- 3 Nisan 2014
- 36.489
- 149.237
- 798
- Konu Sahibi Orangegreysky
-
Kayınvalide konusunda hiçbir tereddüdüm (tereddütüm?) yok benim de, işimi her anlamda çok kolaylaştırır. Ama benim ailemde uzun süredir sadece annem var mesela hala teyze amca yenge babaanne anneanne dede kuzen o bu şu bana da yorucu geliyor bazençok sık olmazsa sorun olmaz herhalde, sevindim bunu anlatmanıza
Ay kp den maddi destek görürüz de diyorsun bence kısa sürede iyi bir birikim yaparsınız diyorum. Bir tanıdığım eş ailesinin maddi desteğinden dolayı kısa sürede kendi kazancıyla çok güzel bir birikim yapmıştı. Bence siz oraya taşınınca bu yardımların içeriği artacaktır.Villa gibi evler bizim burada verdiğimiz kira kadar valla. O kadar olmasın desek 2-3 bine mis gibi evlerde yine yaşanır. Market alışverişinde (şu anda da eti kıymayı yağı vs kayınpederim gönderir) zaten bizim elimizi cebimize bile attırmazlar. Valla düşününce 10 bin tutmaz bizim giderler gibi. Çok rahat birikim yapılır, yaşanır.
Çok teşekkür ederim
Benim hiç akrabam yok. O yüzden mutlu oluyorum öyle kalabalık olunca. Ama çok sık olursa bunalırım o kadar insan sevmemBen de giderdim. Artıları daha fazla. Hatta eksisi yok gibi. Her akrabalık ilişkisi kötü değil. Belki çok iyi gelecekler size. Birçok tanıdığımın öyle akrabalık ilişkileri. Belli bir mesafede tutarsanız sıkıntı olmaz bence.
İkisinin de altını çiziyor sistem, dellendimoyumu tereddütüm den yana kullanıyorum
Görürüz görürüz. En son hep beraber kredi çekip bize ev almayı konuştularAy kp den maddi destek görürüz de diyorsun bence kısa sürede iyi bir birikim yaparsınız diyorum. Bir tanıdığım eş ailesinin maddi desteğinden dolayı kısa sürede kendi kazancıyla çok güzel bir birikim yapmıştı. Bence siz oraya taşınınca bu yardımların içeriği artacaktır.
Kalabalık çok sık görüşmezsek beni rahatsız etmez. Onu da biz ayarlarız herhalde. O dedikodu kısmında da yine sınırı çekmek lazım, nikah sonrası alkol konusunda da kayınvalidem ağlamıştı orange alkol mü alıyor diye. Eşim de nikah sonrası eğlendik, seni ne ilgilendirir ki içiyorsa da içebilir demişti orada bitmişti konu. Bu şekilde davranmak lazım demekBüyükşehirden küçükşehşre gelmiş biri olarak söylüyorum ben çok memnunum ama tabi bende şöyle bir durum var . Eşimin ailesini büyükşehirde benim ailem kendi memleketimde . Burada akrabası kuzenleri var ama eşim öyle akraba delisi bi insan değil kuzenlerini bende seviyorum iyi anlaşırız severim hepsini . Onun haricinde kalabalıktan kurtulma rahatı var . Sahil kasabası cafeler barlar yazın etkinlikler çok oluyor bir de arabayla her yer bütün tatil yerleri yakın bize .. bilemedim ben çok rahatım . Ama sizde baya kalabalıkmış mesela ben sizde ki kalabalığa gelemezdim çünkü ben yapı gereği sakinliği rahatlığı severim . Onun haricinde burası küçük bi yer dedikodu kısmı biraz sıkıntı bu ne kadar takacağınıza bağlı
Ne tarafından yakınbütün yorumları okudum ben olsam giderdim.
denize yakınlığı bile cezbedici yazın kolaylık olur
Nasılsın pamuk geçen bi moralinin bozuk olduğunu görmüştüm de muhabbetimiz yok diye atlamak istememiştim. Hazır gelmişken dürteyim :)Cennet bahçesi olsa istemem kayın ailenin yaşadığı yeri.
Kayınpeder geçen rahatsızlanmış. Ben aradım, benim annem aradı. Beyim aramadıO Orangegreysky ilk zamanlar seni evlerine ya da toplu buluşmalara davet etmek isteyebilirler ama ya sen ya eşin ya da eş ailesinden birileri senin işinin öyle durumlar için müsait olmadığını,ancak sen istersen görüşebileceğinizikskdkdjd falan söylersen sorun olmaz gibi. Burada kv devreye girerse daha iyi olur bence. Bak görürsün 2 seneye kadar ev sahibi yaparlar seni.smskdkdn Anlattığına göre maddi olarak da manevi olarak da gayet verici bir eş ailesine sahipsin. Eşin de akrabaları için ölüp biten bir tip değilse ya da oraya taşınınca değişmezse sorun yok gibi.
Maddi açıdan sizin için artıları çok fazla,iyi değerlendirmek lazım.
