Bu yemekler yetersiz diyor

yani hamile ve ufak bir çoçuk varken yardım eden yoksa ancak bu kadar olur ama yemekler sizin yarım saatinizi alacak aperatif şeyler yemek denmez pek yani...

8 aylık ikiz hamile kadın bir de küçük çocuk

sen hazır yemeği önüne alıp yiyorsan ve çocuğa da yediriyorsan eşin alkışlamalı

ne yemek pişirmesi ya

pişirsin eşin

gerekirse sahura kadar otursun pişirsin

senin dinlenmen lazım o ikizler her an gelebilir

Çoğu üye fazlaca mercimek çorbası pişir demiş. Uyarayım mercimek çorbasını 2 günden fazla içince toksik etki yaratıp zehirleyebiliyor. İnternetten araştırabilirsiniz. Hem hamilesiniz hem çocuğunuz var aman diyim.

Bir de 1,5 yaşında çocuğun günlük yemek yemesi lazım zaten. Kocanızı boşverin de çocuğu güzel besleyin siz. Köfte makarna ile olmaz o çocuk çok sağlıksız bence.

Mevsim sebzelerini tüketin mutlaka. Annem bana bardağa günlük yoğurt mayalarmış ben küçükken. Ben çocuğunuzun ve sizin yeterli beslenememenizden kaygılıyım, eş kişisini boşverin

Sanırım paşa hazretleri için
Güzel bir iftariye tabağı hazırlaman gerek
Mercimek çorba yanında güveç pilav
Elin değmişken bir börek de sararsın
Şöyle yoğurtlu ve yoğurtsuz iki salata.
Tatlı olarak da baklava açma tabi hamilesin sütlaç yeter.
Yap kız nolcak değer paşa hazretlerine.

Kadın ikiz bebeğe hamile ve bir buçuk yaşında çocuk var. Yemek yapıyor paşa beğenmiyor. Benim kızım da bir buçuk yaşına yaklaşıyor kendi karnımı ikindiye kadar doyuramadığım oluyor bazen. Çocuğu doyurayım ilgileneyim derken. Yemek desen bazen sadece makarna, bazen sadece çorba salata ya da turşu. Karnımız doydu mu doydu yetmez mi? Merhametsiz insanla yaşamak çok zor Allah merhamet versin eşine. Ne bileyim alıp karşına konuştun mu hiç yoruluyorum, çocuğa vakit ayıramıyorum diye. Sen 4 çeşit yemek yaparken çocuk daha doğrusu 18 aylık bebek ne yapıyor?

Benim ucbucuk yaşında oğlum var 20 haftalık hamileyim iki çeşit yaparm genelde çorba mutlaka olur. Ortaya salata yoğurt yada ayran koyarm. Eskiden salatayı incecik kiyardm şimdi doğrama tahtası kullanmıyorum direk tabağa söğüş dogruyorum. Yorgun hissettigim günler bimden köfte yada mantı aldiriyorum. Bide ikiz hamile olcam hizmetçi isterdim eve. Biraz kıymet verin kendinize bu kadar ezdirmeyin . Bı işin ucundan tutmasi lazım.

Çorbadan sonrası yenmiyor zaten su içmekten
Bu erkekler de nerdeyse bizi yiyecekler , iyi ki bir oruç tutuyorlar mübarekler
Allah yardımcın olsun kardeşim
Şimdi neyse de . Seneye üç bebekle ne yapacaksın . Allah vicdan versin kocana

Konuşsa ne olur zihniyet belli değil mi? Yobaz, kendini paşa torunu sanan, bencil yaratık..

Kadın yakınsa "annelerimiz nasıl yapıyormuş sen şımarıklık yapıyorsun" diye bik biklenir. Eskilerin neyi ne kadar ihmal ettiğini bilmeden..

Burada da var hatta onlardan. Neden hala gelip şımarıklık yapıyorsun diye yazmamışlar hayret?

Erkek çalışıp para kazanıyorsa, kadın ev idaresinden sorumluysa 3-4 çeşit yemek yapılır. Ama her şartta geçerli değildir bu.

Bazı durumlarda "boşver kahvaltılık yaparız" denir. "Ben gelirken alırım bir şeyler" denir.. İnsan olan der daha doğrusu..

Yüca Allah bile kuluna bazı durumlarda farz olan ibadetinden bile izin vermişken "kendine eziyet etme" derken, bebekli ve karnı burnunda kadından açgözü için iş beklemek hangi akla, mantığa, vicdana sığar?

