- Konu Sahibi cansuaslan
-
Folbiol benimki, hatta cenk bey hamile kalmadan önce folic 1 kullan demişti. gebelik olunca folbiol alacaksın dedi, diğerini hatırlattığımda folbiol diye tekrarladı. Fakat benim bundan önce bir düşüğüm oldu o sebeple folbiol demiş olabilir mi acaba?
Folic1 i de kullandım ben, o 400 mcg. Folbiolde ise 5 mg yazıyor üzerinde 5 mcg değil. Yani Folbiol Folic 1 den 10 kat fazla gibi görünüyor. Ama netten araştırdığım kadarıyla günde 400 mcg almak yeterlidir yazıyor. Ben de kendimce yorumladım doktorun dediğini, zayıfım biraz ve düşüğüm sebebiyle mi verdi acaba diye düşünmeme sebep oldu bu fazlalık.bence alakası yoktur, Cenk bey bana da günlük 400 mg folik asit alman gerekiyor, istedğini kullanabilrsin dedi, bende Folic1 aldım.. folibol da aynıdır merak etme.. ama 5 mg değildir oda 400 mg dir, sen onu karıstırdın bence..
Merhaba gittin mi kontrole, bugündü senin yanlış hatırlamıyorsam? Gördün mü bebişini, nasıl geçti?bence alakası yoktur, Cenk bey bana da günlük 400 mg folik asit alman gerekiyor, istedğini kullanabilrsin dedi, bende Folic1 aldım.. folibol da aynıdır merak etme.. ama 5 mg değildir oda 400 mg dir, sen onu karıstırdın bence..
Merhaba gittin mi kontrole, bugündü senin yanlış hatırlamıyorsam? Gördün mü bebişini, nasıl geçti?
Çok çok geçmiş olsun umarım şimdi iyisinizdir.pazar günumu bende pembe mavide geçirdim .acil gittim doktorunun ora ile anlaşması olduğu için .bencede hastane çalışanları oldukça ilgiliydi :)N nisa_n
Günaydın ,
Benim şöyle bi problemim oldu.. Geçen hafta Pazar günü fenalaştım , ilk defa o kadar farklı ve kötü hissettim. Sürekli istifra, aşırı terleme, göz kararması, yüksek nabız ve ishal.. Bende bebeğime bişey oldu sanıp korktum , hemen apar topar Jimer'e gittik. Acil deki kıza Cenk bey' in hastası olduğumu, şikayetlerimi söyledim .. Bebeğime usg ile baktırmak istiyorum dedim..
Bana verdiği cevap " bugün Pazar olduğu için doktorlarımız çalışmıyor, sadece acil doktorumuz var , oda usg ile bakamaz, size bi serum takalım , kendinize gelirsiniz " . " benim nasıl olduğum şuan umrumda değil sadece bebeğimi görmek istiyorum" deyince de malesef dediler..
Peki dedim bugün hiç doğum yapan da mı olmadı? Kontrole gelen doktor da mı yok ?!
Yok dediler, bugün doğum olmadı.
Ben çok sinirlendim, hemen çıktık.. Benim için Jimer o an bitti ..
Sonra aklımıza pembemavi geldi. Hemen oraya gitik. İçeri girdğim an beni girişteki bayan tekerlekli sandalyeye aldı. Çok kötü görünüyorsunuz neyiniz var diye sordu, onlarada aynı şeyleri söyledim, Şuan hastanede 2 tane kadın doğum doktorumuz var , hangisini tercih edersiniz diye sordular.. Feride hn daha müsait olduğu için onun yanına girdik, 5 dk içinde odasındaydım.. bebeğimi gördük, zıpzıp zıplıyordu, hiç bişeyi yoktu çok şükür.. Bende onu görünce tutamadım kendimi ağlamaya başladım, Feride hn bu hisler hamilelikte normal , özellikle biz kadınlar hemen herşeyin en kötüsünü düşünürüz ee bide üstüne hamilelik hormonları eklenince durum çok da vahim bir hal alıyor , merak etme bebeğim çok sağlıklı görünüyor ama sen iyi değilsin dedi, 3 poşet serum takıldı o gün hastanede kaldım..
Orda bi Semra hemşire var, tek kelimeyle mükemmel , anaç , anlaşıylı bir hemşire maneviyatı da çok yüksek, sürekli beni kontrole geldi. Feride hn da 2 kez uğrayıp kontrol etti..yemekleri beğenmezsen sana patates haşlattırayım bile dedi, sağolsun ..
İşte 2 hastane arasındaki fark !
Tekrar söylüyorum bayanlar yanlış anlaşılmak istemem, Cenk bey le hiç bir sıkıntım olmadı, her aradığımda ya hemen açtı yada en geç 1 saat içinde beni geri aradı, ilgili alakalı babacan bir doktor, onunla devam etmeyi gerçekten çok isterdim.. Ama benim için daha önemli olan acil durumlarda sizinle ilgilenebilecek ilgili bi hastane.. benim Jimer i seçmemin nedeni kadın doğum bölümünün gelişmiş olduğunu düşünmemdi, yoksa özel muaynanesi olan çok daha iyi doktorlar var onları tercih ederdim , ama ben tüm tetkiklerim hastane de olsun diye düşünerek bu yola Jimer le çıktım.
