Eski haline nazaran daha iyi olmuş olumunekankayizsmile
ellerine saglik..güzel olmus simdi..afferin kiz..kaydirigubbakcemile3
Güle güle oturun huzurla inşallah..
Ben masanın üstündekileri merak ettim.
Özel bir anlamı var mı acaba?
evet. esim iranli. Onlarin yilbasi 21 mart yani newroz. O gun masada 7 tane s harfiyle baslayan sey oluyo tabi farscaya gore s harfi..
1-sabzeh (سبزه- buğday,arpa ya da mercimek filizi - yeniden dogusu simgeliyor
2-samanu (سمنو- tatlı puding gibi yapılan buğday tohumu - refah simgeliyor
3-senjed (سنجد- iğde - aski simgeliyor
4-sîr (سیر- sarımsak - tip bilmini simgeliyor
5-sîb (سیب- elma - güzellik ve sağlık simgeliyor
6-somaq (سماق- sumak meyve - gunesin dogusunu simgeliyor
7-serkeh (سرکه- sirke - olgunluk ve sabri simgeliyor
masada Kuran-i Kerim, Buyuk bi saairin kitabi, ayna, balik, saat, boyali yumurta, canli cicek de oluyor... Newrozdan sonra 13 gunde yetistirilen sebze (biz cim yetistirmistik) disari birakiliyor baliklarinda suya birakilmasi lazim ama kiyamadik biz. Bole kutluyorlar yeni yili.
Eki Görüntüle 42778 eski hali aslinda boleydi..
Anladım. :)
Geçenlerde İranlı bir arkadaşımın facebook fotoğraflarında da görmüştüm böyle bir masa ama sormamıştım. Burada da görünce iyice merak ettim, o yüzden sordum. Teşekkürler açıklaman için. opuyorumnanaktan
Benim eşimde İranlı Azeri :) . Ben de yapmak istedim bu masayı ama semenu bulamadım burada. Sen nereden buldun ?
aferınnnnnnnnnnnnnnn ne kadan duzenlı mıkemmel bır bayan olmusun ne oyle yaf dagınık hep boyle mıkenmelllllllllllllllllllllllll duzenlı olman dılegıyle mutluluklarrrrrrrrrrrrrrrr
ayy superr cok sevindimm :) semenu yu ben yaptim valla bugday aldik filizlendirdik fln baya ugrastiriyo. esimin annesi flnda tam newroz da geldiler gelirken onlarda getirmislerdi sasirdilar beni yaptiimi goruncee :))
ayy superr cok sevindimm :) semenu yu ben yaptim valla bugday aldik filizlendirdik fln baya ugrastiriyo. esimin annesi flnda tam newroz da geldiler gelirken onlarda getirmislerdi sasirdilar beni yaptiimi goruncee :))
Helal olsun valla , nasıl yapıldığını merak edip sormadım bile ben , İran da yedim ve hiç mi hiç beğenmedim işin aslı. Birkaç tane yemeklerini öğrendim , nadiren onları yapıyorum o kadar genelde çok vakit alıcı ve ağır oluyor yemekleri. :)
Ben evin hakkında hiç yorum yapmayacağım ama bir İranlı adamın yaşadığı ev böyleyse okul ciddi anlamda çok yoğundur. Mümkün değil yoksa dayanamaz kendileri toplarlar, başta eşim tanıdığım tüm İranlı erkeklerin ortak özellikleridir , kadın işi erkek işi diye düşünmeden yorucu işi üzerilerine alıyorlar. :)
simdi guzel olmus eline saglika.s.
nevruz mart'in sonunda kutlanmiyor muydu?
bu resimler mart ayina mi ait......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?