Bursa86'nın Diyet Günlüğü

bursa86

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2010
1.020
0
316
selam kızlar
öncellikle kendimden bahsedeyim
ben 25 yaşında 2 cocuk annesi bir bayanım....ömrüm bu güne kadar hep diyet yapmakla geçti....ama nedense hiç sonuna kadar sürdümüyorum hemen pes edip yoruluyorum....(amaaan p.tesi başlarım düşüncesi)
hep tombul bir kızdım hiç zayıf olduğumu bilmem...evlenmeden önce en son 80kg yu gördüm tartıda....sonra 75 le hamile kaldım ilk oğluma...onun peşinde koşturukenn 65 kg ya düştüm...inanin düştüğüm en güzel kilolardan bitanesiydi 40 beden giymek çok hoşuma gitmişti....daha sonra 65 kgla 2inci oğluma hamile kaldım ve şu an 70 kg yum.
hedefim 60 kg olmak. aslında 10 kg vermek bi basit gibi, görünsede tek başıma yapamıyorum bende buraya yazmakla çözüm buldum.
uzun zamandır yazılıp çizileni bu sitede takıp ediyorum....ve bende karar verdim başaracığm ama sizin desteğiniz çok önemli
hergün ne yediysem yazıcam kaçamak yapsam bile önce kendime sonra size söz yazıcam!
kendime koşu bandı aldım cocuklarım olduğu için ne bir spor salonuna nede dışarda yürüme şansım var...ama öğlende cocuklarım uyku vaktinde bende koşu bandımda hergün yürücem allah nasib ederse:)
ben diyet yapmicam ama yediklerimede dikkat edicem herşeyden azar azar tatmak anlamında yiyerek kg vermek istiyorum.bana eğer destek çıkarsanız çok sevinirim....yaza 60 kg olmak istiyorum hayatımda tartıda görmediğim kg yu görmek istiyorum....sırf sağlıklı yasamak ve güzel fit görünmek adına.....
bana bir kaç öneriniz varsa uyguluyabilirim destek olursanız kızlar çok sevinirim......
bu arada su tüketimimde 1.5 l kadar olucak günde bitki çayları hariç.....

hoşgeldin başarılar bol şanslar
hergün gel ne yedin ne spor yaptın yaz
bizim günlüklerimizde uğra neler yeniyor nasıl nekadar bak çok faydası oluyor inan
inşallah hep beraber kurtulaz kilolardan hem senin 10 kilon varmış sadece çabuçak gider

Bende hayatım boyu bu kadar kilolu olmadım 1.66 boya sahıbım ve 74.5 u gordum az topluyken gıydıgım kıyafetlerım bıle olmuyor 2 sene evvel 36 beden giyiyordum bende diyetısyene gidip diyete başladım ve spor merkezine uyeyım... Bugun daha 2. gunum sımdılık kendımı cok ıyı hıssedıyorum hıç acıkmıyorum 2 saatde bır az az yemek verıyor...

canım hoş geldin aramıza...
sen evlendikten sonra kg alanlarda deyil,verenlerdensin...
bende 25 yaşındayım,1 oğlum var.
2 oğlanla nası baş ediyosun.

merak etme başaracagız,hep beraber....
pes etmek yok.
benim sana önerim,yemeklerdeki yağ oranını azalt.
kişi başı 1 yemek k. yağ koy yemeğine.yemekteki yağ kg aldırıyo insana.
ben öyle yapıyorum....

hayırlı olsun canım bende dün başladım benimle aynı kiloya sahipsin benimde hedefim 60 olmak seninle akranız herşeyimiz uyuyor bende 1 doğum yaptım kilolarım kaldı bilmiyorum ben diyetisyene gitmedim ama kendim evde 30 dk. spor günde 3 litre su yediden sonra yemeyerek az ve sık yiyerek ara öğünlerde meyva yiyerek başladım bugün ikinci günüm ama normalde su içemediğim için birden dün 3 litre yükledim diyemidir nedir bugün çok perişan oldum kansızlıkta var bende sabahtan beri istiğfar ediyorum devam da etmek istiyorum ne yapacağım bilmiyorum bugün bir bardak su içebildim istersen birlikte devam edelim hergün ne yediğimizi de yazalım ancak hedef yaza kadar değil de 2ay olsun olur mu ne dersin

hayırlı olsun canım bende 3 gün oldu başlayalı buraya yazmak gerçekten motive ediyor insanı inş böyle devam eder başarırız hep birlikte

kızlar sağolun yaaa destekleriniz için inanın çok mutlu oldum:)))Evet bursada yaşıyorum ihsaniye tarafında...
2 cocukla zor oluyo yapcak bişey yok:)))umarım ilerde rahat ederim....
kızlar bu akşam son kez dondurma yedim karamelli:)))yarın büyük gün....
diyetimi 2 ay yapabiliriz olur benim için sorun çıkmaz:))))hadi bakalım herkese iyi geceler...
yarın yeni bir gün yeni bir deneyim olacak bizim içinnnn.....inşallah herşey gönlünüzce olur...
bu arada boyumda 1.70

günaydın kızzzlarrrr...

