Bu temizlik bu kadar mı önemli ya?

Insallah duzelir dua edin bol bol. Bazen bir musibet bin nasihatten iyidir derler. Onceden de esiniz boyle miydi yoksa siz evliligin baslarinda cok dikkat ediyodunuz sonradan biraz salinca gozune mi batti. Ben hep derim kadin ev hanimi da olsa erkek esine yardim etmeli. Hasta oldugunda bi tas corba yapani olmali diye. Benimde kaynanam cok kizar esime is yaptiriyorum diye. Onunda evi elbette yapmali yardim etneli derim hep. Zor gercekten bu dengeler
6 aylık evliyim 6 aylık hamileyim, o yüzden önceki halimi bilmiyor, tamam kabul önceden de çok titiz biri değildim ama bundan daha fazla yapardım. bir de şunu anladım ki iki insan aynı evin içine girmeden birbirini asla tanıyamıyor. biz o kadar uzun süre yıllarca görüştük ama dışarda buluşup sinemaya kafeye lunaparka gidip eğlenip akşam ailenin evine dönmek gibi olmuyormuş aynı evde yaşamak.
biz evlenmeden önce mesajlaşırken ben temizlik yaptığımı artık sıkıldığımı devamını yapmaktan vazgeçtiğimi söylediğimde "amann boşver gel yanıma" diye cevap veren insandı. şimdi ne oldu da bunları bu kadar önemser oldu?

6 aylık evliyim 6 aylık hamileyim, o yüzden önceki halimi bilmiyor, tamam kabul önceden de çok titiz biri değildim ama bundan daha fazla yapardım. bir de şunu anladım ki iki insan aynı evin içine girmeden birbirini asla tanıyamıyor. biz o kadar uzun süre yıllarca görüştük ama dışarda buluşup sinemaya kafeye lunaparka gidip eğlenip akşam ailenin evine dönmek gibi olmuyormuş aynı evde yaşamak.
biz evlenmeden önce mesajlaşırken ben temizlik yaptığımı artık sıkıldığımı devamını yapmaktan vazgeçtiğimi söylediğimde "amann boşver gel yanıma" diye cevap veren insandı. şimdi ne oldu da bunları bu kadar önemser oldu?

Ah bu erkeklerin bencilligi. Ne acelen vardi tatlim peki cocuk icin. Yani tanisan da ayni evin ici hep farklidir. Duzene oturtunca dusunseydin cocuk keske

Ah bu erkeklerin bencilligi. Ne acelen vardi tatlim peki cocuk icin. Yani tanisan da ayni evin ici hep farklidir. Duzene oturtunca dusunseydin cocuk keske
ben tanıyorum diyordum işte, aynı evde yaşamanın farklı bi şey olduğunu, iyice tanımak için bi süre aynı evde aynı hayatı yaşamak gerektiğini sonradan böyle şeyler yaşadıkça anladım, o zaman da iş işten geçmişti tabi... hani uzun süredir sevgiliydik ya evlenir hemen çocuk yaparız, imzayı atmadan önce bekledik zaten bir de imzayı attıktan sonra mı bekleyelim diye bi düşünce vardı.

ben tanıyorum diyordum işte, aynı evde yaşamanın farklı bi şey olduğunu, iyice tanımak için bi süre aynı evde aynı hayatı yaşamak gerektiğini sonradan böyle şeyler yaşadıkça anladım, o zaman da iş işten geçmişti tabi... hani uzun süredir sevgiliydik ya evlenir hemen çocuk yaparız, imzayı atmadan önce bekledik zaten bir de imzayı attıktan sonra mı bekleyelim diye bi düşünce vardı.

Kuzum ben esimle tam 9 yilin sonunda evlendim. Yani varya adam cok cekti benden bu konular belki nasip kismet isi sanirim. Her insanin bir imtihani var gercekten. Insallah bebeginle mutlu olursun ve dogum sonrasi esin de degisir. Sen boyle seyleri takma. Cok berbat olmadigi surece yerdeki sacin mutfaktaki bir iki bulasigin yada koltuktaki daginik yastiklarim durumu onemli degil. Stresli olmamaya calis bebegin etkilenmesin. Gerekirse haftalik buyuk is icin temizlikci tut. Ama uzme kendini.

