Bugn atandm ama

Ahhhh Ahhhhhh!!! Keşke bende bi an önce okulu mu bitirsem de Hakkari dahi olsa atansam bi an evvel görevime başlasam:Saruboceq:

sen o felaket tellallarına bakma.. onlar gitmemişler bilmiyorlar yaşamamışlar... kulaktan dolma şeyleri anlatıyorlar...

bazı insanlar karşılarındakini germekten,üzmekten,korkutmaktan nasıl zevk alıyor valla ben anlamıyorum bunu yaaa.resmen yangına körükle gidiyorlar..

Tebrik ederiiim :)
Şimdiye kadar hep ileride hakkari de çalışmak istiyorum dedim liseye başladığım günden itibaren. Orası da vatan, oranın da bizlere ihtiyacı var.. Hiç üzmeyin kendinizi. Sevdiğiniz işi yapacaksınız ne güzel..
darısı atama bekleyenlerin başına inşallah..

canım öncelikle hayırlı olsun,hoşgeldin aramıza,evet ürkütücü geliyor belki ama bi öğretmenin kesinlikle doğuyu görmesi gerektiğine inanıyorum,benim tayinim çıksaydı kesinlikle giderdim.
bu arada sohbet bölümüne öğretmenlikle ilgili bi başlık açtım,ordan da devam edebiliriz genel olarak meslek hayatımızla ilgili,tecrübelerimizi paylaşırız.

Benim gôrûmcem de Sanliurfaya atandi. Eskisehirde oturuyor. Kayinvalidem onunla birlikte gidecek, kayinbabam ise Eskisehirde kalacak bûyûk ihtimal. Emekli adam, araba alip satiyor, orda islerim olmaz diye kalmak istiyor. Bence haline sûkretmen lazim. Atanmayan o kadar çok insan varki, senin yerinde olmayi ne kadar isterler.

öncelikle hayırlı olsun .insanlara atandım dediğinizde yüzlerinde bir mutluluk ifadesi sonra gideceğiniz yeri söylediğinizde ya olsun orasıda bizim memleket git tabi derler ama içlerinden mutlaka bi vah-tüh geçirirler.bende çok yaşadım bunları 4yıldır doğudayım hala aynı şeyleri yaşıyorum takmayın kafanıza başlarda mutlaka zorlanırsınız çünkü yaşadığınız yerden çok farklı olacaktır ama zamanla alışırsınız.doğunun şöyle bir avantajı vardır ayrıca üniversite ortamından farksızdır çünkü herkes yeni atanmıştır yada en fazla 5-6 yıllıktır.sosyal ortam sadce ev gezmeleridir yada arada toplanıp yakın biyerlere gitmekten ibarettir belki bu biraz can sıkıcı olabilir ama dedğim gibi zamanla alışıyor insan kendinizi yanlız hissetmeyin doğuda sizin gibi olan binlerce meslektaşınız varvereliniortak eminim aralarında anlaşcağınız birileri mutlaka olacaktır...yeni görevinizde başarılar:)

oncelıkle hayırlı olsun arkadasım bende doguda yasıyorum suan. evet tedırgın olmakta cok haklısın ama gercekten cokda korkulacak bısey yok. öğretmenlere burda herkesın ıtıbarı var emın ol. kötü yanları varmı evet var batıdakı gıbı olamıyosun elbet gıyımıne bıraz dıkkat edıyosun kı mıllet sana farklı gözlerle bakmasın. mılletten bana ne dıyemezsın tabıkı dıkat etmelısın arkadasım. korkma canım benım. .Orda sana ıhtıyacı olan bıcok insan var bunu unutmaopuyorumnanaktan

Gerçekten ben de buna ben de hayret ediyorum. Sanki özellikle korkutmak için yapanlar var. İnsanlar çok garip :bbo:

Yorum için teşekkür ederim canım. Başlığa mutlaka ben de katılacağım.

