- Konu Sahibi sevimli_cirkin
-
ben 780 lira alıyorum.eşimde 920 lira alıyo...kötü alışkanlığı yok.şimdi hakkında bişi dersem yalan olur.para biriktiricem niyetindeyse,cebinede bi miktar para ayırdırysa,kessen çıkarıpta harcamaz.ben 6 7 ay oldu işe başlayalı.2 3 bin lira para biriktirdi.düşünsenize 350 lira ev kiranız var 300 lira bebeğin masrafı var.100 lira doğalgaz elektrik su vs .150 200 evin masrafı var..ben yardım etmeseydim nerden biriktirebilirdi?halen daha dediği şey şu: 'hiç para biriktirmiyosun.elindekini harcayıp bitiriyosun'....halbuki ev kirasını ve bebeğin masraflarını ben karşılıyorum.mutfak masraflarınada yardım ediyorum.daha ne yapıyım siz söyleyin(...daha 500 lira aylık para ver bana diyo
Ben biraz farklı yönden bakmak istiyorum olaylara. Sünnet konusunu yeni okudum, ablanlar çok şey yapmış sağolsunlar ama şöyle birşey var eğer ablanın geliri iyiyse size destek olması çok normal, demek ki zengin bir yüreği var ablanın ve eniştenin.
Ama onlar bu kadar yaptı diye siz kendi imkanlarınızın dışına çıkıp hediye almanız gerekmez, eşin o konuda haklıymış bence. Eski konuları hatırlatıp üzmek istemiyorum amacım başka yönlerden olayı göstermek. Eminim siz çok pahalı bir hediye aldıysanız ablanız üzülmüştür. Ayrıca tam altın da iyi bir hediyedir, yanına güzel bir kıyafet alıp gidebilirdiniz.
Benim eşimin ablası doğum yaptı bir bir çeyrek taktık, ki onu bile haketmiyorlar ama neyse.
Cimri demişsin bu da kişiden kişiye değişir, belki kendi ailende rahat yaşadın ama evlendikten sonra yeni şartlara ayak uydurman gerekir, eşinin para biriktirmesi çok güzel benim eşim para biriktirse bütün paramı ona verir ondan harçlık alırdım ama biliyorum ki ben ona maaşımı verirsem o da ailesine verecek. Bence eşin tutumlu olduğu için şanslısın.
Benim ablamlar da aşağı yukarı sizin kadar kazanıyor, önceleri hepsini harcıyorlardı sonra annemler mağdem ikiniz de çalışıyorsunuz para biriktirin dedi ve ablamın maaş kartını aldılar, hesapta biriktiyorlar, şimdi onlar da keşke başından beri öyle yapsaydık diyorlar.
Çünkü eniştem ailesinin yanına gider bütün maaşını 2-3 günde harcar gelirdi, şu paralı kanallara üye olmuş o zamanlar ayda 169 tl ona veriyorlardı, şimdi ayaklarını yorganlarına göre uzatıyorlar.
Zaten annemlerde yiyip içiyorlar, annemlerin evinde kira vermeden oturuyorlar, çocuklarına annem bakıyor, ee o zaman onlar da bari para biriktirin dediler.
Siz de ikiniz de çalışıyorsunuz bari para biriktirin, eşin de zaten biriktirmeye başlamış.
Gerçekten tasarruf anlayışı herkesin farklıdır, ben otelde kalırken bile gereksiz ışık, klima, tv açmam. Eşimin ailesine gidince baktım bunların bütün ışıkları açık 3 oda bir salon evleri, mutfak koridor, odalar hepsi açık, bir de her birinde tv var biri bir odada izliyor biri bir odada. Bu bana ters. Benim kuzenlerim çay içerlerdi bardağın yarısına kadar şeker doldururlardı sonra da içmeden bırakırlardı, annem uyarırdı onları. Biz hep tasarruf edin gereksiz ışık yakmayın, ayrı odalarda oturmayın diye büyüdük, evde hiç yemek atılmaz, hiç ekmeğin küflenip atıldığını görmedim, yeteri kadar alınır bayatlarsa ya annem yer ya onu değerlendirirdi.
Ben bütün konularını okuyamadım ama çözülmeyecek bir sorun görmedim evliliğinizde, bence birkez daha düşünün.
Ortak hesap açıp oraya aktarın parayı ortak harcayın hatta eşinin muhasebesi bayağ iyi bence ona bırakın bu işi.
canim son durum ne?bi daha yazmamissin...konustunuzmu ailelerinizle?
akşama kadar zaten iş yerinde gran tuvalet geziyoruz.evdede rahat gezmeyi seviyorum.eşim bu şekilde gezdiğim için ilgisini çekmediğimi söyledi.bilmiyorum ne yaparım.gece oğlumun uyumasını seyrettim.eğer ayrılırsak bi yanda annesi bi yanda babası.oğlum elimi kolumu bağlıyo(
ben 780 lira alıyorum.eşimde 920 lira alıyo...kötü alışkanlığı yok.şimdi hakkında bişi dersem yalan olur.para biriktiricem niyetindeyse,cebinede bi miktar para ayırdırysa,kessen çıkarıpta harcamaz.ben 6 7 ay oldu işe başlayalı.2 3 bin lira para biriktirdi.düşünsenize 350 lira ev kiranız var 300 lira bebeğin masrafı var.100 lira doğalgaz elektrik su vs .150 200 evin masrafı var..ben yardım etmeseydim nerden biriktirebilirdi?halen daha dediği şey şu: 'hiç para biriktirmiyosun.elindekini harcayıp bitiriyosun'....halbuki ev kirasını ve bebeğin masraflarını ben karşılıyorum.mutfak masraflarınada yardım ediyorum.daha ne yapıyım siz söyleyin(...daha 500 lira aylık para ver bana diyo
bitti((((((((((( yaşamak istemiyorum
3 gün sakinleşip kafamı toplamayı bekledim.sonra oturup eşimle herşeyi konuştuk.bütün hissettiklerimi anlattım ve oda kabul etti.benim öküzlüğüm dedi...kendini düzelteceğini ama bendende biraz kendimle ilgili şeyleri düzeltmem gerektiğini söyledi.anlaşma yaptık aramızda.eğer bu seferde olmazsa bakıcam artık....
6 ağustosta bu konuyu açıp bunu yazmışsınız
bugün de durumunuzun netleşmediğini belirten bu cümleyi yazmışsınız ama dün açtığınız bi konuda da "dün eşimle ilişkiye girdik" demişsiniz.kısaca tekrar özetleyeyim;
6 ağustos boşanacağımızı ailelere söyleceğiz deyip bitti yazdınız
9 ağustos kocanızla ilişkiye girdiniz
11 ağustos durumunuzu konuşup yeniden deneme kararı aldınız
sizce de sıralamada biraz(!) yanlışlık yok mu?
konuştuğumuz gün ilişkiye girdik.belkide bu kavganın arkasından gelen bi yakınlaşmaydı.biri sormuş ne oldu diye.ona cevap olarak yazdım konuştuk diye....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?