Bursa hamişleri buraya :)

Selam güzel anneler... dün bahar hanıma gittim bende memnun kaldım.sorduğum sorulara sıkılmadan rahat cevaplar verdi çok sıcak havalı falan değil yani...bebişede güzel baktı heryerini inceledi. güzel anını yakalamak için bayağı uğraştı sağolsun.en sonunda güzel resmini çekti.ben koyucam ama sizlerinde koymasını bekliyorum... maşşallahhhh kızıma maşşallahhh

ben demet hanıma başladığımda 16 haftalıktım.Arkadaşım benim tavsiyemle başladı 7. ayında kabul etti onu, bir sorun çıkacağını zannetmem...

ne anlamda söledin cnm bebği kaybetmiş olcaktım diye merak ettim..

Bebeklerimin ikiz olduğunu evrim hanım anlamamıştı. demet hanıma muayene olduğumda' siz bana ikiz dememiştiniz değil mi? ' diye sordu..Eşimle biz şok olduk tabi ki... ama maalesef bebklerimden birinin kalbi ve kafası yoktu ama vucüdu büyüyüp gelişmeye devam ediyordu. ( buna akardiak ikiz eşi deniliyormuş. ) sağlıklı olan bebeğim hem kendisi hem de kardeşi için benden kan pompalıyordu. böyle devam etseydi kalbi yorulup bir süre sonra duracaktı... Demet hanımın yönlendirmesiyle istanbul çapa da bir operasyon geçirdim.diğer bebeğin göbek kordonunu yaktılar.Büyümeden içimde duruyor o da. ( İstanbul olmasının nedeni de bu operasyonu Türkiye'de iki prof. yapıyormuş sadece ikisi de çapa da idi... hatta eşim ve babam çok araştırdı bursada hangi doktora sorsalar doğru yönlendirildiğimizi söylediler... ) Operasyon sonrası demet hanıma devam ediyorum.. Artık oğlum çok sağlıklı herşeyi normal, inşallah son 50 gün de böyle geçer...

Ayy canım benim iyiki bebişine bişey olmadı. ALLAH sağ salim kucağına almayı nasip etsin ...

AYY şok oldum büyük geçmiş olsun cnm nasip kısmet işte hayırlısı herşeyin dikkatsiz davranmış valla bende 1.doktorumdan çok memnundum değiştirdim jimerdeydi şimdi medikal parktayım ahmet yılmaza gidiyorum çok şükür yok bir sorun hatta şevket yılmazda tanıdık bi doktor buldum yıllık iznimde onada bi görüncem

BURSA ZAFER PLAZADA 28 TEMMUZ PERŞEMBE BEBEĞİM&BEN HAMİLE DESTEK VE DANIŞMANLIK MERKEZİNİN DÜZENLEDİĞİ ''YENİDOĞAN BEBEK BAKIMI '' ADLI SEMİNERE HERKES DAVETLİDİR... YER ZAFER PLAZA 1.ÇARŞI KATI AKTİVİTE SALONU SAAT:18 :00-20:00 SAATLERİ ARASINDA.SİZLERİDE BEKLİYORUZ

3AGUSTOSTA BEBEĞİM&BEN HAMİLE DESTEK VE DANIŞMANLIK MERKEZİNDE ''ÜCRETSİZ EMZİRME ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEKTİR'' KATILMAK İSTEYENLER LÜTFEN REZERVASYON YAPTIRSINLAR TEŞEKKÜRLER...

İLETİŞİM İÇİN 0541 6271719 0224 4535513 0530 287 0448

FSM BULVARI FSM BALIKÇISI ÜSTÜ D:7
www...................

kızlar merhaba nasılsınız ??

ben şuan şoktayım ve mutluyum

bugün kan tahlili yaptırdım ve hamileyim hayırlısıyla büyüsün bebişler inşallah

çok güzel bir haber, tebrik ederim,hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah:)

canım hayırlısı olsun, inş. rahat hamilelik geçirirsin, bebişini sağ salim kucağına alırsın

teşeşkkür ederim sağolun :) hapimiz sağlıklı sağ salim alalım bebişlerimi kucaklarımıza

