- Konu Sahibi elifzeynep2012
-
- #2.261
hiiiiiii çok geç kalmışsın!!!!
Canım ya 24 nedir ki daha dur bakalım. Aşk valla ölüm döşeğinde olsan gene gelir bulur öyle bir meret bu..
geç kaldığımdan değil.. ama artık kimseyi sevmeye ve tanımaya gücüm kalmadı o yuzden...
bende 24 yasindayim canim,
hatta 25 olmama 3 ay kaldi
yeni birileriyle flört etmeye ve tanismaya bazen gücüm var,
ama artik hicbiseyi tolere etmeye gücüm yok,
aylarca yillarca tanismaya cikmaya sevgili olmaya gücüm yok mesela
evlenecek dogru insani bulacakmiyim iste onu gercekten bilmiyorum
hani ozaman diyorlar ya,
sen önce dogru insanmisin ??
Evet ben yanlis biri oldugumu düsünmüyorum,
cok büyük yanlislarimin oldugunu düsünmüyorum,
cok kötü huylarimin oldugunu düsünmüyorum, ben evlenebilecek dogru bir insanim bence (yani insallah öyleyimdir) allahin izniyle.
Ama gercekten bu zamanda, DOGRU ERKEGI bulmak hicde kolay degil, inanin degil.
Cogu evlenmek istemiyor, niye ? Cünkü evlenmeden önce herseyi ellerine sunuluyor zaten, niye evlensinki? Niye böyle bir sorumlulugun altina girsinki?
Heleki burda almanyada
Siz türkiyede inanin cok daha sanslisiniz,
niye diye soracak olursaniz, türkiyenin cogunlugu zaten genc nufus,
ve istemediginiz kadar erkek dolaniyor etrafta, yasitlariniz gencler, meslegi var veya yok, secme sansiniz daha cok.
Ama ben burda, türk bulacamda,
yasitimi bulacamda,
iyi bir iside olacakta
vay anam vay :) inanin zor, kolay degil.
Kizlarin nufusu cogunlukta, malesef..
Aman ya allahim hayirlisini versin, insallah duyuyor sesimizi, görüyor bizi zaten,
oda dualarimizi cevapsiz birakmiyacaktir eminim
Çok sağol canım,çok sağol...15 gün sonra 1 yılımız doluyor ve çok garip ki artık bütün acabalarım bitti.Gitsem canım yanacak,kalsam hayatım demiş ya Mevlâna Hz.;ben canımı yaktım...Ama şükürler olsun ki kendi elimle hayatımı yakmadım
kıyamam ya,cidden cok duygulandim.. evet herkes soyluyor ama sevme seklimiz,hislerimiz nasil da ayni.
sevdgim yakin bi erkek arkadasim bana "erkekler bosluga duser ve dustukce de ararlar nedir ne degildir sorgulamazlar " dedi.
onlar bizim gibi degiller, dusunmeden hareket ediyorlar. karsidaki kirilir mi, donusum, onu aramam mantikli olur mu diye gecirmiyorlar akillarindan..
bence en dogru karari verdin. evlensen de cozulmeyecek bi problem seninkisi.. biliyorm demesi kolay ama, tum o kirilma noktalarindan sonra artik "Seviyorum onu" bile diyemiyorsun.
donmesinin dusuncesi bile korkutuyor, aman donmesin beni geriye dondurmesin diyorsun. biraz daha zaman gerekiyor..
demek istediğim buydu zaten benim de... geç kalmışlık değildi mesele...