Anne babaları bunlara hiç mi bir konuda nasihat etmez büyütürken? Allah rızası gözetmeden evlilik mi olur?
Bomboş vücuttan ibaret, dünyaya atık bırakmaktan başka işe yaramayan biri işte..

bence menülerin gayet normal. ben cocuksuz bir kadinim (calisiyorum) ama daha azini pisirdigim zamanlar oluyor.
bazen sadece mantili/nohutlu yogurt corbasi yapiyorum mesela.
salata bizde hep olur ama firinda köfte yaparsam yanina pilav yapmam mesela. patates atarim ve yeterli gelir.
pilavi sadece kurufasulye/mercimek yemegi gibi sulu yemeklerin yanina yaparim.
neyse- belkide salata/soguk meze eklersen masa daha dolgun olur. buzlugunuz varsa simdiden doldur. her pisirdigin yemekten bir iki torba atarsan bebekler dogduktan sonra rahat edersin.

esin gercekden acimasiz. ikizlere gebe olan ve pesinde minik bir cocugu olan bir kadindan daha fazlasi beklenmez ama zaten ocagin basina geciyorsan esine bi cesit daha pisirebilirsin. senin acindanda daha saglikli olur.

Yemekler aslinda iftar sofrasina uygun degil corba salata ana yemek pilav yada turevi bisey olmali arada ara sicak tarzi seyler olup pilav iptal olabilir gercekten salata ve makarna yenmez yani iftarda corbasiz olmaz adam hakli. Amaaaa sen hamilesin ve cocugun var sen fazlasini yapmalisin ama oda sana yardim etmeli yada temizlikci tut hic temizlik yapma sadece mutfakla ilgilen mesela. Ayricada cok kucuksun cocuksun sen daha

valla şok oldum okurken. bak bak paşaya bak 8 aylık hamile karısından yemek bulmusta beğenmiyor. ben tek çocukla önüne tek makarna koyuyorum be salata bile olmuyor . bu adamları bu kadar simartmayin . yazık değil mi size.... yok tatlısı yok kaç çeşit olmalı..pardonda kalksın kendi yapsin doymuyorsa dsardan söylesin beyefendi. karnı burnunda kadın yemek yapıyor bide begenmiyor

Eksik buluyorsa otursun 1 çeşitte kendisi yemek yapsın. Havalara bak adamdaki. Vallahi iki çocukla yemek bulursa öpsün başına koysun, biz salatayı falan unuttuk yani.

''8 aylık ikiz hamileyim, 1.5 yaşında oğlum var 20 yaşındayım '' Vallahi tebrikler...
Kusura bakmayın ama eşiniz tam bir ''ODUN'' olmalı ...
Bu durumdaki bir kadının yaptığı yemeklere böyle bir yorumu ancak odundan farkı olmayan bir adam yapabilir...

hamile olmasanız bile
1,5 yaş bebesi ilgi alaka isteyen
gözünü üstünden ayırsan kaza olacak hissi veren mecburi olarak öncelikli olan bir durum
ki siz ikiz hamilelik ve son ay'dasınız
eşiniz sosyal medyada fazla takılıyor galiba
sosyal medyada yemek çeşitli olunca fotoğraf paylaşılıp duruluyor onlara aldanmasın
normal koşullarda size yardımcı olması gerekirken
bu şekilde çıkışması normal değil
siz yardım isteyin her fırsatta
ilk zamanlar söylensede bir zaman sonra alışacaktır

özel durumlarınız olmasa makarnanın ana yemek sayılması bana tuhaf geliyor
ama sizin durumunuzda normal

Normalde yetersiz evet ama hem küçük çocuk hem hamileliği göz önüne alınca gayet iyi. Sorun eşinizde, anlayışsız ve kaba. Genç yaşta neden böyle bir hata yaptınız?

Öneri olabilir ancak; domates - şehriye- tarhana çorbası
Tavuk sote - et sote ( lavaşla dürüm yap yanına ayran ) - dolma - fıında köfte patates . En kolayı fırın yemekleri. Hatta fırunda makarna bile yapabilirsin
Salata - cacık - ayran
Bunlar çabuk olanlar. Yine de tercih senin.

Şu an özel durumun var aslında eşinin tutumu çok cok yanlış. Ama onun da gönlünü yapmak istiyorsan birkaç önerimiz olabilir. Mesela çorba her akşam istiyorsa yaptığın çorbayı biraz fazla yap. Bir kısmını kaynarken kavanoza koy konserve gibi başka bir akşam aç ısıt . Misal Kurufasulye ya da nohut pişirdin. Minik bir tencere ayır dondurucuya koy. Böylece bir pilav pişirirsin çorban yemeğin hazır olmuş olur. Köfte ve mantı bulundur dondurucuda. Yanına bir çorbayla hemen isini gorurler. Hazır yemeğe karşı değilse hazır çorba aç kolay olsun. Çok güzel hazır börekler var. Hepsini pişirmek zorunda değilsin bir kısmını at fırına yemeğin yanında bir çeşit olsun.

Rabbimden eşinize merhamet, vicdan diliyorum.
Siz eşsiniz onun annesi değil. Ev işinden, yemeğe, çocuk bakımına her şeye yardım etmek zorunda, Allah korkusu varsa.
İnsanlar sokaktaki gebe kadına acır yardım ederken, kocanız size nasıl merhamet etmez, akıl alır gibi değil.

Ve son olarak; zıkkım yesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…