bugün öğrendim kısmetse 4 gibi doktoruma gidicem inşallah herşey yolunda gider

anlatsam mı anlatmasam mı diye çok düşündüm ama kendimi sizin yerinize koydum ve doğum hikayesi anlatılmasın ama doktor ve hastane hakkında bilgi verilsin isterdim. doğumu kötü geçenler anlatınca kızardım korkutuyolar diye hatta geçenlerde gönüliremede bu dertten yanmıştım. Ama hastane ve doktoru anlatırken mecburen doğum hikayeside çıkıyor meydana öncelikle şunu söyleyim kimseyi korkutmak istemem ikilemde bırakmak istemem her doğum farklıdır herkesin kaderi farklıdır benim yaşadıklarımı sizinde yaşıcanız anlamına gelmez doğum hikayem korkutursa şimdiden özür dilerim siz istediğiniz için anlatıyorum yoksa eve gelenler sorduğunda bile anlatmıyorum hatırlamak dahi istemiyorum.
çarşamba sabahı altımda bir ıslaklıkla uyandım suyum muydu yoksa altıma mı kaçırdım bilemedim son aylarda alta kaçırmada oluyomuş ya o gece tuvalete de kalkmamıştım çünkü.sonra doktorumu aradım gel dedi banyomu yaptım çantamızı aldık çıktık. Birkaç defa gidip dönmüştükya yine döneriz gibime geldi ama doktor ultrasonda baktı suyun gelmiş azalma var dedi sonra alttan muayene etti 1cm önceden açıktı zaten 2cm e yakın olmuş dedi suyun geldiği için doğumu başlatmak zorundayız suni sancı verelim dedi yatış verdi önce nts odasına gittik bağlandı sonra odamızı gösterdiler doktor gelicek bekleyin dediler bekle bekle bekle doktor yok karnımda acıktı iyice kahvaltı yapmamıştım yememde sakınca var mı diye soracaktım. Sonra biz indik doktorun yanına gelmediniz dedim yanlış söylemişler gelmicektim suni sancıyı takmadılar mı daha sana dedi hayır dedim takın demiştim dedi senin yatış oldu artık inmene gerek yok bişey olduğu zaman hemşireyi çağır dedi telefon etti suni sancıyı verin dedi bide ben daha geniş bi oda istemiştim onu söyledi sağolsun. Sonra çıktım yukarı geniş odalar doluymuş kaldık yerimizde suni sancı takıldı serumla ebe taktı çok acıdı dedim damarı patlattırdın bana dedi ben bakmadım ne oldu bilmiyorum sonra nts yi getirdiler bağladılar devamlı takılı kaldı.ebe geldi bişeyler sordu doldurdu o aradada temizlikçi geldi onunla konuşuyolar ebe diyoki ogün çok yoğunmuş çok doğum varmış istifasını vermiş durulmazmış orda diğer ebede gitmiş zaten hepsi buna kalmış buda bu gece buradayım yarın yokum dilekçemi verdim dedi. Bende beni doğurtmadan gitmeyin dedim yok bu gece buradayım dedi ama benim yanımda bu şekilde konuşulmasını çok yadırgadım korkmaya başladım.sonra bir iki sefer gelip baktılar bide alttan muayene etti hiç sancı ve açılma yok dedi doktorumda geldi oda baktı. Ara ara sancım oldu hatta bazısı ağlattı beni ama öyle dayanılmaz bi sancım olmadı hiç. 8saat suni sancı verildi ve hiç açılma olmamış bundan sonrada olmaz artık bebekte susuz kaldı sezeryan olması lazım dendi. Ebeye pek güvenemedim çünkü başından beri sezeryan olsun istiyo gibi geldi bana annemlerde olmasın sezeryan dediler sonra doktorum geldi oda muayene etti açıkladı Nuray normal doğumu çok istediğini biliyorum ama olmayıncada olmuyo birazda kısmet dedi iyice anlattı açıkladı sonra doktoruma güvendim tamam dedim zaten orda sadece doktoruma güveniyodum sağolsun hep ilgilendi ve hep güler yüzlüydü. Epidural istediğimi söyledim tamam dedi anestezi için aysun hanım girebilir mi dedim aysun hanım prof. Hoca kendisi dedi gündüzleri çalışıyo akşamları gelmiyo dedi bende hoca olduğunu biliyorum araştırdım onun girmesini istiyodum dedim bi arayalım ama geleceğini zannetmiyorum dedi çok istediğimi söyleyin dedim tamam dedi. Eşimin girmesini istedim olmaz dedi sokmuyolarmış çok üzüldüm hep girecek diye hazırlamıştım kendimi korkmaya başladım sonra götürdüler işte beni. Kapıya kadar eşime gelebilirsin dediler sonra o kapıda kaldı orası çok kötüydü kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. Saat 10gibi Ameliyathaneye geldik yatıyorum zaten bi erkek vardı görevli gibi ne iş yapar bilmiyorum üst tarafımı örtük bıraktı alt tarafı açtı çok utandım bacaklarıma bişeyler sürdü bağladı bacaklarımı kollarımı gitti sonra bir iki kişi daha geldi hazırlık yapıyolar bi yandan da şikayet ediyolar hala bitmedi gidemedik bir türlü eve bu saate kadar çalışılır mı falan. Sonra doktorum geldi hastayı hazırlamayın aysun hoca gelecek dedi çok sevindim doktorum rica ettim geliyo dedi şuana kadar hiç gelmemişti dedi okadar sevindimki iyi bişey olmasına doktorum çıktı asistanlar yine başladı şikayete bide aysun hocayı mı beklicez üff falan demeye bacaklarımı çözdüler biraz rahatladım ama uzun süre sırt üstü yattığım için belim felaket ağrıyodu suratsız bi asistan vardı ona yan dönebilir miyim beklerken diye sordum hayır hazırlıcam şimdi seni dedi neyse bağladı beni tansiyon nabız falan öyle bağlı bi şekilde bekledim çok sinir oldum neyseki hoca geldi kendini tanıttı bana çok güler yüzlü sevimli bi kadındı konuştu benimle Allah razı olsun ondan kaldırdı beni belimden iğne vurmak için yani boşuna bağlanmışım boşuna bel ağrısı çekmişim. İğne yapıldı uyuşmaya başladım yatırdılar tekrar bağladılar. Önüme örtü gerdiler ameliyat başladı aysun hoca konuştu biraz benimle bebeğini çıkaracaklar şimdi dedi başı çıktı dedi çıkıyo çıktı dedi çok heyecanlandım yavrumu görücem diye. Sonra gördüm bebeğimi muayene falan ettiler tekrar gösterdiler giydirip odanıza götürücem