Bugün bayram...

Kardeş kaybı allah kimseye vermesin çok acı.. Benim kardeşim de kaza geçirmişti. Allah korudu yiyecek ekmeği içecek suyu bitmemiş bu dünyada kurtuldu. Vakti gelen gidiyor buna çare yok. Rabbim cennet bahçelerinde ağırlasın gencecikmiş daha. Benim ex öküzümde kardeşim bu haldeyken bana zerre sormayıp danışmayıp ablasını yemeğe çağırdı. Görümceme bende gel demedim haliyle. Kız şok oldu kardeşinin yaptığına yok artık siz hastaneye gidersiniz niye geleyim demişti. Sonra arabada ex öküz bana niye ablamı çağırdığımda buyrun gelin demedin demişti. Bide bana carladı bende allah katında senden razı değilim dedim. Hayatımda unutamayacağım anlardan biriydi. Böyle birisini eş olarak o makama koymamak gerektiğini düşünüyorum. Ben ne mi yaptım. O saatten sonra ablasını anasını danasını birdaha yemeğe almadım. Onu tüm önemli günlerde yalnız bıraktım. Herkes ederi kadar. Siz eşinize haddini bildirin. Anasınada iki günde bir gitmek sorunda değilsin saçmalamasınlar kesinlikle.

Iyi bayramlar...

Içimi dökmek istedim... Çünkü çok kırgınım ve kiminle konuşurum böyle bir durumu bilmiyorum...

Bugün bayram ve ben daha geçen bayram bizimle olan kardesimi kaybettim kısa bir süre önce. Onsuz ilk bayram bugün... Sabah zil çalmadı, ve o gelmedi bizimle kahvaltı yapmaya... Buruk bir bayram bugün...

Bunlara dayanmaya çalışırken, ailem için, herkes için güçlü olmaya çalışırken, eşim dün gece bana artık dayanamadığını, ama bitiremediğini, benim önceki seferlerde onu engellediğimi, bana ve aileme üzülmese artık yaşamaya bile hevesi kalmadığı için ayrılmak istediğini söyledi dün gece pat diye...

Ki ona maddi manevi "hayattan nefret edecek" baskılar yapmadım. Ailesiyle gün aşırı görüşmek istediği için direndim zamanında sadece... Ama ağır geliyormuş evlilik, ben çok yormusum onu...

Allah biliyor ya kızlar, boğazıma oturdu...

Ben kardesimin ani ölümüyle ölmediysem, boşanmayla da ölmem, beni düşünme, ailemi düşünme dedim... Bitirmek istiyorsan bitir dedim... Ve eşim bitirdi... Evrakları hazırlamak istiyor...

Böyle... Bugün bayram... Ve benim kalbim paramparça...
Canım basın sağ olsun gitmek isteyenin poposuna tekmeyi atıp kapıyı yüzüne kapatacaksın.Hic canını sıkma elbet içinde dağlar köprüler yıkıldı o hissi bilirim ama inan seni gözden çıkarana üzülmek yersiz bırak gitsin yaşasın sensiz o mutlu olacaksa sende olmaya bak ayrıca olum herkese sıra geldiğinde bizde gidecez kalan hayatını lütfen yasla geçirme kimse anlamaz seni bi yere kadar taaamul olur sonrası iç sıkıntısı

Ben bayramda mezarlıkta vakit geçiren insanları anlamazdım... Ama insan bayram günü çok kötü oluyormuş... Benim kardeşim bu sabah gelmedi... Hadi kalkın hala yatıyorsunuz demedi... Etleri pişirip kavurma yemek için mutfağı birbirine katmadi... Ağırmış...

Eşimle severek evlenmiştik... O başka bir milliyetten, her zorluğa, farklılığa rağmen evlendik.. ben ülkemi bıraktım onun yanına gittim... Öyle ..
Canım benim senın sınavların bunlar.Rabbım sana ıtılık halı versin.Kardesın kac yasındaydı?Hastamıydı.Boşver eşin gıtmek ıstıosa tutamazsın.Nereye gıdıosa bırak gıtsın.

