Bursa86'nın Diyet Günlüğü

kızlar ben bu tickerfactoryde tickerimi yaptım ama nereye kopyaladıktan sonra yapıştırılması gerekiyo bulamadım....eskiden kullanıcı panelinde ki profil düzenlemede yapıodum şimdi yapınca tickeriniz uygun değildir yazıyo bende anlamadım((yardımcı olursanız sevinirim ya benideme olsun:)

yıllarca sok diyetler pekcok diyet türünü denemıs bırı olarak soyleyımkı,diyet yapmak daha cok yemeye yol acıyor,ben dıyet yapmayı bıraktıgımda bır yılda 14 kılo verdım,yasımın kucuk olmasınında etkısı var elbet, okulda fast food vs yemeyı bıraktım ve maydonoz suyu ıctım bol bol....cok sıkmayın kendınızı derım,ıstedıgınızı yeyın ama az mıktarda

evet şok diyetler gerçekten aç kalmaktan başka bişey değil ama benimkisi şu an diyet değil dikkat etmek dengeli beslenmek ve yanlışlarımı düzeltmek.ben düne kadar kahvaltı nedir bilmezdim açıktığım zaman yerdim buda öğle 12 yi bulurdu akşamları tv karşısında biskremi nescafere bandırıp yemek arkasından çerez sonrada cola içmek bunlar düne kadar hep yaptığım şeylerdi....şunu söylemek isterimki ne yediğinde önemli ama en önemlisi ne zaman ve ne kadar yediğin...erken kalkıyorum güne erken başlıyorum ve erken yatıyorum şimdi kendimi daha dinç daha enerjik hissediyorum aylardan aralık ayında olmamamıza rağmen...eskiden bu zamanlarda kadınların gündüz kuşağını izler battaniyenin altına girer oturduğum yerde habie abur cubur yerdim....şimdi onlar tarih oldu kendime söz verdimm zayıflicammm önce kendim sonra eşim için....
senin maydonoz suyuna gelince onu bende denedim ama sadece onunla olmuyo canım benim, hatta en kötüsünü söyliyeyim soğan suyu bile içtim iğrene iğrene yeterki kg vereyim diye....maydonozu ben yemeyi tercih ediyorum hatta salatalarımın içinde vazgeçilmezim diyebilirim.....bu arada kg vermene çok sevindim...

merhaba canım
sen kopyalanacak yeri yanlış kopyalıyor olmayasın

olmadı yapamadım bi yerde yanlış oluyo ama nerde.....neyse kızlar ben çıkıyorum yemek yapıcam cocuklarıma yarın görüşürüz yine yazarımmmm şimdilik byebye

olmadı yapamadım bi yerde yanlış oluyo ama nerde.....neyse kızlar ben çıkıyorum yemek yapıcam cocuklarıma yarın görüşürüz yine yazarımmmm şimdilik byebye
zaten bu çocuklara yemek yapmak,yedirmek en zor iş.

öğlen nesfit fazla gibi,meyva yesen daha iyi di.ama akşamla dengelemişsin olayı....

bu karın olayı benide düşündürüyo.bende de biraz gevşeme var.
bende sezeryan ile yaptım doğumumu.üşeniyorum spor yapsam iyi olcak.
55 de olsam bende hep hafif bi göbek olurdu,tabi dogumdan sonra daha fazla problemli oldu.
off yaa

sorma valla canım benim göbeğim çok kötü yani resmen dikişimin üstünde sarkıyomuş gibi duruyoeskiden o giyidiğim ipli bikiniler düşük bel pantolonlar hayal oldu göbeğim resmen ümit usta gibi çıkıyo çok iğrenç bi görüntü..bide kg alınca kalcada genişledi düşük bel pantolonda güzel durmuyo....
bende bide çatlaklar var ama onları takmıyorum artık eskisi gibi geri dönüşü olmayacığını biliyorum...hamileyken ne sürdüysem olmadı ırsi olduğu için annemdede çok var...
üşenme bence canım bende üşeniyodum ama o koşu bandını artık yatak odasının en dip köşesinden çıkarrtım salona ne zaman önünden geçsem aklıma geliyo en azından gözümün önünde olduğu için bakmak zorunda kalıyorum:)bana hep spor yapmam gerektirdiğini hatırlatıyo....

göbek için mekik çek bende denemedim ama yapanlar işe yaradığını söylüyorla
allahtan benim göbek kilo verince gidiyor
sezeryan olanlarda o göek sorunu malesef var benim arkadaşım 52 kilo 2 sezeryan olmuş 4 aylık hamile gibi

hadi yaaa kalıyo demek napalım bizde göbekli dolaşırız heheh:)karı koca balkonlu değilde teraslı ev gibi:)
ya ben çok açıktımmm bu gün neden acaba((çok açıkınca ne yiyorsunuz????

