Bursa hamişleri buraya :)

merhaba kızlar ben de ilk defa yazıyorum. 12+5 günlük hamileyim. çekirge dorukta melike hanıma gidiyorum ama bana açıkçası fiyat fazla geldi. birde geçen gece biraz rahatsızlandım aciline gittik nöbetçi doktoru çağırmak isterseniz 140 tl vermeniz gerek dedi. diğer hastanelerde de böyle mi bilmiyorum ama bana çok saçma geldi bir hastanenin acilinde neden extra ücret ödeyelim ki. medikabil hakkındaki yazılanlar benim de ilgimi çekti. netten baktım cidden güzel bakalım bu hafta sonu gideceğim bir görüşmeye. benim ilk doğumum sezeryendi acaba benim ki zorunlu sezeryene girer mi:) ne dersiniz)

hoşgeldin gülay,benimde ilki sezeryandı.demet hnm,bu seferde direk sezeryan yazdı,ücret zaten sabit,ben hasta yatışlada görüştüm,doktorunuza geldikçe sorarsınız ücreti dedi,neden,zammı gelicek yoksa dedim,kampanya olabilir ekime doğru dedi.benim bu para konularında hiç şansım yoktur ama yinede bir umut,inşallah düşer ücret.geçmiş olsun ayrıca,benimde hep tereddütlerim var,acil bişey olursa,ne kadar ilgilenirler,merak ediyorum.aklıma neler geliyo,ya erken doğum olurda,dr gelmezse,normal doğurursam diye korkuyorum,her hamilede büle korkular vardır heralde,ben 8 yıl ara verdiğim içinmi bilmem,ilk gibi hissediyorum.:80:

cnm bende senle durumda gibiyim hoşgeldin bende jimere gidiyodum türkan hn mı bıraktım fiyatlardan ötürü medikalparktayım şimdi neyse işe devam etmek istiyorum ofis asistanıyım bugünlerde belli olacak işte hayırlısı herkez için rızkımız nezamana kadarsa sağlık olsun borç bitmez hiçç.işim rahat belki o açıdan üzülebilirim ama boş herşey ikizlerimi büyütürüm nasip olursa inşallahh

mrb arkadaşlar inş hepiniz hayırlısıyla sağlıklı olarak bebeklerinizi kucağınıza alırsınız bende anne olmak istiyorum artık zübeyde de bülent kayhan a gittim gerekli kontrollerimi yaptı güzel ilgilendi memnun kaldım ama hamile olup ta bülent beye gidenler var mı aranız da ileriki zamanlarda da yine aynı ilgi ve alakayı gösteriyor mu ???