Başınız sağolsun çok üzüldüm yaşadıklarınıza Allah sabır versin.. tamam eşiniz boşansaydı yine ama keşke daha sonra dile getirseydi bu isteğini.. bence fikrini degistirecek ayrılmak istemeyecek öyle hissettim.

Başınız sağolsun.. kelimeler tükeniyor.. Allah sabrınızı arttirsin

eşiniz gerçekten vefasızmış, karşılıklı yapılanları boş verin ne olursa olsun acınız bu kadar tazeyken size destek olmalıydı..

Sevmeyen bir insan da değil, sorsanız çevresine herkes sana çok aşık der, ama böyle bir durumda bana ettiği laf zoruma gitti... Daha önce de benim için zor anlarda ağır lafları olmuştu ama ben alttan almıştım, ama bu farklı... Neresinden tutsam elimde kalıyor

Başınız sağolsun çok üzüldüm yaşadıklarınıza Allah sabır versin.. tamam eşiniz boşansaydı yine ama keşke daha sonra dile getirseydi bu isteğini.. bence fikrini degistirecek ayrılmak istemeyecek öyle hissettim.

Sağ olun...

Ben de öyle hissediyorum... Ama bizi biz yapan zor anlarda verdiğimiz kararlar ve söylediğimiz sözler... Ben onu affedebilir miyim, ona güvenebilir miyim artık..

Yorulduğunu söylüyor... Ben onu çok yormusum... Dün kardeşimin yokluğuna ağlıyordum sessizce... Eşim aradı ve sesimi duydu, normalde destek olurdu çünkü o da çok üzüldü bu ani ölüme... Çok severdi onu... Ama dün çıkıştı bana, canım akşama kadar güçlü durmaya çalışıyorum, ayakkabılarını gördüm üzüldüm, hem onsuz ilk bayram, ne hissedebilirim ki dedim... Hayattan bezdigini artık yaşamak istemediğini söyledi, ki akşama kadar ağlayan biri değilim asla... Hep güçlü olmaya çalıştım, sessizce ağladım gizlice... Geçmişte yaşadığımız küçük olaylar onda bitmedi, tam affedemedi bence... Sebep bu...
Açıkça da ağlayabilirdiniz
Acınızı yaşamak hakkınız 90 yaşındaki hasta babaanneniz ölmemiş ki metanetli durasınız. Eşinizin başka bir sorunları var herhalde

Açıkça da ağlayabilirdiniz
Acınızı yaşamak hakkınız 90 yaşındaki hasta babaanneniz ölmemiş ki metanetli durasınız. Eşinizin başka bir sorunları var herhalde

Evet, ki yine de güçlü olmak için ailemin önünde aglamiyorum... Sakalasiyorum, eşimle şakalasiyorum... O ise bana hep üzgünsün diyor... Ne yapacaktım acaba bu ilk bayramda?..

Kardeşiniz için,başınız sağolsun,
Allah rahmet eylesin.
Eşiniz için,olanda hayır vardır.
Bugün bize şer gibi görünen şeyler,
ilerde hayırlı olur.

Basın saolsun cnm allah sabır versın. Bosver bıtırırse bıtırsın bırgun pişman olacak olan kendısı durmus durmus bayram gununu mu bulmus. Cevabında ıyı olmıs sana ve aılene uzuluyormusmus kendını ne sanıyorsa

Kardeşiniz için,başınız sağolsun,
Allah rahmet eylesin.
Eşiniz için,olanda hayır vardır.
Bugün bize şer gibi görünen şeyler,
ilerde hayırlı olur.

Öyle... Olmayacaksa artık iki taraf için de zorlamanın bir mantığı yok...

Basın saolsun cnm allah sabır versın. Bosver bıtırırse bıtırsın bırgun pişman olacak olan kendısı durmus durmus bayram gununu mu bulmus. Cevabında ıyı olmıs sana ve aılene uzuluyormusmus kendını ne sanıyorsa

Evet, hem de ilk bayramda... Biz daha yokluğuna alışamadık onun... Evet, eşim de çok üzüldü, o da şoka girdi ama dilini tut yani... Aynı şeyi ben yapsaydım ne yapardı? Kendi kardeşi gözlerinin önünde ölseydi ve ben ona bu lafları etseydim ne yapardı?..

