burun ameliyatından sonra yapmamız gereken uygulamalar.

bir gece durmak şart sanırım değilmi..
 

asıl alçı ve bantlar çıksın canım o zaman gör yağlanmayı:)) ben dokunamıyorum şu anda, belli pütür pütür burnumun üstü.normalde kuru cilt öyle olur ama hem yağlı hem pütür pütür..o da ilginç..biraz daha sağlamlaşsın burnumuz nivea bantlardan uygularız.bir de daha önce yazdığım viks buharı uygulamasını yaparsak hem gözenekleimiz çılır hem de burnumuz:)ben doktoruma ulaşamayabilirim canım ..sen de sor lütfen..viks buharı zararlı olur mu diye?
 
bir gece durmak şart sanırım değilmi..


Altınolukkk, tatil anılarım canlandı:) Benim ameliyatım normalden uzun sürdü yaklaşk 6 saat, gece hastanede kaldım sabahında da tamponlarım cıktı eve geldim bir hafta sonra gittiğimde ater ve dikişler alınacak, şimdilik bildiğim bu kadar :) (Canım mesajlara cevap veremiyorum, henüz 100mesaj olmadığı için)
 

çok saol canım ya..buralar kışın sesiz kimseler yok şu an
 
bende 6 şubatta ameliyat olucam paylaşımlar için teşekkürker çok korkuyorum ama yapcak bişey yok anladığım kadarıyla korktuğum kadar olmayacak ameliyat olduktan sonra hastanede 1 gece kalınıyormuş benim doktorum yatırmayacak acaba sorun olurmu yatmalımıyım zor mu oluyor ilk gün.
 

acil müdahale gerektiren birşey olmadı canım..ertesi gün tanpon alınacaktı git gel olmasın diye düşünürsen gayet iyi hastanede yatmak..ama tampon birkaç gün kalacaksa ve kritik bir durum da yoksa evinde uyuman daha güzel bence:)
 
kesinlikle gülmeyin arkadaşlar..sizi kahkaha krizine sokan insanlardan uzak durun ..komik filmlerden dizilerden de..
bu akşam sadece başını izleyebildim yalan dünya dizisinin..güşse birselin burnuyla ilgili komik bir bölüm vardı .. o kadar güldüm ki şu an burnumun dikişleri ..kesikleri..kırıkları..kıkırdakları her bi yeri zonkluyor
 

benim de cok ınceydı burnum smdı arada alcının ustunden yokluyorum baya bı boşluk var kemer kısmımda korkuyorum asırı bı kuculme yuvarlaklaşma genısleme olmasından tabı smdı ılk cıktgında baya şiş olur ıner o zamanla moral bozmamak lazım 2 arkadasımın ıkısının de seklınde gözle görulur degısmeler oldu zaman gectıkce
 

ben sabah ameliyat oldum öğleden sonra çıktım hastaneden. gerçekten korkulacak bir şey yok sadece uzun süre grip olmuşsun da burnun tıkanmış gibi oluyor. uzun süre ağızdan nefes almaya hazırla kendini
 

evet gülmek çok zor oluyor gerçekten. bnm ameliyatımın üzerinden 4 ay geçti hala gülerken acıyor. bi de esnerken acıyor
 
merhabaaa;bende çok taze ameliyatlıyım yüzümde şişlikler morluklar var ama abartılacak kadar değil tek sorunum hapşurma isteği ve arada gelen kanama olması tabiiki en çok sorun yaptığım şey pazartesi çıkacak olan tamponlar
 

geçmiş olsun aynı zamanda hayrlı olsun:))
hapşırmak seni zorluyorsa hapşıracağını anladığın zaman derin derin nefes al ver..kaybolacaktır..ama burnunu zorlamıyorsa ağızdan hafif hapşırıyorsan koy ver gitsin:)
 
ağrısı olmayan ama psikolojik olarak rahatsız eden bir süreç..
aynaya çok bakmamak uğraşacak başka şeyler bulmak gerekiyor bu süreçte..
misal ben kaşlarımın seyreldiğini farkettim çok döküldü ameliyattan sonra..şimdi hazır evdeyim uyumadan önce sarımsağı ikiye bölüyorum...suyunu elde etmek için biraz tırnağımla kazıyorum..sonra da kaşlarıma sürüyorum..ardından tatlı badem yağı sürüyorum..sonra ayaklarımla ilgilenemiyordum..çatlak başlamıştı topuklarımda..onlarla uğraşıyorum:))
kitap okuyabilirsiniz..film seyredebilirsiniz..oyalanmak istedikten sonra uğraş çok..
 
tabii bu yöntem, sık yapmamak lazım..haftada bir yeterli bence..çünkü sıcaktan kaçınıyoruz ameliyatlı olduğumuz için...
 
Son düzenleme:
ödem nasıl kaybolur vücuttan diye düşündüm önce..muhtemelen ya idrar ya da terle..bol su içmeye başladım ödemi atmak için..sonra çaydanlıkta kaynayan suyun altını kıstım..kafama bir polar örttüm..ve buharını yüzüme tutmaya başladım..tabi kaynar suya dikkat etmek lazım bu aşamada..
yüzümün terlediğini hissetmem saırım 10 dakikamı aldı..sonra da banyoya girdim..çıktım..gözle görülür bir değişme var şimdi yüzümde:))buhar efes alma açısından burnuma da iyi geldi şişlilere de:)) doktordan duyduğum birşey değil.mantık yürüttüm sadece...bende işe yaradı..denemek size kalmış arkadaşlar:))
not: ameliyatlı olduğumuz için sıcaktan kaçmamız da gerekiyor..haftada bir yeterli bence buhar yöntemi:))
 
Son düzenleme:
dağçiçeği bantlarım açıldığından beri ağlıyorum,burnum çok büyük yandan aynı pinokyo,önden bir tuhaf,şiştir tamam biliyorum ama,bu kadar da büyük olmaması lazım,hayatım karardı,çooookk üzgünüm
 

sakın böyle düşünmeeee. bana doktorum demişti bantları açınca çoğu insan ağlıyor beklediğini bulamadığı için dedi. ama sonra hepsi teşekküre geliyor dedi. ben ameliyat olalı 4 ay oldu. hala şişlikler var ve doktor hala küçüleceğini söylüyor. sen de biliyorsun uzun bir süreç. en erken 6 ayda iyileşebiliyorsun. o yüzden ağlayıp da moralini bozma. nerde ve kime ameliyat oldun?
 

kanamaların olması ilk 3-4 ay içinde gayet normal. ben de sürekli hapşuruyordum. hatta doktora çok hapşuruyorum burnum düşecek diye korkuyorum dedim :) ama onun burna zararı olmaz demişti. tamponlarım çıkarken de zerre kadar ağrı olmadı. bana da böyle söylüyorlardı inanmamıştım ama doğru gerçekten.
 

ilgilendiğin için teşekkür ederim,bu kadar da şiş olmaz diye düşünüyorum,şişlikler insede burun büyük işte,şekli güzel kocaaaaa bir burun,ben ümit filize oldum.izmirde
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…