Buyrun...Terapi Grubumuz :))

Evet, alternatiflerin coklugu baslarini donduruyor. Tamam kimse kimse icin surunmek istemez, zaten benimde karsimdakine yasatmaya calistigim sey onun surunmesi olmaz. Ama sartlar ne kadar zor olursa olsun insana emegi tatli gelir. Ben ugruna savasilmayi hak edicek bir insan oldugumu dusunuyorum. Ama o bunu yapmadi diye de kendi degerimi yok sayamayacagim. Hatta onun gibi korkak biri icin benim ilgim ona fazla bile. Soyle dusunuyorum, dikenler ve tuzaklarla dolu sarayin bahcesine girip, mucadele edip uyuyan guzeli uyandirmaya kac kisi cesaret edebildi? Istemezlermiydi bir prensesle evlenmeyi? isterlerdi.. Ama bunun icin ugrasmak ancak gercek bir prensin yapabilecegi bir erdemdir. Ve ben o prensi bekliyorum. Umarim gelmesi 100 yil surmez

ha işte. dediğimde bu... şuan ona bağlıyım ama bu aşk değil.. benm aşkımda bitti.. sadece sevgiyi özlüyorum.. biri yanımda olsa halimden anlasa bana nefes olsa..
ben yine çok mutlu olurum

Kesinlikle oyle.. Aradigimiz ve ozledigimiz tek sey bu. Kisi degil, duygular. Ayni frekansi yakaladigimiz herhangi biriyle mutlu olacagiz. Ne yasadim ki oburkuyle? yine akilli uslu gordugum, sakin, sevecen bi adamla mutlulugu mutlaka yakalarim. Ama zamani varsa bekleriz napalim SIKICI ama olsn

çok güzel açıklamışsın. neden eski ilişkiler eski bağlılıklar bir insanla koca bir ömrü geçirmeler yok artık? çünkü artık hiçbir şey vazgeçilmez değil. gidenin yerine yenisi konuluyor. boşluklar dolduruluyor. kimse bir insana bütün duygularıyla teslim olmuyor artık. sadece gittiği yere kadar gidiyor, oysa yolun sonuna kadar gitmektir gerçekten sevmek.

bu arada, kemal sayar ne karizmatik adam değil mi, çok beğeniyorum

Evet.. Belki sevgisizlikten gidiyorlar. Veya sevgilerinin mucadele etmeye degecegini dusunmuyorlar. Ama soyle de birsey var, insanda mucadele ruhu yoksa yalnizca vazgectigi simdiki kiside degil, hickimsede savasmak icin bir deger bulamaz. Yalniz, issiz adamciklar olarak kalirlar. Insan en cok emegini sever demisler. Hicbirsey yasanmamisken, ugruna savas verilmemisken hissedilen sey sevgi degil, ask veya bilinmeze duyulan hayranliktir. Bu iki duyguda gecicidir. Sevgi baki kalir. Sevmek icin zamanini ve enerjisini harcamayan insanlar kendileri kaybederler. Sevgisiz bir hayat bence cok skici olsa gerek

aynen cnm zamanı gelene kdr bekleriz bizde napalım

İçimde hafif kıskançlık oluşmuyor değil yazıları okuyunca. Sizi aramışlar dönmüşler bir şekilde. Ama benim ki bunu bile yapmadı. Yani zerre değerim olmadığı düşüncesi çok rahatsız ediyor beni. Tamam unutuyorum evet hayatıma devam ediyorum ama. Değersizlik düşüncesi canımı acıtıyor.

Bunu bende cok hissettim basindan. Tamam ben mesaj atinca hemen geri donuyordu ama hic bi sekilde kendisi beni arayip sormamisti. En son iste gecen hafta ilk defaface te kendi adima yazdigim upuzun bi yazimi begendi ve o zaman ilk defa hala umursandigimi anladim ve cok rahatladim. icime su serpildi resmen. O yuzden ne hissettigini cok cok cok iyi anliyorum. Bi de cuma dogum gunumu kutladi iste. Baska da bisey henuz yok. ama onlar bile yetti. Insan onca yasananlar sanki hayalmis, tek basina yasamis gibi hissediyor ondan hic bir tepki gelmeyince. inan bunu yazarken gozlerim doldu. seni o kadar iyi anliyorum ki... Ve hala aslinda kendisi halimi hatrimi sormadigi icin bazen oyle hissediyorum ama o kucucuk facebook olayi bile yetti biraz bana..