ve günüm start almış durumda:)))sabah büyük oğlumu okula götürdüm anaokuluna gidiyo bi 10 dk yürüdüm onunla.
eve geldim aç karnına 2 barda oda sıcaklığında su içtim...

kahvaltımda 1 ekmek beyaz ekmek yedim ama çok ufaktı azıcık yağ sürdüm yanında az peynir yedim oda tam yağlıydı ama inanın çok az dı....domates az yedim yanında 3 zeytin ve açık 2 çay içtim çay bardağında ve 1 kesme şeker kullandım...kesme şekerlerimide esmer aldım bu sefer beyaz şekeri tamamen bırakmış durumdayım....

herkese hayırlı günler ve diyetler diliyorum....

not: 30.11.2011 başlangıç günüm sabah aç karnına tartıldım tam 70kgyum
tam 1 hafta sonra yine kilomu yazıcam

Merhaba canim,

basarilar dilerim.
Menüne bi baktimda, bence herseyden bu kadar minik minik yiyecegine
yagsiz ve saglikli olan seylerden daha fazla yiyebilirsin.

Mesela 1 dilim beyaz ekmek yerine, 2 dilim tam bugday ekmeyi daha saglikli olur senin icin
hem daha uzun süre tok tutar, hem icindeki seker daha saglikli....

yag kullanma bence sabahlari, az olsa bile. günlük yag oranini ögle yemeklerine sakla...
sabah illa ekmegime birsey sürmek istiyorum diyorsan pinarin krem peynirini kullanabilirsin az yagli oaninda
yanina 1 domates, 1 salatalik... oh mis gibi kahvalti...
seker yerinede tatlandirici kullanabilirsin mesela...

kahvalti cok önemli, bu sekilde cok az yiyerek diyetine devam edemezsin
cünkü en gec 1 hafta sonra mutsuz olur bikarsin.
diyette en önemli sey doymak...

ayrica 1.5 litre su az, daha cok icmen lazim...
vucudun kilolari atmasi icin suya ihtiyaci var... ve benim tavsiyem bol bol yesil cay ic, faydasini göreceksin...

canım çok tsk ederim bilgilerin için....
yeşil çaya başlicam ama onuda şekersiz içmek gerekiyo zannedersem...bende şekersiz içmeyi düşünüyorum tadı biraz farklı olsun diye içine limon sıkıcam yoksa başka türlü içemem ben onu...umarım limonun bi zararı olmaz yeşil çay a
krem peyniri denicem aklımda bulunsun:)1.5l su evet az ama ilk etapta bunla başlıyayım diyorum pek su içemiyorum kendimi zorlicam geçen günlerde artırmayı düşünüyorum....
ekmeğe gelince kepekli ekmek ve tam buğdaylı ekmekte kullanıcam 1 eekmek çeşidinde sabit kalmicam çünkü hepsinden yararlanmak istiyorum:)bilgilerin için çok sağol işime yaricak...inşallah
bu arada birazdan yeşil çayımıda yapıcam ketelde su kaynıyo....
yeşil çayımıda hazır poşet çaylardan içiyorum markasıda doğadan....

bitki caylarini sekersiz icmende yarar var, cünkü dedigim gibi bol bol icmen lazim, her defasindada seker atarsan icine
kalori cok oldugundan kilo vermezsin. ben tatlandirici kullaniyorum
ayrica yesil cayini fazla demlememeye bak, o zaman acimsi oluyor. ben demleme yesil cay kullaniyorum, poset degil
o yüzden poset yesil caylar kac dakika demlenmesi gerekiyor bilmiyorum.
ama yanilmiyorsam yesil cayin aromalisi var poset caylarda, ben sana yasemin ve gül aromalisini tavsiye ederim.
cok güzel oluyor, insan yesil cay ictigini anlamiyor

Beyaz ekmek seni tok tutmaz, 1-2 saat sonra tekrar asiri bi sekilde acikirsin. cünkü beyaz ekmegin icindeki seker cok sagliksiz, bi anda vucut sekerini cikariyor ama bi andada düsürüyor, bi anda düsüncede vucut seker ihtiyaci duyuyor ve sana yemek ye yemek ye diyor
o yüzden agirligini tam bugday ekmegine ver...

