• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar fakir yemekleri dedi

Yani bunlar hep kültür meselesi ,siz ailenizde görmüşsünüz o görmemiş bilmiyor ,yine de siz fakir misiniz diye espri de olsa yapmaması gerekir.Ben güney Marmara bölgeli biriyim, eşim batı Karadeniz'li, biz mesela çok enginar ,iç bakla yerdik çocukken ,evimizde çok pişerdi ve aşırı severim, evlenince de pişirdim, eşim ilk defa gördüğünü ve yediğini söyledi ve ilginçtir o da çok sevdi,sürekli yaparım yer.Bu tip ayrışmalar olur ,önemli olan kırmamak karşılıklı.Tavuk ciğerini ise hiç sevmem ben de ,eskiden küçükken gerçekten durumu iyi olmayanlar alırdı ki bizim maddi durum da parlak hiç değildi ama nedense bilmiyorum aşırı ucuzdu ve kimse yüzüne bakmazdı Marmara bölgesinde siz yazınca çocukluğumu hatırladım bu şekilde.Bu arada ben yerlisiyim ,sonradan göçen aileler yiyebilir elbet, tamamen kültür meselesi olduğunu düşünüyorum.Eşiniz o şekilde konuşamaz ,konuşmasın lütfen 🌸

Eşin zenginlere yaraşan şeyler alsın sen pişir o zaman, ben de egeliyim yediğimiz hep ot, evlendigimizde eşim etli yemek isterdi sürekli ben çok sasirirdim, oda benim her otu pisirmeme sasirirdi, alıştık simdi, fakirlik değil kültür meselesi. Ha fakirlik diyorsa yediği otlara baksın o 😂😂

Tuhaf olan kısım orası eşim ve ailesi Ege'de olmalarına dair çok az çeşit yemek bilirler mesela taratoru ilk defa sofrada gördükleri anı biliyorum
ege akdeniz o kadar çeşitli mutfakları yoktur ki. Bizim evin mutfağı annem doğuda cok kalmış oradan almış getirmiş o yuzden cok çeşitlidir. fakat bizim oralarda az

Patates püresi yaptım birgün hayatımda böyle lezzetli birşey yemedim dedi ben şok oldum yani
Aynennn köfte patates püresi yaptım, patates püresine ekmek bandı bunu niye hiç yapmadın diye söylenip durdu, arada diyor patatesli şeyden yapsana diye, ana yemek olarak yiyecek yakında 😂😂

Eşiniz saçmalamış sadece ne var yani canınız çekmiş.
DAmak tadıyla alakalı bir durum bu tamamen bizde hiç yemedik ama çevremde yiyen kişiler gayet övüyor yani güzel diye.
KOnudan bağımsız bende şey görmüştüm tavuğun derili ayağını yiyorlar yavv o kadar da değil 😂 babama söyledim böyle gördüm diye o da yiyen insan çok ama bize hitap etmiyor internette bak orda bile satılıyor dedi girdim baktım tabi gerçekten satılıyorda 🫣
Cok alakasiz ama tavuk ayagi nerede satiliyor, ben de kopeklerime alma pesindeyim ama hep uzakdoguya toplu satildigi icin perakendede kiloyla bulamadım.

ege akdeniz o kadar çeşitli mutfakları yoktur ki. Bizim evin mutfağı annem doğuda cok kalmış oradan almış getirmiş o yuzden cok çeşitlidir. fakat bizim oralarda az
Öyle demeyin burda Kaş taraflarında olsun Muğla'da Aydın'da olsun çok güzel otlardan yapılan değişik şeyler var yav hadi onu geçtim ben enginar yaparım böyle zeytinyağlı eşim bu nedir diyor

Benim eşimin ailesi de egeli tavuk ciğerini bayıla bayıla yiyorlar bende taşlık severim. Ne alakaymış fakirlikle ya da bizimkiler cimri 😂😂😂

Öyle demeyin burda Kaş taraflarında olsun Muğla'da Aydın'da olsun çok güzel otlardan yapılan değişik şeyler var yav hadi onu geçtim ben enginar yaparım böyle zeytinyağlı eşim bu nedir diyor
Nereli ki eşiniz merak ettim

Back
X