• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar fakir yemekleri dedi

Bana da kucukken her turlu sakatati yedirmisler ama simdi sevmiyorum. Yani organ oldugu icin degil de dokusunu, tadini sevmedigim icin yemiyorum.

Ama et çok severim ve farkli etleri denerim. Ayı, ceylan, geyik, at, ren geyigi vs yedim hepsini.
Nerden buluyorsunuz geyik etini

Bana da kucukken her turlu sakatati yedirmisler ama simdi sevmiyorum. Yani organ oldugu icin degil de dokusunu, tadini sevmedigim icin yemiyorum.

Ama et çok severim ve farkli etleri denerim. Ayı, ceylan, geyik, at, ren geyigi vs yedim hepsini.
Ay benim oğlum ve eşim de deve kuşu kanguru eti filan yiyorlar yurtdışına gidince🙈

Estağfurullah, hepimiz konu yemek olunca çoştuk biraz😀
Söylediklerinizde çok haklısınız. Bazılarının bi tarafı kalkıveriyor iki kuruş geçince eline.
Sanırım çok zenginde olsam mutfağımda hep ev yapımı zeytinyağlı yemeğim olur ki en sevdiğim.
Zenginlik-Fakirlik ekonomik şartlar değişebilir ama insanın nasıl yetiştirildiği veya yetiştiği önemlidir, görgülü olmak gerekir, ki görmüş geçirmiş görgülü insan gösteriş meraklısı olmaz mütevazi olur, küçümsemez.
Yeri gelir güleryüzle ikram edilen bir tas çorbayı da içer küçümsemez yeri gelir kuş sütünün eksik olmadığı sofrada adabınla yemek yer.
Zenginliğini hazmetmiş gerçekten görgülü birisi sabah öğle akşam ıstakoz yiyip şarap tüketmiyor, onların da evinde zeytinyağlı yemekler pişiyor, orta halli insanlardan tek farkları kendileri pişirmiyor ve mutfaklarına alınan ürünler özel olarak getirtilmiş doğal ürünler oluyor.

Off ben kucukken babam bana koc yumurtası yapiyordu. Biraz buyuyup muhteviyatini ogrenince travma yasamistim :D
😂
Gelişiminize katkı sağlasın diye yapmıştır, hani böyle dile getirince bir ıykkk denebilir ama protein değeri yüksektir +demir, selenyum ve çinko açısından da zengindir, kan yapıcı özelliği ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı sağladığından tüketilmesi gerekiyor, kalorisi düşük ve doyurucu olduğu için diyet yapanların da tüketmesi gerekiyor ama tabii damak zevki 😬

Son düzenleme:
Zenginlik-Fakirlik ekonomik şartlar değişebilir ama insanın nasıl yetiştirildiği veya yetiştiği önemlidir, görgülü olmak gerekir, ki görmüş geçirmiş görgülü insan gösteriş meraklısı olmaz mütevazi olur, küçümsemez.
Yeri gelir güleryüzle ikram edilen bir tas çorbayı da içer küçümsemez yeri gelir kuş sütünün eksik olmadığı sofrada adabınla yemek yer.
Zenginliğini hazmetmiş gerçekten görgülü birisi sabah öğle akşam ıstakoz yiyip şarap tüketmiyor, onların da evinde zeytinyağlı yemekler pişiyor, orta halli insanlardan tek farkları kendileri pişirmiyor ve mutfaklarına alınan ürünler özel olarak getirtilmiş doğal ürünler oluyor.

😂
Gelişiminize katkı sağlasın diye yapmıştır, hani böyle dile getirince bir ıykkk denebilir ama protein değeri yüksektir +demir, selenyum ve çinko açısından da zengindir, kan yapıcı özelliği ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı sağladığından tüketilmesi gerekiyor, kalorisi düşük ve doyurucu olduğu için diyet yapanların da tüketmesi gerekiyor ama tabii damak zevki 😬
Koç yumurtası ne diye googleye bakmaya gidiyorum.

😂
Baktım 🙄🥴

Papara biliyorum. Fakir oldukları papara yemeleriyle vurgulanan bir film fragmanı vardı küçükken. İzlemediğim için ne olduğunu çok merak etmiştim.

Kızlar merhaba
Eşimle aramızda geçen bir konuyu sizlere bahsetmek istiyorum. Ben aslen doğulu ama Mersin'de doğmuş birisiyim eşim de Egeli .
Belki bilenler olabilir tavuk ciğeri yeriz biz mesela pilava ya da kızarma şeklinde herneyse geçen markette gördüm alacaktım eşim sen çok mu fakirdin bu kadar ya dedi bunlar fakirlerin yediği şeyler dedi çok tuhafıma gitti evet oldukça fakirdik ama ben hataylı arkadaşlarında böyle şeyler yediğini duymuştum yani merak ediyorum fakirlik belirtisi olan yiyecekleri
Alınma kız şakasına demiştir ama fakir kelimesini ben de sevmiyorum anladım seni. Bunu diyeceği yemekler makarna falandır öğrenci evinde pişen şeyleri düşün diyim :)

Bende 32 yaşında papara ile tanıştım eşimle evlenince
Az etli kemiği kaynatıp suyunu doğranmış tandır ekmeğine üzerine döküp üzerine soğan doğrayıp sumak atıp yiyorlar bayılıyorlar birde
Arap aşı birde onu da biliyordum ama hiç yememistim kışın bu iki yemek vazgeçilmez eşim için

Sizde paparadan bahsetmişsiniz. Anlattığınız hali biraz tiride benziyor.
Benim sonradan öğrendiğim bayat ekmeği minicik didikleyip yağda peynirle beraber kavurup yumurta kırıyorlar. Hangi yörenin bilmiyorum. İki tarifin arasında baya fark var.

Aslında fakirlik belirten yiyecekleri de sormuştum ama olay ciğerde kaldı 😄😄
Beyaz ekmek bence mesela😬 tam buğday yada karışık tahıl almayıp beyaz ekmek alıp ekmekle beraber yemeği yemek. Kendini ekmekle doyurmak düz fakirlik gibi geliyor bana.
Bir de bulgur pilavı mesela ki çok severim ama fakir pilavı gibi gelir.
ve evet bence tavuk sakatatı hatta tavuk direkt öyle.
Ben orta gelirli bir ailede büyüdüm orta gelirliyim zengin değilim. Ama tavuk pek güvenmem sokmam eve. Oğlan da nohutlu tavuklu pilav gibi direkt fakir şeyini sevdiğinden hindi haşlayıp yapıyorum daha az hormonludur diye mesela.
Eşine hak verdim😬

Kızlar tüm yorumları okudum ve genel kanı olarak yazılanlar gösteriyor ki tavuk ciğeri fakir yemeğidir aksini iddia eden de fakirdir
Yani seni üzmeyelim diye direkt söylemek istemedik ama baya sende bizler gibi vizyonsuz bir fak fakirsin 😁
ya hem vizyonlu hem fakir olsaydın o daha zordu üzülme onun için

Back
X