Öyle... Olmayacaksa artık iki taraf için de zorlamanın bir mantığı yok...

Evet, hem de ilk bayramda... Biz daha yokluğuna alışamadık onun... Evet, eşim de çok üzüldü, o da şoka girdi ama dilini tut yani... Aynı şeyi ben yapsaydım ne yapardı? Kendi kardeşi gözlerinin önünde ölseydi ve ben ona bu lafları etseydim ne yapardı?..
Vıcdanı olmayan bı ınsanla ugrasmaya degmez aman yol ver gıtsın ya uyuz oldum esıne kardes ya kardes acısı kolay gıtmez ayrıca uzgun olmanın ona ne zararı varmıs. O evlılıkten skılmıstır

Vıcdanı olmayan bı ınsanla ugrasmaya degmez aman yol ver gıtsın ya uyuz oldum esıne kardes ya kardes acısı kolay gıtmez ayrıca uzgun olmanın ona ne zararı varmıs. O evlılıkten skılmıstır

Ağır geldi ona bazı şeyler. Şu an günah keçisi arıyor mutsuzlukları için ve o günah keçisi benim... Anlat elbet bir gün. Allah yaşatır ona muhakkak.

Basiniz sag olsun. Allah sizlere sabir versin. Yazildi mi bilmiyorum ama esinizin evliligi bitirmesini hizlandiran bir sebep olabilir. Akil yoksunu degilse bayram gunu bu konuyu acmazdi. Sanki acelesi var gibi. Bayrami gozu gormedigine gore. Niyetim midenizi bulandirmak degil. Sadece bosanma asamasinda varsa boyle bir durum protokolu bunu goz onune alarak hazirlarsiniz. En iyisi davayi avukata havale etmek.

Basiniz sag olsun. Allah sizlere sabir versin. Yazildi mi bilmiyorum ama esinizin evliligi bitirmesini hizlandiran bir sebep olabilir. Akil yoksunu degilse bayram gunu bu konuyu acmazdi. Sanki acelesi var gibi. Bayrami gozu gormedigine gore. Niyetim midenizi bulandirmak degil. Sadece bosanma asamasinda varsa boyle bir durum protokolu bunu goz onune alarak hazirlarsiniz. En iyisi davayi avukata havale etmek.

Aldatma vs diye düşünüyorsanız olmadığına eminim... Öyle bir durum değil onunki, maddi olarak zor bir dönemden geçiyor ve bir süredir bana karşı aşağılık kompleksi yaşıyor... Bunların üstüne ailesiyle sık görüşmek istememem onu çok incitti ve her kavgada açıp durdu. Kardeşimin vefatı onu da çok üzdü... Ben şu an Türkiye'deyim eşim ülkesinde, ve gece uyuyamadığım için sabaha kadar benimle telefonda hep... Ama işte böyle saçma konulardan beni yerden yere vurması yaptığı tüm iyilikleri siliyor. Keşke o kadarını yapmasaydı da beni de böyle kırmasaydı.

Aldatma vs diye düşünüyorsanız olmadığına eminim... Öyle bir durum değil onunki, maddi olarak zor bir dönemden geçiyor ve bir süredir bana karşı aşağılık kompleksi yaşıyor... Bunların üstüne ailesiyle sık görüşmek istememem onu çok incitti ve her kavgada açıp durdu. Kardeşimin vefatı onu da çok üzdü... Ben şu an Türkiye'deyim eşim ülkesinde, ve gece uyuyamadığım için sabaha kadar benimle telefonda hep... Ama işte böyle saçma konulardan beni yerden yere vurması yaptığı tüm iyilikleri siliyor. Keşke o kadarını yapmasaydı da beni de böyle kırmasaydı.
Es ailesiyle fazla yakin olmamayi istemek anlasilir bir durum. Bunu olay haline getirmek saglikli bir dusunce yapisinin urunu degil. Boylesi sizin icin daha iyi olacak gibi duruyor. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Back
X