meraba arkadaşlar birkaç gündür internet yoktu giremedim özledim sizi salı kontrole gittim bahar hanıma radyolojiye yolladı radyoloji doktoru adamdı sinir etti beni moralimi çok bozdu içeri girdim sekreter çantanı asabilirsin uzan dedi bi hoşgeldin ile yok suratsız bişey o çıktı doktor geldi meraba dedi okadar oda aynı suratsız adamın ağzından bişey çıkmıyo kendi bakıyo ölçüyo en sonunda kendim sordum kırmızı bişey vardı kalbi mi dedim hayır göbek kordonu dedi e bende bidaha soramadım tabi o sadece ölçüyo doktorun söylüyo sonucu ama sonuçta bakarken banada surası dalağı şurası böbreği dese ağzı mı yorulacak anneyiz sonuçta merak ediyoruz haksız mıyım kızlar birde daha önemlisi doktor son adet tarihimi sordu 28 ekim dedim emin misin diyo evet dedim sen buraya 2.ye mi geliyosun dedi hayır dedim şüpheli şüpheli bakıyo tekrar tekrar ölçüyo adet tarihinden emin misin dedi tekrar evet dedim doktorun kaç haftalık dedi bebeğine dedi 30 dedim 33 görünüyo dedi kapadı ağzını ben korktum eyvah dedim aklımdan neler neler geçti gerizekalı adam bebek büyük dedi başka bişey demedi çok üzüldüm önemli bişey var sandım tansiyonum düştü kendimi iyi hissetmiyorum dedim soluna dön biraz dedi çıktı eşimde başladı korkmaya beni sakinleştirmeye çalışıyo annesin sonuçta telaşlanıyo insan 5dk sonra geldi iyi misin devam edelim mi eksik kaldı dedi iyiyim dedim devam etti be insan gördün beni telaş yapma bi sorun yok de dimi ama nereye adam bişey demeden çıktı toparlandım çıktım dışardaki sekretere sordum artık sonucu ne zaman alıcam diye 15dk sonra çıkar dedi o 15dk yıl gibi geldi bana eşimle dışarı çıktık hava almaya sonra sonucu aldık götürdük doktora hiç önemli değil olabilir sonraki haftalarda düzelir dedi sen korkmuşsun belli dedi anlattı güzelce içimi rahatlattı sadece böyle giderse iri bir bebek olur sezeryanla almamız gerekir dedi benim normal doğumu çok istediğimi biliyo zaten hiç düşünme şimdiden dedi hayırlısı olsun dedi kendi doktorum 1.560gr çıkarmıştı radyoloji 1.870gr çıktı doğum 4 ağustos olması gerekirken bu şartlarda 14 temmuz gözüktü eve dönerken eşime diyorumki senin yüzünden bu bebek iri oldu bıldırcın yumurtalarını yedirdin bana yemicem bidaha dedim işin espirisi tabi :) anlıycanız radyoloji bölümünden hiç memnun kalmadım renkli görücem kızımı diye heveslenmiştim meğerse benim sandığım gibi renkli değilmiş cd verirler sandım oda yok 80 milyonu bir kağıt parçasına vermişim bide moral bozmaya

canım hoşgeldin medikabilde zorunluda olsa keyfide olsa sezeryan fiyatı aynı 12oolira

sen nereye gidiyosun çok merak ettim neresi bu hastane?

merhaba nuray,takma kafana heryerde var bu tür insanlar,önemli olan sağlıklı olsun bebeğin,tabi insan bekliyo dr.dan,bir iki bişey açıklamasını.bende gidicem radyolojiye 20 haziranda,umarım başka dr. bakar.30 haftalık ayrıntılı ultrason için geç değilmi?,benmi yanlış biliyorum.bide başka hastanelerde ücret ne kadar acaba?:80:

Merhaba arkadaşlar...Bende 21+5 hamileyim ve Bursalıyım...Pembe Mavi de Dr İsmail küçükerdoğan'a gidiyorum..Hastanenin ssk ile anlaşması yok ama Drum daha önce Zübeyde Hanımdada olduğu için sorun olmamıştı..Fakat şuan Zübeyde Hanım dan ayrılmış ve ben hastaneye gitmek durumunda kaldım..Muayene ücretleri 120tl,tahlillerde sorun olmuyordu ama doğum ücretlerini duyunca şok olduk.. Doğum ne şekilde olursa olsun normal,sezeryan yada epiduralli farketmiyor 3000tl dediler,biz sürekli gittiğimiz için 2500 olabilirmiş.Eşimle kan uyuşmazlığımız olduğu için ayrıyetten 250 tl alabileceklerini söylediler.Bize yinede çok geldi..Drumu mecburen değiştirmeyi düşünüyorum..SSk ile anlaşması olan ve daha uygun fiyatlı bir hastahane ve dr önerebilir misiniz?
Medikal parka giden bir arkadaşda varsa oranın doğum fiyatları hakkında bilgi verebilir mi acaba?

gebelikte hurmanın faydaları

--------------------------------------------------------------------------------

Hurma, Allah'ın Kuran'da pek çok ayetle haber verdiği, cennet nimetleri arasında "eşsiz-hurma" (Rahman Suresi, 68) ifadesiyle nitelendirdiği bir meyvedir. Allah'ın Kuran'da bildirdiği bu meyve incelendiğinde, pek çok önemli özelliği olduğu ortaya çıkmaktadır.

