- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
- Konu Sahibi gulsecicekk
-
O kadar nazla niyazla tuttukları oruç kabul oluyor mu acaba tartışılırValla sanki bize tutuyorlar orucu...onlar sevaba girecek diye biz günaha giriyoruz
Eşiniz ağaç yaş iken egrilir atasozunu sana uyguluyor heraldeArkadaşlar merhaba, lütfen hazırladığım yemekler hakkında yorum yapar mısınız bana normal geliyor ama eşim yetersiz yok eksik menü, bunlar yemek sayılır mı filan diyor.
8 aylık ikiz hamileyim, 1.5 yaşında oğlum var 20 yaşındayım ve ev işleride sadece bana kalıyor. Ancak bu kadar yapabiliyorum lütfen eksiklerimi yazar mısınız
Dünden önceki iftar: Kekikli tavuk sote, makarna
Dün: Ton balıklı makarna, salata
Bugün: Kızarmış köfte,patates mercimek çorbası
Bazen dört çeşit yemek yaptığımda oluyor tatlısına kadar ama şu son zamanlar çoğunluk bu şekilde yapıyorum. Mesela bi gün tatlısına varana kadar yapmıştım ama hem hazırlaması hem toplaması beni çok yordu.
Farkındaysanız menümde hergün bir et çeşiti var. Takdir edersiniz ki o yaştaki bir çocuk ancak bir çeşit yiyebiliyor. Onun ne yediğini zaten en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum. Her gün protein illa ki oluyor eğer iyice bakarsanız.Gerekli herşey yazılmış. Ben farklı birşey yazayım.
1.5 yaşındaki bebeğiniz ne yiyor acaba?
Her gün bir çeşit çorba yapmıyor musunuz? O çorbayı fazladan yapsanız olmaz mı? Kıymalı-kıymasız şehriye, tarhana, yayla, tavuk suyuna pirinçli çorba vs....
Et kıyma tavuk balık... Bebeğin yemesi gereken şeyler. Maalesef pahalı evet ama az da alınsa bebeğinize ve size birer köfte olsun gerekirse. Yanına patates biber domates pişer. Fırında balık yapın. Pirzola birer kalem alın. Yanındakini arttırın püre yapın mesela. Hem de yapımı çok kolay. Bebeğinizin beslenmesini nasıl yapıyorsanız onları menünüze ekleyin. Patates salatası, mercimek köftesi gibi şeyler evde bulunsun.
20 yaşındayım 17 değil. 16 yaş var aramızdaArkadaşlar konu sahibinin eşi 36 YAŞINDA!
Yanlış okumadınız 36 yaşında
Ne desek boş
Tamam siz 18den küçük evlenmişsiniz20 yaşındayım 17 değil. 16 yaş var aramızda
Ciddi mi?17 yaşındaki çocukla 36 yaşındaki herif evlenmiş yuh
Sebep?20 yaşındayım 17 değil. 16 yaş var aramızda
Yavrum,evladım,kıyamam ben sana.
Oğlumdan sadece bir yaş büyüksün ve
bir sürü sorumluluğun altına girmişsin.
Allah yardımcın olsun.
Menüyü,normal şartlarda tartışabilirdik ama gerek yok çünkü siz olağanüstü şartlardasınız.
Bir de beni menünün durumu değil,
eşinin,eleştirel tavrı ve yaklaşımı rahatsız etti.
Senin üzerine titremesi lazım,yemek derdine düşüp üzmek yerine.
Yine de yapıcı olup tavsiyede bulunayım.
Çünkü eşinin tavrı ile ilgili değil menüyle ilgili soru sormuşsun.
Her gün sofrada çorba bulunsa iyi olur.
Ufaklık için de faydalı hem.
Bir gün fazla miktarda mercimek çorbası pişir.
tencerenin altını kapatır kapatmaz,
çorbanın birazını,kaynar suda veya fırında bekletip dezenfekte ettiğin cam bir kavanoza boşalt.
Kapağını da dezenfekte etmeyi unutma.
Kavanozu bir bezle tutup kapağını sıkıca kapat,dikkat et,elin yanmasın ve ters çevirerek konservele.
Bu şekilde her türlü çorbayı ve yemeği muhafaza edebilirsin.
Yemeğin olmadığı zaman açar,yersiniz.
Doğru yapıldığında,tadında bir değişiklik olmuyor.
Doğumdan önce bu şekilde biraz stok yap.
Buzluğu da kullanabilirsin.
Bezelye ayıkla,dondur.
Börek sarıp at.
Köfte yapıp,kaldır.
Belli ki kocandan sana fayda yok mutfak işlerinde,lohusayken hazır yemek olur.
Ramazanda makarnaya alternatif pilav ve bulgur pilavı yapabilirsin.
Hazır yufkayı ortadan ikiye böl.
Peynir,maydanoz,ıspanak artık ne varsa arasına koy,katla,kare şeklinde gözleme olsun.
Tavada alt üst yapıp,pişirirsin.
Mantar sote yap arada,kolay olur.
Nohut koy düdüklüye,o pişerken başka işle uğraşabilirsin.
Menemen ve kahvaltı hazırla arada.
Allah vücuduna sağlık,evine huzur,
kocana merhamet versin yavrucum.
Aklıma gelen başka bir şey olursa,yine yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?