Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

biz ilk evlendiğimizde öyleydik şimdi karışmıyor evi bok götürse de:) alıştı o ya da çaresizlikten:) şimdi bakıcı tuttum temizlikçi de alamıyoruz. yapabildiğim kdr.
ama hamileyken o şekilde asla davranmadı ben de bayılacak gibi yorgun olurdum tam tersi tüm yiyeceklerimi önüme getiriyordu.
yanlış davranıyor eşiniz. maddi durumunuz varsa ondan gizli her hafta yarım gün birini tuttun en azından silsin süpürsün

Ya merak ediyorum hanımlar burada kadın temizlik yapmasa olur canı isterse yapar istemezse yapmaz vs vs . Bunu çalışmayan bir bayan için söylüyorum şuan. Kocanız ben çalışma istemiyorum çalışmayacağım dese ne olur Kızlar düşündünüz mü acaba . Hamilelik konusunda hamile kalmadım daha önce . Ama annelerimiz hem soba yakıp hem kv bakıp tarlaya bahçeye gidip bizi nasıl doğurdu acaba diye düşünüyorum . Evet hamilelikte sorun vardır Yada Doğum çok yakındır bi toz alınmaz yer viledalanmaz olur ama bilmiyorum dinlene dinlene yapılabilir sanki İnan’ın 2 günde 1 saat ayrılsa çözülür . Mutfakta da aynı şekilde birşey dökülünce anında silinse. Birde bir yeri temizlemek yerine kirletmeyi azaltsak düzen oturur bence evet eşinin kurduğu cümleler çok hatalı kabul ediyorum ama acaba ev ne durumda

sen pismisin kız seni gidi seni

Temizlik ve düzen takıntısı var bende o yüzden eşinizi anlayabiliyorum ama eşinizde size haksızlık yapıyor size yardımcı olması gerekiyor ben şuan çalışmıyorum eşim çalışıyor ama yine de eşim ev işlerinde çok yardımcı oluyor bana

Peki buzdolabini falan ne kadar sıklıkla temizliyorsunuz ne bileyim temizlik rutininiz nedir?
günlük yaşantınızın nasıl olduguna bağlı bu soru örneğin mutfakta yemek yaptıktan sonra tezgahınızın ocagınızın bulasık mak buzdolabınızın dısını su sızabılecek alt dolap kapaklarınızı silerseniz bir ay sonra size leş kir görüntüsü vermez, her yemekte bakliyatınızın olduğu bir çekmeceyi düzeltmek buzdolabında yenmeyen atılacak şeyleri bekletmeden atmak tencere koyduğunuz raflarını silmek gibi , her defasında birine el atmak vb aylıkta dip kişe silersiniz ,banyo yaptıktan sonra lavabonuzu dusakbininizi yıkayıp cıkarsanız bir hafta bekletmediğiniz için göze batan kir olmaz ,sacınızıda banyoda taramak ortada tomacık görüntüsü yaratmaz hafta içinde hiç birseye el atmazsanız haftalık evet çok kirli görünür,e eşinizde titizse huysuzsa söylenir haliyle yani denge aslolan

kimi hiçbirşeye el atmaz bir hafta üstün körü geçer haftalık temizliğini yoğun yapar bir tam günü temızliğe ayırır kimi gün gün işlerinde ufak ufak detaylı yapar haftalık temizliği daha hafif geçer gibi düşünün.Biriken daha yorucu daha zor olduğundan günlük rutini detaylandırmak daha kolaylık sağlıyor bence

Bizde yeni evliylen halilarimda yeni oldugu icin cok tuy kalkardi toz almaktan acayp bikmistim esimde kizardi biktim tozdan diye halbuki esya yeni mobilya yeni ben istermiyim oyle olsun hergun supurge acardim halilari yikata yikata kurtldum sukur ama cok kirilirdm bildign azarlardi

en nefret ettigim burc arslan babam arslan kendine göre cok titiz temiz bi is yapmaz anneme orası sıil burayı sil dedigini hatta kadın gecen hafta silmisken duvararı 1 hafta sonra yeniden sil diye kadını camasır suyuyla istiyo sürekli delirmek elden degil

balık bastan kokar simdiden yapma bu benim görevim degilde ki ben calısmıyorum hayat arkadası lazım bana de goy goy arkadası degil de ayrıca kocalara herey söylnemez acıma paraya tutu her hafta yarım gün temizlikci seninki fazla sıkıcı pencere kenarı buzdolap ici her erkegin takıcagı düzeyde degil hatta ogun eve temizlkci al sonrada ayy askın cok yoruldum de yemek ısmarlar boyle kocaya acınmaz erkeklere ne kadar yuz versen o kadar isterler ne kadar iyisi olursa olsun

aryıca sana banyoda sacını tara diyenler hayatta banyoda taramam dustan cıkmtımmı kahve icmeliyim üstün einci bi elbisey giyerim havlu sacımda olır kahven biter icerde tarar havlu icine koyarım düsen sacları

yenimi evlisin ilk zamanlar bence böyle askla yapardım :))

az yesin de uşak tutsun.

memnun değilse kendi yapsın.

