hep hödükmüş.Siz kavga ederken ki halini görseniz elinden gelse kafamı kıracak kalp ne ki?
Yok kiz 2 yil oldu evleneli. Eskidim artikyenimi evlisin ilk zamanlar bence böyle askla yapardım :))
Esin ağır konuşmuş ve çok kırıcı bu konuda onu hatalı buluyorum..ama temizlik yapmak bu kadar zor değil ya bende daha 3 buçuk aylık bebeğim var ki son 1 ay a kadar gazlı bir bebek olduğu için ağlıyor durmuyordu ama ben 3 günde bir evi silip süpürürüm bazen 2 gün üst üste supurdugum oluyor sağolsun Eşim evde olduğu zamanlar yardım eder ama haftada 1 gün izni olduğu için ondada geziyoruz onun için ben islerimi yapıyorum aslında o kadar zor değil hamileyken de yapardım abartmadan..simdide öyle erken kalkıyorum bebeğim sağa sola bakıp oylanırken evi süpürür silerim toz al wc banyo yıka bi taraftan çamaşır atarim makinaya o yıkıyor zatenbazen 15 bazen de haftada bir halıları siliyorum 2 haftada bir de tülleri yıkıyorum ki bu ara biraz uzadı yeni eve taşındık yerleşme olayı vardı böyle yani zor değil ya ben rahat edemiyorum temiz olunca icim de rahat oluyo ki evde bebekte var bizim
2 haftada tüller kirleniyor mu ya
Teftiş edeceğine bir zahmet eve temizlikçi tutup getirsin ,istediğini yaptırsın .Peki detaylı temizlik? Ne bileyim cam kenarlarına bile bakiyor ya silmiyorsun diye. Cam kenarlarini silmek, cami silmek, buzdolabi temizlemek, daha aklima gelmeyen detay temizlikler, bunlari nasıl yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?