allah razı olsun kızlar,baharcım tanıssaydık orda keske,merak ettım senı:)
tugbacım allah kavustrsun ınsallah,normal dogum zor geldı bana,zorlandım acıkcası,cok agrı cekılıyor bunu goze almak lazım,suan ıkıncıyı bıle dusunemyrm,son anlarda gızem hanıma yalvardım sezeryana al dıye,gozunu zu korkutmak degıl amacım,oluyorum sandım,annem cırpınıslarımı grunce hep aglamısama bebegımın cıkısını grdum ve o an her sey gectı,sonrasında da hıc dgurmus gbı degıldım,normal dgum bu yonden cok guzel,gızem hnım hep basımdydı,hep muayene ettı,dgumhnede ypcklrımı anlttı,sevıl hnım da bır dgumu bklyrdu o da grdı dgumuma,motıve ettıler hep,hıc sancı agrı falan kalmadı bebısım cıkınca:)ama ıkıncıde epıdural dusunuyorum:)bastan gızem hanımla anlasmak lazım:.)kızlar yanlıs anlamayın benı,goz korkutmk degıl amacım,sadece her sey gecıyor bunu bılmenızı ıstedım,ıns.her sey yolunda gder ve normal yaparsınız,sızın ne guzel vaktınız gelıyor,benımkı erken dvrandı,byram hedıyesı oldu bana::)
slm kızlar aranıza bugün katılıyorum 15+4 günlük hamileyim bursaya mart ayında taşındım :S konur hast serpil hnma gidiyorum ama artık gitmiycem bugün bana doğuma girmediğini söyledi yıkıldım bende şevket yılmazdan randevu aldım bursada dokt değiştirmekten sıkıldım en azından devlet hast kim varsa ona gideceksem devletede giderim dedim o sinirle :S n.2yapacağımı bilmiyorum moralim çok bozuk ve bursada doğum ücretleri neden çok pahalı kızlar _?? ben ist özel hast konurdan bin kat lüks ve güsel büyükte ama orda sezeryan 500 tl normal 300 tl di halada aynı ist fiyatlar burda çook geldi bana :S siz hangi doktorlara gidiyorsunuz _??
benim meleğimin ismi zehrakızlar merak ettim bebişlerin isimlerini ne koydunuz
slm kızlar aranıza bugün katılıyorum 15+4 günlük hamileyim bursaya mart ayında taşındım :S konur hast serpil hnma gidiyorum ama artık gitmiycem bugün bana doğuma girmediğini söyledi yıkıldım bende şevket yılmazdan randevu aldım bursada dokt değiştirmekten sıkıldım en azından devlet hast kim varsa ona gideceksem devletede giderim dedim o sinirle :S n.2yapacağımı bilmiyorum moralim çok bozuk ve bursada doğum ücretleri neden çok pahalı kızlar _?? ben ist özel hast konurdan bin kat lüks ve güsel büyükte ama orda sezeryan 500 tl normal 300 tl di halada aynı ist fiyatlar burda çook geldi bana :S siz hangi doktorlara gidiyorsunuz _??
canımmm tebriklerrrrr....... Allah analı babalı büyütsün benim doğumumda aynı seninki gibi oldu..........herşeyiyle aynı doktorlarımızda aynı:):)
bencede hallet....
canım bende aynı şekilde doğum yaptım .... saolsun gizem hanımdan çok am çok menunum..... ama epidurale gelince konuşmuştum ben onunla bana dediği şu oldu'' EPİDURALDE DE MALESEF 4 CM AÇILMA OLANA KADAR SANCI ÇEKMEK ZORUNDASINIZ,4CMDEN SONRA UYGULUYORUZ,ANCAK DOĞUM ESANSINDA BELDEN ALTINIZ UYUŞUK OLDUĞU İÇİN IKINMA HİSSİNİ KONTROL EDEMEDİĞİNİZ İÇİN DOĞUM SÜRESİ UZUYOR YADA KONTROLSÜZ YIRTILMALAR GERÇEKLEŞEBİLİYOR,EPİDURAL UYGULANMAZSA O ACIYLA BİRLİKTE IKINMANIZDA ARTTIĞINDAN BEBEĞİN DOĞUMU DAHA HIZLI GERÇEKLEŞİYOR,'' bu sebeble bende asla epidural almadım ve 3 saatlik sancımın son 1 saati suni sancı aldım.... ve doğumhaneye giriş ve çıkışım sadece 15 dak.:):)
amin canım inşallah hayırlısıyla bizde kavuşuruz...neyse canım sende biraz zorlanmışsın ama bebeğine sağsalim kavuştun ben seni epidural yapıcaksın sandım herşeyin hayırlısı :) ama ben epidural düşünüyorum inşallah tabiii
kızlar tetenoz aşısı yaptırdınızmı yaptırdıysanız kaçıncı haftalarda yapılıyor