Evet canım çok haklısın. Zaten beni en çok teselli eden şey de atanmak. Bir sürü insan var bunu isteyen... Darısı tüm beklemede olan arkadaşlarıma olsun..

Canım beni o kadar iyi anlamışsın ki. İnsanların bu artık içinden de değil de dışından vah tüh etmesi beni yıldırdı. Kime hakkariye atandım desem. "Yaa ne yapacaksın orda? Ne işin var?" diyor. ben de öğretmenlik yapıcam ne yapmaya gidilir diyorum ne yapayım. Artık bunalttılar.

Canım hiç sorun değil. Sıkılmak giydiğine gittiğin yere haline tavrına dikkat etmek sorun değil. keşke biraz daha yakın olsaydı. Ama ne yapalım olan oldu. Buna şükürler olsun. :Saruboceq:

Canım düşünki sana meraklı gözlerle bakan kaç kişiye ışık olcaksın.
Çok ama çok kutsal bir meslek öğretmenlik sakın üzülme olur mu..
Orda itibarın insanlarn öğrencilerin sna verdiği değeri gördüğünde buraları bile yadırgarsın bence.

Tebrik ederim.

korkmana gerek yok canım benim abimde öğretmen ve bi bayan arkadaşıda yüksekovaya atanmıştı ilçe meb başvurdu bayan olduğu için köylere vermediler merkezde kaldı bu bile iyi bence köye gitmektense.

bende doguda oturan en köşesinde hemde.buralı biriyim evet buraya tedirgin gelinir.malum ama aglayarak vede hiç biryerde görmedigin kadar sevgi, ilgi ve alaka ile gidersin uzaklık sorun degil canım uçak var.bikaç saat yolla biter ylculuk,o büyük şehirde kapı komşusunu bile tanımıyan insanlar, buralarda ki insanların sevgisini görünce bir rüyadan uyanmış gibi oluyor ve burdan gitmek bile istemiyor.sen gelirsin, ailen yanına gelir,bi bakmışsın mecburi hizmet olmuş,zevki hizmet bu arada hakkari çok güzel haidi nin alp dagları gibi yemyeşil,umarım yüregin ferahlamıştır.hayırlı olsun vazifen canım..

sevgili meslektaşım şuanda bilmediğin ve farklı olduğunu düşündüğün bir ortama gideceğin için çok tedirginsin ve haklısın . ancak orada çalışan bir çok arkadaşımdan biliyorumki doğunun farklı yerlerine gitmiş bir çok kişiden inan daha şanslısın çünkü yüksekovada batıdan gelip çalışan okadar çok öğretmen varki ortamlarının çok gü<el olduğunu birbirlerine çok bağlı olduklarını ve hatta batıya doğru geldiklerinde orayı aradıklarını biliyorum bu nedenle üzülme gideceğin yerin tadını çıkarmaya bak hayırlı olsun

canım benim , öncelikle aramıza hoşgeldin. bence de bir öğretmen mutlaka doğuyu görmeli. ben de ilk 3,5 yılımda doğunun bir ilinde çalıştım. hatta okulumu ilk kez gördüğümde hüngür hüngür ağlamıştım. yolculuk otobüsle 30 saat uçakla ( aktarmalı , indi bindi ) tam 12 saat sürüyordu.
herkesin dediği gibi oradaki arkadaşlıklar bambaşka oluyor. şimdi batının göbeğindeyim...
orada herkes seninle aynı seyleri yasıyor hatta bazen yaşadıklarının suyunu bile çıkarıyorsun,gülüyorsun,eğleniyorsun:) o zor günlerin bile dalgasını geçiyorsun:)
ben daha önce kaz ahırı olarak kullanılan bir evde kalmıştım ev arkadasımla...su bile yoktu evde doğru dürüst...
ama arkadasımla o evde cook eğlenmiştik :)
anneciğim o evimi ilk kez gördüğünde ağlamaklı olmuştu da bende gülmüştüm o haline...
oradaki arkadaslarımı hala çok özlerim...
tayinin hayırlı olsun...ama benden küçük bir tavsiye orada yasadığın zorlukların acısın asla öğrencilerinden cıkarma....
hiç korkmadan git,yolun açık olsun...