Bilinen en eski bitki çeşitlerinden biri olan hurma, günümüzde lezzetinin yanı sıra besleyici özelliği nedeniyle de tercih edilen bir besindir. Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi'nde dikkat çekilmiştir.

"Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun." (Meryem Suresi, 23-26)
Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.

Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır.

Bu bilgiler, Allah'ın Hz. Meryem'e, hem kendisine enerji ve canlılık verecek hem de bebeğin tek gıdası olan sütün meydana gelmesini sağlayacak "hurma"dan yemesini bildirmesindeki hikmetleri ortaya koymaktadır. Örneğin hurma insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan 10'dan fazla element içermektedir. Bu nedenle günümüzde bilim adamları, insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceğini belirtmektedirler. Bu konuda tanınmış uzmanlardan biri olan V. H. W. Dowson ise, bir hurma ve bir bardak sütün bir insanın günlük besin ihtiyacını karşılamaya yeteceğini söylemektedir.

Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Oksitosin, doğumu kolaylaştırıcı etkisi nedeniyle pek çok kaynakta "rapid birth" yani "hızlı doğum" ifadesiyle tanımlanmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Oksitosin esasen beyinde salgılanan doğum sancılarını başlatan bir hormondur. Doğum öncesi vücudun tüm hazırlıkları bu hormon sayesinde başlar. Hormonun etkisi ana rahmini oluşturan kaslarda ve anne sütünün salgılanmasını sağlayan kas yapısındaki hücrelerde görülür. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır. Hurmanın tek başına bu özelliği -oksitosin içermesi- bile Kuran'ın Allah'ın vahyi olduğunun önemli delillerinden biridir. Hurmanın tıbbi olarak faydalarının tespit edilmesi ancak yakın tarihlerde mümkün olmuştur. Halbuki Kuran'da 1400 sene evvel Allah'ın Hz. Meryem'e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahyettiği bildirilmektedir.

Ayrıca hurmada insan vücuduna bol miktarda hareket ve ısı enerjisi kazandıran, vücutta parçalanıp kullanılması kolay olan bir şeker türü bulunmaktadır. Üstelik bu şeker kan şekerini hızla yükselten glikoz değil, meyve şekeri fruktozdur. Özellikle şeker hastalarında kan şekerinin hızla yükselmesi, pek çok organı olumsuz olarak etkiler, ancak en çok hasar gören organ ve sistemler göz, böbrekler, kalp-damar sistemi ve sinir sistemidir. Gözde görme kaybına kadar varan rahatsızlıklar, kalp krizi, böbrek yetmezliği gibi pek çok ciddi hastalığın en önemli nedenlerinden biri kan şekeri yüksekliğidir.

Hurma içerik olarak çok çeşitli vitamin ve minerale sahiptir. Lif, yağ ve proteinler açısından da çok zengindir. Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor da bulunmaktadır. Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içerir. Hurmada bulunan vitamin ve minerallerin, normal insan vücudunda ve hamilelik zamanlarındaki faydalarından bazılarını ise şöyle sıralayabiliriz:
Hurmanın besleyici oranının gücü, içerdiği uygun mineral dengesinden kaynaklanmaktadır. Hurmada, hamilelikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Folik asit seviyesi yetersiz olduğunda yapısal olarak normalden büyük, ancak işlevleri düşük alyuvar hücreleri meydana gelir ve kansızlık belirtileri ortaya çıkar. Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, hamilelik sırasında gereksinimi iki katına çıkan tek maddedir. Hurma da, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.