allah razı olsun canım,mevlut benım de gozumu korkutuyor,ıns.cabucak atlatırız,bana da gızem hanım 40 cıkınca gel dedı,kalca ultrsaonografısı nıye cekılıyo canım?kalca cıkıgı ıcın falan mı?kızlar geçmişi pek okuyamadım herkes iyidir umarım doğum yapan arkadaşlar var hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün inşallah sağlıklı sıhhatli. ben çok yoğunum bu aralar haftasonu cumartesi mevlüdümüz var yarın annemle yengem gelicek annemle ben temizlik yapıcaz yengem hamile o kızıma bakıcak benim kız kucaktan inmmediği için bi kişi ona lazım zaten. bugün ilk defa kızımla babası olmadan dışarı çıktık cumhuriyet caddesi zafer plaza kent meydanı hantır hantır gezdik çarşıya çıkmaktan korkuyodum acıkınca naparım diye avm lerde kolay oluyo emzirme odaları var ya bide çarşıyada yapsalar pek iyi olcak mevlütte dağıtılacaklara baktık bugün perşembe günüde annemle gidip alıcaz bide kızıma mevlütlük elbisesini alıcam halası almış bitane ama beğenmedim onu beğenmedim de diyemedim nasıl yapcaz bilmiyorum artık
yarın sabah kızımla ikimizin randevusu var beni doktorum kırkın çıkınca gel demişti kırkımızda arefe günü çıktı bayram girdi araya gidemedim nedn çağırdı acaba bilmiyorum dikişlerime mi bakacak acaba
kızımında yüzünde kırmızılıklar vardı onun için aldım randevuyu ama onlarda geçti kalça ultrasanografisini çektirmek istiyorum
canım seninde gözün aydın:) allah analı babalı büyütsün, ne güzel ya sırası gelen doğumunu yapıyor bizim daha çok var zaman geçmiyor sanki
tam haftasını hatırlamıyorum ama 1.aşı 7.ayımda,2.aşı 8.ayımda yapıldı bana.
sagol canım,allah senı de bır avazda kurtarsın ınsallah,
doğum yapan tüm annelere bebekleriyle birlikte sağlıklı mutlu bir hayat diliyorum. allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.
ben bu hafta kontrole gideceğim, kalp atışlarını dinleyeceğim bebişimin diye beklerken cumartesi sabaha karşı kanamam başladı. önce kahverengi olan akıntı kırmızıya dönünce soluğu zübeyde hanım acilde aldık. malum bayram tatili ertesi, doktorların çoğu tatilden dönmemişti. sağolsunlar nöbetçi doktorlar çok ilgilendiler. hatta hastaneye yatırmaya kalktılar o gün. ama psikolojim çok bozuktu ve hastaneden daha kötü etkileneceğimi düşündüm. doktora söz verdim hiç kıpırdamadan yatacağım evde diye ve evime dönüp sözümü tuttum. aksi gibi bayramda tıkış tıkış olan annemin evi ve bizim evimiz tatilin sona ermesiyle bomboş kaldı o gün. teyzem istanbulda çok ağır hasta, allah bilir tabii ama son zamanlarını yaşıyor artık, yatalak ve tedavisi yok hastalığımın. annem bir yandan bakıcısıyla birlikte teyzemle ilgilenmeye çalışıyor, bir yandan da babamla birlikte kardeşimin çocuğuna bakmak zorunda.
yani eşimle birlikte yapayalnız kaldık. kayınvalidemler de durup durup bu dönem şehirlerarası taşınmaya kalkıştılar. yani kimseden hayır yok. allahtan eşim son derece yardımcı. elinden geldiğince ortalığı süpürüp bana yemek yapıyor. bense progesteron alıp yatıyorum.
dün jimere gittim acilden. bayram ertesi randevu almak mümkün değil zaten. tesadüf eseri cenk bey muayene etti beni. ve ben ilk kez bir muayeneden ağlayıp zırlamadan çıktım. çok makul, mantıklı açıklamalar yapan, sakin ve kendine güveni olan bir doktor.
kese hala duruyor. ama yaklaşık bir küre şeklinde olması gereken kese yayvanlaşıp elips şeklini almış. kanamam azalmakla birlikte kahverengi akıntı şeklinde çok az olmakla birlikte vardı. doktor çok uğraştı ama vajinal ultrasonla keseyi iyice inceleyip içindeki cenini gördü. yaklaşık 4 mm, son adet tarihime göre gebelik haftamla uyumluymuş. kalp atışı var ama çok az. normalde çok daha hızlı olmalı dedi. progesteronu 2 katına çıkardı 200 mg X 3 alıyorum. doktoruma göre büyük ihtimal sonlanacak bir gebelik. kıpırdamadan yatmaya, progesteron ve folik asiti kullanmaya devam, kalp atışı görmeyene kadar kurtarmaya çalışacağız, ama başarı şansı çok az dedi.
benim çok yıllar önce bir düşük hikayem daha var. o zaman spontan düşük, yani doğal seleksiyon, yaşayacak kadar kuvvetli değilmiş denmişti. 10 gün boyunca kullandığım ilaçlara rağmen kanamam devam edip sonunda düşük gerçekleşmişti. ama normalde 8 haftalık olması gereken kese 5. haftadan sonra gelişmemişti.
cenk bey, bu gebeliğin olumsuz sonuçlanması halinde aksaklık neyse tespiti için kan testleri yapacağını, pıhtılaşma testi ve eşimle birlikte genetik testlerimizi isteyeceğini, bir de kan uyuşmazlığına bakacağını söyledi. ve "benden habersiz hamile kalmak yok" dedi.
