Buyrun...Terapi Grubumuz :))

Pazartesi sendromu canım sıkılıyor. Gereksiz bir gerginlik var üzerimde Niye ben böyle çok etkileniyorum anlamıyorum sendromdan.

insallah aradigin rahatliga ve ferahliga ulasirsin canim (=

Ask benim en onemli gundemimdi son 4 aydir.. simdi artik o kadar degil. kafamda baska seyler var. baska isteklerim var. Bir iliskiye ihtiyacimdan once baska seylere ihtiyac duyuyorum (ornegin calisip para kazanmak gibi) ama yinede eskisi kadar sklikta olmasada yalnizligi hissediyorum.

Ben hayatta beni onemsemeyen bi insanin beni uzmesini istemiyorum. buna izin vermeyecegim. suanda eskisine gore kendimi kat kat guclu hissediyorum. bu konuya yazmama sebep olan ex yuzsuzluk yapip bana yazacagini hic zannetmiyorum. Bende ona yazmiyorum. Ne gerek var ki diye dusunmeye basladim.Madem sevgilim degil, benden vazgecmis niye onu arayim? Hadi dusman degiliz ya.. diye dusunuyorum bazen fakat o zaman aklima baska erkek arkadaslarim geliyo. Diyorum suan onlari aramak istiyor muyum? yoo.. onlarla mesajlasmak istermiyim? hayr.. Eee bu kisi de senin sevgilin degil biseyin degil, ne diye mesaj cekicen ki. o buna degmez diyorum Artik boyle dusunmeye baslamak beni cok mutlu ediyo cunku eskiden (ayrildiktan sonra ilk 1- 1.5 ayda) onu resmen ilahlastirmistim. O herseyi hak eden insan, bense onun degerini bilememis suclu.. simdi artik isler degisti. hiiiic umrumda degil. Defolsun salak sey

Son düzenleme:

bana yara almayan ilişki yok denecek kadar az geliyor. ilişki bu ne biliyim bir yara oluyor herkeste. yıpranıyoruz.daha çok düşünür oluyoruz. tam bittiğini kabul edince kendi eski hayatımıza dönüyoruz onlar bunu kabul edemiyorlar. geri dönmeleri aslında belkide çok şey. bir erkek kolay dönmüyor. nice bitipte dönülmeyenler var. mutlaka bir güvensizlik sorunu olur ve evlensen bile o korkuyu duyumsarsın tam emin olamazsın gibi bence. hani biz başımızın çaresine her türlü bakaarken onlar daha pasifler bu konularda daha zayıflar. döndüğü zaman pişman olmuştur bence. süründürmekse amaç onebuda yapabilirsin zaten. kirlendi diye bakma bence. bugün ilişkiler kolay kurulmuyor ne yazık ki insan tanımakta aynı bence çıkıp aynı durumları yaşıyoruz bence. belkide bir yerlerde dediğin gibi güvenebilceğimiz br adam buluruz. sevdiğini söyleyip giden adamın kafası karısıktır bence. seni seviyordur kendince biryerde sorunları vardır.geçmişe sünger çekmek kkolay olmuyor diyorsun ya ufak tefek yaralar işte onları silip atamadın henüz.
emin ol herkes istemiyor ama duygusal taraf ağır basıncada geri dönülüyor. bunun için çok güçlü olmak gerek. yanlışmıyım bilemedim.:S

bana yara almayan ilişki yok denecek kadar az geliyor. ilişki bu ne biliyim bir yara oluyor herkeste. yıpranıyoruz.daha çok düşünür oluyoruz. tam bittiğini kabul edince kendi eski hayatımıza dönüyoruz onlar bunu kabul edemiyorlar. geri dönmeleri aslında belkide çok şey. bir erkek kolay dönmüyor. nice bitipte dönülmeyenler var. mutlaka bir güvensizlik sorunu olur ve evlensen bile o korkuyu duyumsarsın tam emin olamazsın gibi bence. hani biz başımızın çaresine her türlü bakaarken onlar daha pasifler bu konularda daha zayıflar. döndüğü zaman pişman olmuştur bence. süründürmekse amaç onebuda yapabilirsin zaten. kirlendi diye bakma bence. bugün ilişkiler kolay kurulmuyor ne yazık ki insan tanımakta aynı bence çıkıp aynı durumları yaşıyoruz bence. belkide bir yerlerde dediğin gibi güvenebilceğimiz br adam buluruz. sevdiğini söyleyip giden adamın kafası karısıktır bence. seni seviyordur kendince biryerde sorunları vardır.geçmişe sünger çekmek kkolay olmuyor diyorsun ya ufak tefek yaralar işte onları silip atamadın henüz.
emin ol herkes istemiyor ama duygusal taraf ağır basıncada geri dönülüyor. bunun için çok güçlü olmak gerek. yanlışmıyım bilemedim.:S