şimdiye kadar çok şeye göğüs gerdim, aşık oldum hayal kırıklığına uğradım. çok şeyi sineye çektim.. benden 7 yaş büyük sevgilim vardı onu bile koca adamken ben idare ettim 3 sene boyunca...
artık karşımda idare edeceğim değil yanında olacağım birini istiyorum.
saçmalıklara harcayacak gücüm kalmadı.
mesele evlenmek falan da değil..
kafam rahat bi şekilde birini sevmek istiyorum..
ama o kadar zor ki şu an benim için..
dediğin gibi belki benim de vardır yanlış ve çekilmeyen yönlerim ama bugune kadar değerimin bilinmediğini düşünüyorum.
bu saatten sonra karşıma değerimi bilecek birinin çıkacağına inanmıyorum, çok umutsuzum.
ve inan öyle birilerini seçmek etmek de hiç kolay değil.
yaşadıklarımdan öyle dersler aldım ki artık birine güvenip bişeylere başlamak çok zor bnm için..
Çok sağol canım,çok sağol...15 gün sonra 1 yılımız doluyor ve çok garip ki artık bütün acabalarım bitti.Gitsem canım yanacak,kalsam hayatım demiş ya Mevlâna Hz.;ben canımı yaktım...Ama şükürler olsun ki kendi elimle hayatımı yakmadım
Bugün bence hepimiz için milat olucak.Çünkü herkes azda olsa bir beklenti içine girmiş
Böyle olaylar sayesinde insan bir kez daha anlıyor gerçekleri herşey tokat gibi çarpıyor yüzüne
Kalp yumuşamaya başlamışken tekrar kendine geliyor ...
İçim buruk ama bir yandan da tarifi zor bir mutluluk var.
Herşeyin ne kadar boş olduğunu bir kez daha kanıtladı bana
Demek ayrılık yerinde bir kararmış
Bir bayrama bu kadar anlam yüklemek doğrumu bilmiyorum ama kırgınlar küsler barışır ya hani..
İnsan hep sevdiklerini, değer verdiklerini hatırlar ya böyle günlerde hatırlanmadığıma göre zannettiğim gibi bir değerim yokmuş onun gözünde.
Bu duygular bana aitmiş ona değil bunu bir kez daha anladım !
Yinede huzurluyum sabretmeyi öğrendim bu günlerde geçicek inanıyorum
İnancım varsa herşeyim var demektir o ve aptal samimiyetsiz mesajına muhtaç değilim
demek istediğim buydu zaten benim de... geç kalmışlık değildi mesele...
şimdiye kadar çok şeye göğüs gerdim, aşık oldum hayal kırıklığına uğradım. çok şeyi sineye çektim.. benden 7 yaş büyük sevgilim vardı onu bile koca adamken ben idare ettim 3 sene boyunca...
artık karşımda idare edeceğim değil yanında olacağım birini istiyorum.
saçmalıklara harcayacak gücüm kalmadı.
mesele evlenmek falan da değil..
kafam rahat bi şekilde birini sevmek istiyorum..
ama o kadar zor ki şu an benim için..
dediğin gibi belki benim de vardır yanlış ve çekilmeyen yönlerim ama bugune kadar değerimin bilinmediğini düşünüyorum.
bu saatten sonra karşıma değerimi bilecek birinin çıkacağına inanmıyorum, çok umutsuzum.
ve inan öyle birilerini seçmek etmek de hiç kolay değil.
yaşadıklarımdan öyle dersler aldım ki artık birine güvenip bişeylere başlamak çok zor bnm için..
Bence bu tarz şeylerden umudu kesmek için çok erken
Ne yaşamış olursan ol fakat bu hep aynı şeyler yaşayacağın anlamına gelmiyor
Bütün erkekler aynı diyolar ama yanlış.Nasıl bütün kadınlar aynı değilse erkeklerde değil
Bizim gibi düşünen bize uygun insanların var olduğuna inanıyorum
Çevremde örneklerinide görüyorum tam umudunu kesmişken hayatının aşkını bulanlar mutlu mesut olanlar
Olmayacak diye bir şey yok o yüzden kafandan kötü düşünceleri uzaklaştır bence
Hayatına bak eğer kaderinde varsa zaten o insan çıkacaktır bir gün karşına
ne güzel de sölemişsin.bence bizim hatamız kendimize az değer vermek.işin sırrı orda.kendine değer verdikten sonra inan padişahı da gelse umrumuzda olmamalı
Evet canım haklısın.Düşünüyorumda bundan 2 yıl evvel(onu tanımadan önce) ben çok değerli bir insandım
Gülen , eğlenen , kendine güveni tam ,hayattan tat alan bir insadım
O gelince benim kendime olan güvenimi yerle bir ettiyse hayatım anlamsızlaştıysa zaten ortada bir sorun var demektir .s
Bunu başından göremiyosun işte belirli bir yol katettikten sonra görebiliyosun
Değer görmediğin birine değer vermicekmişsin bu kadar basitmiş aslında mesele ...
