hoşgeldin aramıza canım. Allah bebeğini sağ salim kucağına almak nasip etsin inş.
ben yaklaşık 2 senedir cenk beye gidiyorum.
hoşbulduk canım benimde ilk doğumumu cenk bey yaptırdı ve yine ona gidiyorum ama şimdi jimere geçti ya cenk beye gidipte şevket yılmazda doğum yapacak varmı diye merak ettim..sen nerde doğum yapacaksın
herkeze günaydın kızlar umarım,güzel bir gün olur herkeze umarım ben henüz uyandım,gece rahat uyuyamadığım için geç kalkar oldum artık....
kızlar bu arada 7 mayıs cumartesi günü korupark avm cinema katında Bebeğim Olacak Seminerleri Var..
program içeriği öğlen 13-45te başlayıp akşam 18'e kadar sürecek.. Doğum Koçu AYşe Öner ve Uzm.Dr. jale Gürlüerin bilgileriyle gerçekleşen bu seminerde uygulamalı olarak anlatım yaplacak..
birde çekiliş yapılıp sürpriz hediyeler var.... ayrıca katılım tamamen ücretsiz....
- 13_45/14_00 : karşılama ve İkram
- 14:00/14_40
oğum Eylemi Ve loğusalık
- KADIN DOĞUM UZMANI JALE GÜRLÜER
- 14_40/14_50 :Ara
- 14_50/16_15 :Ayşe Öner EĞitimi
- Hamile Olmak
- Doğum Ve Nefes Çalışmaları
- Anne Sütü Ve Emzirmenin Önemi
- Güvenlik Önlemleri
- Bebeklerde Hava Yolu TIkanmasında Yapılacak İlkyardım Prosedürü
- 16_15/16_30 :Ara
- 16_30/18_00 :AYşe Öner EĞitimi
- Yeni DOğan Günlük Bakımı(alt temizliği ,göbek pansumanı,tırnak kesimi uygulmaları)
- Uygulamalı Bebek Banyosu
- Bebeklerinizin Gazlı DÖneminde Yardımcı Olacak Gaz Masajı Uygulaması
- Bebek Egzersizi Uygulamaları....
ben orada olmayı planlıyorum ikinici kez anne olacağım ama belkide doğru bilip yanlış yaptığım bir şeyler olabilir diye gideceğim .....
bu konferansa katılabilmeyi çok isterdim. ama büyük bir ihtimalle 7 mayıs da bebişim kucağımda olmuş olacak. çok yararlı bir seminere benziyor. artık gidenlerden öğrendiklerini burda paylaşmalarını istemekten başka çare yok..
Merhaba
5 mayısta başlayacak bir kurs var arkadaşlar. ücretsiz. yıldırım yüksek ihtisas hastanesinde bursa sağlık müd. iletişim merkezinde gerçekleşecek. kursu açsap düzenliyor. 6 hafta sürecekmiş. perş günleri öğleden sonra yarım gün. teorik ve uygulama olacakmış. egzersiz de varmış. bu kurs farklı semtlerde de düzenleniyor. dileyenler ebe emel bozdemir hanımdan bilgi alabilirler. telefonu 2440059umarım faydalı olur. selamlar....
kızlar dün ben türkan hn daydım ense kalınlıkalrı ölçüldü 2 li trama yapıldı herşey normal çok şükür yok bi yaramazlık bide türkan hn dan doğum fiyatı alan varmı gidenlerden merak ettim decinsiyeleri için 2 hafta sonra gidicem bugün ense kalınlarını ölçmek gerekiyor dedi dönmemeleri lazımmış
Canım çok sevindim ben 3 ay önce sormuştum fiyatları normal 2.000tl sezeryan 2.500tl epidural 350tl
anladım cnm sağol ben sordum yönetimden bi isim verdi onunla görüş dedi bebek+doğum+çocuk doktoru fiyatlarından başka ilave yok dedide benim ikiz olduğu için çocuk doktoru na +1 ödeme yapıcam ee normal oda 2 çocuğa bakılcak dimi sana verdiği fiyat hepsi dahil mi acaba arkadaşımın arkadaşına 3600 normal demişte bana biraz abartı geldi doğrumu bilmem fiyatından ötürü bırakmış türkan hn mı normal doğum üstelik hiç ilgilenmiyomuş çok paracıymış ne bileyim bi sürü masraf çıkarmış kıza öle anlattı ne kadar doğru bilmiyom valla
Tabi canım ikiz olunca farklı,Benim dediğim fiyat ssklıya onun ssk sızdır tahminim.hepsi dahilmi dediğin sezeryansa ogün 3 - 5 saat önce yatış yapıyosun.serum falan takılıyo,nst çekiliyo(bebişin kalp atışlarının grafiği) sonrada oturup bekliyosun.doğum yapılıyo bebeğinin bakımı yapılıyo aşısı,topuk kanı,boy,kilo,sonrada anneyi odaya alıyolar bebişide yanına.2 gün kalıyosun.bunlardan hariç aksi bi durum olursa extraya giriyo tabi.
