Buyrun...Terapi Grubumuz :))

Anzer doğum günün kutlu olsun . Umarım yeni yaşında doğru kararlar alırsın ve çok mutlu olursun

Son düzenleme:
anzer doğum günün kutlu olsun :) Ya kızlar bana ne oluyor böyle aniden kriz gibi geldi his dün fenaydım. Bugün biraz eh işte resmen istiyorum onu. O kızdan ayrılmasını dönmesini istiyorum dönse ne olacak diyorum ama olsun illa olacak ( Ne yapayım ben şimdi bu ruh haliyle

kızlarr yarnn yemege cıkıyoruz hoslandıgım cocuklaaa

en son terslememden sonra ben senden cıddı sekılde hoslanıyorum, vakıt gecırmek bırseyler paylasmak ıstıyorum dedı gözlerımın ıcıne tatlı tatlı bakarak benımde bekledıgım buydu.. ya adam ol yada toz ol acık ol yanı neyse ıste yarn aksam beraber yemek yıcezz.. sımdı benım kafama taktıgım hesap konusu :26: cok cekınıyorum ya hesap konusundan .. off para konuları herzaman terletmıstır benı

Belirsizlik ne zor şey... Cevapsız sorularla bırakılmak... Aklıma her geldiğinde dudaklarım titremeye başlıyor, gözlerim doluyor, her yerde... İnsanlar bana tuhaf tuhaf bakıyorlar, baksınlar, neyin var diyorlar, umursamıyorum hiç birini çünkü canım yanıyor, kalbim sıkışıp duruyor

Son düzenleme:
Bir erkeğin gözünden: Biten bir ilişkiden sonra ne yapmalı

Sağlıklı bir ilişki için biten ilişkinin ardından bir otopsi süreci tanınmalı ve yaşanılan ayrılığın ve süresi ne olursa olsun yaşanılan ilişkinin taziyesinin tutulması gerekir.

Biten ilişkinin süresi onun taziyesinin süresini göstermez. Önemli olan ne kadar çıktığın değil, ne kadar paylaşımlar ve etkilenmeler olduğudur. Yani 1 yıllık bir ilişkinin şiddet, aldatma, istismarlarla dolu geçmesi ile 3 yıl gül gibi geçinip sonra ayrılan bir çiftin sürelerini kıyaslamak doğru olmaz. Yani sürenin uzunluğu değil, ilişkinin bitiş şekli ve süreçte yaşananlara göre taziye belirlenmelidir.

Taziye dediğimiz, otopsili olmalıdır. Yani kuru kuru üzülme ve ağlama ile geçmemeli, biten ilişkinin süreci ve sonucu incelenmeli, ilişki sürdürme, problem çözme yöntemlerinizi sorgulamalısınız.

Mesela; bu ilişkide nerede hata yaptım, nasıl bir tarzım var, tarzımın kazandırdıkları ve kaybettirdikleri neler, biten ilişkide hatalarım var mı, elimden geleni yaptım mı, neleri sonradan fark ettim, neleri görmezden geldim vb. gibi sorgulamalar otopsinin içeriğidir.

Otopsisi yapılmayan her ilişki patinaja mahkumdur. Yani biten ilişkinin otopsisini yapmazsanız, aynı bitişleri, aynı tercihleri aynı süreçleri farklı kişiler ile tekrarlarsınız. Yani senaryonuz değişmez sadece aktör/aktristler değişir. Başka biriyle denemek, size fayda sağlamaz. Aynı yöntemlerle farklı sonuç alacağını ummanın delilik olduğunu söyleyen Einstein'in sözü bunu özetler. Aynı sonuçları almak ise ilişkiye ve karşı cinse olan güveninizi azaltır, inançsızlaşırsınız.

Sağlıklı ilişki için kişinin enerjik olması, bir ilişkinin yükünü taşıyacak güce ulaşması lazım. Karşıdakinin nazını çekememek, fedakarlık yapamamak, mutluluk veren birine üzüntü yansıtmak sizin taziyenizin bitmediğini gösterir.