Sevildiğin kadar sevecekmişsin fazla değil
Ne zaman ki senin aşk sandığın şey aslında koca bir HİÇ olmaya başlıyor orda durup düşünücekmişsin !
ben de öyleyim canım 3 yıldır güvenim gitti çirkin biri olsam gam yemicem ama öyle şeyler yaşatmış ki bana kendime gelemiyorum.değer vermeliyim kendime diyorum.allah bizi bunun için yaratmadı biz onun katında o kadar değerliyiz ki böyle yaparak günaha bile giriyoruz. kim için bunlar?
Aynı dualar,aynı arada kalışlar,aynı araf,aynı karar...Ben de hep -Rabbim öyle bir güven duyayım ki gelecekteki eşime;kendimi,evlatlarımı ve geleceğimi gözüm kapalı emanet edebileyim derdim.Allah'tan korkan,kulundan utanan;birtek insana değil,börtü böceğe-hayvana-dağa-taşa bile saygı duyan,incitmeyen biri olsun derdim.İnsan dualarıyla da imtihan oluyor sanırım.Rabbim insanoğluna gözü kapalı güvenilmeyeceğini,güvenmemek gerektiğini öğretti bana.İçim çok rahat;koskoca bir memlekete,konuşan tanıdık tanımadık tüm insanlara,kendi prensiplerime karşı bile O'nun arkasında durdum.İşte bu beni öldürmüyor,-ben elimden gelen herşeyi yaptım-.Bunu söyleyebilmek benim için çok yaşamsal...Canim biliyormusun bazen ne düsünüyorum,
Allahtan sevmek sevilmek istedim, ask istedim,
ve aski verdi
ama bu aski imtihan olarak verdi
uyusmuyorduk, benim yasaklarima ragmen icki icmisti,
1 kere dedi ama belki defalarca
tuhaf tuhaf huylari istekleri vardi bazen,
yanlis anlasilmasin hani mesela, saunaya girmeyi normal görürdü, ben görmezdim, bu giibi seyler
Dedigim gibi imtihandi bu
bakalim askima yenilecekmiyim,
herseye ragmen ona gidecekmiyim,
Cok zor oldu,
gercekten cok zor oldu vazgecmek,
ama vazgectim,
bana uymuyor, beni dinimden uzaklasir diye belkide, vazgectim, evlenemem onunla dedim.
Allahim beni sogut uzaklastir diye dua ettim artik ben aylarca,
ramazandada tabi
ve bir gücle ayrildim,
sonradanda zaten herseyi tesadüfen ögrendim biliyorsun.
Bu bizim imtihanimizdi biliyorum..
Çok haklısın.İnsan kendine ne artı getirdiğine göre seçmeli hayattaki tüm seçimlerini.Bu insan olsun,tercih olsun,ne olursa olsun farketmez.Hepimizden birşey gitmiş değil mi,en asgarisi gözümüzdeki ışık gitmiş.Yanlış insanları doğru aşkla sevmişiz.Şimdi silkinme ve doğru insanların bizi bulacağına sair inancı tazeleme zamanı.Biz değerliyiz;gidenlerimizin gelecek güzellikleri gölgeleyemeyeceği kadar değerliyiz...Evet canım haklısın.Düşünüyorumda bundan 2 yıl evvel(onu tanımadan önce) ben çok değerli bir insandım
Gülen , eğlenen , kendine güveni tam ,hayattan tat alan bir insadım
O gelince benim kendime olan güvenimi yerle bir ettiyse hayatım anlamsızlaştıysa zaten ortada bir sorun var demektir .s
Bunu başından göremiyosun işte belirli bir yol katettikten sonra görebiliyosun
Değer görmediğin birine değer vermicekmişsin bu kadar basitmiş aslında mesele ...