aaa canım valla bu azra isminin ağır gelebileceğini hiç duymamıştım... :44::44:angel nehırı allah kurtarsın bı avazda inşallah sağ salım yavrusunu kucagına alır nassınız bakem annecıkler benım belım ağrıyor bugun bıraz çarsıya gıtcem bende bakayım şu akdeme bakalım ne var ne yokmuş:) gönulcum kızına şahane bı ısım bulmuşun ama azra ismi tek başına ağır gelebılır yanına bı sey daha ekle istersen bılıyorsun bazı ısımler bebeklere ağır gelebılıyor benım kızım olsa iclal koyacaktım sonra bı arkadaşımın kızının ısmıde iclal yanına bi şey ekle benım kız kaldıramıyor dedı bende zeynep iclal de karar kılmıştım ama kısmet oğluşum gelıyor inşallah ıkıncıye artık kızı tutturursam ismi hazır
canım yaa valla en zor dönemlerden birindesin ALlah yardımcın olsun,maşallah benim bu bebekte mide bulantısı tiksinme hiç olmadı.... ilk gebelikte hepsi vardı hatta uyku halide ama bunda yok çok şükür...Merhaba gönülirem arada giriyorum.iyi haberlerinizi alıyorum çıkıyorumbende iyiyim çok şükür ama mide bulantıları, kokulardan felaket rahatsız olma bunlar yoğunlaştı.Hayırlısı sağlıklı olsunda bunlara razıyım.
maşallah hoşgeldin sefalar getirdin,kızmı oğlanmı canım....merhaba kızlar..bende 21 haftalık hamileyim cenk aşkalliye giden varmı aranızda ?
maşallah meleğine annesimerhaba kızlar.. çok teşekkürler biz de sabırsızlık bekliyoruz küçük yavrumuzu. dün doktora gittik nst de kalp atışlarına ve hareketlerine baktı doktorumuz. herşey normal. bakalım eğer bir gelişme olmazsa 3 mayıs da tekrar gidicez son muayenemize bakalım doktorumuz ne diyecek miadı dolduktan sonra 2-3 gün daha bekliyormuş normal doğumda doktorumuz. miniğimiz ne zaman gelmek isteyecek..
kısmet canım aldığımız bilgilerin aktarımını yapmaya çalışacağız....bu konferansa katılabilmeyi çok isterdim. ama büyük bir ihtimalle 7 mayıs da bebişim kucağımda olmuş olacak. çok yararlı bir seminere benziyor. artık gidenlerden öğrendiklerini burda paylaşmalarını istemekten başka çare yok..
aaaaaaaaaaaaaaaagönülcüm bugun akdemdeydım bı hamış daha vardı kızına ırem dıye seslendı onunda kızı olacakmış dogum tarıhı temmuzun başı dedı sen olabılırmısın aceba soracaktım hadı ordan der bayan dıye utandım puhahahahaahahahah
Merhaba
5 mayısta başlayacak bir kurs var arkadaşlar. ücretsiz. yıldırım yüksek ihtisas hastanesinde bursa sağlık müd. iletişim merkezinde gerçekleşecek. kursu açsap düzenliyor. 6 hafta sürecekmiş. perş günleri öğleden sonra yarım gün. teorik ve uygulama olacakmış. egzersiz de varmış. bu kurs farklı semtlerde de düzenleniyor. dileyenler ebe emel bozdemir hanımdan bilgi alabilirler. telefonu 2440059umarım faydalı olur. selamlar....
canım paylaşımların çok yararlı çok teşekkür ederiz,dikkate alacağızMerhaba
Arkadaşlar bir konuda bilgi vermek istyorum
Doğum Öncesi Perine Masajı
Doğumdan önce perine bölgesine(burası vajina ile makat arasındaki bölgedir) yapılan masaj doğum sırasında bu bölgenin esnekliğine katkıda bulunurken, yırtılmaları ve episyo ihtiyacını azaltıyor. Masajı kendiniz ya da partneriniz yapabilir. Masaja başlamadan önce eller yıkanır, mesanenizin boş olduğundan emin olun ve rahat edebileceğiniz bir pozisyona geçin. Masajı ılık bir banyonun ardından yapmak çok daha konforlu olabilir çünkü sıcak su bu bölgedeki dokuları yumuşatacaktır. Masajı farklı pozisyonlarda yapabilirsiniz; yarı oturur, squat pozisyonunda, bir duvara dayanarak, küvette, tuvalette ya da bir sandelyede oturarak.
