Büyükşehirden küçük bir şehre taşınmak, hem de eş memleketine 🥹

Yok Ankara'ya 1 saat değil, gideceğimiz ille daha sosyal bir il arası 1 saat.
Yanlış anlamışım kusura bakmayın küçük bebeginiz olduğu icin ve kv kp ile sıkıntı yasamayacaginizi düşündüğüm için ben olsam giderdim sanırım. eğer düşündüğünüz gibi olmazsa duruma göre hareket edilir.

Akrabalarla arana mesafe koyarsin, herkes yerini bilsin, kim ne der diye de düşünme. Bunu basarabilirsin bence, o konuda guveniyorum sana.
Benim yaşadığım yerde sadece bir market var, cafe falan bile yok bildiğin inekli öküzlü köy, ama gezmek istedigin zaman atlar arabaya gidersin istedigin yere. Bence orasi guzel olur sizin icin.

Küçük bebeğim de yok olursa yani düşünüyoruz. Olursa çok faydası olur kayınvalidemin, benim akrabam hiç yok, bebek de görmedim bile neredeyse hayatımda o yüzden hiç bilgim yok. Destek olur illaki

Kütahya çokta küçük değil ya ben Çorum’un ilçesinde oturuyorum düşün
Küçük ya yine, üniversite vs olduğu için yine canlı sayılır ama merkezi var merkezde 1-2 kafe var başka da gidilecek yer yok

Aynen ya Eskişehir dibimizde, bin arabaya en kötü trene 1 saat. Mis

Aynen ya Eskişehir dibimizde, bin arabaya en kötü trene 1 saat. Mis
Bilemiyorum ben koyde yasadigim icin mutluyum, sehre gezmeye gittigimde o kadar kaos geliyor ki bana, eve gelir gelmez hemen yürüyüşe cikiyorum:) temiz hava bol oksijen. Cocuk icin de güzel olur, küçük ve guvenli bir yerde büyür. Bol bol spor yaparsin, birikim yaptıkça araba da alirsin daha da kolaylasir gezmesi.

Yok geçen yazdım ya neden saklıyorsam Kütahya
DPÜ mezunu olarak Kütahya’yı severim Eskişehir’e baya yakın Ankara’da bi ilçeden bi ilçeye gideceğiniz zamanda gidebilirsiniz
Akraba ziyaretleri siz birkaç günlüğüne gittiğiniz için fazladır biz de öyleyiz eşimin veya benim memlekete gidince gelir giderler ama normalde annem yalnızdır

Bi köye gittik, keyif aldım. Oradan eşimin teyzesinin bahçesi var o da köy gibi bir yerde oraya gittik, havası ayrı suyu ayrı. Sessiz sakin, her yer yeşillik. İstanbul'dan Ankara'ya taşındım hiç yeşillik görmedim ben hoşuma gidiyor o yüzden. Çociş kısmında da onu düşünüyorum şu an Ankara'da çıkarsam gezdirecek yerim yok park yok her yer araba bina. Orada daha mutlu olur bence

Mutlu ve de guvenli... sehirde kimin ne olduğu belli olmayan ortama gore daha guvenli.. Doğası icin bile gidilir yani, trafikten, kaostan, pislikten, kornadan uzak bir sakin yasam.. Ömrün uzar..

Aynen aynen, şu an Ankara'da Kızılay'a vs uzak bir ilçedeyiz. Çık yürü trene bin in yine yürü 1.5 saat zaten, o sürede Kütahya'dan da atlayıp Eskişehire gideriz.
Akrabalar çok içli dışlı, bayram dışında da gittiğimizde (bazen akrabalara haber vermeden gidiyoruz) arıyorlar kayınvalidemi, biz yoldayız 5 dakikaya sizdeyiz öyle bi şey çok zor gelir bana ama akrabalar beni sevseler de yine de soğuk biri gibi göründüğüm için bana gelmezler öyle bence de

Akrabalar zamanla farkeder bence yoğunluğunu, müsaitlik durumunu. Bunu bir süre sonra çözebileceğini düşündüm.
Oturur anlatırsın en olmadı. Kv ve kp desteği de var arkanda.
Bence olur bu iş. Seninle aynı imkanlara sahip olsaydım ben de isterdim böyle bir ortama doğru değişiklik yapmayı.
İçimde iyi hisler var, bence olur bu iş.
Diğer sorunlar kendi içinde bir şekil alır diye düşündüm.
Oturup içmek için de biraz şehirden uzaklaşmak eşine de sana da iyi gelebilir hem.

Ay iyi hislerin için duygulandım teşekkürler

Akrabadan akrabaya değişir bu durum. Bende eşimin memleketinde yaşıyorum. Ama akrabalarına, hastalık durumu olmadığı sürece bayramdan bayrama gidiyoruz. Onlar da bize sadece çocukların dogumunda ve ev aldığımız da hayırlı olsuna geldiler 10 sene de 3 kere yani. Eşimin ailesi de biz cagirmadigimiz sürece gelmezler evimize. Biz de on günde bir ,bir iki saat ugrayabiliriz ancak. Ama ihtiyaç durumunda hep yanımizdadirlar.

Yaşadığım yer küçük , bu yüzden okullar daha butik , az mevcutlu, herkes birbirini az çok bildiği için daha güvenilir ve heryer birbirine çok yakin

Küçük yerde yaşayan birisi olarak bunu çok rahat söyleyebilirim ki maddi açıdan rahat edeceğiniz bir gerçek. Küçük yerlerin pazar ve kira fiyatları da uygun oluyor yani en azından benim yaşadığım yerde öyle. Sosyallik açısından sıkıntı yaşarsınız ama sen zaten evden çalışan bir insansın,evden de çok çıkmam diyorsun seni ne denli zorlar onu bilemeyeceğim. Birikim yaparız evimizi de alırız diyorsan çok da düşünmeye gerek yok gibi. Evine gelmek isteyen ya da seni evine davet etmek isteyen olur ama bunu çat diye yapamazlar işinden dolayı. Ben oyumu taşınmanızdan yana kullanıyorum. İnşallah her şey gönlünüzce olur.

Kendi aralarında çok sık gidip gelirler. Ama eşim aileden en uzak kişidir, bayramda bile ben zorlarım ara teyzeni halanı diye. Belki bize daha uzak olurlar bu sebeple

Kendi aralarında çok sık gidip gelirler. Ama eşim aileden en uzak kişidir, bayramda bile ben zorlarım ara teyzeni halanı diye. Belki bize daha uzak olurlar bu sebeple
Eşim de çok gidip gelmeyi sevmez. Bayramlarda bile zorla. Bu yüzden daha mesafeli oluyor ilişkiler bizim de

Villa gibi evler bizim burada verdiğimiz kira kadar valla. O kadar olmasın desek 2-3 bine mis gibi evlerde yine yaşanır. Market alışverişinde (şu anda da eti kıymayı yağı vs kayınpederim gönderir) zaten bizim elimizi cebimize bile attırmazlar. Valla düşününce 10 bin tutmaz bizim giderler gibi. Çok rahat birikim yapılır, yaşanır.

Çok teşekkür ederim

Ben de giderdim. Artıları daha fazla. Hatta eksisi yok gibi. Her akrabalık ilişkisi kötü değil. Belki çok iyi gelecekler size. Birçok tanıdığımın öyle akrabalık ilişkileri. Belli bir mesafede tutarsanız sıkıntı olmaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…