Burasi da Benim Evim Kalbi Olanlar Bakmasin:S

Güle güle oturun huzurla inşallah..
Ben masanın üstündekileri merak ettim.
Özel bir anlamı var mı acaba?

evet. esim iranli. Onlarin yilbasi 21 mart yani newroz. O gun masada 7 tane s harfiyle baslayan sey oluyo tabi farscaya gore s harfi..

1-sabzeh (سبز&#1607 - buğday,arpa ya da mercimek filizi - yeniden dogusu simgeliyor

2-samanu (سمن&#1608- tatlı puding gibi yapılan buğday tohumu - refah simgeliyor

3-senjed (سنج&#1583- iğde - aski simgeliyor

4-sîr (سی&#1585- sarımsak - tip bilmini simgeliyor

5-sîb (سی&#1576- elma - güzellik ve sağlık simgeliyor

6-somaq (سما&#1602- sumak meyve - gunesin dogusunu simgeliyor

7-serkeh (سرک&#1607- sirke - olgunluk ve sabri simgeliyor

masada Kuran-i Kerim, Buyuk bi saairin kitabi, ayna, balik, saat, boyali yumurta, canli cicek de oluyor... Newrozdan sonra 13 gunde yetistirilen sebze (biz cim yetistirmistik) disari birakiliyor baliklarinda suya birakilmasi lazim ama kiyamadik biz. Bole kutluyorlar yeni yili.

eski hali aslinda boleydi..

Anladım. :)
Geçenlerde İranlı bir arkadaşımın facebook fotoğraflarında da görmüştüm böyle bir masa ama sormamıştım. Burada da görünce iyice merak ettim, o yüzden sordum. Teşekkürler açıklaman için. opuyorumnanaktan

Benim eşimde ıranlı Azeri :) . Ben de yapmak istedim bu masayı ama semenu bulamadım burada. Sen nereden buldun ?

aferınnnnnnnnnnnnnnn ne kadan duzenlı mıkemmel bır bayan olmusun ne oyle yaf dagınık hep boyle mıkenmelllllllllllllllllllllllll duzenlı olman dılegıyle mutluluklarrrrrrrrrrrrrrrr

Benim eşimde İranlı Azeri :) . Ben de yapmak istedim bu masayı ama semenu bulamadım burada. Sen nereden buldun ?

ayy superr cok sevindimm :) semenu yu ben yaptim valla bugday aldik filizlendirdik fln baya ugrastiriyo. esimin annesi flnda tam newroz da geldiler gelirken onlarda getirmislerdi sasirdilar beni yaptiimi goruncee :))

aferınnnnnnnnnnnnnnn ne kadan duzenlı mıkemmel bır bayan olmusun ne oyle yaf dagınık hep boyle mıkenmelllllllllllllllllllllllll duzenlı olman dılegıyle mutluluklarrrrrrrrrrrrrrrr

icimde var bu duzenlilik napamm ben bastirdikca o fiskiriyoo sempatiksalakcinni saol canimm tesekkur ederim a.s.

ayy superr cok sevindimm :) semenu yu ben yaptim valla bugday aldik filizlendirdik fln baya ugrastiriyo. esimin annesi flnda tam newroz da geldiler gelirken onlarda getirmislerdi sasirdilar beni yaptiimi goruncee :))

Helal olsun valla , nasıl yapıldığını merak edip sormadım bile ben , İran da yedim ve hiç mi hiç beğenmedim işin aslı. Birkaç tane yemeklerini öğrendim , nadiren onları yapıyorum o kadar genelde çok vakit alıcı ve ağır oluyor yemekleri. :)

Ben evin hakkında hiç yorum yapmayacağım ama bir İranlı adamın yaşadığı ev böyleyse okul ciddi anlamda çok yoğundur. Mümkün değil yoksa dayanamaz kendileri toplarlar, başta eşim tanıdığım tüm İranlı erkeklerin ortak özellikleridir , kadın işi erkek işi diye düşünmeden yorucu işi üzerilerine alıyorlar. :)

simdi guzel olmus eline saglika.s.

nevruz mart'in sonunda kutlanmiyor muydu?
bu resimler mart ayina mi ait......

ay evet ya onun son senesi yine de cok yardimci bu ara ikimizin de cok agir sinavlari var yoksa hic biseye itiraz etmez bualsiktan camasira herseyi yapar...

ben de yemeklerini ogrendim sebzi gavurma fln zaten pilavla baya bi yemekleri var.. pirincler super ama ya bayiliyorumm...

semenuyu bende sevmedim genelde onlarda sevmiyor zaten heft sinde olsun diye yaptik baya da zordu newruzda herkes bi kasik aldi sonra attik cope gitti valla.. :kedi:

simdi guzel olmus eline saglika.s.

nevruz mart'in sonunda kutlanmiyor muydu?
bu resimler mart ayina mi ait......

saolasin..
evet 20 martti bayram. masa hala duruyor arkadas merak edip sorunca ben sadece masanin mart ayinda olan fotosunu da koydum... evin fotolari yeni yani... valla temizledim :roflol:

KK bayanlari baya bi gaza getirmis seni :)
esin napti görünce,sok gecirmistir kaydirigubbakcemile3

tertemiz olmus ev. simdi biraz daha iyi gorunuyor( dedigin gibi esyalar 15 yillik) yoksa senden kaynaklanan birsey degil..o vitrin ben bekarken bizim evdede vardi.artik kalkmislar.insallah kendine,kendi icine sinen guzel bir yuva yaratacaksiniz.. uzulme..
insan evi esyali veriyorsa,kendinin eski ve bozuk esyalariyla kiralamasi cok sasirtici ( ev sahibine sozum) :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…