Kalbinizin ve zihninizin nadasa ihtiyacı vardır. Eski yaşantıların boşalması ve aşılması için bir süreç lazımdır.

Bir tarlada bir yıl fasulye ekip bir sonraki yıl soğan ekmek için bile 1 yıl nadas yapılır. Neden? Çünkü soğan ile fasulye birbirine karışmasın diye. Bir ilişkinin de bitmesinden sonra zaman vermezseniz eskisi ile yenisi birbirine girer. Hatta gititğiniz kafeye bile kimle gittiğinizi karıştırabilirsiniz.

"Ben artık hiç bir şey için çabalamayacağım, yoruldum, hayatıma girecek kişi herşeyi yapsın, kimseye güvenmeyeceğim" gibi cümleler biten ilişki sahibi kişilerin söylemleri ve depresif ve yorgun ruh hali göstergesidir. Böyle bir ruh haline sahip olan birinin ilişkiye eleştiri, suçlama ve mutsuzluktan başka katacağı bir katkı yoktur. Böyle birinin güvenini kazanmak da zordur. Genelde yeni ayrılan birinin güvenini kazanmak zor olduğu için, ilişki başlamadan bitebilir ya da güvensizlikten dolayı ilişki bir türlü oturmaz.

Fakat genel ilişkileri incelediğimizde, ayrılık acısı yaşamak istemeyen ya da acıya dayanamayanlar kısa süre içinde yeni ilişkiye atılmak isterler. Buna sosyolojik olarak da "çivi çiviyi söker" denir J. (Oysa fiziksel olarak da iyi çakılmış bir çiviyi başka bir çiviyle çıkaramazsınız.)

Biten ilişkinin duygusal acısına ve sonuçlarına (yalnızlık, acı, duygusuzluk, cinsellik yoksunluğu vs.) katlanamayan kişi, farklı bir bedende teselli arar. Aslında yeni beden bir pansumandır. Yani eski yarayı iyileştirmek için vardır. İyileştirir mi iyi hissettirir mi diye sorarsanız; iyi hissettirir. Yara iyileştikten sonra ilişkinin devamı ise genelde bitiş bazen tesadüfi uyum olabilir.

Ne kimseye pansuman olun ne de kimsenin yara bandı olun.

Biten ilişkiden sonra ısrarla taziyenin uzaması da ayrı bir konudur. Kabullenmemek, duygusuz kalmak yerine onun hayaliyle avunmak, yalnızlık ve umutsuzluktan dolayı yüzleşmekten kaçmak gibi algılar taziyeyi uzatır.

Biten ilişkiden sonra çeşitli hayaller vardır. Geleceğini beklemek, ayağına kapanmak, özür dileyeceğini sanmak, sokakta karşılaşırsa sarılacak vs. gibi düşüncelere ilişki terapisinde ilişki sonrası" fantazi" deriz. Bir ilişki ciddi derecede bitiyorsa genelde bu fantazilerin hiç biri olmaz. Ama kabullenmek istemeyiz. Ya da bu hayal bizi mutlu eder, egomuzu ise güçlü kılar.

Buna rağmen illaki biten ilişkiden sonra ilişki yaşamak isterseniz,size yol haritası.

1. Yeni tanıştığınız kişiye açık olun. Geçirdiğiniz süreci ona olduğu gibi anlatın.

2. Ona, ilişkinin yeni bittiğini ve bir ilişki için emek verecek bir güce sahip olmadığınızı söyleyin.

3. Ona taziye döneminde ve otopsi sürecinde olduğunu söyleyin.

4. Şu aşamada ilişki olsa bile mutluluk yerine olumsuzlukları bulaştıracağını ve kötü bir başlangıçla başlanacağını belirtin.(söylerken de düşünün)

5. Sizin hayatınıza girmek ya da almak istediğiniz kişiyi kaybetme korkunuzun olması lükstür. Kaybetmekten korkmayın. Sizin açık yürekliliğiniz cesaret değil, dürüstlük ve sağlıklı olandır.