hadi yaaa kalıyo demek napalım bizde göbekli dolaşırız heheh:)karı koca balkonlu değilde teraslı ev gibi:)
ya ben çok açıktımmm bu gün neden acaba((çok açıkınca ne yiyorsunuz????

su içiyorum yada kahve
ama bugün uyuya kalmışım uyandığımda feci açtım
genelde gün içinde uyursam böyle oluyor
aramı yapmıştım akşam yemeğine de vardı daha bende bir avuç kadar beyaz leblebi yedim üstünede su içtim
iyi geldi

ben normal doğum yaptım fazla göbek kalmadı canım zayıfladıkça oda iniyooo sanki sıksık mekik çek tamamen çözüm olmasada genede işe yarar benim ablamda sezeryan oldu ondada çok göbek var
benim çatlağımda yok çok şükür senin dediğin doğru sanırım ırsi olsa gerek çünkü benim annemde hiçyoktu ama ben 4 5 aylıkken başladım göbegime kakao yağı sürdüm onunda faydası olmuş olabilir ama çatlayınca geri dönüşü olmuyo bildiğim kadarıyla hepimizin bi sorunu varrr

canım ya bu diyet bana iyi gelmedi hasta etti beni yazamadım kusura bakma bünyem su içmeye alışık değil birden 3 lt yükleyince çok hasta oldum dizlerime titreme geldi tansiyonum düştü bayıldım vücudum kaldırmadı herhalde sırf senden fazla kilo vereyim derken ben de de göbek o biçim mekik te çekemiyorum ama sen benden öndesin koşu bandın var eşim bana almıyo neyse bakalım inşallah verebiliriz bugün kaçamaklarım oldu sen kaçamak yapınca benimde canım çekti off ya bu tartı reim yapmaya çalıştıkça daha fazla çıkarıyo sinir oldum:18: bu arada acıkınca canım çok tatlı şeyler istiyor sende de öyle oluyo mu eşim yemek yerken çok canım çekiyo:18:

canın tatlı şeyler çekerse eger 2 kuru incir yada 2 kuru kayısı yada 1 avuç kuru üzüm herşeyi halleder

canım benim bende mrk ettim seni dedim bu kız nerde nereye kayboldu...konuların sahiblerine bakarken senin ismine raslayamadım senin bir günlüğün yokmu???
geçmiş olsun canım bence 3 l çok ben 2 l le başladım onuda haftaya 2.5 yapıcam birden sen çok su içmişşsin canım yaaa
ben çok iyim çok şükür bi sorun yok bende şimdilik...hem sen neden tartıya çıktın ki((keşke çıkmasaydın bak moralin bozulmuşşş...haftaya çarşamba tam 1 hafta olacak o zaman çıksaydın keşke....bende eşime o koşu bandını zar zor aldırdım..ama benimkisi 2inci el koşu bandı çokda uygun bir fiyata aldım..eğer almıyosa sana koşu bandı kendine bir ip al herherde satılıyo 10 tl felan bir uygu fiyatta....ben hatta bide ebru şallının seti aldım dvd si plates topu ve lastığını hepsini internetten 45 tl ye gelmişti...çok faydası var bi zamanlar yapıyodum aa cocuklarla çok zor onlar plates topunu oyuncak olarak görüyolar:))o yüzden koşu bandı bana daha cazip geliyo....
canım bende eşim gelmeden yemek yiyorum canım yemek istedikçe su içiyorum yoksa inan benimde çanım çok istiyo dün neler yedi önümde anlatamam ah o kaşarlı tost beni deli etti zaten :))))
bu arada dün markete gittim eti formun ürünlerini aldım...bitane çikolata kaplı bisküvi vardı canım çekti 1 adet yedim paketin içinde 4 tane vardı....portakallı bisküvi kepekli çubuk kraker bide limonlusunu aldım inan öle şeyler yersen daha iyi olur:)))yılmak yok diyete devam başaracağız arkadaşım ben sana inanıyorumyaza kadar fıstık olcak fıstık

Selam canım.Neler yapıyosun bakalım? Günlüğüme ziyaretin için çok teşekkür ederim.

canım evdeyim cocuklarım varya benim pek bi yere çıkılmıyo onlarla:)))canım ne demek yine ziyaret ederim birbirimize destek olalım ki kerkesin güveni artsın demi:)))sen neler yapıyorsun???

günaydın kıııızlllaaarrrr
bugün cumartesi bıraz geç uyandım benim büyük oğlanın okulu yok ya 9a kadar yattım normalde 7 de hergün uyanıyorum cocuğu okula götürebilmek için...

bugünkü menüm şöyle....