Neyseki bu olay benim başıma hamileliğimin başında geldi de yol yakından değiştirdim..
Bu arada benim özel sağlık sigortam var ama malesef doğum tazminatım yok. Pembe mavi de muayne 140 lira , doğumda 4.000. Jimer e henüz soramamıştım ama oda 4000-4500 arasındaymış.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın..
Sevgiler ...
gecmıs olsun cansu. onemlı bırsey yok degıl mı?Çok çok geçmiş olsun umarım şimdi iyisinizdir.pazar günumu bende pembe mavide geçirdim .acil gittim doktorunun ora ile anlaşması olduğu için .bencede hastane çalışanları oldukça ilgiliydi :)
Pazar sabahı uyandığımda yataktan kalkarken bir miktar renksiz su geldi.bugün yine kontrolün var umarım sorun yoktur.çünkü sonrasında tekrar etmedigecmıs olsun cansu. onemlı bırsey yok degıl mı?
Merhaba, çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim. Geçmiş olsun sana da.N nisa_n
Günaydın ,
Benim şöyle bi problemim oldu.. Geçen hafta Pazar günü fenalaştım , ilk defa o kadar farklı ve kötü hissettim. Sürekli istifra, aşırı terleme, göz kararması, yüksek nabız ve ishal.. Bende bebeğime bişey oldu sanıp korktum , hemen apar topar Jimer'e gittik. Acil deki kıza Cenk bey' in hastası olduğumu, şikayetlerimi söyledim .. Bebeğime usg ile baktırmak istiyorum dedim..
Bana verdiği cevap " bugün Pazar olduğu için doktorlarımız çalışmıyor, sadece acil doktorumuz var , oda usg ile bakamaz, size bi serum takalım , kendinize gelirsiniz " . " benim nasıl olduğum şuan umrumda değil sadece bebeğimi görmek istiyorum" deyince de malesef dediler..
Peki dedim bugün hiç doğum yapan da mı olmadı? Kontrole gelen doktor da mı yok ?!
Yok dediler, bugün doğum olmadı.
Ben çok sinirlendim, hemen çıktık.. Benim için Jimer o an bitti ..
Sonra aklımıza pembemavi geldi. Hemen oraya gitik. İçeri girdğim an beni girişteki bayan tekerlekli sandalyeye aldı. Çok kötü görünüyorsunuz neyiniz var diye sordu, onlarada aynı şeyleri söyledim, Şuan hastanede 2 tane kadın doğum doktorumuz var , hangisini tercih edersiniz diye sordular.. Feride hn daha müsait olduğu için onun yanına girdik, 5 dk içinde odasındaydım.. bebeğimi gördük, zıpzıp zıplıyordu, hiç bişeyi yoktu çok şükür.. Bende onu görünce tutamadım kendimi ağlamaya başladım, Feride hn bu hisler hamilelikte normal , özellikle biz kadınlar hemen herşeyin en kötüsünü düşünürüz ee bide üstüne hamilelik hormonları eklenince durum çok da vahim bir hal alıyor , merak etme bebeğim çok sağlıklı görünüyor ama sen iyi değilsin dedi, 3 poşet serum takıldı o gün hastanede kaldım..
Orda bi Semra hemşire var, tek kelimeyle mükemmel , anaç , anlaşıylı bir hemşire maneviyatı da çok yüksek, sürekli beni kontrole geldi. Feride hn da 2 kez uğrayıp kontrol etti..yemekleri beğenmezsen sana patates haşlattırayım bile dedi, sağolsun ..
İşte 2 hastane arasındaki fark !
Tekrar söylüyorum bayanlar yanlış anlaşılmak istemem, Cenk bey le hiç bir sıkıntım olmadı, her aradığımda ya hemen açtı yada en geç 1 saat içinde beni geri aradı, ilgili alakalı babacan bir doktor, onunla devam etmeyi gerçekten çok isterdim.. Ama benim için daha önemli olan acil durumlarda sizinle ilgilenebilecek ilgili bi hastane.. benim Jimer i seçmemin nedeni kadın doğum bölümünün gelişmiş olduğunu düşünmemdi, yoksa özel muaynanesi olan çok daha iyi doktorlar var onları tercih ederdim , ama ben tüm tetkiklerim hastane de olsun diye düşünerek bu yola Jimer le çıktım.
Neyseki bu olay benim başıma hamileliğimin başında geldi de yol yakından değiştirdim..
Bu arada benim özel sağlık sigortam var ama malesef doğum tazminatım yok. Pembe mavi de muayne 140 lira , doğumda 4.000. Jimer e henüz soramamıştım ama oda 4000-4500 arasındaymış.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın..
Sevgiler ...
ıyıyız sen nasılsın? basladın mı alısverıse?Kızlar nasılsınız :)
Bende iyiyim .ne güzel kizini gorucek olman :) biz alışverişe başladık.ufak tefek birşeyler aldım hayırlısıyla nasip olsun ınş.giydirmekıyıyız sen nasılsın? basladın mı alısverıse?
yarın kontrolum var. cok ozledım kızımı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?