Bu yüzden gece tartışmak

Gündüzden takılıyor du aklıma. Bende eşime konusunu açtım. Tabi o da ortada çocuk yok falan birşeyler dedi
Olmasını hiç istemem ama ihtimalleri sayıyorum
Belki çocuğunuz olmayacak
Belki olduğunda anneleriniz olmayacak

Ne bileyim sizin kafanıza bunun takılıp akşama mevzu olması da normal değil
Zamanı gelince yaşarsınız zaten
O olacak bu olacak diye planlar yaparak yaşamak zor

bir de kayınvalidesine bakıyormuş kadın
size 40 gün gelirse ona kim bakacak??
bence siz madem bu kadar gelmemelerini istiyorsunuz
hazır kadın kayınvalidesine bakarken doğurun
ya 4 yıl sonra o büyük kayınvalide ölürse sizinki iyice boşa çıkacak :KK70:
Hahaha ama bu sefer sız gelın bıze diyecekler. Yanı aynı sehirde olmamamız lazım bızım

Peki kaç gün gelecek. Sizde böyle naparım 40 gün korkusu yok mu. Sonucta rahat edemeyeceksiniz. Ayaga kalkınca kv ye de hizmet edeceksiniz. Ee cocukta var
Yük artacak ondan da ıstemıyorum
Neden rahat edemeyeyim?
Hamileliğimi duyunca da geldi yanıma. 1 ay kaldı görümcemle.
Hamilelikle hormonlar, sürekli uykunun gelmesi, mide bulantısı ben hep dinlendim.
Ne iş yaptırdılar ne yemek.
Görümcem temizliğe yardım etti.
Kayınvalidem yemekleri yaptı.
Bende uyudum dinlendim. Kalktım sohbet ettik film izledik.
Bebeğe alışverişe gittik dolaştık eğlendik.
Neye göre rahat etmeyeyim ki?
Ben onlara saygıda kusur etmem onlar bana saygıda kusur etmez.
Burası onların oğullarının da evi. İstedikleri gibi rahat hareket ederler. Ki ben bütün misafirlerime böyleyim.
Annem çalışıyor lohusalıkta da gelmesini ben rica ettim.
Hemen ayağa kalkamam sonuçta

Neden rahat edemeyeyim?
Hamileliğimi duyunca da geldi yanıma. 1 ay kaldı görümcemle.
Hamilelikle hormonlar, sürekli uykunun gelmesi, mide bulantısı ben hep dinlendim.
Ne iş yaptırdılar ne yemek.
Görümcem temizliğe yardım etti.
Kayınvalidem yemekleri yaptı.
Bende uyudum dinlendim. Kalktım sohbet ettik film izledik.
Bebeğe alışverişe gittik dolaştık eğlendik.
Neye göre rahat etmeyeyim ki?
Ben onlara saygıda kusur etmem onlar bana saygıda kusur etmez.
Burası onların oğullarının da evi. İstedikleri gibi rahat hareket ederler. Ki ben bütün misafirlerime böyleyim.
Annem çalışıyor lohusalıkta da gelmesini ben rica ettim.
Hemen ayağa kalkamam sonuçta
Bana sadece 40 gün fazla gelıyor. Bı de annesı müdahaleyi falan cok seviyor. Hanı sürekli gel salonda oturalım ıster. Sürekli konusalım ıster. E bende yalnız kalmak ısteyecegım. O zaman ıyıce kırılır

Daha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Bende yeni evliyim eşim de ailesine çok düşkündür özellikle annesine ama çok şükür ki kayınvalidem öyle herşeye karışan bi tip değil. Bence kendi annenizin kalması yeterli o da olmasa neyseydi cümbüşe gerek yok ki. Hem kayınvalidesine bakıyormuş onu bırakıp sizin yanınızda 40 gün ne yapacak? Benim ki zorlasam da kalmaz mesela kendi rahat edemez. Sizde o zaman gelince anne sen işinden gücünden olma annem yanımda nasılsa dersiniz bi şekilde kendi anneniz kalır yani eşinizin ısrar etmesi de çok anlamsız. Eşinizi tatlı dille ikna edin derim gerisi kolay.