Çook, özellikle o kitapları, konuşmaları terapi gibi geliyor

O zaman Kemal Sayar'ın makalesinden de bir pasaj paylaşalım:

"Aşk hayatın anlamını arayıştır. Kendinden geçmek, göklere yükselmek, hayatı bir vecd ve genişleme halinde yaşamak âşıklara özgüdür. Romantik aşkta aradığımız yalnızca insanî aşk ve ilişki değildir; aynı zamanda manevî deneyim ve bir bütünlük durumu özlemindeyizdir. Çünkü aşkla bir tamamlanmışlık duygusu yaşar, eksik bir parçamızın bize geri verildiğini hissederiz. 'Dinsel içgüdülerimiz modern kültürde başka bir yaşama biçimi bulamayınca gözlerden uzak yaşamasına izin verilen bir yere göçmüştür : Romantik aşka.' der bir yazar.
(...)
Yanmazsan olmazsın. Ağlamaz isen, çöle düşmez isen, inlemez isen tamamlanmazsın. 'Mecnun olup çöle düşmeyeceksen/Ne Leylâyı çağır ne çölü incit' dedi bu toprakların bir türküsü. Çölü incitme! Onun uğruna cefa çekmeyi göze almıyorsan varlık vadisinde berduşluk etme. Ol ya da öl. Olmak için sefer etmen gerek, kendinden sefer etmekle başla işe, kendi evinden ayrıl ve yola koyul. Belki bir çölü aşman gerekecek, belki yedi vadiden geçeceksin, belki bir dağı delmen istenecek senden. Aşkın bir çabayla sınanacak önce. Ayrılıkla imtihan edileceksin. Ona âyan olan sana, sana âyan olan ona âyan olacak. Aranızdaki sessizlik sır tutmayacak. Eğer aşk 'sadâkatin kapısında köpeklerle birlikte beklemek'se bundan erinmeyeceksin. Ruhun onu beklemekle dem tutacak. Kendinden ölerek onda olacaksın. Sessizliğin sesiyle. Kuş sürülerini ürkütmeden. Rüzgârla, yağmurla, ırmak ve dağlarla konuşarak yalnızca. 'Ben rüzgârım sen ateş/Seni alevlendiren benim' diye gözyaşında yıkanarak. 'Sen uyuduğunda/ kapanan benim gözlerimdi' diyecek kadar o olacaksın. Aşkın olduracak, hem seni hem onu. "Kemal Sayar / Aşkın Halleri

burda önemli olan hangi duyguyla arandığımız. adam arayıp aynı defterleri açacaksa seni suçlayacaksa o konuşmanın ne anlamı kaldı. haa, ya da bir yoklama yapma düşüncesiyle arayacaksa, bakalım bıraktığım yerde duruyor mu gibilerinden? içinde hiçbir özlem, sevgi, pişmanlık barındırmayan bir arama arama olsa ne olur olmasa ne olur. belki de seni aramayan eski sevgilin, bizi arayan eski sevgilimizden daha masumdur sana duygularında.

bugunku konusmalara soyle bı baktım da aynı seylerı dusunup hıssedıyorum sızlerle.
savasmadan cekip gitmesi de cok koymustu. hatta ayriligimiz da oyle "pat" diye bi anda oluverdi cok sasirmistim.
aptalca bi resmi kiskanip da bi kere aradi, acmamstim once telefonu ama sonra mesajlar ustune mesajlar. cok onemli bisi sorup kapaticam dedi.
merak ettim actim, donmek istedi. ama sonra noldu, aslinda bitmesi gerekiyordu bi anlik biseydi dedi tekrar gitti pirrrrrrrrr! diye
tekrar arayacagini da dusunmuyorum. soz verdi cunku bana,tutacaktir da bu kez guveniyorum ona. cok kararli olduguna da..
10 ay olacak nerdeyse. nerde citf gorsem birbirini seven icim kopuyor,gozlerim hala doluyor.
hakkimda hayirli olani istiyorum artik, umarim gelir bulur beni ve hepimizii

ne kadar derinlikli anlatmış.. gelgelelim, nerde böyle aşk ahh

Bilmiyorum işte bakalım. Başkası da başkaları da olacaktır elbet. Hislerimi de tamamen unutacağım. Ama şu haliyle yarım birşeyler kaldı.

