Bugün ailelere boşanacağımızı söyleyeceğiz

Ben biraz farklı yönden bakmak istiyorum olaylara. Sünnet konusunu yeni okudum, ablanlar çok şey yapmış sağolsunlar ama şöyle birşey var eğer ablanın geliri iyiyse size destek olması çok normal, demek ki zengin bir yüreği var ablanın ve eniştenin.
Ama onlar bu kadar yaptı diye siz kendi imkanlarınızın dışına çıkıp hediye almanız gerekmez, eşin o konuda haklıymış bence. Eski konuları hatırlatıp üzmek istemiyorum amacım başka yönlerden olayı göstermek. Eminim siz çok pahalı bir hediye aldıysanız ablanız üzülmüştür. Ayrıca tam altın da iyi bir hediyedir, yanına güzel bir kıyafet alıp gidebilirdiniz.
Benim eşimin ablası doğum yaptı bir bir çeyrek taktık, ki onu bile haketmiyorlar ama neyse.
Cimri demişsin bu da kişiden kişiye değişir, belki kendi ailende rahat yaşadın ama evlendikten sonra yeni şartlara ayak uydurman gerekir, eşinin para biriktirmesi çok güzel benim eşim para biriktirse bütün paramı ona verir ondan harçlık alırdım ama biliyorum ki ben ona maaşımı verirsem o da ailesine verecek. Bence eşin tutumlu olduğu için şanslısın.
Benim ablamlar da aşağı yukarı sizin kadar kazanıyor, önceleri hepsini harcıyorlardı sonra annemler mağdem ikiniz de çalışıyorsunuz para biriktirin dedi ve ablamın maaş kartını aldılar, hesapta biriktiyorlar, şimdi onlar da keşke başından beri öyle yapsaydık diyorlar.
Çünkü eniştem ailesinin yanına gider bütün maaşını 2-3 günde harcar gelirdi, şu paralı kanallara üye olmuş o zamanlar ayda 169 tl ona veriyorlardı, şimdi ayaklarını yorganlarına göre uzatıyorlar.
Zaten annemlerde yiyip içiyorlar, annemlerin evinde kira vermeden oturuyorlar, çocuklarına annem bakıyor, ee o zaman onlar da bari para biriktirin dediler.
Siz de ikiniz de çalışıyorsunuz bari para biriktirin, eşin de zaten biriktirmeye başlamış.
Gerçekten tasarruf anlayışı herkesin farklıdır, ben otelde kalırken bile gereksiz ışık, klima, tv açmam. Eşimin ailesine gidince baktım bunların bütün ışıkları açık 3 oda bir salon evleri, mutfak koridor, odalar hepsi açık, bir de her birinde tv var biri bir odada izliyor biri bir odada. Bu bana ters. Benim kuzenlerim çay içerlerdi bardağın yarısına kadar şeker doldururlardı sonra da içmeden bırakırlardı, annem uyarırdı onları. Biz hep tasarruf edin gereksiz ışık yakmayın, ayrı odalarda oturmayın diye büyüdük, evde hiç yemek atılmaz, hiç ekmeğin küflenip atıldığını görmedim, yeteri kadar alınır bayatlarsa ya annem yer ya onu değerlendirirdi.
Ben bütün konularını okuyamadım ama çözülmeyecek bir sorun görmedim evliliğinizde, bence birkez daha düşünün.
Ortak hesap açıp oraya aktarın parayı ortak harcayın hatta eşinin muhasebesi bayağ iyi bence ona bırakın bu işi.

annem derdi kadının çalıştığı paranın bereketi olmuyor nehikmetse diye..bir yerden maddi yönden gelirken diğer yerden gidiyor manevi yönden..adam kendine yediremiyor..sen çalışıyosun o sorumluluğu üzerine atıyor.biz onun harcamalarının hesabını soramasken o ise kuruşumuza karışır olur...amaaan en iyisi otur oturdugun yerde bulsun daha iyibir iş ben böyle yaptım.işe gireyim dedim etmedi.bolluk içinde büyüdüm bana bunu bunu bunu alıcaksın yapıcaksın yoksa ben gelemem böyle şeye dedim ciddi ciddi şimdi kendisi çabalıyor daha yüksek maaş almaya hadi bakalım..çoook yorgun bile olsam giyerim mini elbiselerimi yatarım uzanırım tepinirim ama asla pijamayla değil.yinede yaranamassın adamlara boşveeer seninki sende suç arıyo aklınca vicdanını hafifleticek

ya bazi insanlar takintili oluyor..o zaman o takinti huylarini bildiginizde o konuyla alakali tartismaya girmeyeceksiniz cunku genelde dusunmeden konusuyorlar sabit fikir..tartisip kendinizi uzersiniz.. yani bilmiyorum ama aldatma ,siddet,alkol,kumar..ve bunlara devam eden bi tip adamdan tabiki herkes ayril der.. o zaman bile insanlar cocugum var ama diyo..sizin durumunuz illa ayrilikla cozumlenecek bisey degil bence..

kocaniz oyle vir vir ederken tamam canim deyin birakin konussun.. sonra bir gun bi liste yapin..aylik masraflar listesi..ama ana masraflar yani kira gaz gida bebek masrafi vs buzdolabinin uzerine azin toplam miktarla beraber..kendi hesaplar her ay en azindan cevabinizi verin o sekilde..ailesinden oyle gordu belkide..takinti yani bu..zitlasirsaniz ters teper bence ki tepmis iyice.. deneseniz derim ben.. yinede ne olursa olsun guclu olun insallah

bu arada keske benim esimde biraz daha tutumlu olsa..oda tam tersi bi tarafta kazanir ama parayi en guzel nasil degerlendirim bilmez..artik biktim anlatmaya calismaktan kendi haline biraktim..ve nedense bu sekilde kendi anlatiyor parayla ilgili konulari..neye harcadigini..ne yapmak istedigini.fikir filan aliyor..yani birak braz kendi haline cnm
msluk akarken dolduracaksin diye bir tabir vardir..herseyin normali iyidir tabi abartmamak gerek..ama yemeginizi yiyeek kadar alisverisinizi yapp masraflarinizi giderip biriktirmekte kotu fikir degil..

