• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar fakir yemekleri dedi

matilda1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
2.440
2.197
63
Kızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri

Kızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Mercimek çorbası patates kızartması falan herhalde hdlshs biz genelde bunları yiyoruz

Ben hiç yemedim . Mumbar yerım ,kokarec yerım onu yemem . Niye bılmıyorum yemem ama cok oncelerı hatırlıyorım arkadasımın annesı 3 lıraya alırdı. Yanı tavuktan cok cok cüzi bir miktardı
Eşiniz samımıyetınız dolayısıyla boyle bırsey demıs
Cok takılmayın bence . Ozamanlar banada 3 lıralık şey yenırmı gibi gelıyordu

Kızlar merhaba
Eşiniz saçmalamış sadece ne var yani canınız çekmiş.
DAmak tadıyla alakalı bir durum bu tamamen bizde hiç yemedik ama çevremde yiyen kişiler gayet övüyor yani güzel diye.
KOnudan bağımsız bende şey görmüştüm tavuğun derili ayağını yiyorlar yavv o kadar da değil 😂 babama söyledim böyle gördüm diye o da yiyen insan çok ama bize hitap etmiyor internette bak orda bile satılıyor dedi girdim baktım tabi gerçekten satılıyorda 🫣

Bide taşlık alırlardı oda cok tuhaf gelırdi

Kızlar merhaba
Espri yapmistir belki benım erkek arkadasımda cok kremalı makarna yıyorum dıye sen fakir misin falan diyo gülmeden ama ben biliyorum mesela espri oldugunu ama tbi bende hoslanmıyorum bu sekilde söylenmesini fakir kelimesinide hiç sevmem zaten

sohbeti okuyunca gülesim geldi....
İş yerine yemek getiriyorum dışarıda yiyince bağırsaklarım cok rahatsız oluyor. Bulgur pilavı tarhana corbası fasulye üçlüsünü çok severim :) çok yapıvermişim üst üste işe getirdim. Arkadaşlarım diyor ki Sen cok mu fakirsin ya :) anadolulu bu :) dedi yozgatlı arkadaşım. Ben de antalyalıyım :)

sohbeti okuyunca gülesim geldi....
İş yerine yemek getiriyorum dışarıda yiyince bağırsaklarım cok rahatsız oluyor. Bulgur pilavı tarhana corbası fasulye üçlüsünü çok severim :) çok yapıvermişim üst üste işe getirdim. Arkadaşlarım diyor ki Sen cok mu fakirsin ya :) anadolulu bu :) dedi yozgatlı arkadaşım. Ben de antalyalıyım :)
Tamam yozgatlı deseydin en batili sensin🤣

Çok saçma yaa ne alakası var yiyeceklerle bu baglantının o an ne varsa o yenilmiştir yani gocam bana öyle dese ananın evinde oda yoktu derim sokarım lafı ağzına daha da gık diyemez eş de olsa biraz herkes haddini bilecek ya ne o öyle küçümseyici tavırlar falan hayırdır yani

Eşiniz saçmalamış sadece ne var yani canınız çekmiş.
DAmak tadıyla alakalı bir durum bu tamamen bizde hiç yemedik ama çevremde yiyen kişiler gayet övüyor yani güzel diye.
KOnudan bağımsız bende şey görmüştüm tavuğun derili ayağını yiyorlar yavv o kadar da değil 😂 babama söyledim böyle gördüm diye o da yiyen insan çok ama bize hitap etmiyor internette bak orda bile satılıyor dedi girdim baktım tabi gerçekten satılıyorda 🫣
Valla ayak kısmını duymadım görmedim bilemiyorum ama ciğeri bir ara sanırım MasterCefntengördüm

Ben egeliyim fakir değilim, tavuk ciğeri alıp yerim ne var bunda… seviyorsam başkasına ne. Eşim yemez, sevmez. Ye diye zorlamam…
İşin tuhaf tarafı eşim Egeli ama ailesi çok az yemek bilir Saydan belki 5 ana yemek zor çıkarırlar pilav çorba birer çeşit olur ya tarhana pişer ya mercimek pilav hep bulgur . Ben çok çeşit bilirim mesela balık yapcam akşama demiştim ilk evlendiimiz zamanlar balıktan tek bildiği hamsiymiş bense her çeşitten yaparım param varsa lagosa kadar pişiririm yani yanına değişik mezeler koyarım hani öyle çok bilen bir ailede değil hatta levrek balığını ilk defa benden duydular

Back
X