ilk günlerde en çok canımı acıtan şey başkasını sevip, onunla aşk yaşayabileceği düşüncesiydi biliyor musun... Sonra bana başlarda duyduğu aşkı hatırladım, gözyaşları, yalvarmalar, peşimden aylarca koşmalar, istemememe rağmen bu ilişki için beni zorlamalar dil dökmeler... sonunda terk edip gitti. Başta onu tetikleyen neydi bilmiyorum ama aşk değildi ve benden sonra hayatına zorla girmeye çalıştığı insanlara da duyduğu aşk olmayacak muhtemelen. şu saatten sonra dışarıdan bakan bir göz için sana ne diyebilirsiniz ama onca hayaller kuruluyor ve o hayallerin başkasıyla gerçekleşecek olduğunu düşünmek acıtıyor ama bir de bakıyorsun ki o sevmeyi bilmiyor, heyecanlarına aşk adını veriyor ve aslında kendini ömür boyu sürecek bir mutsuzluğa ve yalnızlığa hapsediyor. belki acımasızca ama bunu bilmek içimi rahatlatıyor. belki de çok emek verdiğim için, belki de defalarca gitmek istememe rağmen izin vermeyip bu acıyla beni başbaşa bıraktığı için... emek denilince son zamanlarda aklıma hep Küçük Prens ve onun gülüne gösterdiği özen geliyor. "gülünü özel kılan ona ayırdığın zamandır, verdiğin emektir". ıssız adamlar çoğalıyor, ilişki salt bedensel hazza indirgeniyor ve biz bu cehennem içinde saf sevgiyi arıyoruz, umarım buluruz hepimiz

Her ayrilik sonsuza kadar degildir elbette. bazi ciftler ayrildiktan sonra bir araya geliyorlar.. Ama sanirim ayrilmaya sebep olan gercekler degismedikce geri donen kisiyi kesinlikle geri almamak gerekiyor. Yoksa bize yazik oluyor. zaten mucadele etmedigi icin gitmisti, bir daha ki geri gelisinde yine mucadele etmeden oyle kolay gelip, kolay gidecek gibiyse hiiiccc geri gelmesine izin vermemeli..

uyuyan güzel benzetmeni beğendim:) ben de bundan sonra böyle düşüncem, belki özbenlik değerim artar çünkü bugünlerde yerlerde sürünüyo

10 aydır hiçbir şekilde aramadı mı?

sacma sebeplerle aranacagima hic aranmamayi tercih ederdim. terkedilisimin ustune, o kadar aydan sonra sadece bi kafa karisikligi ama yine birlikte olamayacagimizin dusuncesiyle
aranmak gercekten koydu. benimle hic bi zaman sorunlari halledici sekilde konusmadi. gel konusalim dedikce kacti. ben nerden bilebilirdim hangi davranisimin sonucunda
soguk davraniyor, hangi sebeple kirildi bana. surekli bi kacis, en sonunda da ebediyen ayrilis.. karsimdaki insan savasmayi degil kacmayi tercih edecek hayati boyunca.
5 yildir ayni insandi, su saatten sonra da yeni aski icin de savasmaz. boyle adami da ben neyleyim? her sorunda kacilir mi ya?
insanlar ne sorunlari asiyor? bizim sorunumuz yoktu bile bence.
tabi nasip kismi cok cok ayri ama, ayriligi mantiga vurunca da tatmin olmuyorum ve uzuluyorum.

