Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

canım hamileliğimiz yakın gibi
ben haftada bir süpürürüm toz alırım oda canım isterse
8-5 çalışıyorum yemeğimi yaparım ondan sonrada yan gelip yatarım zaten yeterince yoruluyorum
eşimde öyle bariz bir pislik görse alır eline süpürür yani

Bı zahmet yardım etsin etmiyorsa da kadın tutsun senin derdin sana yeter zaten

Benim eşim benden daha çok ev işi yapar. Ama ikimizde çalışıyoruz.
Ev berbat halde.
2 haftadır yer silinmedi :) Bir aydır toz alınmadı...
Bir de kedişimiz var :)
Akşam yemek yedikten sonra koltukta uyumaya başlıyoruz sonra yatağa geçip devam ediyoruz.
Hiç iş yapasımız yok.
Ama gözünüzde çöp ev canlanmasın.
Ev ne hikmetse ne tozu ne kiri, kılı belli etmiyor çok garip. Dün misafir vardı mesela :)
Temizliği hiç kafaya takmıyorum. Ütü yığıldı, odalar karışık. Elbet düzelir.
Kimsenin hizmetcisi değilim, her işe koşamam.
Eşşek gibi yoruluyorum olacak o kadar.
Eşin çok istiyorsa kendi yapsın, olmadı bir kadınla anlaşsın.

Bence eşindeki sorun senin temizlik yapmaman değil, aklındaki düşünce şu "hamileyim diye bahane uyduruyor fakat gezmeye veya kursa gelince ihmal etmiyor gidiyor"

Aslında tamamen gözüne batıyor yani...

Bazı erkekler kadını her gün temizlik yapmalı, yemek yapmalı, hizmetçi gibi hizmet etmeli gözüyle baktığı için senin 10 dk. Yatman bile fazla gelir...

Temizlik yapmadığını düşünüyorsa şayet o gelene kadar evi temizliyeyim diye düşünme. Örneğin 6 da evde olacak diyelim sen 5 te başla evi süpürüp toz almaya o gelene kadar devam et madem öyle sende sok gözüne.

Bir kaç gün de aç bırak "temizlik yapmaktan yemek yapamadım" de mesela emin ol bir kaç kez de öyle aç kalsın bir daha da sesini çıkaramaz...

Hamileyken ben iş yapmadım :)
Eşim yaptirmiyordu elletirmedi :)
Kaynanamda yemek yedim evimi görümcem yaptı sen yapma otur dediler kaldım öyle.:)
Ne rahattim valla demi sosyete gibiydim:)
Doğum yaptım anaaa bı çok iş çıkardım
Ama pratik olmayı öğrendim zamanla
Çocuğa bak yemek yap evi şupur gibi yinede rahatlık var çocuğu yukarıdaki kaynanama bırakıp evi dipkose yapıyorum haftada bı kere
Ama hergun süpüruyorum. Yinede bakıyor temiz çıkıyor haftada bı kere temizleyince
Sen kursa gidiyorsun bide hamilesin eşin de temiz mis yardım etsin sana.

Eşinizden beterleri de var mesela kardeşim. Karısına temizlik konusunda işkence yapıyor resmen. Her akşam ıslak mendille yerleri kontrol ediyormuş. Bazı sabahlar koltuğun arkasına çorap bırakıp gidiyormuş akşam da kontrol ediyormuş koltuklar çekilip silindi mi diye . Gelinimize gerçekten çok üzülüyorum. Bu konuda eşinize taviz vermeyin siz yaptıkça daha fazlasını isteyecek. Hele bebek olunca ev işlerine yetişmek çok daha zor oluyor üzerine bir de dağınıklık ekleniyor.

bizim ev de temizliğe dikkat eden benim. saçımı banyo harici yer de toplamam taramayı bile wc doluysa balkon da yaparım yer de saça tahammülüm yok. aksine saçım da çok dökülüyor. kızımın sürekli peşindeyim o atar ben anında alırım yoksa pat düştü modum :olamaz: ona rağmen evi hafta da bir süpürüyorum. wc yi hafta da iki temizlerim filan... ay hiç yormayın kafanızı size temiz geliyorsa umursamayın alışsın beyfendi:işsiz:

Az önce eşimle kavga ettik. Sebep benim temizlik yapmamammış. Haftaiçi kursum var bütün gün kursta oluyorum, evimiz zaten benim nefret ettiğim uzak bi semtte, zaten kaç saatim yollarda geçiyor.
Hamileyim de. Aşırı uyku halindeyim bi de üstelik. Hiçbir zaman enerjik sağlıklı bi insan olamadım zaten. Hiçbir zaman uykularım yetmedi bana, uykudan bile yorgun uyanıyorum. Hamile olunca da hepsi 2 katına çıktı bunların.

Günlük ortalık toplamak, mutfağı temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak bile bana zor geliyor ama bi şekilde yapıyorum.
Ama ev süpürüp toz alma işini haftada 1 kere yapıyorum sadece. Özellikle de haftaiçi kursa gittiğim günler sil süpür yapmıyorum. Bu eşime az geliyor evimiz çok pismiş, ben bu evde ne işe yarıyormuşum, fuzuli boş boş yaşıyormuşum, evi otel gibi kullanıyormuşum, daha ne laflar kavga uzadı da uzadı.
Temizlik hastası gibi sözde çok titiz ama lafta titiz. Temiz olan insan, rahatsız olan insan kalkıp bi şeyinde ucundan tutmaz mı? Başkasına temizle temizle, hergün şunu yap diyerek herkes titiz olur. Öyle titiz olmakta ne var ki?

Siz bu evin temizliğine günde kaç saat ayırıyorsunuz? Ben de mi sorun?
Yahu 2 gün önce süpürdüğüm yatak odası neymiş pislik içindeymiş, bana gel bak diye yeri gösteriyor. Gösterdiği yerde de sabah evden çıkmadan saçımı taramıştım saçım dökülmüş saç telleri üst-üste orda yumak gibi kalmış. Görmedim bile. Neymiş o toz yumağıymış kaç gündür ordaymış. 2 gün önce süpürülen odada nasıl o kaç gündür orda olur ya?
Esin yardim etsin. Ama ben kesin cocumu kadin cagirmakta buldum.

Peki detaylı temizlik? Ne bileyim cam kenarlarına bile bakiyor ya silmiyorsun diye. Cam kenarlarini silmek, cami silmek, buzdolabi temizlemek, daha aklima gelmeyen detay temizlikler, bunlari nasıl yapıyorsunuz?
İyi de cam silmek falan bunları yapamazsın ki şimdi. Allah korusun o kadar uzanırken bebegin başına bir hal gelse ne yapacak acaba? Hiç canını sıkma madem o kadar dertli tut birini gelsin haftada iki gün dip köşe temizlesin gitsin. Kendine dikkat et önce sen ve bebis sonra diğerleri ve işler.

Valla harcliklarindan biriktir 10 20 deme birikince de yarim gun kadin tut iki haftada bir tutsan yeter yada kendini iyi hissettigin gunlerde kendin yap temizligini adam da laf etmesin.. bende cok temizimdir ama cocuktan sonra saldim gitti kendim dusa zor giriyorum kaldiki evi supurmeye vakit yok cocuktan.. bana esim demezdi evi temizle diye ben kendim rahatsiz olurdum hatta doguma bir gun kala bile dip bucak temizlik yapmistim kizmisti.. bu yapi meselesi ama hem hamilesin hem kurs derken ustune gelmemesi lazim.. cocuktan sonra evden gider ozaman seninki cunku tuvalete gidecek vaktin olmuyo kaldi ki evi toplayasin..