Sevildiğin kadar sevecekmişsin fazla değil
Ne zaman ki senin aşk sandığın şey aslında koca bir HİÇ olmaya başlıyor orda durup düşünücekmişsin !
Aynı dualar,aynı arada kalışlar,aynı araf,aynı karar...Ben de hep -Rabbim öyle bir güven duyayım ki gelecekteki eşime;kendimi,evlatlarımı ve geleceğimi gözüm kapalı emanet edebileyim derdim.Allah'tan korkan,kulundan utanan;birtek insana değil,börtü böceğe-hayvana-dağa-taşa bile saygı duyan,incitmeyen biri olsun derdim.İnsan dualarıyla da imtihan oluyor sanırım.Rabbim insanoğluna gözü kapalı güvenilmeyeceğini,güvenmemek gerektiğini öğretti bana.İçim çok rahat;koskoca bir memlekete,konuşan tanıdık tanımadık tüm insanlara,kendi prensiplerime karşı bile O'nun arkasında durdum.İşte bu beni öldürmüyor,-ben elimden gelen herşeyi yaptım-.Bunu söyleyebilmek benim için çok yaşamsal...
Sizler,iyi ki varsınız ve samimiyetimle söylüyorum her biriniz dualarımdasınız.Bu arada dünkü olay;hislerim,şifre istemem;boşluğa düştüm diye ağlaması,benim -beni son kez kaybettin- diye olayı bitirmem.Ve üzerinden neredeyse 24 saat geçti ses soluk yok.Sizce bu pişmanlık mı pişkinlik mi?Hiç utanmaz mı bir adam ya,ben birine bunu yapsam ölürdüm...Diyorum ya canim hepimizin yasadigi acilar farkli belki ama yinede AYNI !
Yasadigimiz gördüklerimiz neredeyse apayni,
bizi birbirimizden baskasi anlamiyor o yüzden,
bak sen bisey yazinca ben diyorum aa resmen ayni,
baskasi yazincada öyle, hep kendimizi görüyoruz yazilanlarda.
Biz elimizden geleni yaptik..
Iste burda cok haklisin,
aylarca katlandik sustuk, dua ettik, düzelir dedik, bekledik, sabrettik, görmezden geldik,
ama olmayinca olmuyor,
Allaha sükürki gercek yüzlerini gördük,
allaha sükür ölmedik acimizdan,
sinavi insallah gecmisizdir diye düsünüyorum.
sükrediyoruz ve ayaktayiz..
Bu arada gecen gün size bayram icin hazirladigim menümü saymistim ya kizlar :) bitti neredeyse hepsi,
ve bugun yine misafir gelecekmis 2-3 tane
e onlarda biraz ani oldu, biz kimse gelmez sanmistik daha,
hemen bi sekerpare yaptim, pogaca yapiverdik, et kavurduk, iste 2 dakkada hazirladik bakalim bisiler :))))
Sizler,iyi ki varsınız ve samimiyetimle söylüyorum her biriniz dualarımdasınız.Bu arada dünkü olay;hislerim,şifre istemem;boşluğa düştüm diye ağlaması,benim -beni son kez kaybettin- diye olayı bitirmem.Ve üzerinden neredeyse 24 saat geçti ses soluk yok.Sizce bu pişmanlık mı pişkinlik mi?Hiç utanmaz mı bir adam ya,ben birine bunu yapsam ölürdüm...
kalip pogacami yapsam acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?