Eşinizden beterleri de var mesela kardeşim. Karısına temizlik konusunda işkence yapıyor resmen. Her akşam ıslak mendille yerleri kontrol ediyormuş. Bazı sabahlar koltuğun arkasına çorap bırakıp gidiyormuş akşam da kontrol ediyormuş koltuklar çekilip silindi mi diye . Gelinimize gerçekten çok üzülüyorum. Bu konuda eşinize taviz vermeyin siz yaptıkça daha fazlasını isteyecek. Hele bebek olunca ev işlerine yetişmek çok daha zor oluyor üzerine bir de dağınıklık ekleniyor.
Gelininizin yerinde olsam kardeşiniz olcak o adama o çorabı yuttururdum.. Islak mendille kontrol yapıyormuş ya o yeri ona yalatırdım.. Bu nedir? Kimse uyarmıyor mu? Gelininiz susuyor mu gerçekten? Yazık yazık.. Ben de erkek annesiyim.. Benim oğlum sevgilisine, karısına böyle davransa ona bir güzel tokat atardım.. Çok sinirlendim çok.. Ayıp ya.. Kadına muameleye bak.. Kusura bakmayın ama az bile söyledim..

Canım senin yapacağım şey belli.. Daha önce de söyledim.. Eşine hiç taviz verme.. Üzülme de.. İnan değmez.. Temizlik mi yap diyor? Senin elin armut mu topluyo? İşte süpürge işte vileda.. Buyur de at önüne.. Hamilesin sen.! Sancıö var de geç otur.. Temizlkiçi al ya da.. Üzülme.. Sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah.

Bence önemli ama tabi hayat sizin kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle yapın.(BUARADA HER KONUDA ÖZGÜRLÜK DİYE BAĞIRAN BAYANLARA SESLENIYORUM.LÜTFEN TEMİZLİK YAPAN YAPMAYANI YAPMAYAN YAPANI AŞAĞILAMAYA HAKKI YOK.HERKES BİRBİRİNİ EZIKLIYOR NEDEN ANLAMIYORUM) Ben evi toplamadan rahat edemem ve bunu KİMSE için yapmıyorum kendim rahatsiz oluyorum.BU KIMSEYE BANA HAKARET ETMESINE SEBEP OLAMAZ.Başka amacı yok falan cok itici konu sahibinin eşinin yaptigindan bir farkınız kalmıyor.:KK51:

Senede 2-3 kere cam silerim ben.
Çalıştıgım için süpürgeyi hafta sonu açıyorum eşim süpürüyor, ben siliyorum.
Buzdolabını bolaşdıkça içini temizlerim.
Genel temizliği artık eskisi gibi kendim yapmak istemiyorum.
Halılarımı senede 2 defa yıkamacıya veriyorum.
Dib köşe temizliği bayramdan bayrama anca yapabiliyordum ama artık usandım ben ya anjafja.

Gelininizin yerinde olsam kardeşiniz olcak o adama o çorabı yuttururdum.. Islak mendille kontrol yapıyormuş ya o yeri ona yalatırdım.. Bu nedir? Kimse uyarmıyor mu? Gelininiz susuyor mu gerçekten? Yazık yazık.. Ben de erkek annesiyim.. Benim oğlum sevgilisine, karısına böyle davransa ona bir güzel tokat atardım.. Çok sinirlendim çok.. Ayıp ya.. Kadına muameleye bak.. Kusura bakmayın ama az bile söyledim..
Biz ailecek gelinimizden yanayız. Biraz sesini çıkar sen yaptıkça daha çok isteyecek diyoruz ama cesaret edemiyor kardeşim çok zor bir insan. Ama kadının da sabrının bir sınırı vardır herhalde. Benim öyle kocam olsa çoktan boşanmıştım.

Supurmeyi yerleri silmeyi bu gunluk isleri bn hergun yapiyorum.haliylede ev temiz kaliyor.temiz olunca kendimi daha enerjili daha iyi hissediyorum is ariyorum acaba baska napsam die ama evim biraz daginik olsa modum dusuyor hic bisi ypmak istemiyorum.sende kndini toparla ve evi hergun temizle.spreyin icine yumusatici koyup koltuklarina perdelerine halilarina ciceklerine sık guzel guzel kokular gelsin evden hem kendini ddaha iyi hissedersin hemde temizlik yaptikca yapasn gelir

gelinimiz şuan çalışmıyor
bende ona kardeşime yaptığı işleri unutturma sana yardım etsin diye tembihliyorum
ne kötü görümceyim ayy pardon ablayım demi:-)

gelinimiz şuan çalışmıyor
bende ona kardeşime yaptığı işleri unutturma sana yardım etsin diye tembihliyorum
ne kötü görümceyim ayy pardon ablayım demi:-)
Aynı benim görümce gibisin şuan hahhaa :halay:

Eşiniz beklentisinu kesinlikle minimuma indirmeli.
Ilk bebeğimde eşim akşam işten eve gelince evi hali fenaydı. Tecrübesizdim bebek aglayinca hemen kucagima alir saatlerce indiremezdim. Elime aldigim birseyi hemen bir köşeye atardım..eşimde işten gelince elestirirsi tabii ama kalp kirmaya kadar gitmezdi...

