Burada çok zaman harcamak ✨

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dün ruhi Çenet bir video attı bu sosyal medya ile ilgili çok haklı bence izleyin.
Benim kafamı dağıtacak aktivitem varsa, karşımda insan varsa telefonu elime almam. Onun haricinde benimde elimdedir malesef azaltmak lazım. Eskiden çok kitap okurdum artık bu sebeple okuyamıyorum.

Gunluk 6 saat burda nasil gecirir ki insan? O kadar zamani nerden buluyorsunuz? Ya da instagramda? Ben cok tez sıkıldigim icin galiba az bakip cikiyorum. Hergun zaten ugramam, bazen aylarca ugramam. Instagramim zaten yok. YouTube'da normalden biraz fazla takiliyorum galiba. Onu da izlemiyorum aslinda, aciyorum hem isimi goruyorum hem dinliyorum. Bilimsel konular, eski cozulememis ya da cozulmus olaylar. Bu aralar forensic files adli kanalin videolarini dinliyorum. Sabah giyinirken yemek yerken aciyorum 20 dakika dinliyorum. Hergun calisinca kafami dagitmama yardimci oluyorlar:)

Ben çözümü eski Nokia telefona dönmekte bulmuştum. Çok huzurluydum. Hiç akıllı telefon aramıyordum. Israrla şu an elimdeki telefonu verdiler bana. Sonuç gene aynı

Bi de mesela burda çok zaman geçiriyorum diğer yerlere pek uğramıyorum ban yiyince YouTube da takılıyorum bu kez o olmasa başka yerde. Bunun sonu yok

Bi de mesela burda çok zaman geçiriyorum diğer yerlere pek uğramıyorum ban yiyince YouTube da takılıyorum bu kez o olmasa başka yerde. Bunun sonu yok
Aynen ban yiyince süslü sözlüğe kaydoldum orda zaman öldürdüm. Neyse gideyim de kitap okuyayım

O arada bna da oluyo ama cabuk alisiyorum küskünlugum bitti
Yok vallahi yazasım bile gelmiyor , çoğu kişi konuya yorumu yok özellikle kim ne yazmış girip bakıyorlar hoşuna gitmedi şikayet et , yahu biz başkasıyla konuşuyoruz saçma sapan yerden alıntılama yapıyor ama konu sahibi şöyle diyor diye bide , iyide o başka bu başka mesela , yada konu olmuş bitmiş üstünden aylar geçmiş size ne yazmış biri geçen gün peki size ne yazdım bende 3 gün ban ... öyle işte

Kendinize bir hobi edinip konfor alanından cıkarsanız buraya cok fazla bakmaya vakit kalmaz.Telefonun elimizde olması,ruhen ve bedenen bizi yormuyor ondan dolayı vakit harcıyoruz ama elimizde var 0.Tabi hayatın her türlüsünü görmek,yardımcı olmak icin günde 1-2 saat normal de 6 saat bağımlılık gibi olmuş.Kendinizi engellemeye calısıp ilginizi baska alanlara kaydırdıkca aklınıza gelmeyecek.Sizin ilginizi cekecek kitap serileri,şehrinizdeki kurslar,el sanatları tarzı etkinlikler bu durumdan kurtarabilir.Bir seyi cok yapma huyunuz varsa avantaja donusebilir hatta

Çoğumuz böyleyiz demek ki. Vallahi baş parmağım aşağı yukarı aşağı yukarı derken kaskatı kesildi, parmağımın bile hali dermanı kalmadı.. ki beynim demek ne can çekişiyordur Tavsiye verenlere de çok teşekkür ederim, mutlaka uygulamaya çalışacağım.

Bir de haftalık ne kadar vakit harcamışım diye bakayım dedim. Tam 50 saat! İnanılmaz. Telefonun kölesi olmuşum resmen, asla farkında değildim. Çok üzücü.. Bence hepimizin artık gerçek hayata dönmesi gerekli. 50 saat başka bir şey yapsaymışım 1 haftada bir konu hakkında kim bilir neler öğrenirdim..

Cocuk firsat vermiyor ki saatlerce telle ugrasalim. Ama bende buraya arada bakar inst ve twetr. Zaman harcarim.
Youtube de tlc kanalinin yüklediği programlari izlerim ,watpaddan kitap okurum felan. Ama oyle satlerce degil tabi,firsat buldukca

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…