Beni çok duygulandırıyorsunuz hepiniz.Nasılsın pamuk geçen bi moralinin bozuk olduğunu görmüştüm de muhabbetimiz yok diye atlamak istememiştim. Hazır gelmişken dürteyim :)
Her acı zamanla hafifliyor, her kötü olay bir ders oluyor insana. Yara da bırakıyor ama illaki kabuk tutuyor. Canını sıkma demicem sık, üzül, ağla ama yarının bugünden daha iyi olacağını da bil emi, dualarım seninleBeni çok duygulandırıyorsunuz hepiniz.iyi olmaya çalışıyorum orange. Daha da iyi olcam inşallah.
Oraya taşınınca kudurmazsa iyidir.ajajsbdKayınpeder geçen rahatsızlanmış. Ben aradım, benim annem aradı. Beyim aramadıakraba ilişkilerini ben öyle anlatayım sana
Yok yok ailesiyle yaşarken de böyleydi, herkes der x'i aradın mı açtı açtı açmadı asla dönmez geri diye. Akraba kıtı biraz kendisiOraya taşınınca kudurmazsa iyidir.ajajsbd
Çok daha iyi olmanı istiyorum.Beni çok duygulandırıyorsunuz hepiniz.iyi olmaya çalışıyorum orange. Daha da iyi olcam inşallah.
YasarsinDaha 1 senesi var en az ama ben her şeyi kafaya erkenden takan biri olarak taktım yine. Eşimin memleketine taşınma ihtimalimiz var. Artılarını eksilerini yazayım.
+İşini orada daha iyi toparlayabilir.
+Kiralar buraya göre çok daha uygun, birikim de yapabiliriz.
+Kayınvalidem kayınpederim ısrarcı insanlar değiller her gün gelmezler eminim, eltimin bebeğine 1 senedir aralıksız o bakıyor bizimkine de çok destek olur destek istesem.
+Market müdürü kp, market alışverişimize kadar yaparlar, oradan da aynı zamanda birikim yaparız.
+Altta eksi olarak vereceğim bi konunun artısı da var. Ankara'da çok yalnızızOrada en azından muhabbet kurabilecek insanlar var.
-Ama tüüüm akrabalar orada ve akrabalık ilişkileri çok kuvvetli, 2-3 gün misafirliğe gitsek gitmedik ev kalmıyor.
-Büyükler çok fazla var ve yine birbirlerinden alışkın oldukları için biraz talepkarlar. Babaanne 80 kere arar kayınvalidemi, beni neden çağırmıyorsun gittiğin yere diye de küser.
-Küçük bir yer olduğu için akrabaların bazılarının çok konuşacağına eminim. Nikah sonrası içtim diye kayınvalideme şikayet etmişti eşimin kuzeni
-Yine küçük bir yer olduğu için 1-2 kafe var sadece. Oturup içelim diyebileceğimiz bir yer yok (sadece 1 tane var o da zaten erken kapanıyor ve kalabalık oluyor tek yer olduğu için), arada ben de eşim de yapıyoruz bunu.
Onun dışında şimdi gelmiyor aklıma artı eksi. Ama havası temiz, küçük, sakin bir yer. Kısa süreli mi taşınırız bilemiyorum ev almayı vs de konuşuyoruz orada.
Kayın aileyle aramda bi sorun yok. Severim, bana çok iyilikleri olmuştur iyilerdir düşüncelilerdir. Onlar da beni sever diye düşünüyorum.
Baktığımız evler biraz daha arabayla 10 dakikalık mesafede. Gerçi merkezin baştan sonu birbirine 10 dakika, o yüzden 10 dakikaya uzak diyorlar orada.
Ne diyorsunuz? Sorun yaşar mıyız acaba? Eşim de ben de akraba seven insan değiliz şu an oturduğumuz ilde de eşimin teyzesi var en son 1 sene önce gittik herhaldeama orada o dengeyi kurabilir miyiz bilmiyorum evden çalışıyorum bilen bilir, kayınvalidem mesela evden çalıştığımı bilir sabahları pek aramaz bile çalışıyorsun diye. Orada olduğumda da sabahları gelmez ama teyzeler halalar babaanneler bunu düşünür mü bilemiyorum. Sıkılır mıyım kısmı için de emin değilim zaten evden dışarı çok nadir çıkarım ama çıkmak istediğimde çıkabileceğim yerler olması bile bi güvence veriyor insana, orada çok yok o
Yok ya benden kaynaklı sorun olmaz ona adımdan daha fazla eminim. Kayınvalidemden de sorun olacağını sanmam eltimle 1 senedir beraberler maşallahları var. Benim derdim onlar değül de diğer akrabalarYasarsin
Yakın olunca ya sen sorunlu olursun ya kaynanan ya esin
Kaynvalidenin o diğer akrabalar ile arası nasıl?Yok ya benden kaynaklı sorun olmaz ona adımdan daha fazla eminim. Kayınvalidemden de sorun olacağını sanmam eltimle 1 senedir beraberler maşallahları var. Benim derdim onlar değül de diğer akrabalar
Yakın hepsiyle, arada takıştıkları var illaki ama 50 kişiden 2 tane falandır. Sık sık görüşürler ama görüşmek istemediğine yalan söyler köydeyiz ordayız burdayız diyeKaynvalidenin o diğer akrabalar ile arası nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?