Son düzenleme:

Canım senin yorumlarını çok beğeniyorum gerçekten

canim son durum ne?bi daha yazmamissin...konustunuzmu ailelerinizle?

3 gün sakinleşip kafamı toplamayı bekledim.sonra oturup eşimle herşeyi konuştuk.bütün hissettiklerimi anlattım ve oda kabul etti.benim öküzlüğüm dedi...kendini düzelteceğini ama bendende biraz kendimle ilgili şeyleri düzeltmem gerektiğini söyledi.anlaşma yaptık aramızda.eğer bu seferde olmazsa bakıcam artık....

Bu bir bahane olamaz arkadaşın dediğine aynen katılıyorum kimse bihter değil şakamı bu tabiki evimizde rahat olucaz kendini düşün bence demesi kolayda deme bence sen güçlü olursan o adam 360 derece değişir ve seni sahiplenir

tövbe ya nasıl olabiliyo anlamıyorum çok sinirlendim çocuğuna ve işine 4 elle sarıl onsuz nasıl olunuyomuş göster oda anlasın eşşekliğini kendini yer bitirir ama sen güçlü olursan ağladığınıda sakın gösterme üzüldüğünüde bi laf vardır başını dik tutki gözyaşların ağlatan kadar alçalmasın bütün dualarım seninle canım yanındayız

birde burdan bak lütfen

çok şükür benim eşimin eli çok çok boldur. Şükürler olsun. ben ona ne harcadıysam al parasını gibi bir tavır takınırsam varya.......... başıma neler geleceğini düşünemiyorum. çok yanlış bana göre bir de çok onur kırıcı

boşan diyen arkadaşlar acaba evliler mi çok merak ediyorum.neden yangına körükle gidiyorsunuz.
bence halledilmeyecek bir mesele yok.ben 3,5 yıllık evliyim. bende çok kötü günler yaşadım. 5 aylık hamileyken eşimle 3 ay ayrı yaşadım kaynanamlar boşanmamızı istiyorlardı. ama boşan demekle olmuyor.Boşanmak için önce evliliği içinde bitireceksin.yani için acımayacak...
hem bu gibi olayları herkes yaşıyor.kimsenin evliliği 4 4 lük değil. Erkekleri biraz pofpoflamak lazım onlar çocuk gibiler.yani size düşen biraz daha alttan almak. alttan alınca ezik olmayacaksınız.Gerçekten evlilikte kadınlara çok görev düşüyor.bunun farkına varmak lazım. ben 3 yılın sonunda anlayabildim bunu.çok kavga ederdik ama Şimdi tartışma çıkacağını anladığım zaman hemen susuyorum. Ha bir de erkekler benim param mevzuunu hiç sevmiyorlar.

bitti ((((((((((( yaşamak istemiyorum

6 ağustosta bu konuyu açıp bunu yazmışsınız

bugün de durumunuzun netleşmediğini belirten bu cümleyi yazmışsınız ama dün açtığınız bi konuda da "dün eşimle ilişkiye girdik" demişsiniz.kısaca tekrar özetleyeyim;

6 ağustos boşanacağımızı ailelere söyleceğiz deyip bitti yazdınız
9 ağustos kocanızla ilişkiye girdiniz
11 ağustos durumunuzu konuşup yeniden deneme kararı aldınız

sizce de sıralamada biraz(!) yanlışlık yok mu?

konuştuğumuz gün ilişkiye girdik.belkide bu kavganın arkasından gelen bi yakınlaşmaydı.biri sormuş ne oldu diye.ona cevap olarak yazdım konuştuk diye....

konuştuğumuz gün ilişkiye girdik.belkide bu kavganın arkasından gelen bi yakınlaşmaydı.biri sormuş ne oldu diye.ona cevap olarak yazdım konuştuk diye....

Çok sevindim, hayırlısı olsun. Konuşmakla çözülmeyecek sorun yoktur. Eğer kişiler konuşamıyorsa o zaman sorunlar çözülmez. Konuşmuşsunuz ve herşey güzel olacak lütfen inan buna

Bu konuyu birkaç gündür takip ediyorum. Aslında sen bana göre eşini seviyorsun. ama biraz zor bir zamandan geçiyorsun diye düşünüyorum. Hala anlamış değilim eşinin para biriktirmesi aslında çok kötü bir olay değil ama sen bunu neden takıntı yaptın.

Burada sana Boşan diyenlere sormak istiyorum aceba evlilikleri dört dörtlükmü? veya kendileri evlilermi? diye. Bizde evliyiz bizdede problemler oluyor ama boşanmak hiç aklımdan geçmiyor. Eşinizle konuşarak en iyisini yapmışsınz onunla devamlı konuşun ve evliliğinize sahip çıkın. Şu da varki çocuğun sanıyorum daha küçük onun ilerideki eğitiminide düşünün. İnanın çocuklar büyüyünce para biriktirmeniz gerektiğinin farkına ozaman varacaksınız. Evlilik bir kadın için fedekarlık isteyen ciddi bir müessedir.

Şunu unutmayın ki Hayata kötü yönüyle bakarsanız kendinize ve ailenize yazık edersiniz ama iyi yönüyle bakmak her zaman mutlu olmak demektir. Kötüde olsan kendini mutlu hissetmeye bak. Benim hayata bakışım daima bu şekilde olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…