- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.878
- 548
- Konu Sahibi simgebehra
-
İşte hayata karşı olan algımızın ruh halimizi nasıl etkilediğine güzel bir örnekŞimdi acındırma gibi algılanmasın ama az önce bir kanaldaki belgeselde gördüm , 6 7 yaşlarında Afrikalı çocuklar köle olarak alınıp evlerde hizmetçi olarak kullanılıyormuş , fuhuş yapmaya zorlananları da varmış.6 yaşında Afrikalı köle bir çocuk evde hizmetçilik yaparken görüntülerini çekmişler , ufacık elleriyle yer siliyor , bulaşık yıkıyordu , bulaşıkları diziyordu.Saçları Afrika örgülü ufacık bir kız çocuğuydu.İnanın izlerken o kadar üzüldüm ki.Hayatımı düşündüm ve yediğim yemekten , yaşadığım mutluluklardan , dert ettiğim şeylerden utandım.Bunları neden anlattım , klişe bi' söz vardır mutlaka duymuşsunuzdur senin dert ettiğin şeyler başkasının hayalidir gibi bir sözdü.Lütfen hayata biraz pozitif bakın.Eşiniz var , işiniz var.Bebeğiniz de olur.Her şeyiniz normalmiş , sadece biraz sabretmeniz gerekiyor demek ki.
Valla panpa bakın buraya böyle şeyler yazıp zorla alıntılatıp günaha sokuyorlar
İnsanı şöyle ağız tadıyla sövdürmüyorlar deseneBoşver , biiiiip leriz olur biter.
Anam ne guzel sozler biliyonuz siz kııhııızz:))O tersi di miydi kız gökten a.. yağsa bana s.. düşer o da seke seke g...me girer
O tersi di miydi kız gökten a.. yağsa bana s.. düşer o da seke seke g...me girer
Aa inanmiyorum dortlukmus megersem aklimda bulunsun günlerde okurumDevamı da var onun.... bizim başımıza s... düşer , o da yerden seker diye devam ediyor.
Ahahahahah aynen. Sövmeyeli çok zaman oldu cidden.İnsanı şöyle ağız tadıyla sövdürmüyorlar desene
Allahim evladini tez vakitte sagligina kavustursunNe i stediysem (es, iş vs..) resmen agzimla kuş tuttum kuşun kanadı niye gümüş değil dediler. Gumusu buldum bi de amuda kalk dediler yani hep paralandim çok uğraştım. Veee yine olmadı..
Sonra eeehh defolun be istemiyorum yettiniz artik dediğim anda tıkır tıkır herşey oldu..
Sonra oglum doğdu kalp anomalisiyle ve benim ne para ne pul ne es ne kariyer umrumda artik o sağlıklı olsun başka bisey istemiyorum. Hiç bisey umrumda değil Hic bisey için cabalamiyorum. Herşeyin hayırlısı diyorum.
Ayy sesli güldümBahtsizlar icin soyleniyormus ama vajinimussan iyi bi sey aslinda
Böyle bir dünya yok bence.. şahane gözüken hayatların gerisinde ne yaşanıyor bilemezsiniz..veya su an herşey yolunda bile gitse yarın kimin neyle sinav olacağını bilemeyiz. Kiyas yapmak hem yersiz hem mutsuzluk getirir. Kişinin eline hiçbişey geçmez. Herkesin kendine göre şükür ettiği ve olmasi icin dua ettiği şeyler vardır..Bu sıra çok konu açtığımın farkındayım kısaca şöyle söylim zorlu bir hayatım oldu halada devam ediyor hiçbir istediğim hemen olmadı hep çabalayarak yırtınarak seneler sonra oldu. Sorunlu bir ailem var çocukluğum hiç güzel geçmedi üniversite hayatım aşırı zordu bitince senelerce işsiz kaldım zar zor atandım iyi kalpli bir arkadaşa denk gelemedim nişanlandım aldatıldım neyseki tek güzellik eşimle tanıştım evlendim sağlık desen pert olanlar yetmiyo gibi şimdide diş eti çekilmeleri çıktı hamileyim sandım değilmişim aylardır deniyoruz olmuyo
Benim merak ettiğim hayatta her istediğine hemen kavuşmuş ne istediysem oldu diyen var mı? Ben ne suç işledim diye düşünüp duruyorum dini yönden de elimden geleni yapıyorum hasta halimle oruç bile tutuyorum çok zorlansamda. Gerçekten daha napabilirim? Herşeyi geçtim anne olmakla yanıp tutuşmayım senelerce diyorum ama sanki yine olmayacak deniyoruz olmuyor çok mutsuzum
Ahhh zeytindalı yaktı biziOlmadı hep tırmaladım.Sözel ve dil zekam daha baskınken dememe rağmen sayısala yönlendirildim.Çok ama çok çalışmam gerekti.
Üniversitede zorlandım çok okurken.
Ne bileyim bişey isterdim alınabilecek aylar sonra alınırdı.İsteklerimin ötelenmesine alıştım.Heralde yokluğu bilmem için diye düşündüm.
Üniversitede kyk kredisiyle yurt parasını ödedim,az bi bursla geçindim.Bi de nasıl yapıyorsam artırp neredeyse aç gezip harç paramı öderdim 2 dönem de.
Eşimle evlenmek istedim çok aşırı zor oldu.İskelete döndüm.
Evlendik mutluydum genel olarak.Kızımız oldu 7 aylıkken Eşim Zeytindalı harekatına gitti.6.ayında beklemekten bi hal oldum.Daha da gelemiyor.
Ne çok buldum.İşte belki de benim sıkıntım başkasına göre sıkıntı bile değil.hayat çoğumuza çok da kolay değil bence.
Sölenme artık:))Ahhh zeytindalı yaktı bizi
Allahim evladini tez vakitte sagligina kavustursun
Yanlış anlasildim sanırım. Oğlum kalp anomalisiyle doğdu ancak Su an bir rahatsızlığı yok takipteyiz.. duzenli doktor kontrollerimiz var..Inşallah olmaz da dua iz için teşekkürlerAllahim evladini tez vakitte sagligina kavustursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?