Iste o yuzden rabbim hep iyilerle karsilastirsin cumlemizi.. o depremden sonra yardim icin abimler falan gitmisti yardima. Arabaya ne kadar sigiyorsa bikac aile almislardi yanlarina getirmislerdi. Yemek falan yemisler sonra disarida kaldirimda otururken genc bi kadinin kucaginda 3 4 yaslarinda bi cocuk vardi. Cocuk annesinin kucaginda uyuyo ama sık sık bagirarak korkarak uyaniyodu. Annesi hemen sakinlestirmeye calisiyodu "bisey yok oglum. Bak burada yikilan ev yok, olu insanlar yok"Kimiside hic tanimadigi insanlari kurtarmak icin elleriyle koca beton yiginlarini kaldirmaya calismisti. Hayat ne garip cok aci.. tüylerim diken diken oldu
İnsanlar insanüstü bir güç gösterek arama kurtarma çalışmaları yaptı o dönem. Kayıp olanlardan yeri belli olanlar ölü diri bir şekilde çıkarıldı. Ancak bunun dışında yıkılmış nice koca binaların içinde yine insanlar vardı. Aylarca arama kurtarma çalışmaları yapıldı. O kadar çok yıkılan bina vardı ki her birinde ölü aramak mümkün olmadı. Kepçe darbeleri ile çıkan çürümüş insan uzuvlarını birinci elden gören insanlardan duydum malesef.Inanmak istemiyor insan
Bu kadar mi kötü arama kurtarma çalışmaları
Bence değilInanmak istemiyor insan
Bu kadar mi kötü arama kurtarma çalışmaları
Çok haklisinizBence değil
O dönem herkes seferber oldu, arama kurtarma ekipleri yetisemedi yetersiz geldi belki ama halktan insanlar da katildilar canla başla ellerinden geleni yaptilar. 21 yil öncesinden bahsediyoruz simdiki gibi teknoloji de yok bence o zamanin kosullarina göre baya iyiydi
Simdi benzer bir durum olsa yine herkes birbirine kosar bence, Van depreminde de insanlar nasil.seferber oldular. Durumu olan para/battaniye/kiyafet gönderdi, anneler bebeklere süt anneliği yapmayi bile teklif ettiler, biri durumu olmadigi icin alyansini bile bağışlamisti. En son Elazığ depreminde de kıyafet ve battaniye yığılmıştı.
Bence halk elinden geleni yapıyor, bizdeki sorun alt yapı ve önlem almak.
Evet aynı yıl iki büyük deprem olmuştu ilki 17 ağustos gölcük ardından kasım gibi galiba düzce.. gölcük depreminde bursa daydık 8 yasinda filan vardım kapımız kitlenmisti bizim zor bela çıkmıştık kapıyı acabilip birkaçgün boş arsa da kalmıştık yiyecek battaniye filan götürüp sonra eve girmiştik..Ben de öyle hatırlıyorum hatta sonrasında da babam bizi götürmüş sonra kendisi Istanbula gelmisti o zaman da Düzce merkezli olmuştu Ekim/Kasim gibiydi galiba
Ilkini biz yasamistik.ikincisini babamEvet aynı yıl iki büyük deprem olmuştu ilki 17 ağustos gölcük ardından kasım gibi galiba düzce.. gölcük depreminde bursa daydık 8 yasinda filan vardım kapımız kitlenmisti bizim zor bela çıkmıştık kapıyı acabilip birkaçgün boş arsa da kalmıştık yiyecek battaniye filan götürüp sonra eve girmiştik..
Bizde ilkini yaşadık zaten o sene bu iki büyük deprem harici ufak birçok sarsıntılar da olmuş aralarda.. gece 3 mu ne babam uyamdirmisti bayaa zorlandi ama acabilmisti kapıyı don atlet firlamistik da biraz zaman sonra annem yada babam iceri girip almislardi kiyafet battaniye.. bizim binaya birsey olmadi tabi gunler sonra girebilmistikIlkini biz yasamistik.ikincisini babam
Hatta Eylulde okullarin ilk acildigi gün de ufak çaplı bir deprem yasamistik okullar tatil edilmişti
Biz de dışarıda kalmistik baya bir sure sonra uzak bir akrabamiz evinde misafir etmişti iki ay kadar sağolsunlar
Insan unutmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?