10 aydır hiçbir şekilde aramadı mı?

dedim ya bir kere aradi iste. o da facebookta bi arkadasimla samimi(!) bi resmimi gormus, kim o sevgilin mi demek icin aramis.
onemli bisi soyliycem ne olur ac, donmek istemiycem falan diye mesahjlar atti benim her mesgule atisim sonucunda.
actim bunu dedi iste. sonra da donmek istedi. bi 10 gun ses yok, sonra tekrar "benim durtmemle" bi ses : kafam karisti,kiskandim bi an senin bi baskasinin olacagi dusuncesi((( sanki terkederken bunu goze almamistin be gerizekali adam))) canimi yakti ondan aradim bi de ozluyorum seni ama biz yapamayiz dedi :))))))))

Su sozlerin sanki benim kalbimden gelip senin agzindan cikan sozler gibi. O kadar cok ayni duygulari hissettim ve hissediyorum ki.. Bir baskasini sevip onunla ask yasayabilecegi korkusunu bende yasadim. Ve ayni senin gibi bana yaptigi jestler, herkese beni gururla tanistirmasi, o zamanlarki heycani, vs vs geldi. Evet bu insan sevmeyi bilmiyor. Ben onunla oncesinde 2 sene arkadas oldugum icin baska iliskilerde de gormustum onu. Tanistigimizda sevgilisi vardi, yeni ayrilmislardi. Sonradan bir kizla daha cikti ama 2 ay falan surmustu. Ve gordum.. Onlarin hicbirine bana yaptigi jestleri yapmadi. O bana boyle asik olmusken, zoru gorunce kacabiliyorsa, benden sonrasi hayatina girecek olan kisi cok kolay biri olmali. Kolay olmali ki bu adam vazgecmesin. Ama kolayin bir tadi zevki degeri olmaz. Oyle ot gibi duygusuzca yasar ne yasiyorsa. Ve ister seytanca olsun, ister bencilce, onun duygusuz gelecegini dusunmek beni de rahatlatiyor.

sanirim hepimiz karsimizdakinin emek verecek yapiya olmadigi konusunda hemfikiriz. o yuzden uzulmeyin, bizden sonra da sevemiycekler.
bu dusunce de beni rahatlatiyor.

maviaşk arayanlardan pek dönen yok; benimki vicdanını rahatlatıp benim suçlu olduğumu hatırlatıp(!) hakkımı helal etmem gerektiğini ve bu ilişkiyi benim yok ettiğimi dikte etmek için aradı, bir başkası boşlukta olduğu için arıyor, kimilerinin o çok değerli egosu inciniyor karşısındaki arayıp sormayınca yalvarmayınca o nedenle arıyor, bazıları başkalarıyla deniyor aradığını bulamıyor bari beni seven biri vardı ona döneyim mantığı ile arıyor yani bu arayışların hiçbiri dönüş değil, kıymet anlama değil; daha fazla incitici, yıpratıcı aramalar. çok nadir de olsa mutlaka pişman olup dönenler de var; ama o zaman da iş bitmiyor, insanlar değişmiyor çünkü...

ne kadar güzel ifade etmissin. sen yazınca benim yazmama gerek kalmıyor, benim yerime yazıyorsun duygularımı ben de ayrılınca onu kaybetmekten de önce, onun başkasıyla bu duyguları yaşayacağını düşünerek kahrolmuştum. kahrolmak laf mı öldüm öldüm dirildim, bitki insan gibi oldum. onun bir başkasına değil teni gözleri değse şöyle anlamlı, bana hançer saplanır. bunları düşündüm kafamda olmayan senaryolar yazdım, ya biri varsa ya şuan görüşüyosa ya o ilk zamanlar ki elde etmeye çabalamanın sarhoşluğunu yaşıyosa diye? bu ihtimal hala var. çünkü benden ayrılır ayrılmaz arayışa başlayacak kadar şahsiyetsiz bir insan kendisi. senin bu bakış açını hiç düşünmemiştim. çok doğru geldi düşününce. ve inanılmaz bir hafiflik de verdi bana şuan. çünkü ben o benden sonra başkasına aşık olur düşüncesinden kendimi kurtaramıyordum. belki biraz teselli olabilirim artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…