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Senin gittiğin yer de çok uzakmış canım. Benimki de öyle şuan ama ne yapalım. Bayağı bayağı alıştım bu fikre artık kimseyi dinlemiyorum. Yoksa kötü oluyor. Senin şartların çok kötüymüş. Okuyunca halime şükrettim. Çok sağol canım. Diğer arkadaşlarım da çok sağolsunlar çok moral buldum burda a.s.

ne mutlu ki sen öğretmen olmuşsun. dünyanın en zor ama en de kutsal mesleği öğretmenlik. inan burdaki arkadaşların tepkisini görünce çok mutlu oldum. bazı insanlar kötü şartlardan dolayı seni vazgeçirmek isteyebilir. ama onların her dediğine karşılık seni orada bekleyen,ihtiyacı olanları düşün.. Allah böyle bir özveride bulunduğun için sana yardım edecektir...

ben ve babam öğretmen... yani hep öğretmenlerle büyüdüm. lojmanda otururduk. bazıları ağlayarak gelirdi ama zaman geçince çoğunluğu burdaki rahat hayata ve insanlara alıştılar.evlenip çoluk çocuğa karışınların sayısı da az değil.

inşallah işlerin rast gider, yolun açık olsun. ülkemizin böyle insanlara ihtiyacı var...

senin yerinde olmak isteyen binlerce meslaktaşın war bunu unutma cnm, we bunlardan biride benim..

eşke atansaydım oraya ama olmadı malesef..

teselli weremem çünkü çok şanlısın sadece iyi dileklere ihtiyacın var, hayurlı olsun a.s.

kelebeğim canım benim herşeyde bir hayır vardır. herşey yaşanması gerektiği için yaşanır. seni oraya götüren bir sebep var. bu yüzden hiç huzursuz olma. artık ayakların üstünde dur. orda sana ihtiyacı olanlar var. seninde oradan alacakların var. ..
canın sıkıldıkça gel buraya beni bul özlemişiindir sen beni hem :hulya:

Ecinnilim baktım da yine kapsama alanı dışındasın noldu canım benim? Seni özlemem mi? Kpssye çalış, sınav sonucu, tercih stresi derken burayı iyice ihmal ettim. Ne yapayım bundan sonra okuldan eve evde işim bitince doğru buraya. Sen bana ne de olsa gülecek malzeme çıkarırsın. Hem daha maaşı görmeden borç harç bir de laptop aldım. İnşallah kolaylıkla öderim. Sırf internetim bilgisayarım olsun diye...

Neyse bu evdeki yatağımda geçireceğim son gün (tekrar tatilde dönene kadar tabi) Gidip yatağımın tadını çıkarayım bugün. Yarın büyük gün. Bana şans dile :Saruboceq:

Kılar ayrıca hepinize teşekkür ederim. Darısı beklemede olan arkadaşlarıma olsun. Rabbim korusun kollasın hepimizi. :Saruboceq:

selam canm öncelikle hayırlı olsun ataman
bende ilk atandığımda bingöl karlıovaya hatta oranında dağ köyüne atanmıştım
ilk duyduğumda başımdan aşağı kaynar sular döküldü sonra hemen yıldırım nikahıyla evlendim nişanlımla bari 1 yıl sonra eş durumuyla geleyim diye
yolda annemle giderken önce malatyadan geçtik ''aa güzelmiş''dedim elazığa gelince eh işte yani idare eder oldum
bingöl merkeze geldik 'ağlamaklı oldum ama olsun yine de atandım ya diyordum
karlıovaya ve köye gidince ağladım çok ağladım geri döneceğim dedim ama iyiki dönmemişim köylüler bizi çok güzel karşıladılar 1 yıllık bir macera oldu benim için şimdi gülümseyerek hatırlıyorum
Hakkında hayırlısı öğretmenlik hayatında başarılar canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…