Merhaba nehirimnehir,
Benim yara almaktan kastim aslinda iliskinin bitmesiydi. Soyle soyleyim, tabii ki de her iliskide inisler cikislar olur. Gulluk gulistanlik degildir hersey, birseyler icin ugrasmak gerekir. Guzel seyler emek ister, sabir ister. Onemli olan sorunlarda "yapamiyoruM galiba" diye tek tarafli bencilce dusunup iliskiyi terk etmek degil, "nasil yapabiliriz" diye cozum yollari aramaktir. Kimi evlilikten korkup gidiyor, kimi duzen degistirmekten.. Ama sonunda hep bir tarafin duygulari ve dusunceleri onemsenmeden, sorulmadan birakiliyor. Terk eden kendince sebepleriyle, hakli olduguna inanarak giderken, terk edilen hic fikrinin dahi sorulmamis olmasina uzuluyor.

Yaralandik cunku onemsenilmedik. Giden bencillik yaparak gitti. Kendi mutlulugunu, huzurunu dusunerek gitti ve bizi mutsuzlukla, aciyla birakti. Halbuki oncesinde insan gibi oturup konusup (amaci ayrilmaksa bile) butun sorunlari bizimle ele alsalardi, hic olmazsa ayrilikta biraz bizimde soz hakkimizin oldugunu dusunurduk. Ama boylesine tek tarafli sebeplerle terk edilmek gercekten kaldirilmasi cok agir bi yuk.. Ve aylar belki yillar sonra bu adamlar yine bencillik yaparak geri donuyorlar. Bakiyorlar ki terk ederken umduklari mutluluk onlari bulmadi, geri geliyorlar. Peki bu gelis ne kadar saglikli? Ne kadar saglam? Ne kadar guven verici?

Kirlilikten maksadim da buydu iste. Bir taraf aylarca haksizliga ugradigini dusunup, kendini zar zor toparlamisken, tekrar gelip kirip doktugu seyler kendiliginden toparlandiginda bir kere daha "denemek" icin geliyor.. Evet iliskiler dedigin gibi kolay kurulmuyor. Onlarda zaten iliskiyi yurutemedikleri icin gittiler. Durup mucadele etselerdi o zaman bu iliskilerin meyvelerini yerlerdi. Onlar geldikten sonra bizim onlari geri almak ancak luksumuz olabilir..

iişşte erkek beyniyle bizler farklıyız bir erkeğin ağzından henüz duymadım canım ve çevremden de gururları varya ondan asla demezler öyle. biz onların oyuncaklarıyız sanıyolar ta ki bağlanıncaya dek. emek ve sabır zaten önce bizlerden geçiyor canım öncelikli biz fedakar oluyoruz. şunu iyi biliyorum yapamıyorum diyorsa desin o onun kaybı olur.işte biz çok saf aşkı arıyoruz. o an zaten kafasında kurgulamış canım ayrılmayı ve erkeklerin akıllısı olmayınca o kadar sudan sebeplerden ayrılanları gördüm. ablamn7 yıllk ilişkisinde birgün ayrıldılar ve sadece mesaj bitti artık istemiyorm yazılıydı. ablamla gittik o gün evine adam ağlıyodu telefonu kapalıydı bdee.düşün onları biz duygusuz filan sanıyoruz ama değil ve erkekler asla bitti diyemiyolar. kendilerine yetemeyince bu duruma giriyolar

canım bencil olanların canıchneme :) aslında önemsiyolar ve duyguları olan insan seninle yüzyüze konusamaz diyemez bitti sen şunu yaptın bunu yaptın muhabbetine asla girmez hele ki hatasıda varsa susar . onlar bizi kırmadıklarını sanıyorlar ama öyle olmuyor zaten.

ayrılıkların hiçbiri kolay değil canım iki taraf içinde mutluluğu başka yerlerde aramamızda buna bence örnek. tabi kendince haklısındır toplanmak dediğin kaç ayını alıyor insanın ve içinde herzaman buruk yarım acıları barındırıo ve o hiçbirşey yokken dönmek isterken sen içinden şimdimi geliyorsun diyebilrisin ama yinede seviyorsan ne olursa olsun gidersin. onlar belkide hayatında doğru düzgün ilişki nedir göremedikleri için ağır gelmiş olabilir mi? sende görüyordur bir ilişkinin ne olduğunu?

