Kendisi bir kadin olarak hemcinsini meziyetsiz diye gayet rahat aşağılıyor bide üstune üstlük ayrılmalilar diye karar veriyor böylelerine herşey mübahİyi de şiddet görmesiyle konunun ilgisi yok. Şiddet göstereni değil şiddet gören kadını aşağılamakla mı üste çıkacaksınız?
Kimse sabahın köründe kız evinin kapısında beklemedi akşamdı zaten saat 5 te misafirlerimiz şehre vardı bizde 730 da trafikten dolayı varabildik. Dedim ya kız tarafının yaptıklarına hayret ederken burda onlardan beter olan kişilerden haberdar oldum bu düşünce yapısını benimsemiş kişilerin varlığını öğrenmiş oldum
Vallahi hiç anlamıyorum aileye yeni biri katılacağı zaman hemen mal bulmuş mağribi gibi atlayanları?
Benim eniştelerim nişanda tanıştıkları eşimin akrabalarını, bir dahakine anca düğünde görmüşlerdir. Ki düğünde birbirleriyle sohbet ettiklerini bile sanmıyorum..
Ben kv kp bile sayıyla aramışımdır evlenene kadar. Nerede kaldı bir de akrabalarım kaynaşacak..
Siz elalemi bırakın. Anladıgim kadarıyla mutsuz bir evliliginiz var. Başkalarıninda mutsuz olmalarına sebeb vermeden kendi hayatinizi yola koymaya baslayin. Kardesinizle övünüyorsunuz ve gelini as ağlıyorsunuz burda. Önce kendi hayatiniza ceki düzen verin. Başkalarını asaglayarak yükselemezsiniz.
Mutsuz insan veya kompleksi insan her zaman baskalari ile ugrasir.
Illa kiz tarafi ustunuze atlayacak diye birsey yok varsin iliskiniz mesafeli olsun kizin ailesiyle ne olacak yani. Hem kardesiniz istemese birakirdi zaten kizi demek ki seviyorlar birbirlerini. Sevenlerin arasina girmeyin lutfen kaldi ki siz mi vereceksiniz ayrilmasi gerektigi kararini ?kardeşim nişanlandı biz kız tarafının aile yapısının bize uymaması ( giyim , Dünya'ya bakış açısı , gibi ) farklı yapılara sahibiz. Ama Türk toplumu olarak örf adet gelenek görenek aynıdır bence . Bu aile ile farklı şehirlerdeyiz. Nişan için bulundukları yere yola çıktık bu arada başka yerlerden gelecek olan yakınlarımız da vardı 2 kişi toplam bizden önce oraya vardılar. Bunlar gidip bizim misafirlerimizi almaya tenezzül etmedi insanlar 4 saat dışarıda bekledi. Bizde adet böyle dediler herkes aynı anda eve girer. Neyse anlayış gösterdik. Bayram oldu gelin hanım aramadı ben aradım cvp yok msj attım sonra cvp yazdı. Eşim ailesini aradı erkekler cvp vermedi sonradan msjına dönmediler. Bunlar şimdiden böyle evlendikten sonra kardeşimi bizle görüştürmezler bence. Daha hiç evimize gelmiş insanlar değil. Ne yapmaya çalışıyorlar. Ortada kavga yok bişey yok böyle nasıl akraba olucaz. Kardeşim onlara karşı maddi manevi çok düşünceli bize bile böyle değil . Kızın hiç bir meziyeti yok çalışmıyor okumuyor bence ayrılmalı sizin fikirleriniz nedir
Beni anladığınız için teşekkürler kendime sorular sorarken bulmak istediğim cevaplar bunlar ama bazılarına derdimi anlatamadım aslında onların işlerine öyle geldi anlamamak yani bende kimseyle yüz göz olmak istemiyorum bayramdan bayrama bayramlaşmak samimiyet lacka bir ilişki değil tanışma açısından gereklilik kavunmuyuz biz bir birimizi koklayıpta mı iletişim kurucaz.hiç mi selam vermicez özel günlerde ayrılmalarını istemem yanlış yapıp dediğiniz gibi siz bana doğruyu yanlışı anlatmadınız demesin ilerde pişman olmasın beni bel altı vurmaya çalışanlar önce kendi hayatlarına baksın ben zor şeyler yaşadım belki kardeşim yaşamasın istiyorum toplu cvp olsun yazanlaradaOğlan tarafı olarak geldim :) efffsane görümcelik yaparım :)
Kıza meziyetsiz denmesine takılmış bazıları ama meziyetsizse meziyetsizdir. Alınacak birşey var mı bunda? Meziyetsiz insan yok mu? Kardeşine denk değildir. Dengini bulamayan, bir heves evlenip sonra pişman olan yok mu? Burada meziyetsizse de kardeşiniz beğenmiş, kimseye söz düşmüyor. Hata bile yapıyorsa, hatasını anlamasını beklemekten başka çare yok. Herkesin kendi hayatı, kendi karar. En fazla yapabileceğiniz tatlı bir dille, hiç kavga etmeden, kardeşinize ters gitmeden sadece bir kez "ya oğlum daha kendine denk biri olsa daha iyi olmaz mıydı? İleride sorun olmasın, iyi düşün, biz senin iyiliğin için söylüyoruz" demek. Abla olarak bunu söylemeye hakkınız var. İleride pişman olursa, size gelip, "benim göremediklerimi gördünüz madem bana neden söylemediniz" de diyebilir. Güvenilirliğinizi kaybetmemek için bence önemli.
