- 23 Ağustos 2012
- 51.185
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.243
- 898
- Konu Sahibi En buyuk kk
-
Ayy "hoşgeldin Türkiye"En son istifa eden arkadaşımın tükenmişlik sendromu yaşadığını söyledim. Bana dediler ki hayır onun yaptığı çok çocukça ve kimse vazgeçilmez değildir.
Hakli fesih nedenlerinden olmali (emin degilim)170 arayip sorabilirsinizYok havalı değil saçma olmuş tükenmişlik sendromu demem gerekirdi düşünmeden ve biraz da dağınık yazdım zaten bütün bir paragrafı.
Her konuya aynı şeyi neden yazıyorum, konu sahibesi sen bu işle tek başına başa çıkamicak gibisin beni çağırGenelde bunu edepsiz koca kv varsa yazıyordum , edepsiz utanmaz yönetici takımının da geçmişte gayet hakkından geldim referansım var yani
Benim patronKimse çalışamaz zaten, 11e kadar çalışınca beyin kalmaz o kadar saat çalışmadan sonra uyusan da dinlemezsin zaten.
ABDdeyken çılgın Çinli no-life iş arkadaşlarım da 9a 10a kadar çalışıyorlardı hem de her gün. Saat 10dan sonra 12ye kadar gevşemek, kafayı boşaltmak için 2 saat yeterli gelmiyormuş belli ki hepsi uyku ilacıyla uyuyordu.
Konu sahibesi acilen saatlerini normale indirmeli.
Benim patron
Sabah ondan akşam 11 e kadar çalışıyor
Hem de pazar dahil hergün
Yapan yapıyor aslında ama sağlıklı değil
Bir de o kadar çalışma konu sahibine ne katacak Türkiye’de ortalama üzerinde bir gelirden başka
O kadar çılgınca hayata gerek yok bence
En son istifa eden arkadaşımın tükenmişlik sendromu yaşadığını söyledim. Bana dediler ki hayır onun yaptığı çok çocukça ve kimse vazgeçilmez değildir. Bu da beni çok demoralize etti çünkü cok cok iyi çalışan bi arkadasimdi ve yöneticisi olarak ona hiçbir yardımım dokunamadi. Bu konuda kurumun psikologuna da yazdım yöneticilerimizle konuşsun diye çünkü öyle bir mekanizma var. Sabah 8 bucuk 5 bucuk arası saatlere düşen bir görüşme ayarladı benimle ama o gun o saatlerde ben saha ziyaretlerindeydim o gün olmaz dedim. O zaman bu ay sizinle görüşemem kusura bakmayın dedi.
Bunları yapacağım psikoloğa tekrar yazacağım ve yöneticilere de. Bu kez daha sert. İse alımlar bitmek üzere haftaya biri başlıyor ama psikolojim çok bozuk ona is öğretmek bile gözümde büyüyor her şey gözümde büyüyor sanki herkes arkamdan bu da salağın teki diyor gibi gelmeye başladı.
Sert olcaksın konu sahibesi kimseyi tepene çıkarmicaksın. herkes işini yapacak. ABDde orta düzey yöneticilere sh@t umbrella denir, üst yönetimin zırvalıklarından takım üyelerini koruduğu için
2 mail yaz bence, birini ekip arkadaşlarına gönder.
Ortada bir problem var, farkındayım çözmeye çalışıyorum üstündeyim. Bu konuda aldığım aksiyonlar acilen işe alım yapmak ve şirket psikoloğünü da bu işe dahil etmek. Bu problem çözülene kadar kimsenin burnout olmasını istemiyorum bu yüzden, herkesin saat 6da çıkıp evine gitmesini istiyorum, ben de dahil. 6da ofisi kapatıcam, takım olarak birlikte çıkıp eve gidicez. Herkesin çok yorgun olduğunun farkındayım, problem çözülene kadar biraz daha dayanın. Kimse gitmesin, ben bu işi bir şekilde çözücem.
Bunu yaz, üst yönetimi ccle. Takımını ve kendini eşşek yerine koydurmayacağını açıkça belli et.
İkinci maili üst yönetime yaz, bu işi acilen özeceğini işe alımları hızlandırdığını ve daha fazla takım üyesi kaybetmemek için her önlemi aldığını yaz. Kurum psikoloğunun acilen loopa dahil olacağını yaz, psikoloğu da ccle. Sonra psikoloğa telefon aç hemen gelsin. Gelmezsen işbirlikçi olmadığını yönetime bildiririm cano de. Gerekirse bağır çağır telefonda sesin çıksın.
Bu kadar. Konu sahibesi önceki konunda yönetici gibi hissetmiyorum diyordun, bu senin fırsatın. Her kriz aslında bir fırsattır, iyi liderler kriz anlarındaki davranışlarıyla sivrilirler. Bu da senin fırsatın, iyi yönettiğini herkese kanıtla. Bol şans dilerim.
İşleri yetiştirmeyin, saat akşam 8 oldu mu çıkın gidin. İş yerinin sahibi siz değilsiniz sonuçta, asıl parayı onlar cebe indiriyolar. Bi zahmet yeterli eleman alımı yapsınlar ve aldıklarını da tutabilsinler. Size güvenerek bu şirketi açmadılar ya. Üstünüze gelirlerse de 3-4 kişinin yapması gereken işi tek başıma yapacak değilim ben de tükendim dersiniz. En kötü ihtimalle kovarlar onda da kıdem ihbar alırsınız o para sizi yeni bir iş buluncaya kadar idare eder.
Staj başlatİşsiz kalmaktan korkuyorum ve sektorum dışında başka bir yeteneğim veya bilgim yok 7 senedir aynı sektördeyim (insani yardım- insan hakları hukuku) ve geneli böyle.
Staj başlat
Ya da hakimlik sınavına hazırlansana güzelim
En kötü ihtimalle insan kaynaklarında iş bulursun sen
İşsizlik var doğru ama daha iyi şartlarda iş bulabilirsin
İk ya yönelmeyi düşünmez misin ?Avukatlık ruhsatım var ama hukuka dair bildiğim hiçbir şey yok çalışsam belki yaparım ama avukatligi da zaten sevmediğim için bıraktım.
İk ya yönelmeyi düşünmez misin ?
Özellikle eğitim ve geliştirme bölümü
Daha çok büyük şirketler bu alanda alım yapıyor.
Bence o alanda mutlu olursun sen
Hem kurumsal hem de daha elit yerlerde çalışmış olursun
Alırlar tabi kiIk konusunda hiçbir eğitimim yok aslında bu konuyu hiç düşünmemiştim ama hukuk eğitimi olan ve 7 sene boyunca sadece insan hakları hukuku/ insanı yardım çalışmış birini alırlar mi? Aslında çok güzel bir fikir. Ama hiç düşünmemiştim bu konuyu açıkçası.
Genel olarak sizin gibi işten ayrılanlar geri çağırılıyorBiraz birikmis param var ama hazıra dağ dayanmaz ki sonra tekrar bastan is arama süreci. Bu alan dışında başka bir niteliğim becerim bilgim de yok malesef yıllar içinde kalmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?