Bursalı hamişler bu topikte buluşalım mı :)

Randevu aldin mi Zuhal Hanim'dan??

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

alamadım cnm ben bi kere daha gidicm melike hnma parasını verdim 1ay boyunca gidebilirim diye, aradım medicabili eylülde randevu istedimde ay olduğu için arada 2 hafta sonra arayın dediler öyle yapıcam

Merhaba hanımlar sabah doktora gittim bebişlerin ikiside iyiydi.sizler nasılsınız bayram nasıl geçti

alamadım cnm ben bi kere daha gidicm melike hnma parasını verdim 1ay boyunca gidebilirim diye, aradım medicabili eylülde randevu istedimde ay olduğu için arada 2 hafta sonra arayın dediler öyle yapıcam

Iyi bakalim hayirlisi olsun:)

HAFTA HAFTA GEBELİK – HAMİLELİK GEBELİK 4. HAFTA

Hamileliğinizin ilk üç haftasını da atlattınız. Artık tam anlamıyla bebeğinizin varlığından emin olmak istiyorsunuz. Hamilelik öncesi hamile kalmak için çaba sarfettiniz. Hamile olduğunuz varsayımı sizi daha da heyecanlandırdı. Şimdi ise ilk üç haftadan sonra dördüncü haftada kesin bir bilgileye ulaşmış olacaksınız.
Gebelikte dördüncü haftanın sonlarına doğru adet günü gecikmesi gözlenir. Hamilelik testi yaptırarak veya evde test yaparak sonuca göre hamileliğinizi onaylayabilirsiniz. Yaptığınız hamilelik testi pozitif sonuç verirse doktorunuzla görüşmelisiniz. Çünkü hamileliğin ilk haftaları en kritik dönemdir. Bu dönemden sonra amnio sıvısı diye tabir edilen, bebeğin haftalar boyunca içinde rahat edeceği ortam hazırlanmış olacaktır.

Hamilelik Belirtileri
Hamilelik sürecinde vücutta birçok değişiklik meydana gelir. Gebeliğin ilk dört haftasına kadar kesin olarak bir bebeğin varlığından söz edilemediği için belirtilere göre de hareket edilebilir.
• Adet gününün gecikmesi
• Bulantı veya kusma
• Yemeklerden tiksinme ve aşerme
• Sık sık idrara çıkma
• Göğüste aşırı hassasiyet ve sızlama
• Ağızda metal bir tat

Gebelik belirtilerinden en belirgin olanı adet gününün gecikmesidir. Ancak adet gecikmesi bize kesin olarak gebeliğin varlığını kanıtlamaz.
Bir gebeliğin ilk günü son adet döneminin ilk günü olarak kabul edilmektedir. Son adet tarihinizden yumurtlama tarihine kadar vücut her ay olduğu gibi kendini gebelik için hazırlamış olur. Yumurtlama döneminde gebelik oluşur ise hamilelik başlar oluşmaz ise adet gerçekleşmiş olur.

Hamileliğin (gebeliğin) Dördüncü Haftasında Vücutta Ve Bebekte Değişimler
Gebeliğin dördüncü haftasında bebeğin beyninin oluştuğu bölüm meydana gelir ve sinirler oluşur. Bebeğin boyu yaklaşık olarak 1 mm’dir.
Gebeliğin dördüncü haftasında bölünen hücreler çoğalır ve birleşir. Hemen ardından bebeğin ilk hücresi oluşmuş olur. Oluşan bu ilk hücreye zigotadı denir. Dördüncü hafta gebelikte morula fallop tüplerindeki yolculuğunu bitirir ve uterusa yapışmış olur. Ve buna blastosist denir. Blastosist en güzel, en konforlu yeri bularak oraya yerleşir. Blastosist ise ilahi bir içgüdüyle orayı bularak, yerleşir.
Gebeliğin dördüncü haftasında anne adayında bulantılar olur. Ayrıca anne adayında hafif baş dönmeleri görülür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kizlarr normalde misafiri cok severim ama hamileyken yatili misafir Cokkk zormus bir an once gitseler diye bakiyorum kendime Sinir oldum...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Kizlarr normalde misafiri cok severim ama hamileyken yatili misafir Cokkk zormus bir an once gitseler diye bakiyorum kendime Sinir oldum...

Allah kolaylik versin.
Zordur tabii zor olmaz mi hic
Kim geldiki oyle hayirdir bilmiyorlar mi hamile oldugunu?

Allah kolaylik versin.
Zordur tabii zor olmaz mi hic
Kim geldiki oyle hayirdir bilmiyorlar mi hamile oldugunu?

Teyzem ve cocuklari biliyorlar hamile oldugumu cok yardimcilar fakat Benim kafam kaldirmiyor kimseyi surekli evde

23. haftayı bitirdik çok şükür ama bu sıcaklar beni mahfetti
Doktor tavsiyesi isteyen arkadaşlara Gürkan Uncu yu tavsiye ediyorum. Ben çok memnunum açıkçası. Güven telkin ediyor. külfetli derseniz de Jimerde Cenk Aşkalli yi önerebilirim.

Doğum için nereleri düşünüyorsunuz?

Teyzem ve cocuklari biliyorlar hamile oldugumu cok yardimcilar fakat Benim kafam kaldirmiyor kimseyi surekli evde

Cok yuksek sese ben normaldede hic gelemezdim zaten.
Ne diyelim. Rahatlarsin insallah hayirlisiyla:)

benimde kafam kimseyi kaldırmıyor ben misafirliğe gittiğimde bileyoruluyorum hep evde oturmak istiyorum

ben cenk beye gidiyorum memnunum.evde sürekli klima çalışıyor.sıcaklar çok fena gerçkten allahtan yarın biraz düşecekmiş sıcalık

Cok sukur yolu yarilamissiniz .malesef bu sicaklar hepimiz icin Kabus oldu hepimize kolayliklar olsun insss.

günaydın kızlarr, ben çok halsizim ayakta duramıyorum tansiyonum düşüyo sürekli hep yatsam uzansam, mide hafiften mide bulantım başladı:26:
sizde durum nasıl? bu halsizlik mahvediyo beni iş yapamıyorum hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…