Burnumdan gelen nişan ....

Valla bilmiyorum oncekileri okumadim. Eger hatali taraf kiz annesi ise o zaman da dediginiz gibi yine yurumez bu evlilik.

Bir tanıdık da benzer şeyleri yaşadı. Kız sevmiş anlaşmış. Ailesi istemedi. Yok bize layık değil yok şöyle değil yok böyle değil. Sanki kendileri kraliyet ailesi. Hatta kız ise gidip gelirken çocuğu falan görmesin diye işten bile çıkartmışlar. Evdeki detayları daha fazla bilmiyorum. Kız gidiyor gizlice nikah yapıyor en sonunda. Nikahtan bir kaç gün sonra da kabul gidiyor. Doğru mu yaptığı? Tabi ki değil. Pişman olmuş mudur? Bilemem. Ama ailesinin yaptığı da bir o kadar yanlış.
Senin durumun da çok zor. Böyle bir durumda su doğru bu yanlış demek çok zor. annenin dırdırlarının biteceği pek sanmam. Kızının mutlu gününü saçma sapan bahanelerle burnundan getiren annenin aklı başındalığını sorgularım. Ama bir anne neden bu kadar ısrarla karşı çıkar onu da düşünüyorum.

Sorun annende. Belli ki kendiyle ilgili sorunlari var. Sen onune bak bosver

Once annenden bosan sonra adamla evlenirsin.

Aile büyükleriniz varsa onları devreye sokun derim.
Ne kadardır tanışıyorlar bilmiyorum ama belki zaman geçtikçe ısınır nişanlınıza.
Bir de nişanlınız nasıl bir insan? Bazen anneler bizim göremediğimizi görüyor.

Kıyas yapmak ne kadar doğru olur bilemem ama çok uzun flört dönemi ardından nişan yaşayıp biten bir ilişkimde ailem hiçbir zaman istemdi çok tartıştım fakat o zaman yaş 23 cahillik..
Bir anne evladını en iyi tanıyan kişidir. Ve ben şimdi evli olarak şunu diyorum o ilişkime ailem iyi ki karşı çıkmış o kadar fark varmış ki işte o zaman ben fark etmemişim.
Şimdi anneme söylediğim tüm sözler için pişmanım.
Bir anne evladının mutsuz olmasını istemez. Görmüş geçirmiş tecrübe var demek ki anlaşabileceğini düşünmüyor.

Sizin mesajınız üzerine eski konularını okudum da... Yani korkunç... Rabbim damada ve bilhassa damadın ailesine sabır versin....

İyi de ikramlıklar niye hazırlanıyor insanlar yesin diye,çok yemişler sorun olmuş az yeseler yine sorun olurdu bizi beğenmediler yemediler boşa yaptık diye.

Nişana 5 kişi fazla gelmişler gelsinler ne olacak ki anneniz nişana az kişi gelseydi onuda bahane ederdi seni sevmiyorlar sana değer vermiyorlar o yüzden gelmedi derdi.

Valla annenizi sevdiğinizi ve çok etkisi altında kaldığınızı görebiliyorum.Yol yakınken ayrılın çünkü eş adayınız ve ailesi bu süreçte sıkıntı veren her şeyi evlendikten sonra bir kavga anı sayıp dökecektir. işin sonunda yine boşanma noktasına ulaşacaksınız. Anneniz her kriz çıkarttığında tadınız kaçacak. bu evlendikten sonrada değişmez. çocuğunuz olunca da değişmez. bir anne istemiyorsa o damadı kızı bi şekilde döner gelir anne evine ki örneklerini gördüm. (özür dileyerek çok şirret anneler için geçerlidir) yol yakınken vazgeçin bu sevdadan ya da bir ihtimal eş adayınızla konuşun ve ayrıldım diyerek numara yapın birkaç hafta dramın dibini yaşayın anneniz sizin halinize ve sizden ayrılmak istemeyen damadına acıyarak rıza gösterebilir ama bu çok düşük bir ihtimal. yani üzülerek söylüyorum sizin karakterinizindeki biri için bu evlilik zor ve ızdıraplı. ya da annenize çok ağır konuşacaksınız ve evlatlıktan reddedilip eşinize dayanacaksınız ki hayat deneyimim eşler yarıyolda bırakabilir diyor. zor bir dönem Allah yardımcınız olsun kolay gelsin.

Hiçbir anne yıktırıl evladının kötülüğünü istesin istisnaları saymıyorum yalnız benim kafama takılan şu belki sizin göremeyip annemizin gördüğü şeyler vardır ve o da siz ileride üzülmeyin diye böyle yapıyordur olamaz mı

Ve sadece bu tepkiyi veren annemiz mi yoksa başka yakınlarınız da var mı

Annenı dınle canım anneler emın ol en dogrusunu bılır evlatları ıcın en guzelını ıster. Annenın ıcıne sınmedıyse vardır bı sebebı yoksa kımse kasının ustunde goz var begenmedım deyıp cocugunun olacak yuvasını bozmaz

valla karar senin. saçma sapan şeylere takılıyorsa annen bence fazla kale alma derim. en iyisini de getirsen kesin ona da kulp bulur.. bir de ne yalan söyliyim erkeklerin anneleri bu kız bize uygun deyince ver yansın ediyoruz ama iş tam tersi olunca annelerin hislerine güven oluyor... karar senin.iyi tahlil et eş adayını. sen ömür boyu geçineceksin kısmetse.

Nişanlınızı annenizden yanı kaynana faktöründen kurtarın. Burda aynı lafları kız tarafı duymuş olsaydı onlara da bu tavsiye verilirdi Eminim. Daha bunun düğünü ve sonrası var. Anneniz daha çoook konuşur

şimdi hamilesin inşallah doğumdan sonra herhangi bi sıkıntı yaşamazsin...
herşeyi doğumdan sora başliyo..

Eğer anneniz sadece damat adayına değilde hayatınzda aldığınz her türlü karara bu şekilde karışıyorsa yada sürekli mutlu anlarınız annenizin hareketleriyle bölünüyorsa bir şekilde annenizin norml olmadığı gerçeğini göz önüne alın tamam anneler hisseder doğrudur ama her annenin dediği doğru olsaydı bu kadar kaynana problemi olmazdı illa damat annesi kaynana olacak diue bir şey yok demekki sizinde anneniz tam bir kaynana...bunu değerlendirip kararını verecek olan sizsiznz ve bu kararı alırken mümkünse başka bir aile büyüğüne danışarak hareket edin derim Allah yardım etsin

Annenin mutlaka bir haklılık payı vardır ki sende sevgilinden soğuyorsundur. Bence anneler yanılmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…