sabah 1 kase nesfit yedim az önce yarım yağlı sütle

ara yeşil çayım canım isterse bir elma

öğle fırında yağsız sebze yemeği yapmıştım 4 kaşık ondan yicem, yanında ayran içicem (yeşilliğim kalmamış yarın pazara çıkcam)

ara tekrar 1 yeşil çay

akşam abime yemeğe gidicem yengem ne yemek yapcak bilmiyorum ama ızagara var zannedersem orada dikkat edicem

birazdan spor yapıcam

canım günaydın seninle bir yazıyı paylaşmak istiyorum

Vücudunuzdaki yağlardan şikayetçisiniz. Onlardan kurtulmak en büyük arzunuz ama ya nasıl başedeceğinizi bilmiyorsunuz, ya da çabalarınız yetersiz kalıyor. Sonuçta hala sizle birlikte her yere gelmeye devam ediyorlar. Bu durumda bir de bizim önerilerimize kulak vermeye ne dersiniz?
1. Haftanın 7 günü kardiyo çalışması yapın.
Eğer 8-12 hafta boyunca her gün 30 ila 45 dakikalık kardiyo çalışması yaparsanız, nasıl inceldiğinize kendiniz bile inanamayacaksınız. Üstelik bu işin bu kadar kolay olduğunu daha önce keşfetmediğiniz için de hayıflanacaksınız.

Tabii bu tavsiyeyi alan herkes gibi mızıklanmaya başlayabilirsiniz. Bu durumda en çok kullanılan özür zamansızlıktır. Oysa bir şeyi gerçekten istediğinizde ona zaman ayırabildiğinizi siz de biliyorsunuz. Bu bir zaman değil, istek meselesi.

2. Kardiyo çalışmanızı sabah ilk iş, hiçbir şey yemeden yapın.
Egzersizin hangi zaman diliminde ne derece verimli olduğu hala tartışılan bir konu. Ancak bizim önerimiz sabah egzersizlerinden yana. Nedeni mi?
Uykuya yattıktan sonra 8-12 saat bir şey yemiyorsunuz ve vücudun glikojen deposu boşalıyor ve vücudunuzdaki glikojen miktarı daha azken, daha çok yağ yakıyorsunuz.

Yemek yemek insülin salgılanmasına sebep olur. İnsülin, vücuttaki yağın hareketiyle doğrudan ilgilidir ve sabahları vücutta daha az insülin bulunur. Bu nedenle de, kardiyo egzersizleri sabah yapıldığında daha çok yağ yakılır.

Sabah kalktığınızda, kanınızda daha az akrbonhidrat (glikoz) vardır. Daha az glikozla daha çok yağ yakarsınız.

Çalışmadan hemen önce yerseniz, önce en son yediklerinizi yakmanız gerekir. Vücutta birikmiş olan yağın yakılması bundan sonra mümkün olur. Ayrıca insülin miktarı da yemek yedikten sonra artar.

Kardiyo çalışmasını sabah yağtığınızda, çalışma bittikten sonra bile metabolizma hızınız bir süre için daha yüksek olur. Kardiyo çalışmasını akşam yaparsanız, çalışma sırasında kalorileri yakarsınız ama çalışma sonrasındaki bu metabolizma hızının uzun olduğu periyoddan yararlanamazsınız. Çünkü uyuduğunuzda metabolizma hızınız otomatik olarak düşer.

Kendinize bir amaç belirleyin.
Amacınızın açık ve kesin olması, ona ulaşmanızda çok önemlidir. Mesela "Vücudumdaki yağ miktarını azaltıp, kas dokusunu artırmak istiyorum." diyorsanız, bu bir amaçtır ama yeterince açık olmayan bir amaç. Eğer "55 kiloya düşmek istiyorum" diyorsanız, bu size ulaşmak için net bir hedef sunar.
Yoğunluğu yüksek intervalli çalışmayla incelin.
Bu çalışmada, aerobik bir egzersiz yaparken, yüksekten düşük yoğunluğa ve daha sonra düşükten tekrar yüksek yoğunluğa geçerek, egzersizin dinamizmini artırıyorsunuz.

İntervalli çalışma son zamanların en gözle kardiyo çalışmalarından. Nedeni de, sıradan bir çalışmadan daha çok kalori yaktırması; ama bundan da iyisi, normal bir çalışmaya oranla, intervalli çalışmadan sonra metabolizmanızın hızındaki artışın daha uzun süre korunabilmesi.

İşte kondisyon bi***letiyle uygulayabileceğiniz 21 dakikalık bir interval çalışması örneği:

3. Seviye: 5 dakika (ısınma)
5. Seviye: 1 dakika (yoğun çalışma)
4. Seviye: 1 dakika (daha az yoğun çalışma)
6. Seviye: 1 dakika (yoğun çalışma)
7. Seviye: 1 dakika (yoğun çalışma)
8. Seviye: 1 dakika (yoğun çalışma)
9. Seviye: 1 dakika (yoğun çalışma)
10. Seviye: 1 dakika (yoğun çalışma, maksimum)
3. Seviye: 5 dakika (gevşeme)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…