6. Herşeye rağmen sizinle sevgili olmak istiyorsa ve sizde boş değilseniz (beğenmek, ihtiyaç duymak vs.) ilk aşamada sadece birbirinizi tanımak için iletişim kurun.

7. Doğru okudunuz iletişim olsun ilişki olmasın.

8.1 taşla 2 kuş vurun (hayvan hakları savunucuları pek kızar bu cümleye). Yani hem taziyeyi tutup kendinizi ve eski ilişkinizi tanıyıp analiz ederken, bir yandan da yeni kişiyi tanırsınız.

9. Yeni kişi ile duygusal ve cinsel iletişimden kaçının .O sizi kaybetmemek ve ilişki sorumluğunu size yüklemek için süratle ilişkiye çekmek istese de kontrol sizde olmalı.

Sonuç olarak belli bir süreç tanımadan yeni bir ilişki, ilişki değil çelişkidir. Ama ısrarcı olmak ve çivi yöntemini kullanmak isteyenler için yukarıda yöntem sundum.

Sağlıklı ilişki: emek, doğru zaman ve doğru yöntemle mümkündür. Doğru kişiyi bulmasanız bile her şey doğru ise doğru insan bulunur. Ama her şey yanlış ise doğru kişiyi bulsanız bile yürütemezsiniz. Yanlış insan sanıp yenisini ararsınız.

Doğru yolda doğru seçimler dileğiyle.

Serhat YABANCI
Evlilik-İlişki Terapisti

Erkek severse neler yapabilir, hiç düşündünüz mü!