şimdi haplarımı kullanıp evde yatıyorum. evet, progesteron uyku yapıyor. bir bakıma kolaylaştırıyor bu süreci, çünkü yatmak çok zor. uzun süre yatmak zorunda olan hastaları daha iyi anlıyorum şimdi, allah hepsine acil şifalar versin.
dün hastaneden döndükten beri kanama yok denecek kadar az. benzeri bir durum başına gelen var mı? gebelik kesesinin şekli bozulduktan sonra tekrar düzelir mi?
herşeyin hayırlısı olsun diyorum sürekli. ama bana hayırlısı için dua eder misiniz?
sağlık ocağında yapılıyor dimi bu aşı
inş. canım
evet canım saglık ocagında yapılıyor....
selammm bayanlar bende hamile kalmak istiyorum ama olmuyor bana önere bileceğiniz bişeyler var mı varsa çok sevinirim çünkü gerçekten bi bebeğim olmasını çok istiyorummm yardım eden olursa teşekkür ederimm
canım ilgin için cok tşklr
ne demek,rica ederim canım,artık mesaj begenme yok mu forumda?
benimde bayram arefesi doğumum gerçekleştiği için isimleri tatil dönüşüne kaldı kızlar herkese ALLAH kolaylık versin doğum yapanlarıda tebrik ediyorum bebeklerim küvezde solunumlarını kontrol ediyolar hergün görüyorum sütlerini sağıp götürüyoruz eşimle benim sezeryan oldu acil olduğu için doğum hikayem korkulcak türden ama ben ameliyatlı olmama rağmen ertesi gün ayaklandım yapıyla alakalı heralde geçen pazar evde yalnızdım eşim kayınvalidem hepsi marketteydi zaten o cuma doktor kontrolüm vardı rahim ağzmıda kısalma varmış cmtesi işteydim pazarda çok gürültülü bir şekilde suyum geldi yalnız olduğum için çok korktum çığlık çığlığa eşimi aradım 10 dk içinde şevket yılmazın acilindeydim baktılar 2 cm açılmam olmuş acilen sezeryana alınmam lazımmış ama ikizler henüz 30 haftalık yenidoğan yoğun bakımda yer yok diyolar şok olduk ben oralarda cebelleşiyorum 112 yi aradılar neymiş onlar bulcaklarmış yoğun bakım tabiki bulamıyolar ben ortada kaldım herkes seferber durumda ne hastane çantası ne bir hazırlık hastaneye komple ıslak bir durumda gittim pijamalarımla normalde kapalı bayanım ama nasıl gittiğimi ben bile bilmiyorum bütün bursa ayaklandı o gün !!!!11 beni hiçbir hastahane kabul etmiyor özeller bile bu arada beni doğumhaneye çıkardılar ALLAH ım nasıl bir yer orası hiçkimseye bişey soramıyosun suyum geliyo ortada kaldım yer bulamıyolar psikilojim mahvolmuş durumda doktor la tartış beni ameliyata alacak ama bebekler ne olcak diyorum ne bileyim diyo mahvoldum hiçbir şekilde aklıma gelmezdi bu biçim doğum hikayem olacağı normalde benim doktorum medikalparktaki ahmet yılmazdı onuda aradık ama dememekki hiç iyi bir hekim değilmiş 16 haftamdan beri ona gittim ben iyi bir hekim hastasına yapcağım bişey yok demez !!!!!!!!!!!! diyemez heleki benim durumumdaysa sonra tanıdıklar vasıtasıyla bahar hastanesinde yer olduğunu söylediler hemen apar topar ambulansla bahara sevkim yapıldı aklımın ucundan bile geçmezdi ambulansa bineceğim onu da yaşadım bahara gittiğimde suyum gelmeye devam ediyodu günde 8 lt abartısız su içiyodum belkide ondandır:2: acil sezeryana alındım pazar akşamı 21 00 de saat 21 45 te narkozun etkisinden çıktım herkes başımdaydı 1 gün sonrada hastaneden çıktım normalde bahar hastanesine gitmedim muane olmak için ameliyatımı nagihan güler yaptı sağolsunlar çok ilgilendiler kısaca doğum hikayem böle kızlar kısmetim böyleymiş ALLAH a şükür toparlandım iyim kimsenin gözü korkmasın ama iyi şeyler yaşamadım bi kez daha anladımki tanıdık illaki olacak herşeyde insanın canıyla resmen oynuyolar hele şevket yılmaz hast. hoş ilk jimere gittim özelin özeli sonra maddi açıdan kaldıramayız diye medikalparka geçtim dedim şevket yılmazda dosyam olsun orayada gideyim ama nasiip değilmiş oralar bana böle işte yaşadıklarım.........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?