bende yarim sene önce 100 kiloydum. Kadinkulubu ve burdaki diyet grublari sayesinde 73 kiloya düstüm
ayni senin gibi baslayamiyodum bi türlü diyete, ama gruplara katilinca insan diyeti birakamiyor.
sende bi bak istersen, yararli olacagina inaniyorum senin icin

merhaba canım umarım istediğin kiloyu verirsin ve vereceğine inanıyorum kilo vermek ilk önce beyinde başlar sen bunu başlatmışsın zaten. 60 kilo olduğum zamanlarda kilo verme derdine düşerken birde baktım 65 olmuşum malesef bünyem kilo almaya fazla meyilli Bende diyete başladım hatta 1 kilo verdim şuanda 64 kiloyum, Üniversitede 1 ayda 10 kilo vermiştim. Geçen senede 1.5 ayda 8 kilo aslında azmettiğim zaman hızlı kilo veriyorum ama gırtlağımı tutmayı beceremediğim zamanlarda hoppp aynen geri alıyorum. 8 ocakta kuzenimin düğünü var bakalım 55 kilo olmaya çalışıyorum o zaman kadar olacağımda :) sende kilo vereceksin biliyorum. Sadece iste

canım bilgilerin için çok tsk ederim o yasemin ve gül aromali çayı denemem lazım bu akşam alırım:)))büyük oğlumu bugün okuldan alırken tam buğdaylı ve kepek ekmeğide aldım beyaz ekmeği hayatımdan çıkartıcam madem beni açıktırıcak o halde listemde yeri yok demektir:))))evetbu sitenin diyet gruplarını biliyorum ama böyle gün gün bi başlıyayım belki daha sonra oraya da terfi ederim:)
seninkide büyük mucize 100 kg dan 73 kg ya düşmek inanılır gibi değil helal olsun vallahı.....inanıyorumki kendini eskisiden daha iyi hissediyorsundur.....bişey daha sorcam şu aktivia meyveli yoğurtlardan yesem bi yararı olurmu ara öğün için mesela????

canim activia sindirimi kolaylastiriyor sadece, zayiflatici bi etkisi yok. ara ögün olarak yiyebilirsin tabi...
hem protein oldugu icin tokta tutar.

canım umarım sende istediğin kiloya ulaşırsın sende benim gibisin çok aynı yönlerimiz var....ben çok cabuk sıkılıyorum diyetlerden öle herşeye uymak bir liste halinde bana göre değil çok denedim inanın ama 1 hafta sonra sıkılıyorum amaaaaaaaan yine başlarım pazartesi başlarım diyorum....hatta hafta sonları o kadar abartıyorumki yemekle p.tesi başlıcam ya hep son çikolatam bidaha yemicem diyom ama sonu felan yok bu işin insan yedikçe yiyesi geliyo...bana bir faydasımı oldu sanki selülütten başka:))))bende bu sefer sağlıklı ve kalıcı olması için savaşıcam o şok diyetlerde belki 5kg felan verdim ama zaten 3kg su gitmiştir diğer 2 kg ise kaybolan yağdır....bu sefer kendime söz verdim uzun vaadeli kalıcı ve en önemlisi aç kalmadan kilo vereyim istiyorum ...1.5 ayda 8 kg biraz çok değil mi???ne yaptında o hızda kilo verdin sen??
bende sana inanıyorum arkadaşım inşallah sende istediğin kiloya ulaşır düğün için güzel bir abiye kıyafet giyersin

ve bugünkü yediklerim

sabah: 1 dilim beyaz ekmek (bugün son ekmeğimdi yarın tam buğday ekmeği yicem)
2 açık çay esmer şeker kullandım ama tatlandırıcı kullanıcam artık...
3 zeytin domates ve az tam yağlı peynir

ara: 1 kırmızı elma ufak boyda 1 kupa yeşil çay içtim

öğle: 1 tavuk göğsünü tavada 1 tatlı kaşığı ayçiçcek yağında kızarttım az tuz ve kekik ekledim yanında az yeşillik yedim...

ara : 1 paket eti formun yarısını yicem ve yeşil çay içicem 1 kupa

akşam :meyve ile geçiştircem....
saat 18:00 den sonra başka bişey içmek yok
gece çok acıkırsam 1 bardak yarım yağlı süt içerim....

spor olarak 30 dk koşu bandında yürüyüş....

şimdilik bu kadar

canım menü güzel ama bence akşamı meyvayla geçiştirme çok ackırsın sabaha akadar aç akalıyoruz sonuçta muhakkak bişeyler ye
salata çorba gibi erken saatte yeniyor çünki meyva yersen gece açlığına yenilebilirsin

tamam 1 kase çorba yeterli mi acaba????ekmeksiz sebze çorbası mesela yağsı az olan...
bu arada ben kaçamak yaptım 2 ısırık kaşarlı tost yedim 2 kere ıssırdım yani küçük lokmalar...
bide eşim almış 1 tane hurma tatlısı yedim...ama sadece 1 adet....offf umarım bi sorun çıkmaz....

merhaba canım aramıza hoşgeldin
üzülme ilk günlerde olur kaçamaklar önemli olan hergün tekrarlamamak pes etmemek
yavaş olsun sağlıklı olsun değilmi
bu arada bende 25 yaşındayım 1 tane oğlum var bu ayın 14ünde 72 ile başladım şuan 69kiloyum buranın sayesinde verdim sende hergün gelip yedikerini yazarsan emin ol sende vereceksin yılmak yokk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…