eşini bize gönder

hamile mamile değilim

çalışıyorum ama kendi işim yani paşa keyfim isterse bugün işe gelmesem de olabilir

ama evim haftada bir temizlenir o da yardımcı tarafından

ortalık pis olsa da beğenmeyen temizlesin

çocuğunuz yok tüm gün herkes dışarıda ev nasıl kirlenecek ki zaten

eşiniz çok istiyorsa her gün temizlik yapacak bir çalışan bulabilir hem o kişiye de ekmek kapısı olur

ha siz üzülmüşsünüz anlıyorum ama takmayın

ve doğru bir öneri mi bilmiyorum ama bana bunun için kavga çıkaran adama yaptığım işleri de bırakarak cevap veririm

yani ne yapıyorsam onu da yapmam yemek, çamaşır, bulaşık vs vs

hiçbir şey yapmayınca nasıl oluyormuş, görsün bakalım

Kendileri de bi şeyin ucundan tutmuyor ki neymiş o dışarda çalışıp yoruluyormus yeterince... o görevini yapiyormus ben yapmiyormusum yük gibiymisim.
Bi sorar mısınız bu görev tanımlamasını kim yapmış?
Dinimizde bile kadının görevi değil bu işler
Kim söylemiş ona?
Ayrıca mesele ne olursa olsun değer mi sizin kalbinizi kırmasına?
Taviz vermeyin !

densiz ya kafasına ıslak terlikle vuracan böyleylerinin :kızgın:
kalksın kendisi de işin ucundan tutsun bir zahmet sen onun cocugunu taşıyorsun karnında! adama bak
agzının payını verecektiniz siz bence verememişsiniz
:110:
benim elimden gelen bu daha fazlasını yapamıyorum ben senin hizmetcin değil eşinim.. madem öyle sende işin ucundan tut yahut temizlikci.. diyeceksiniz
şimdi erkeklere yükleniliyor ama erkekleri bu hale getiren kadınlar biraz da k bkmayın nasıl alışırsa öyle giderler
eşinizde alışmış herşeye sizin koşmanıza sizin hizmet etmenize ee burda suclu kim sizsiniz bence böyle alıştırmayacaktınız..
siz makine yapıyorsanız oda toz alacaktı siz yemek yapıyorsanız oda kaldıracaktı
siz camasır seriyorsanız o da toplayacaktı.. :63: işte herşeyi kadınlar yapmalı izlenimini birazda sizler veriyorsunuz yapmayın kendinize yazık etmeyin siz o eve gelin gittiniz aynı evi paylaşmak hayatı paylaşmak için kul köle hizmetci olmak için değil:KK11:
temizlik düzenime gelincede calışan bir anneyim haftada 1 kere sil süpür toz al yapıyorum tamam :KK14: çok bile.. kendimi heba edemem
eşim bana böyle söylese kalk kendin yap begenmiyorsan der olanınıda yapmam

Haftada bir evi siler supurur toz alirim tuvalet banyo balkonlar bi gunum gider cunku evim buyuk diger gunlerdede iki gunde bir supururum ama lavaboyu hergun yikarim mutfak ve yemekte hergun olan seyler zaten

Sadece daginik olmasin bu onemli. Biryerden bisi aldiginda kalk yerine koy. Gece misafirlikten geldim yere butun kiyafetlerini koydun olabilir. Bunu hepimiz yapiyoruz. Sabah kalk ve hemen onlari topla. Sabah kalktigimda hemen yatak odasindan basliyorum toplamaya. Sonra mutfak. Kahvalti hazir olana kadar oturma odasinada bakiyorum. Ev supur ve viledi 3 gun toz alma 2haftada 1. Daginik evi toplamaya cok usenirsin ama duzenli bir evi temizlemek daha sehvet verici.

Haftada bir yer supurup toz almakta gerçekten az ama...

Yardımcı hanım neden tutmuyorsunuz

Bence eşin çok kaba hamile insana bunu söyleyeceğine evet,bi işin ucundan oda tutmalı.Ben de ikizlere hamileyken acaip uyku bastırırdı hem işe gider hem eve yetişmeye çalışırdım ama sonra ne oldu biliyormusun Erken doğum yaptım .Eşine söyle evi temiz görmek istiyorsa ve erken doğum yapmanı istemiyorsa bi işin ucundan tutsun

şunu da belirteyim böyle kalp kıran bir eşin varsa çocuk olduğunda sen çok sabırlı olmalısın yoksa bu evlilik çatırdar diyeyim,asıl kalp kırmalar ozaman başlıyor

Back
X