dedi bebeğim gittikten sonra canım çok sıkıldı biran önce bitsinde bebeğimin yanına gideyim istedim. Epidural olanlardan hep duyardım yanındaki asistan konuşurmuş rahatlatırmış oyüzden cesaret etmiştim epidurale ama benim yanımda oturdu hiç konuşmadı çokta suratsızdı o beni bağlayan asistan işte. Sonra doktorun işi bitti konuştu benimle görüşürüz odaya gelicem yanına dedi ve gitti beni hala dikiyodu bi tanesi doktor çıkınca o erkek olan geldi yanımdaki asistana acil ameliyat geldi fıtık dedi asistanda biz bel fıtığı olcaz burda deyip yine başladılar şikayete neyse dikişte bitti dinlenme odasındada bu seferde keşke gelmeseydik anadoludan orası daha iyidi falan diye konuşuyolardı. Sonra çok şükür odama getirildim eşim kapıda bekliyodu içeri girdim kızımı gördüm pamuk şekerim diyorum ben ona o kadar tatlı o kadar masum ki savunmasız gözler kapalı hep uyuyo yavrum bişeyden haberi yok herkes başına üşüşmüş onu seviyo karşıdan sevilmicek gibi değil ki meleğim bide aynı babası sanki ben değilde babası doğurmuş eşine çok aşık olanın çocuğu ona benzermiş derler ya aynen öyle olmuş ne kadar doğru bilemem ama  hep derdim zaten yanakları kirpikleri benzesin diye tombik yanaklı ve uzun kirpikli saçları uzun istiyodum süsü severim biraz Allah gönlüme göre verdi çok şükür sağlıklıda
beni sedyeden yatağa geçirecekler bi tane hasta bakıcı var bayan bide temizlikçi eşimde yardım etti yatağa aldılar beni hasta bakıcı altımı bağladı altıma hasta bezi yaydı ama çok zorlandı zaten hissetmediğim için o an problem yoktu ama sonradan olmucak anlamına gelmiyodu. Bebeği ilk defa emzirmek için ebe gelecek bekleyin demişler bekle bekle gelen giden yok sonra annemler emzir onları mı beklicez dedi zaten her şeyi araştırıp öğreniştim emzirdim ve çok şükür başarılı oldum kızımda çok güzel emdi maşallah daha bacaklarımı ve dikişlerimi hissetmediğim için hiç zorlanmadım Allahtan güzel emmiş doymuş bebeğim ağrılarım başladı. Omzumun biraz altına epidural için iğne ucu gibi bişey taktılar o uçta serum hortumu takılı diğer ucundada bilgisayar dedikleri programlanmış ufak bi alet var bide aletten kabloyla gelen küçük bi düğme var ağrın olunca bas ağrı kesiciyi otomatik verecek dediler ağrılarım başlamıştı düğmeye bastım faydası olmadı bekliyorum hemen tesir etmez diye tekrar bastım tekrar tekrar tekrar hiçbir faydası yok eşimde annesini ablalarını götürmeye gitmişti kendi annemle yalnız kaldık. Ebe geldi ona sordum ne sıklıkta basabilrim ağrım kesilmedi dedim e o kadar olacak dedi seruma rahmi toparlaması için ilaç koydum o biraz ağrı yapar dedi ama ağrılarım gittikçe artıyodu artık gözümden yaş geliyodu sabretmeye çalışıyodum sabretmeliydim anlatılanlardan biliyoduk doğum yapmak kolay değildi elebtte ağrım olacaktı kendimi böyle teselli etmeye çalışıyodum ama yok ağrım azalacağına daha çok artıyodu okadar canım yanıyoduki çıldırmak üzereydim artık ve ben normalde çok fazla ağrım olmadan bi aspirin bile içmeyen birisiyimdir sabretmeye çalışırım annem düğmeye bastı hemşireyi çağırdı çok ağrım var bişeyler yapın diyorum biz bişey yapamayız aşşadan anesteziden takmışlar bunu ağrınızı kesicek diyolar yani ordaki hemşireler o aletten anlamıyolar neyse gitti ama ben çıldırıcam annem elimi tutuyo nasıl sıkıyorum elini ben ağlıyorum annem ağlıyo hemşire çağrıya basıyoruz gelmiyolar anne dayanamıyorum bişeyler yap dedim isterlerse bayıltsınlar narkoz versinler dedim sonra annem gitti tekrar bağırmış basıyoruz niye gelmiyosunuz demiş ne kadar basarsan bas sen yapacak bişey yok demiş sonra hemşirenin biri geldi naparsan yap istersen uyuştur çok fenayım dedim sonra ebe geldi çektiğim acıyı gördü çalışmıyo heralde bu alet dedi en sonunda inandılar yani bana naz yapıyo sandılar beni ebe gitti hemşire yollamış bacağımdan ağrı kesici yaptı ama hala kıvranıyorum eşim geldi Allah razı olsun ondan hep başımdaydı elimi tuttu sakinleştirmeye çalıştı beni nefes egzersizlerinden yaptırdı ağrım kesilmemişti daha ebe geldi nasıl oldun dedi aynı dedim az daha sabret birazdan etkisini gsöterir dedi en yüksek dozu yaptım nerdeyse morfin değerinde daha fazlasıda olmaz zaten dedi doktrunu da aradım anestezi uzmanını da aradım dedi biraz daha sabrın sonunda çok şükür ağrım yavaşladı ve kesildi bi dahada hiç ağrım olmadı yataktan kalkarken hareket ederken hariç tabi onlarda çok normal Allahtan yavrumda hepuyudu hiç ağlamadı o arada ona bile bakamadık sonra anestezi uzmanının asistanı geldi meğerse arkamdaki katateri kaydırmışlar ilacı vücuduma salgılamıyomuş. Arkadaşlar çok uzadı bu hikaye kadınların doğum hikayeleri bitmezmiş ya aynen öyle oldu. Herkesin düşüncesi anlayışı farklıdır lütfen hikayeme takılı kalmayın beklide bu benim kaderimde vardı benim görüşüm Bahar Çelen harika bi doktor güler yüzlü sıcak kanlı insana güven veren biri aynı şekilde anestezi uzmanı Aysun Hoca da öyle ama onlarla bitmiyo hastanede çok önemliymiş hastane beş para etmez personel çok yetersiz personel memnun değil ki beni memnun etsin fazla yorum yapmak istemiyorum yorumları size bırakıyorum
Umarım sizin kaderleriniz güzeldir güzel bi doğum hikayeniz olur.
Sizlere tavsiyem böyle hikayelere takılı kalmayın bebeğinizi kucağınıza alacaksınız bunu düşünün Allahın bizlere en büyük hediyesi onlar her acıya deyer o acılar unutuluyo merak etmeyin.

