Bugün 17 Ağustos 😢

depremi yaşadığımda 2 yaşındaydım. dolayısıyla hatırlamıyorum. ama hep o deprem hikayeleriyle büyüdük. Sakaryada deprem diyince herkes hüzünlenip, ağlamaklı olur. Herkesin bir kaybı vardır mutlaka. arada bir deprem müzesine gider, iç çeker tekrar yaşanmaması için dua ederim.

Sahte ambulans mi bunu hic duymamistim. Yarabbi o durumda bile mi. Hic biseye guven kalmadi

Sahte ambulans mi bunu hic duymamistim. Yarabbi o durumda bile mi. Hic biseye guven kalmadi

Sahte ambulanstan tutun, insanlar yağmalama da yapiyorlardi. Netten bakarsaniz bulursunuz bu tarz bilgiler.. insan kayıp olucağina ölüme razı olabiliyor .. Allah iyilerle karşilaştirsin başımıza felaket vermesin inşallah. . Ben depremden çok böyle şeylerden daha çok korkuyorum..

Ah ah ben 13 yasindaydim üstelik babam gorevdeydi annem 3 çocukla tek basinaydi. Ben hasta yatagimdaydim ve gece makineye bagliydim. O panikle annem beni makineden ayırdı kardesimi uyandırdı digeri küçüktü zaten. Annem komsularin sesine çıkmış bakmis hadi abla cikalim demeseler ben cikmazdim demisti o anki panikle.
Ve annem uzun sure eve giremedi gündüz yemek yapmaya girer hemen çıkardı.
Benim için arabaya elektrik kablosu cekilmisti hastaneye gidecektik ambulanstakiler hastaneler cok kalabalik boyle idare edin dediler. Arka sokakta bir apartmanın yıkıldığı ve 20 kisinin öldüğü haberini almistik.

Her gittigim ve yaşadığım yerde ufak da olsa depremi yasamisimdir ve her ne kadar alismis olsam da yine de anlik bir sallantida urperiyorum.
Eylüldeki depremde is yerinde sallanmistik, ondan önce de evde yalniz oldugumda baya sallamisti deprem.
Ve maalesef hic bir önlem alınmadı simdi öyle bir sey olsa yandık Allah korusun. Hem pandemi de var.
Bu arada gökyüzü denmis, ben sadece birkac gun öncesi güneş tutulması olmustu onu hatırlıyorum.
Üstünden koskoca 21 sene geçmiş hala dün gibi, öyle bir kazınmıs ki icimize...

Allah vefat edenlere Rahmet eylesin geride kalanlara sabır ,birdaha yaşatmasın ben o günü yaşamadım istanbulda değildim ama anlatılanlar ve görüntüler çok korkutucu ve üzücüydü yakın zamanda istanbulda olan korkutucu sallantıyı yaşadım tek başımaydım ve birazdan yıkılıcak ölücem dedim ve o gece eve giremedim ertesi gün bikaç eşya alıp teyzeme müstakil istanbul dışı evi gittim bi müddet kaldım ve stresden ordada büyük bi sağlık sorunu yaşadım ve ertesi gün evime döndüm yorumlarda bi arkadaşımızın dediği gibi ölüm heryerde Allah yazdıysa bi nefes daha fazla alamayız bunu anlamış oldum tevekkül edip evimde durdum inşAllah bidaha yaşamayız ülkece

Deprem hayatımızın bir parçası, olmaya da devam edecek. Gerek yapılar olarak gerek psikolojik olarak buna ne kadar hazırız orası muamma.

Son düzenleme:
Merkez üssü gölcük du galiba
Ben de öyle hatırlıyorum hatta sonrasında da babam bizi götürmüş sonra kendisi Istanbula gelmisti o zaman da Düzce merkezli olmuştu Ekim/Kasim gibiydi galiba
Bizim de evimizde kapilar acikti birkac ay öyle kaldi biz oradan gittik ama esyalarimiz evimiz olduğu gibiydi, guclendirme calismalari yapıldı
Kaybolan bir sey olmadi, varsa da ufak tefek ev esyasidir göze batan bir sey yoktu.
Bu tür durumlardan bile kendine fayda saglayip yağmalayanlar oluyor maalesef...

Ananemin kiz kardesi adapazarinda yasiyordu. Evde kizi damadi torunu kocasi varmis. Bir dügün icin gelmis kizi ve damadi. Evleri birinci kat tüm bina üstlerine cökmüs, teyzeyi üstüne düsen koltuk kurtarmis. Diger hepsi öldü. Düsünsenize tüm aileniz sevdikleriniz orta vefaat ediyor ve siz ödül mü ceza mi bilmeden kurtuluyorsunuz. Bir de kalorifer borusu patlamis teyzenin üstü üstü basi perisandi köye getirdiler cenazelerle birlikte ananemler kadini yikadi falan. Düsünüyorum bir insan böyle bir seyi nasil hakeder?

Yagmalamayi duymustum cok uzulmustum insanlarin bu durumda bile bunlari dusunebildiklerine ama sahte ambulansla kaybolan insanlar cocuklar... bu bambaska Allahim vermesin kimseye cok coookk uzuldummm. Dediginiz gibi rabbim iyilerle karsilastirsin cumlemizi

Kimiside hic tanimadigi insanlari kurtarmak icin elleriyle koca beton yiginlarini kaldirmaya calismisti. Hayat ne garip cok aci.. tüylerim diken diken oldu

Kimiside hic tanimadigi insanlari kurtarmak icin elleriyle koca beton yiginlarini kaldirmaya calismisti. Hayat ne garip cok aci.. tüylerim diken diken oldu
Bize de hic tanımadığımız yan apartmandan bir abi yardımcı olmustu sonra ziyaretine gitmiştik karısı o zaman hamileydi ziyaretine gittigimizde dogurmustu, o kiz bile su an belki okuyor belki mezun.
Allah herkesi iyi insanlarla karsilastirsin annem de hep bu duayi eder bize ve insanlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…