Öte yandan hamilelikte meydana gelen uzun süreli bulantı ve fiziksel tepkimeler nedeniyle potasyum eksikliği açığa çıkar ve bu durumda da potasyum takviyesi yapılması gerekir. Hurmada bol miktarda bulunan potasyum bu açıdan büyük önem taşıdığı gibi, vücuttaki su dengesinin korunmasında da son derece etkilidir. Ayrıca potasyum beyne oksijen gitmesine de yardımcı olarak berrak düşünebilmeyi sağlar. Bununla beraber vücut sıvıları için uygun alkalik özelliği sağlar. Zehirli vücut atıklarını dışarı atması için böbrekleri uyarır. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardım eder ve sağlıklı deri oluşumunu sağlar.

Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder.

Bilim adamları hurmanın stres ve gerginliği giderici etkisine de dikkat çekmektedirler. Berkeley Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalar, sinirleri güçlendiren B6 vitamininin ve kasların çalışmasında önemli rol oynayan magnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğunu ortaya koymuştur. Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile, böbrekler için de son derece önemlidir. Bir insan günde 2-3 tane hurma yiyerek vücudunun magnezyum ihtiyacını karşılayabilir.

İçerdiği B1 vitamini ile sinir sisteminin sağlıklı olmasını kolaylaştırır. Vücuttaki karbonhidratların enerjiye çevrilmesine, protein ve yağların vücudun diğer ihtiyaçları için kullanılmasına yardımcı olur. B2vitaminiyle de, vücudun enerji sağlaması ve hücrelerin yenilenmesi için protein, karbonhidrat ve yağların yakılmasına yardımcı olur.

Hamilelikte A vitaminine olan ihtiyaç da artar. Hurma, içindeki A vitamini sayesinde, görme gücünü ve vücut direncini artırır, kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlar. Hurma, betakaroten açısından da son derece zengindir. Betakarotenin hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önleyici özelliği vardır.
Ayrıca diğer meyveler genellikle protein açısından yetersizdir, ancak hurma protein de içermektedir. Bu özelliği sayesinde vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar, hücreleri yeniler ve vücut sıvısını dengeler. Örneğin et de faydalı bir gıdadır ancak özellikle hamilelik döneminde taze bir meyve olan hurma kadar fayda vermeyebilir. Hatta böyle bir dönemde etin fazla tüketilmesi vücutta zehirlenmeye neden olabilir. Hazmı kolay olan, hafif sebze, meyve türü yiyeceklerin tercihi daha uygun bir seçimdir.

Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar. Bilindiği gibi alyuvarlar kanda oksijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde rol oynarlar. Çok fazla demir içermesi sebebiyle, bir insan günde 15 tane hurma yiyerek vücudunun demir ihtiyacını karşılayabilir ve demir eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklardan korunmuş olur.

Hurma ile ilgili tüm bu bilgiler, Allah'ın sonsuz ilmini ve insanlara olan rahmetini ortaya koymaktadır. Görüldüğü gibi modern tıbbın ancak günümüzde tespit edebildiği hurmanın -özellikle de hamilelik dönemindeki- faydalarına Kuran'da 14 asır önce işaret edilmiştir.

"O, gökten su indirendir. Bununla herşeyin bitkisini bitirdik, ondan bir yeşillik çıkardık, ondan birbiri üstüne bindirilmiş taneler türetiyoruz. Ve hurma ağacının tomurcuğundan da yere sarkmış salkımlar, -birbirine benzeyen ve benzemeyen- üzümlerden, zeytinden ve nardan bahçeler (kılıyoruz.) Meyvesine, ürün verdiğinde ve olgunluğa eriştiğinde bir bakıverin. Şüphesiz inanacak bir topluluk için bunda gerçekten ayetler vardır." (Enam Suresi, 99)

demet hanımın sekreteriyle görüştüm oda öyle dedi demet hanım 20-21.haftada yolluyo seni yollamadı dedi demet hanım esentepeden medikabile geçtiği arada kaldı sanırım benim o yüzden atlanıldı heralde ama sonra araştırdım uzman tv de 7aya kadar yapılması gerekiyo dedi zamanı çokta önemli değil heralde