sevgili nurhan,hikayeni merak ediyorduk,onca işin arasında yazdığın için teşekkür ederim öncelikle,geçmiş olsun,güle güle büyüt yavrunu inşallah,medicabil miydi hastanen?

sevgili nurhan,hikayeni merak ediyorduk,onca işin arasında yazdığın için teşekkür ederim öncelikle,geçmiş olsun,güle güle büyüt yavrunu inşallah,medicabil miydi hastanen?

sağol canım merak ettiğinizi biliyodum acele etmmeye çalıştım fakat gelen giden oluyo e bebişle ilgileniyorum bide sezeryan olduğu için çok oturamıyorum belim ağrıyo azar azar yazarken anca bitti. hastane evet medikabildi

nuray gecmiş olsun sağlıcakla bebişini kucağana almışın hayırlısıyla hikayen gercekten umulmayan sonucların doğmasından olmuş normal derken sezeryana dönmesiyle başlamış sanırım herşey olsun herşeyde bi hayır vardır darısı hayırlısıyla doğumu bekleyenlre artık

Nuraycım çok teşekkürler bize zaman ayırıpta hikayeni anlattığın için , doktorla değilde diğer personellerle olmuş sıkıntın , artık geldi geçti o günler bebeğini sağlıkla büyütmek nasip olsun çok sağol herşey için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…