♥Erkek severse katıksız sever
♥Erkek severse delikanlı gibi sever
♥Erkek severse sınır tanımaz, çapkınlık yapmaz
♥Erkek severse kırmaz
♥Erkek severse ağlar fakat ağlatmaz,incitmez
♥Erkek severse şeffaf sever,kalpten sever
♥Erkek severse yalan olmaz,yalan söylemez
♥Erkek severse para harcar
♥Erkek severse yaratır ve araştırır
♥Erkek severse seksi düşünmez
♥Erkek severse cömert olur, nazik olur, adam olur
♥Erkek severse ölümüne sever, bir kere sever
♥Erkek severse ayrılmaz, aldatmaz
♥Erkek severse telefon parasından batar
♥Erkek severse aç kalır boğazından bişey geçmez
♥Erkek severse romantikleşir
♥Erkek severse en aptal aşk şarkılarını bile çok manalı bulur
♥Erkek severse bir sırını açıklar
♥Erkek severse biranın yerine sevgilisini tercih eder
♥Erkek severse Türkiye 1.Ligi onu alakadar etmez
♥Erkek severse Türkiye 1.Ligi onu alakadar etse bile sevgilisinle maça gider
♥Erkek severse iç güdüleri gelişir
♥Erkek severse şımarır
♥Erkek severse her zorluğa katlanır, evlenmekten korkmaz
♥Erkek severse ileriyi düşünür, kararlı olur
♥Erkek severse hayvani duygularından arınır
♥Erkek severse kızgın kumlardan serin sulara gider
♥Erkek severse her şeyi yapar
♥Erkek severse hassaslaşır, aptallaşır, afallar
♥Erkek severse kavga etmez
♥Erkek severse arada bir düşüp bayılır
♥Erkek severse sürpriz yapmak ister
♥Erkek severse heveslendirir
♥Erkek severse kışkırtır
♥Erkek severse kanatlandırır
♥Erkek severse ısırır, doğal olur
♥Erkek severse yaşamayı sever, sorumluluk hisseder
♥Erkek severse hiç yapmadığı şeyleri yapabilir
♥Erkek severse hayatı dondurur
♥Erkek severse sevdiğini söler
♥Erkek severse yerinde duramaz(Hiperaktifleşir)
♥Erkek severse şiir yazar
♥Erkek severse sıkılmaz, saklamaz, vazgeçmez
♥Erkek severse rüyada gidir
♥Erkek severse aşk yarası çeker
♥Erkek severse pul koleksiyonunu atar
♥Erkek severse dağlardan çiçek toplar
♥Erkek severse mektup yazar
♥Erkek severse umudunu hiç bir zaman kaybetmez
♥Erkek severse olgunlaşır
♥Erkek severse sinekleri öldürmez
♥Erkek severse akşamları uyurken kuzu saymaz
♥Erkek severse günde 1 saat ona yeter
♥Erkek severse çekip gitmez
♥Erkek severse erkek sinekten bile sevgilisini kıskanır
♥Erkek severse güzel sözler etmeye bayılır
♥Erkek severse gönülden yanar
♥Erkek severse aşktan yorgan döşek yatar
♥Erkek severse zamanın nasıl geçtiğini anlamaz
♥Erkek severse özel günleri asla unutmaz
♥Erkek severse sarhoş olur
♥Erkek severse arkadaşlarının başının etini yer
♥Erkek severse son kullanma tarihi geçmiş şeyleri yemez
♥Erkek severse gözünü dört açar
♥Erkek severse minibüslere kalemle sevgilisinin adını yazar
♥Erkek severse haklı olsa bile haksız olduğunu bazen kabul eder
♥Erkek severse bağışlar
♥Erkek severse dilencilere para verir
♥Erkek severse çiçek yaptırır, hediye alır
♥Erkek severse çok kolay kandırılır
♥Erkek severse unutmaz
♥Erkek severse sevgilisinin telefon numarasını kendi numarasından daha iyi bilir
♥Erkek severse kendine güvenir
♥Erkek severse ileriye yönelik yatırımlar yapar
♥Erkek severse doğru yoldadır
♥Erkek severse kazanır
♥Erkek severse söz dinler
♥Erkek severse eline geçen fırsatları iyi değerlendirir
♥Erkek severse güneşin doğuşunu izlemek için erken kalkar
♥Erkek severse hep dua alır
♥Erkek severse kul,köle olur
♥Erkek severse aşıklara saygı duyar
♥Erkek severse dans dersleri alır, eğlenmesini bilir
♥Erkek severse inanmak istemediği şeylere inanmaz
♥Erkek severse kalp'inden ağrı çeker
♥Erkek severse gözleriyle konuşabilir
♥Erkek severse bir çok şeyi göze alır
♥Erkek severse soğan ve sarımsaktan uzak durur
♥Erkek severse gençleşir
♥Erkek severse içi hep kıpır kıpırdır
♥Erkek severse kuşlar gibidir
♥Erkek severse hoşgörülü olur
♥Erkek severse inkar etmez
♥Erkek severse asla laf söyletmez
♥Erkek severse yanında nazar boncuğu taşır
♥Erkek severse içindeki zamparayı öldürür
♥Erkek severse sevgilisinin kokusunu 100 km uzaktan alır
♥Erkek severse alaskadayken bile içi yanar
♥Erkek severse sevgilisini ailesiyle tanıştırır

kadınvekadın.net

Son düzenleme:
♥Erkek severse sinekleri öldürmez
böyle erkek var mı bu devirde ya valla böyle birileri varsa helal olsun ben başka bişey demiyorum bizim fedakrlığımız verdiğimiz değer böyle insanlara değer işte

Bir erkeğin ayrılık sonrası yaşadıkları
Erkek arkadaşından ayrıldıktan sonra, ne yaptığını, ne düşündüğünü, ruh halini merak eden kadınlar buraya!

KADINVEKADIN.net/BurcuÖZEN

Sevgiliniz sizden ayrıldıktan sonra, nasıl bir ruh haline bürünüyor; hiç merak ettiniz mi?

İşte erkeklerin söylediklerinden yola çıkarak vardığımız sonuçlar...