Ultrasonda bakmıslardı hıc sorunum yoktu. Gene yazın bı muayene olacagım. Evet annesı aşırı panik, çok konusuyor, soru soruyor. Ah vah tüh yapacak. Kocakarı şeyleri uygulamaya calısacak. Eşimde hep onun tarafı tuttugu ıcın kafayı yiycem. Tabi o günler gelsın ben söylıycem anne eşim bak böyle dıyor ben sadece 1hafta kendı annemı ıstıyorum yanlıs anlama rahat edemem ben dıycem
büyükler bizden daha iyi biliyor zaten herkesin kendi annesini istediğini.. hallolur hallolur, takmayın: )

Bende yeni evliyim eşim de ailesine çok düşkündür özellikle annesine ama çok şükür ki kayınvalidem öyle herşeye karışan bi tip değil. Bence kendi annenizin kalması yeterli o da olmasa neyseydi cümbüşe gerek yok ki. Hem kayınvalidesine bakıyormuş onu bırakıp sizin yanınızda 40 gün ne yapacak? Benim ki zorlasam da kalmaz mesela kendi rahat edemez. Sizde o zaman gelince anne sen işinden gücünden olma annem yanımda nasılsa dersiniz bi şekilde kendi anneniz kalır yani eşinizin ısrar etmesi de çok anlamsız. Eşinizi tatlı dille ikna edin derim gerisi kolay.
Eşim annem kırılır dıyor. Kendı kv sı o zamana yasarsa zaten hıc gelemezler. Insallah da yasar

Daha 5 aydır evliyiz. Şuan eşim ve ailesi ile aynı şehirde yaşıyoruz.İnşallah ileride farklı şehirde olacagız.
Eşimin ailesi eşime aşırı düşkün, eşimde onlara düşkün. Bu yüzden bir en az 4 sene falan çocuk istemiyorum. Çünkü ilk torunu olacaklar, bizi o zaman hiç rahat bırakmazlar. Bi de kv böyle karışmayı seviyor. O zaman daha çok karışır eminim. Eşimde annesi karışınca sana ögretiypr diyor. Ögretiyor dedigi mesela ben sormadıgım halde şunu böyle yap sosu şuraya koy gibi nasihatler. Çocuk istememenin nedeni bu düşkünlük. Şuan kv 60 yaşında. Sanki tek hayatları biziz.Bu arada kv kendi kaynanasına bakıyor. Kaynanası 84 yaşında yatalak. Bu yüzden hiç dışarı çıkamıyorlar.
Eşimle birkaç kez konusu açıldığında lohusalıkta annelerin ikisi de gelir dedi. Şimdi biri gelmezse digerinin kalbi kırılır dedi. Gelsinler sorun degil ama 40 gün gelirler, lohusa yalnız bırakılmaz, yok tek bakamazsınız diyor. Bu benim kafama takılıyor ara ara. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum olmuyor. Düşününce 40 gün annesi gelecek, herşeye karışacak, odadan çıkamayacagım biliyorum. Bende odadan çıkmam diye söyledım. Eşimde şuan ortada çocuk yok bunu mu takıyorsun dedi. Bende bu evle ilgili benle karar alırken bana sor. Sen ameliyat olsan anneni mi istersin benim annemi mi dedim.Sonra yok böyle yapacaksan ben çocuk falan yapmam. Sonra yok yaparsak annen kardeşin gelir bakarsınız. Bizimkiler gelir 2 3 gün en fazla kalır gider dedi.
Biliyorum uzun zaman var ama düşüncesi bile korkutuyor beni. Kendi evimde rahat olamıycam, odadan çıkmıycam. Müdahale edip beni delirtecek. Bi de kv salonda hepimiz akşama kadar oturalım ister. Aşırı konuşuyor. Kafamda kaldırmıyor benim. Kendi annem olsa anne canım konuşmak istemiyor desem anlıyor ama o tribe girecek.40 gün çok fazla. Eşim takmış 40 günde 40 gün. Dogurmak için bu şehre gelirim kendi annemde kalınca da alınıyor. Onu ailesinde kalmamı istiyor. Kp ve kardeşi var erkek 30 yaşında.
Takmanın yersiz olduğunu biliyorum ama kafamda tam olarak çözemedigim şeyler gün gün aklıma takılıyor.Ailesi ile başka problemler vardı onlar çözüldü şükür.
Simdi 5 ay da bu düşünceler cok cok normal.Herşey gözde büyür filan..Esine pek yansitma diyecegim de yansimis yansiyan..yarin bir gün en basit konu da annen sunu dedi desen adam kopürür sana söyleyeyim..doluyor suan..

