Bu yemekler yetersiz diyor

Valla ilk bebeğime hamileyim 3. aya yeni girdim bırak iftar hazırlamayı oruçlu haliyle eşim bana yemek kahvaltı hazırlıyo. İftarda sürekli annemdeyiz. Eşiniz oturup şükretsin haline doğuma şurda ne kalmış bide yemek beğenmiyor.

Hay ben onun menüsüne ya. Iyi bence daha napcan. Tavuk sotede patates varsa makarnaya bile gerek yok. Ben dengeli bi tek cesit yaparim hic ugrasamam oyle cesit cesit zararli şeyler hazirlamakla. Corba yap sicakken kavanozla normal buzdolabinda 3 ay durur. Her corbayi boyle yaparsan her gun corba yapmana gerek kalmaz. Corba yok diye yapio önden daha koca bi tas corbayi.

Yardım almayacağım malesef, annem uzakta oturuyor 2 gün kalıp dönecek eşimin anneside arada sırada uğruyor ama yardım etmek için değil sevmek için.
Canım bak kardeşimden de küçüksün kelin merhemi olsa kafasına sürermiş misali ben de evliliğimin başlarında herşey güzel olsun tam olsun diye parçaladım kendimi eş kişisinden yardım isterdim yapmazdı yaptırana kadar anam ağladı çalışıyorum bende..anası alıştırmış kıyıpta tabak kaldırtmazdım bn derdi marifet ya bende aferin şimdi bn zorlanıyorum senin oğlunmuş benim oğlum değil derdim sofra toplayıp bulaşıkları kaldırıdığını görünce şok olmuştu...bak yardımcı olacak olanda yok yanında alıştırma canını seveyim alıştırma lohusa olucan sulu yemen gerekecek kim yapacak ikiz diyosun sezeryan olacak büyük ihtimal koca yapmayacak o belli kaynana ya söle sakın öle kocam ne der kaynanam bana bişi der mi die düşünme çağar gelsin anne yapamıyorum de anne yardım et de anne açım fırsat bulamıyorum gel yap de ben yapmadım kendim koşturdum madalya takmadılar ki annem kardeşim dönüşümlü 20 gün kalmışlardı.yardm iste konuyla alakası yok ama yazmak istedim kıyamadım valla sana

Al benden de o kadar.
Sen kendin cocuksun daha. Yazık değil mi gencligine. Agirlastim yapamiorum desen ne der hic yapma disardan ev yemeği soylesin.

Ne gaddar kocaymis ikizlere hamilesin bı oğlun var temizlik mi? Çocuğa bakmakmi? Karnını doyurmak mi? Senin istirahatinmi? Uzanıp dinlenmek varken kolay ama çeşitli yemekler yapıyosun ama yine şikayet ediyor. Kocan Anlayışsız bir insanm.. senin bu durumu kabul etmemen lazım bir canı içinde taşımak zor ikizler bide insaff ya çok yüz verme

Menü evet yetersiz ama sen de yetersizsin su an.kocanın yaşını merak ettim ben en çok.20 yaşında bir çocuğu 2 kez hamile bırakmak bir de üstüne dört dörtlük hizmet beklemek çok vicdansizca.çocuk diyorum kusura bakma ama benim gözümde daha çocuksun.bırak kendini hiiç yıpratma bulduğunu yesin

Evet normal şartlarda iftar için az, ama hamile ve cocuklu bir kadın icin normal.
Kocanız kendi yapsın ne istiyorsa. Özel aşçısı mısınız siz!

Bence de malesef, 3 çocuk annesi bir çocuk

misal böyle bir kişi yetiştirdi bence de eşinizi, iftar sofrası derken? normal günden ne farkı var?
iftar akşam yemeği değil mi? tüm gün açın halinden anlayıp akşam 8:30 da kral gibi yemenin ne anlamı var ne anladım o işten?
çorba pilav tavukla doyulmuyor muymuş?
yapmayın lütfen ya, her akşam kallavi sofra mı olur?

Paçoza bak sen yemek beğenmiyomuş da yok bunlar olmamış da, asıl sen olmamışsın deyin eşinize. İkizler gelince napıcak paşazade?

2 el atsın da yardımcı olsun, bıraksan kendi başına karnını doyuramaz cins.

Valla sanki bize tutuyorlar orucu...onlar sevaba girecek diye biz günaha giriyoruz

Peygamberimiz genelde 2 öğün ve çok mütevazi beslenirmiş, tek öğün yaptığı da çok olmuş. Tüm gün oruç tut açın halinden anlamak için akşam 4 başı mamur sofraya otur. Oruç bu mu? Siz yaptığınız ibadetin anlamının farkında değilsiniz. Aç insanların halinden anlamak, sofradan doymadan kalkmak yokluk nasıl bi şey bilip o insanların elinden tutmak için var bu ibadet.

Bir tek ramazan değil, diğer günlerde de yemeden yattığınız günler olsun aç uyunuyor mu nasıl uyunuyor bir deneyimleyin.

Dünyaya yemek yemeye gelmiş gibi davrananları anlayamıycam ben.

İnsan küçük çocuklu üstelik ikiz gebelik yaşayan eşini yemek için kırar mı? Ki gayet de güzel yapmış kızcağız.

Kendisi kalkıp yanına bir salata yapabilir size yetersiz bunlar diyeceğine. Ya da eksik olduğunu düşündüğü şeyi dışardan alıp getirsin masaya koysun.

Anneme bu kadar yemek yapma Ramazan da zaten az yemeye teşvik ediliyoruz derim. Doğru olan sizin yaptığınız aslında az çeşit yemek daha sağlıklı.

Benim için fark etmez uygun menü bunlar Ama ülkece diğer türlüsüne alıştığımız için onu baz alarak söylüyorum evet yetersiz görünüyor.

Mesela dün olarak yazdığınız menü makarna ve salata. Doyuracak bi menü değil. Ana yemek de yok -ki bence olmazsa olmaz odur. Ve kolayınıza geldiği için sanırım sürekli makarna yapmışsınız

Bi çorba ana yemek pilav ortaya da bi salata eşini memnun eder heralde. Ana yemeği sulu bi yemek yaparsanız daha iyi olur sanırım

Hamilesiniz eşiniz de biraz anlayış göstersin.

Hamile bi kadına eksiksin diyecek kadar mert oğlu mert var mı ya herşeyi tam adam olabilen?

Beğenmiyorsa kenďi yapsında sizde yiyin hamile ve çocukluymuşsunuz ben olsam o kadarını da yapmam

Yemekler ve çeşitleri az, karbonhidrat ağırlıklı,doğruya doğru.
Fakat hem cocuklu hem hamile birinden fazlası beklenemez zatrn bekleyen kişi kendi de yardım etmesi gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…