Dediğiniz doğru ancak sorun şu: evden elbet çıkmasın ama bunun devamında hemen dava süreci başlayacaktır muhtemelen çekişmeli boşanma yoluyla. 7 yıl evde nasıl kaldınız yanlış anlamazsanız açıklar mısınız? Zaten konu sahibi bunu merak ediyor.
Siz mal paylaşımını nasıl yaptınız ki? Eşinizin muhtemelen yüz kızartıcı suçu adli vakaya dönen şiddet olayları vs olmuştur diye düşündüm. Boşanma sonrası mal paylaşımında ev kimin? Çocuğunuz var ve bir engel durumu var mı? Ev size verildiğiyse yukarıda söylediğim suçlarından ve engel vs dolayı o başka, ev eşe verildi ise bu defa eş satmaya kalksa ne yapabilirsiniz ki?
Hukuken Evden eninde sonunda çıkacak bunun farkında olmalı. Bir üye de yazmış senin hakkın o ev diye. Evet hakkı ama yarısı hakkı. Onu da alacak ki başka bir konusunda haber gönderilmiş ev satılır paylaşılır denmiş. Konu sahibi borç parayla iş kurmak istiyor, çocuklarını iş yerinde bakmak istiyor. Olabilir mi olabilir ama ufacık olumsuz durumda tepetaklak olabilecek şeyler için hukuken elde edemeyeceği şeyleri yazmak yanlış olur. Ben 5 yıl evde kalmak istediğini söyle dedim neden 5 yıl dedi. Eşi ev için kredi ödeyecek, kendi kiraya çıkacak, 5 yıl evinde kalacak satamayacak nasıl olacak bu iş? Eşinin gelirini de bilmiyoruz. Asgari ücret alıyor yA da maaşı asgari gösteriliyorsa ne olacak? Hakim ne hükmeder sizce? Belki evi satmak isteyecek işi kötü gidecek belki yeniden evlenecek.