Hamileyken kendimi yormadan yüzeysel olarak temizliğimi yapardım ama dip köşe yapamıyordum. Şimdi günlük süpürüyorum bebeğim var sürekli yerlerde gezdiği için.

Sabah 8 de evden cıkıp aksam 7 de evde oluyorum
Eskiden ben de cok takılırdım temizlik olayına
Eve gelince Hafta içi yemek dısında hiçbirsey yapmıyorum
Bazen acil birsey olursa ütü yaparım ya da makınaya camasır atarım
Bizim ev de kirli suanda
İçim rahat değil ama yaparsam da kendime yazık etmıs oluyorım
Sadece haftasonu bir gün yaparız o da eşimden yardım isterim muhakkak
Siz calısmıyorsunuz sanırım
Hamile oldugunuz için zorlanırsınız evet
Eşinizin yardım etmesi gerekir size
Rahatsızsa yetisemediğiniz yerlerde o desteklesin
Ettiniz mi teklif ?

Siz kavga ederken ki halini görseniz elinden gelse kafamı kıracak kalp ne ki?
eski konuna baktım da kocan hep hödükmüş.
sen ondan vazgeçmemişsin tüm kötü davranışlarına rağmen.
daha 6 aylık evlisin ve hamilesin.

insanoğlu kendi duvarlarını böyle örüyor işte.

tek yol, katlanacaksın.
duymayacaksın, görmeyeceksin.

Esin ağır konuşmuş ve çok kırıcı bu konuda onu hatalı buluyorum..ama temizlik yapmak bu kadar zor değil ya bende daha 3 buçuk aylık bebeğim var ki son 1 ay a kadar gazlı bir bebek olduğu için ağlıyor durmuyordu ama ben 3 günde bir evi silip süpürürüm bazen 2 gün üst üste supurdugum oluyor sağolsun Eşim evde olduğu zamanlar yardım eder ama haftada 1 gün izni olduğu için ondada geziyoruz onun için ben islerimi yapıyorum aslında o kadar zor değil hamileyken de yapardım abartmadan..simdide öyle erken kalkıyorum bebeğim sağa sola bakıp oylanırken evi süpürür silerim toz al wc banyo yıka bi taraftan çamaşır atarim makinaya o yıkıyor zaten bazen 15 bazen de haftada bir halıları siliyorum 2 haftada bir de tülleri yıkıyorum ki bu ara biraz uzadı yeni eve taşındık yerleşme olayı vardı böyle yani zor değil ya ben rahat edemiyorum temiz olunca icim de rahat oluyo ki evde bebekte var bizim

Sorun temizlik değil sorun eşinin yaklaşımı, tedavi görüyorum Allah devamını nasip ederse hamileyim. Aylardır doğru düzgün hiçbir şeye elimi sürmedim. Yapmaya kalkarsam kıyamet kopuyor. Normalde de herşeyin mutlaka ucundan tutardı. Ama hamilelik olunca herşeyi o yapıyor. 1 aydır raporluyum evden minimum çıkıyorum. Yatağı toplasam bile neden topladın diye kızıyor. Bence temizlik rutini oturtmak yerine eşini düzeltmelisin.

eşinizin tutumu yanlış
sıkıntılı bir hamilelik geçirmiyorsanız sizde de var yanlışlar
şöyleki insanız hepimiz bazen evlerimiz dağınık ve pis oluyor inanın öyle zamanlarda bende de sürekli bir uyku hali oluyor
dağınıklıktan temizlik yapmaya vakit ayıramıyorsanız öncelikle eşyalarınızı azaltmakla işe başlayın
bence silmek toz almak değilde ev bana göre en fazla gün aşırı süpürülmeli wc lavoba hergün temizlenmeli
gerisi detay çünkü dediklerimi uygularsanız gayette eviniz temiz ve düzenli olur

Bende yoruldum temizlik yapmaktan bitmiyor, hergün kısır bir döngü Bazen eşim yardım eder ancak haftada 3 gün temizlik yapıyorum bebeğim var bazen hergüne çıkıyor, çalışsam haftada bir ancak olurdu heralde temizlikten daha önemli olan bence temiz tutmak mesela ben odada saç taramam tarasam toplamam lazım oooo yeniden süpürge aç banyoda toplayacağım bir yerde tararım böyle şeylere dikkat edersen ev temiz durur zaten evde değilsiniz, birde yeni evlisin bunları zamanla öğreniyor insan inş eşinde güzel Konuşmayı öğrenir. Gıcık oluyorum Kadınlara temizlik yemek Bulaşık görevmiş gibi davranan insanlardan imkanım olsa haftada iki gün yardımcı alırım

2 haftada tüller kirleniyor mu ya

Peki detaylı temizlik? Ne bileyim cam kenarlarına bile bakiyor ya silmiyorsun diye. Cam kenarlarini silmek, cami silmek, buzdolabi temizlemek, daha aklima gelmeyen detay temizlikler, bunlari nasıl yapıyorsunuz?
Teftiş edeceğine bir zahmet eve temizlikçi tutup getirsin ,istediğini yaptırsın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…