Bir de bebek olsun da hele.40 gün şu bebegi alsinlar da kim alirsa alsin dersin belki? Kolay mi bebek bakmak? Hele ki lohusalıkta..zaten tapusu sende yav..zaman gelir alin az bakin dedim kimse bakmadi herifimle tek kalamadim dersin bak..

yani gerçekten hep olur olmaz şeyleri böyle dert ediyor musunuz?
önceki konularınız da böyle diyenler var onları okuyamadım ama
eşiniz de siz de aşırı pimpiriklisiniz gibi geldi bana, lohusalıkta çocuk öldüren var ne demek, ne alaka?
bir de ben hep hamile kalmadan inşallah hamile kalırım da o zaman düşünürüm falan diyordum
Yani şu an her şey öyle belirsiz ki konuya yorum yapmamızın da suya yazı yazmaktan farkı yok
4 yıl sonra burada yazılan tavsiyeleri hatırlayacak mısınız?
Bence sizin ve eşinizin sorunu şu an şuradaki konu değil
4 yıl içinde 60 konu daha açar abartmıyorum. Dolayısıyla burayı gelip okumaz. Hele hamilelikte daha da artar konular.

Bana sadece 40 gün fazla gelıyor. Bı de annesı müdahaleyi falan cok seviyor. Hanı sürekli gel salonda oturalım ıster. Sürekli konusalım ıster. E bende yalnız kalmak ısteyecegım. O zaman ıyıce kırılır
40 gün eşiniz için yalnız kalmasanız bence ölmezsiniz.
40 gün yani alt tarafı.
Kendi annenize de aynı şekilde mi yapıyorsunuz?
Yani inanılmaz abartıyorsunuz.
Ben bu kadar problem etseydim ya evlenmezdim ya da anası babası olmayan biriyle evlenirdim.
Yaşınız kaçtı

büyükler bizden daha iyi biliyor zaten herkesin kendi annesini istediğini.. hallolur hallolur, takmayın: )
Eşimin arkadaşları yok dogum sonrası cok zor bız mahvolduk kafasında. Eşime kalsa evı dolduracak insanla. Benımde kafam kaldırmaz ki. Eşime dedım ben cıkmam odadan salonda takılırsınız.Bunu da ıstemıyor. En kotu odadan cıkmam. Annesı de rahat edemedıgımı anlar ve gıder

Simdi 5 ay da bu düşünceler cok cok normal.Herşey gözde büyür filan..Esine pek yansitma diyecegim de yansimis yansiyan..yarin bir gün en basit konu da annen sunu dedi desen adam kopürür sana söyleyeyim..doluyor suan..

Bir de bebek olsun da hele.40 gün şu bebegi alsinlar da kim alirsa alsin dersin belki? Kolay mi bebek bakmak? Hele ki lohusalıkta..zaten tapusu sende yav..zaman gelir alin az bakin dedim kimse bakmadi herifimle tek kalamadim dersin bak..
Bilmiyorum benım gözümde cok büyümüyor bebek bakmak. Şimdi basta yenı evliyken aılesı cok darla gıt gel dıye. Bı de telefondan bıle karıstı gı ıcın istemiyorum

40 gün eşiniz için yalnız kalmasanız bence ölmezsiniz.
40 gün yani alt tarafı.
Kendi annenize de aynı şekilde mi yapıyorsunuz?
Yani inanılmaz abartıyorsunuz.
Ben bu kadar problem etseydim ya evlenmezdim ya da anası babası olmayan biriyle evlenirdim.
Yaşınız kaçtı
29 yasındayım
Ben sadece rahat etmek ıstıyorum evımde

Bende böyle dusunuyorum ama eşim dıyorkı annem bılır, o ıkı tane dogurmus. Ben dıyorum en son 35 sene önce dogurmus. Bi de İnternetten arastırım ben herseyı. Eşime ıkımız bakalım bak şunlar karı koca bakmıs dıyorum. Bakamayız dıyor. 40 gun lohusa yalnız kalacak kafasında.Gercı annesı kalma lafı acıkınca en fazla 2 3 gun kaşınır kımse rahat edemez dıyor. Bı de yaslı kaynanasına bakıyor annesı. O zamana yazarsa hıc gelemez. Annem bu sehırde kalacak. Babamdan nafaka alıyor. İcraya verdık
Bi de teyzemler her ay para göndeririz dıyor. Tabı bende kardeşimde destek olurum.