Masaj doğumdan 6 hafta önceden başlayarak haftada dört ya da beş kez 4-5 dakika süreyle yapılmalıdır.
Parmaklarınızı badem yağı ya da zeytinyağı ile yağlayıp perine bölgesinde ve vajinanın alt kısmında kaygan ve rahat hareket edebilecek bir duruma getirmelisiniz. Masajı kendi kendinize yapıyorsanız başparmağınızı kullanmanız daha rahat olabilir. Partneriniz yapıyorsa her iki işaret parmağını kullanabilir.
Aşağıya doğru bastırarak hafif bir yalama modunda saat 3 ile saat 9 yönünde ritmik hareketlerle masaj yapın. Bu hareketler vajinal dokuları ve onları çevreleyen kasları genişletecektir.
Bu sırada perine bölgesindeki deriyide başparmak ve işaret parmağı arasında tutarak bu bölgeyede masaj yapabilirsiniz.
Kendiniz ya da partneriniz masajı yaparken bu bölgede tınlama hissi oluşuncaya kadar aşağıya, makat bölgesine doğru baskı uygulayarak masaj yapmalısınız Bu his taçlanma(bebeğin başının vajinadan çıkma hareketleri) sırasında ne hissedebileceğinizi farketmenizi sağlayacaktır. Sürtme hissi oluşmaması için gerektiğinde daha fazla yağ kullanabilirsiniz.
Masaj sırasında pelvik tabanındaki kaslarınızı gevşetmeye konsatre olun.
Rutin Epizyotomi: Bir kadın hakları meselesi « DOUM – Doğuma Hazırlık ve Doğum Sonrası Destek
kızlar dün ben türkan hn daydım ense kalınlıkalrı ölçüldü 2 li trama yapıldı herşey normal çok şükür yok bi yaramazlık bide türkan hn dan doğum fiyatı alan varmı gidenlerden merak ettim decinsiyeleri için 2 hafta sonra gidicem bugün ense kalınlarını ölçmek gerekiyor dedi dönmemeleri lazımmış
hmm anladım canım. ben jimerde yapacağım doğumumu tatlım.. ama cenk bey şevket yılmaz dan birilerine yönlendirir diye düşünüyorum.. ama ne zaman ki doğumun. oraya da şimdi yeni atamalar olmuştur. bence konuş cenk beyle o seni ne yapman gerektiği konusunda yönlendirir diye düşünüyorum.
merhaba kızlar ,yeni evime tadilata başlandı ve bu nedenle sürekli bir koşuşturma halindeyim,dinlenmeye zor vakit buluyorum malesef,bir yandan eve alınacakları toparlamaya ,öte yandan evdekileri toparlamaya yıkayıp ütülemeye ,öte taraftan bebek eşyaları.. falan filaaannnnuğrayamamassam şimdiden bağışlayın ,bana dua edin kızlar bebeğim ,vaktinde gelsin erkenden gelmesin.... sizi seviyorum....
aaa canım valla bu azra isminin ağır gelebileceğini hiç duymamıştım... :44::44:
canım yaa valla en zor dönemlerden birindesin ALlah yardımcın olsun,maşallah benim bu bebekte mide bulantısı tiksinme hiç olmadı.... ilk gebelikte hepsi vardı hatta uyku halide ama bunda yok çok şükür...
maşallah hoşgeldin sefalar getirdin,kızmı oğlanmı canım....
maşallah meleğine annesiinşallah doğru ve hayırlı vakitte gelir meleğin ,güzel haberlerinizi bekliyoruz ,bizi haberdar edin....
kısmet canım aldığımız bilgilerin aktarımını yapmaya çalışacağız....
aaaaaaaaaaaaaaaakız evet o benim ,tam 1buçuk saat akdemdeydim:) alttarafı bir gecelik bir de sabahlık alacaktım ama ,bir türlü seçemedim baş örtülü olduğum için ,sabahlık en azından uzunkollu ve biraz uzun olsun istedim o uyumu bulamadığım için baya uzun süre kaldım orada sen hangi bayandın canım,kız biz senle konuştukmu yoksa:):):)
canım paylaşımların çok yararlı çok teşekkür ederiz,dikkate alacağız
ohh ohhh maşallah annesiAllah sağlıklı ve hayırlı olanı versin inşallah...
selam arkadaşlar bende bursalyım ve 30 haftalık hamileyim,,,zübeydenin doktoru mithat bursalıya gidiyorum herşey normal seyrinde devam ediyo çok şükür,,,beni de aranıza alırsanız sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?