detaylı ultrasonu yaptıralı bizimde çok oldu 21. haftadaydık. Çekirge dorukta renkli resimde istersen 90tl, istemezsen 75tl yapıyorlardı. Ben normal doğum istiyorum ve doğumun ne zaman olacagı bilinmediği için gece olursa doktorum da o gece nöbetçi değilse doktorumun gelmesi için +140 lira mı ödeyeceğim ne saçma ya. Ben o kadar ay kontrollere gitmişim verdiğim paranın haddi hesabı yok bir de doktorum için ekstra para mı vereceğim. Yarın bunu sorayım doktoruma. Bu sistemle herkes sezeryana teşvik ediliyor. Sen o kadar ay bir doktora alış doğumda karşında başka bir doktor. zaten ilk doğum olacagı için gerginiz her zaman gördüğün insanları görmek varken başka biriyle karşılaşacaksın. Protesto ediyorum eğer böyleyse gerçekten.

Evet canım, demet hanıma gidiyorum.ayy yaa ALLAH kolaylık versin benim okadar çok değil ama tiksinme çok kendi elimin kokusu dahiii öööööö içim kalkıyo, elimi yıkıyorum buseferde el sabununun kokusu rahatsız ediyo.ben hastaneyi çok beğendim heryer tertemiz bide yeni olduğundan daha güzel :) az kullanılmış

cnm bende jimere gidiyodum banada okadar fiyat verdiler bıraktım doktorumdan memnundum sonra yakın arkadaşım mediakl parktaydı bende ahmet yılmaza geçtim normal 550 2 işil oda tek kişilik 800 benim ikiz bebeklerim olacak inşallah sezeryan 1000 tl ikiz olduğu için bana 1300 dediler tek kişilik odada 1500 sezeryanda bi düşün taşın bana çok fazla geldiği içn ayrıldım

merhaba nazlı,bende 1buçuk ay öncesine kadar medikal parka gidiyordum,şaka gibi ama,nisan 1 itibariyle ücretlere zam geldi,sezeryan 1000 tl,epidural,özel oda gibi isteklerin olursa,herbiri için 500 tl ödüyorsun,oluyor 2000 tl,normalde galiba 750 tl idi.ben doktorumun ilgisizliğinden,ve artan ücretlerden dolayı değiştirdim.medikabilde demet hnm a gidiyorum,doğum,normal 800,sezeryan,epidural,tek kişilik oda,gerekirse küvez ve 2 gecede,4 gecede kalsan herşey dahil 1200 tl.demet hnmın söylediği bunlar.hastanede sakin,medikal çok kalabalık,ssk sanki.tercih senin tabi:80:

teşekkür ederim nur. bende gideceğim bu hafta sonu görüşmeye .oraya devam ederim diye düşünüyorum. hayırlısı olsun ama bu acil olayından sonra çok soğudum doruktan fiyat dorukla bile aynı olsa yine de değiştireceğim doruğu. kararlıyım

Canım ben muhasebeci değilim muhasebe bölümünde çalışıyorum müdürüm var muahsebeci onada bişi soramıyorum haziran 1 de ben yokken yerime bakacak birisi başlıyor işe onu yetiştirmem gerektiği söyleniyor ben döndüğümde başka pozisyona alınacakmış onun için ayın 1 bekliyom 1 hafta ona biraz öğreteyim hemen çıkıcam istirahate ben internetten araştırdım ama bulamadım işten çıkarmayla ilgili bildiğin bir yazı varsa bana link gönderirmisinnn

slm nurr
bende demet hanımın hastasıyım ama doktorun kendisine hiç sormamıştım fiyatı yukardan yatış bölümünden sorun dediler ordanda net bi açıklama yapmadılar 800 ile 1500 arası değişiyo dediler,bende net ne kadar öğrenmek istiyorum sende açıklamışsın ama biraz karışık olmuş cnm daha net açıklayabilirmisin ben normal düşünüyorum ama durum neyi gerektirir bilemem tabi daha 17 haftalıkım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…