Rahat davranışlar

''Ayrılık acısı bana koymaz arkadaş!'' diyerek, aşkı hafife alan erkek tipi, iki hafta sonra gardını indiriyor! Erkeğin ayrıldıktan sonra yaptığı en iyi şey umursamamaya çalışmaktır! Kadınlar kendilerini kuaföre ve alışverişe vururken; erkekler de gezmeye vuruyor!
Genellikle hepsi umursamıyormuş gibi hayatlarına devam ederler. Sanki hiçbir şey olmamış gibi mutluluk oyunu oynarlar...

''İki gün sonra geri döner'' düşüncesi

Tüm ipler onun elindeyse, bugüne dek onun her dediğine evet dediyseniz; sizin geri döneceğinize emindir. Böyle erkekler haksız olduğunu sorgulayamaz, dolayısıyla pişmanlık duymaz, üzülmez, öylece bekler, "Oh be dünya varmış!" der... Bir hafta sonra hala geri dönmediysen, pişmanlık bulutları kafasında dönmeye başlar...

İnat yapar

Ayrılık üzerine sorgulamaz, 'oldu bitti'ye getirir. Kendisi her zaman haklıdır... Aramak ister, ama karşı taraftan bekler... Her neyse saçmalar ve bitmemiş ilişkiyi bile bitirir. Gereksiz gurur yapmaya bayılırlar. Bazıları burnu yere düşse eğilip almaz!
İçine atar

Uzun süreli bir ilişkisi bitmişsse ve bu kız onu derinden etkilemişse, bir durup düşünür; hatıralara sarılır, hatta ağlar, alkol en yakın arkadaşı olur... Ama karşına gelip 'bu haldeyim' diyemez, yakın arkadaşına bile anlatamaz, içine atar...

Farklı hobiler edinir

Kafayı dağıtmak için ya futbola sarılır; ya da spora yazılır... Kız sevgisinden yoksun çoğu erkeğin futbol maçlarına yoğunlaştığı söyleniyor. Takımlarına daha da bağlanıyorlar! Bazılarıda kırılan özgüvenini yeniden kazanmak için vücut çalışmaya başlıyor, kas üzerine yoğunlaşıyor

Merak eder

Kiminle, biriyle tanıştı mı, el ele tutuştu mu, aklına geliyor muyum, hatıralarımızı düşünüyor mu gibi daha birçok soru sorar. Nerede ve kiminle olduğunu merak eder. Çoğu zaman eli telefona gider, sosyal paylaşım alanlarındaki profillerine bakar, yakın arkadaşlardan ipucu almaya çalışır.

Sosyalleşir

Bir erkek artık her şeyin bittiğini anlarsa, yeni aşk arayışlarına girer. Sosyal medya profillerindeki resimler yenilenir, farklı kızlar eklenmeye başlanır. Yeni arkadaş gruplarıyla tanışır, yeni mekanlara gider, ama bir erkek başka birini sevsede, ilk aşık olduğu kızı hiç unutmaz...

Böyle erkek çıkarsa karşıma okulu falan bırakır evlenirimm duyrulurrr

malesef canım ilk aylar melek olurlar dersinki tamam işte hayatımın erkeği bu öyle bir kapılırsın ki anlar aşık olduğunu vazgeçemediğini yavaş yavaş başlar kurallar yasaklar tartışmalar kavgalar aşk gözünü kör etmiş onsuz olamazsın ya alttan alırsın ne diyosa yapmaya çalışırsın yaparsın iyice coşar illallah ettirirler keşke öyle olsa erkekler ahhh ah

canim bence sen bu konuyu hirs edinmissin. Allah tan onu dilemek yerine bence en hayirli insani karsina cikartmasini dile. gecmise saplanip kalma lutfen. surekli onu dusunme. yeni bir hayata konsantre ol.

OOooooooooooo

supermisssssss, darisi bizlerin basina. yeni biseyler lazim bize de

Aynen canım ya böyle erkek varsa görmeden hayran kaldım yani
Filmlerde olur dedikleri bu olsa gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…