Oğlum 2 yaşinda ve bir aylik bebegim var. Bazen ev temiz ama bir anda dagilmis oluyor veya yemek yetişmemiş. Eşim lafını etmez çünkü kolay olmadigini oda biliyor.
Sen cocuklarla iyi ol, evde yemek pismemis mi onemi yok dolapta ne varsa cikarir yeriz der sagolsun.

Temizligime gelince. Ben eli cabuk bir insanim ve düzeni severim. Bu yüzden bekarken kizkardesimle ayni odada cok sorunlarimiz oldu:)

Akşamdan evi toplarım, gec saat degilse süpürürüm. Baktim cocuklar sakin, detay temizligi yaparim. Mesela cekmece düzeltmek,mutfak dolaplarini silmek

Buzdolabi alisveristen alisverise haftada bir silinir. Mümkün oldugunca silip düzgünce yerlestirim malzemeleri.

2 günde bir toz alirim süpürürm, fayanslar kirli degilse haftada bir defa silerim.
Mutfagi daha sık silerim.
Banyolari haftada bir iyice silerim.
Kullandikca temiz birakir cikarim.
Cam kapiyida artik kafama takmiyorum.
Bebegim yeni dogudunda birikmesin isler diye hep is yapiyordum ve kendime vakit ayiramiyordum. Zaruri isleri bitirince ya tv izliyorum ki hic sevmem ama arada iyi oluyor veya kitap okuyorum. E iki cocuk ilgi bekler oda var.
Aksamda sıkılınca reklam arasinda filan 10 dakikaligina esime derim az isim var gider aklima takilan isleri hemen yaparin mesela camasir katlama yada serme gibi..

Pazartesi günleri temizlik günüm
Pazar günü eşim traşını olur banyosunu yapar. (Ben ve Kızım da genelde pazar günü duş alırız banyo bi kaç gün temiz kalsın diye ) Pazar akşamı banyo tuvaleti ciflerim havluları değiştiririm. Çarşambaya kadar ellemem wc ve banyoyu
Pazartesi günü evi süpürür siler tozları alırım camların önünü silerim. koltukların altını Bazanın altını kızımın odasını detaylı temizlerim.
Buzdolabını komple döküp temizlemem kırıntı veyahut birşey aktığında silerim. Çürümüş ya da çürümeye dönmüş birşey varsa atarım şöyle bi silerim altını. Onun dışındaki diğer günler her gün evi süpürürüm. Toz almam silmem. Cumartesi eşim süpürür genelde.pazar günü hiçbişey yapmam akşam wc banyo yıkamak dışında. Her gün çamaşır yıkarım biriktirmekten yana değilim daha zor oluyor bence hele ki evde bebek varsa ayda bir iki ayda bir de yardımcı bayan alıyorum
He işime karışılmasınmasından hiç hoşlanmam. Bi uyarı gelse eşimden , elin vardı değil mi hayatım ? Cevabım budur
Şuan çalışmıyorum çalışmaya başlayınca da muhtemelen ya haftasonlarını eşimle detaylı temizlik yapıp haftaiçi yine hergün evi süpürürüm. Ayda bir belki 2 haftada bir Yardımcı bayan alırım
valla böle sistematik şekilde banyo yapmalar falan :KK57:

bende hamileyim bide calisiyorum.evdede bir cocugum daha var.haftada 2.3kez silip supyrurm.1gun de dip kose temizlik yaparim..esinize hak verdim aslinda.haftada 1temizlik cok az.hamilelik hastalik degil sonucta.

bende hamileyim bide calisiyorum.evdede bir cocugum daha var.haftada 2.3kez silip supyrurm.1gun de dip kose temizlik yaparim..esinize hak verdim aslinda.haftada 1temizlik cok az.hamilelik hastalik degil sonucta.
Çocuk olmayınca haftada 1 temizlik yeterli oluyor, kendimden biliyorum. Sonuçta ev pislenmiyor, evde 2 yetişkin var ve bütün gün boş. O ev ne kadar kirlenebilir ki 1 haftada?Ayrıca siz de canınızın kıymetini bilin. Yaşlanınca fıtık, diz ağrıları uğraşırsınız.

Back
X