Eşinle bu konu neden açılıyor

Çok garip geliyor bana 5 aylık evlilikte olmayan bebek doğduğunda ne olacağını konuşmak

Lohusa imiş 40 gün imiş

O eskidenmiş de geç

15 yaşındaki kız zaten Kv ile aynı evde doğum yapınca yalnız bırakılmazmış Kv de maksimum 40 yaşında

Şimdi doğum yapan 30 yaşında yani eskiye göre iki kat daha uygun kv ler de 60-66 arası yani artık o evde koşturma çağları bitmiş

Herkes bebeğine bakar zor olur belki ama yalnız da bakar eşi de olursa yeter de artar

Erkekleri bilinmezlik korkutur anne gelir yardım eder tecrübeli der ama o tecrübeler demode

Annem hayatında hazır bez görmemiş Kv de de ben de görmedim

bebeğin altını ben ve eşim öğrendik değiştirdik anne ve Kv ye onu öğretmeye neden uğraşayım

Kv dem mama sandalyesine takmıştı çocuğu bağlıyormuşuz çok mu zormuş yere örtü serip yerde yedirmek

Dedim ki sen yerde mi yiyorsun yooo dedi eskiden herkes yerde yerdi çocuk da yerde yerdi şimdi herkes masada bebek de masada yiyecek diye anlatmıştım

Ona göre çocuk bağlı bana göre güvende

Şimdi bu sehırde dogursam eşim ben calısırken kendı annesı baksın ıstıyecek. Bu kesın. Ee baska sehre gıtsek lohusalık var.bı de busehırdeyken hep gelın dıyecekler

Normal de çok kv tarafında olmam ama bu sefer kv taraftarıyım.
Sen kendini kv nin yerine koysana bir.
Oğlunu evlendiriyorsun ilk torunu elbette gidip kalmak, toruna bakmak istersin.
Sensizasla sana bir şey diyeyim mi sende idare etme diye bir şey yok ortada.
Sen sadece kendi istediğin olsun istiyorsun.
Bu kafayla gidersen evliliğinde ciddi sıkıntılar olabilir.
Sana daha önce de yazdım.
İlk başta bu gitme gelme olayını hepimiz yaşadık, sonra araya mesafe koyduk.
Herkes yolunu çizdi.
Sen ısrarla aynı konu, aynı cümleler.
Şunu yap diyoruz yapmıyorsun geliyorsun yine aynı konu.
Mesafe koyacak sensin.

Sen yapamıyorsan biz ne yapalım ?

Haklısınız biliyorum ama düşüncesi bile korkutuyor beni 🤐

Eşim diyor ki annemin kalbi kırılır diyor. İkiside gelir diyor. Rahat edemem. Odadan çıkmam. Eşime dedim çok sıkılırsam yemin ederim giderim kardeşimin yanına dedim.
Ya tabiki ikisi de gelecek...normali bu zaten. Odadan çıkmam nedir allah aşkına çocuk musunuz...bence de 4 sene sonra iyi olur bebek fikri. Buyumeniz lazım biraz. Olmayan bebeğin kavgası gerginliği eşinizi de uzaklaştırır yapmayın.

Eşinle bu konu neden açılıyor

Çok garip geliyor bana 5 aylık evlilikte olmayan bebek doğduğunda ne olacağını konuşmak

Lohusa imiş 40 gün imiş

O eskidenmiş de geç

15 yaşındaki kız zaten Kv ile aynı evde doğum yapınca yalnız bırakılmazmış Kv de maksimum 40 yaşında

Şimdi doğum yapan 30 yaşında yani eskiye göre iki kat daha uygun kv ler de 60-66 arası yani artık o evde koşturma çağları bitmiş

Herkes bebeğine bakar zor olur belki ama yalnız da bakar eşi de olursa yeter de artar

Erkekleri bilinmezlik korkutur anne gelir yardım eder tecrübeli der ama o tecrübeler demode

Annem hayatında hazır bez görmemiş Kv de de ben de görmedim

bebeğin altını ben ve eşim öğrendik değiştirdik anne ve Kv ye onu öğretmeye neden uğraşayım

Kv dem mama sandalyesine takmıştı çocuğu bağlıyormuşuz çok mu zormuş yere örtü serip yerde yedirmek

Dedim ki sen yerde mi yiyorsun yooo dedi eskiden herkes yerde yerdi çocuk da yerde yerdi şimdi herkes masada bebek de masada yiyecek diye anlatmıştım

Ona göre çocuk bağlı bana göre güvende
Evet onlar yok sarılıkta şöyle yapın falan der. Kv uzun süre ayakta kalamıyor. 40 gün onu da yorar zaten. O zamana 65 yasında falan olacak. Yanı genc degıl. Eşim cok korkuyor. Annem halleder kafasında. Ama 35 sene önce bebek bezi bıle yoktu. Belkı pişik kremı falan yoktu. Ben herseyı o zaman gelsın arastıracagım, İnternetten egıtımıno falan ızleyecegum. Illakı vardır YouTubede. Ben bırsey olursa danısırım dıycem onlarada

Back
X