Bilmiyorum nehircim her iliski farkli.. ama benim burda savundugum bir dusunce var o da "ihtimaller uzerine dusunmeyin"dir. "o da ozluyordur, o da uzuluyordur, o da hala seviyordur" diyerek insan ancak ayrilik sonrasi gericerecegi aci suresini uzatir. Bunlara gerek yok. ithimalleri dusunmektense, gerceklerle mucadele etmek bana cok daha mantikli geliyor.

Ben terk edenlerin gunun birinde pisman olup geri gelme umuduyla, sevgiyi tuketmeden beklenmesinden ziyade; iliskinin bittigini kabul edip, kendini gelistirme ve yeni insanlar taniyip, ortam degistirmenin daha dogru olduguna inaniyorum. Cunku gercek olan iliskinin bittigi. Ve hayatimiz, zamanimiz cok degerli. gidenin arkasindan yas tutma donemini uzatmamakta fayda var.

Ha diyelim ki dondu ve sende hala seviyorsun.. Kendini ayni atesin icine atmamak icin onemlerini aldiktan sonra hala sana guven veriyorsa o zaman baslarsin. ama once ayni problemlerin sizi bir daha ayirip, kalbini yeniden parcalamayacagina emin olmak en iyisi..

mutlaka bunlar için düşünüp üzmeyeceksin sonuçta o yokkende bir hayatın vardı ve o hayatın o yokkende devam etcek.zaten hangimizi onlar pişman olcak gelcek diye hayatımızı erteliyoruz ki sadece ufak bir tökezliyoruz ama devam ediyoruz. hem biz güçlü olamazsak arkadaşlık ilişkilerimizde verimli olmaz.ilişkilerde yas tutan taraf olmayalım asla. hayatımız güzel zaten.
döndüğü zaman ne konuşursan konuş sanki değişmeyen değişmiyor gibime geliyyor sdece zaman acıyı azaltıyor daha çok takmamayı engelliyo gibime geliyor ne bilim :S zaman içinde duyarsızlaştım mı acaba ben:S

aynen bende o sekilde. resmen duyarsizlastim. eskiden cok merak ederdim, ne yapiyor ne ediyor? ayrildiktan sonra ne hissetti, ne dusundu? vs vs. simdi pek umrumda oldugunu soyleyemicem ((=

Kizlar esmerimsin in eski sevgilisi mi ölmüs ? öyle bir konu okuyorumda suan ?

Evet malesef.. esmerimsin'in nefret ettigi, camlari asagi indiren eski sevgilisi hayatini kaybetmis.

ne dedi? :26:

...........................

Dünkü telefon konuşmasından sonra içinden bişeler gitmiş.. Beni ondan çok seven olmicakmış ve ben ona dönmek isticekmişim o zaman o kabul eder miymiş bilmiyomuş..
İlişki durumunu değiştirmicekmiş hep ilişkisi var yazacakmış ama çok zaman sonra ben ona sen haklıymışsın beni senden çok seven olmazmış diyip dönmek isteyecekmişim o gün ilişki durumunu yok yapacakmış.. Daha bi sürü şey yazmış öküz yaa...

seni korkutmaya calismis..

İlk okuduğumda kötü oldum ama şimdi anladım niyetini bende tamamen haklısın :)

anzer faceten engelle,telini degistir sana ulasabilecek herseyi engelle..

bu kimseyi sevmeyecegim,kimse seni benden cok sevemez muhabbeti hep yapilir ama kalp öyle unutkan birsey ki

zamanla acisi dinerse unutmaya basliyor,gelecekle ilgili önünü göremedigin her iliskide icin aciya aciya uzakalasacaksin..

ama acisi cok uzun sürmüyor en fazla 6 ay ,sürekli onu hatirlatacak ya da kendini icine kapatacak seyler olmadigi sürece

daha kisada iyilesiyorsun..bence hem kendin hem onun icin bütün iletisim araclarini kapa,degistir vs.

evet o bana ulaştıkça kendide unutamıyor.. kendi hayatına bakamıyor..
cevap vermedim zaten ama kendisi mesaj atmış gitme diyemediğim için bunları söyledim.. oraya gelmek istiyorum beni bekle son ricam bu diyor..
en iyisi dediğini yapmak sanırım böyle olmayacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…