Şu bayramda aramaları açmama mevzusu bana çok masum gelmedi. Sizin ona karşı tavır almanız için, kardeşinizin olmadığı yerlerde size ters davranabilir. Aynı burada olduğu gibi. Siz ona soğuk davranırsanız yada kardeşinize durumu şikayet ederseniz "Ben ne yaptım ki şimdi? Bayramda yoğundum duymamışım" ayağına yatıp sizi sorun çıkarmaya meraklı durumuna düşürebilir. Kardeşinize sizin onu sevmediğiniz için ona karşı tavırlı olduğunuzu söyleyebilir. Böylece kardeşinizi size karşı dolduracak malzeme vermiş olursunuz. Burada yapmanız gereken sanki gerçekten duymamış da açmamış gibi savranmak, ki belki de gerçekten öyledir (hiç sanmıyorum ama...). Bu olayı büyütmeyin, hiçbir olayı büyütmeyin. Kardeşinize sorun yokmuş gibi olayı anlatabilirsiniz ama ses tonunuzda dahi en küçük kızgınlık belirtisi olmamalı.
En önemlisi ASLA kızla karşı karşıya gelmeyin. Onunla kavga etmeyin. Sorun çıkarmak istese de hep toparlayıcı olun. Size bariz kötülük yapsa da asla bunun için onunla yada kardeşinizle kavga etmeyin. Çok büyük bir olay olursa anlatın bilsin. Küçük şeylerden şikayet ederek "herşeyden şikayet eder" durumuna düşmeyin. Bu sefer söyledikleriniz değerini kaybeder. Eğer ki kız kötü tavırlarına devam eder ve siz de karşılık vermezseniz, her seferinde hırslanıp kötülüğün dozunu arttırır ve sonunda öyle bir şey yapar ki kendini bitirir, foyası ortaya çıkar. Siz de çizginizi hiç bozmadan, kimsenin yüzüne bakamayack kötü birşey yapmamanın verdiği ferahlıkla olayların sizin istediğiniz yere gelişini izlersiniz :) Burada bol köpüklü kahvenizi unutmayın :)
Kardeşiniz başkasının lafıyla ailesinden vazgeçecek kadar karaktersizse onun için sizin de yapabileceğiniz birşey yok. Çeksin çilesini. Olayların bu noktaya gelmemesi için kızla yüz göz olmamanız yeterli. Akıllı, soğukkanlı ve toparlayıcı davranın. Büyüklük yapın ki büyük gibi sayılasınız. Kardeşinizin de yeni ailesini kurduğunu ve koşulsuz şartsız o kıza sahip çıkmak zorunda olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Kötülükle karşılık verirseniz, kız haklı olur. Ben de kız tarafına geçerim :)
Çok muhabbet tez ayrılık getirir. Çok samimi olmasanız da olur, hatta daha iyi olur. Karşılıklı saygı dairesinde kalmak dünürlük için yeterli bence.
Bütün bu tavsiyeleri bizzat kendi tecrübelerime dayanarak verdim. Denenmiş, %100 başarılı sonuç alınmıştır :)
Ben bi soru sordum meziyetsiz diye ayrılsınlar istiyorsun kardeşin, sen neden kocandan ayrılmıyorsun meziyetleri varda iyi şeyler değil onlarBeni anladığınız için teşekkürler kendime sorular sorarken bulmak istediğim cevaplar bunlar ama bazılarına derdimi anlatamadım aslında onların işlerine öyle geldi anlamamak yani bende kimseyle yüz göz olmak istemiyorum bayramdan bayrama bayramlaşmak samimiyet lacka bir ilişki değil tanışma açısından gereklilik kavunmuyuz biz bir birimizi koklayıpta mı iletişim kurucaz.hiç mi selam vermicez özel günlerde ayrılmalarını istemem yanlış yapıp dediğiniz gibi siz bana doğruyu yanlışı anlatmadınız demesin ilerde pişman olmasın beni bel altı vurmaya çalışanlar önce kendi hayatlarına baksın ben zor şeyler yaşadım belki kardeşim yaşamasın istiyorum toplu cvp olsun yazanlarada
Evet güvenmiyorum ondan endişeliyim
Çok haklısınız, bayramlaşmak dünürlükte asgari iletişimdir. Yanlış birşey yapmamışsınız.Beni anladığınız için teşekkürler kendime sorular sorarken bulmak istediğim cevaplar bunlar ama bazılarına derdimi anlatamadım aslında onların işlerine öyle geldi anlamamak yani bende kimseyle yüz göz olmak istemiyorum bayramdan bayrama bayramlaşmak samimiyet lacka bir ilişki değil tanışma açısından gereklilik kavunmuyuz biz bir birimizi koklayıpta mı iletişim kurucaz.hiç mi selam vermicez özel günlerde ayrılmalarını istemem yanlış yapıp dediğiniz gibi siz bana doğruyu yanlışı anlatmadınız demesin ilerde pişman olmasın beni bel altı vurmaya çalışanlar önce kendi hayatlarına baksın ben zor şeyler yaşadım belki kardeşim yaşamasın istiyorum toplu cvp olsun yazanlarada
Ben kötü şeyler yaşadım diye kardeşim de mi yaşayacak onun için her şeyin en iyisi olsun benim yaşadığım sıkıntıları yaşamasın isterim ondan bu aile içime sinmedi bu yaptıklarıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?