Büyükşehirden küçük bir şehre taşınmak, hem de eş memleketine 🥹

Yok ya benden kaynaklı sorun olmaz ona adımdan daha fazla eminim. Kayınvalidemden de sorun olacağını sanmam eltimle 1 senedir beraberler maşallahları var. Benim derdim onlar değül de diğer akrabalar
Ben sık gorusmeleri sevmiyorum
Kendimi baz alarak yorumlamış oldum galiba
bana sorun olurdu da çünkü.
Kendi ailemle dahi aynı şehirde olamam zırt pırt gorusemem

-kendiniz ve cocugunuz icin sosyal hayati sifira jndireceksiniz
- cocugunuzu sürekli akraba lafi yargilamasi ile dolu bir otamda buyuteceksiniz, hicbir cocuk bunu hak etmiyor
-kayin aile ile aranizda sorun yok, cunku mesafe var
  • cocugunuza bakmak, market alisverisinizi yapmak vs bu tarz seylerin mutlaka bir bedeli olur
  • buyuk ihtimal bu bedel, maddi bagimsizliginiz, özgürlüğünüz, aile huzurunuz olacak
  • aileden ayri yasamaya alismis , iliski dinamiklerini bu sekilde kurmus bir cift asla bu yeni duzene gecince daha mutlu olamaz

Daha cok uzar da üşendim

Yakın hepsiyle, arada takıştıkları var illaki ama 50 kişiden 2 tane falandır. Sık sık görüşürler ama görüşmek istemediğine yalan söyler köydeyiz ordayız burdayız diye
İyi o zaman seni de darlamaz görüş görüş diye. Dediğim gibi ilk zamanlar büyük ilgi görebilirsin ama sen kendinden,işlerinden taviz vermediğin ve mesafeyi koruyabildiğin sürece sorun olmaz diye düşünüyorum.

İnşallah içinde eş ailesi geçen ilk ve son konun bu olur.alsldkdnd

Eltimin çocuğuna 1 senedir bakıyor. İkinciye hamile, ona da bakmayı planlıyor. Erkendi, yok gerek var mıydı laflarına size ne kızım o benim öyle istemiş yapmış der susturur. Dışarı çıkmak ister eltim kaynım, kendi bakar çocuğa. Bağımsızlık, özgürlük konusunda hiçbir sorunları yok çünkü öyle bir aile değiller. Çocuklarını fazla seviyorlar (her aile gibi) ve ikisi de uzun süredir uzakta yaşadıkları için sık görmek istiyorlar, bedel sadece bu olur.

Anlaşıyoruz çünkü seviyorum, sevgililikte de evlendiğimizde de çok vakit geçirdik hiç laf söz olmadı ses yükselmedi laf sokulmadı. Hatta sevgililikte eşimden çok annesini gördüm ben. Benimki anneyse ve saygıyı hak ediyorsa o da anne ve saygıyı hak ediyor. Adı kayınvalide diye fazla ön yargılısınız gibi geldi bana.

Akraba konusunu bilemiyorum, şu anki ortamda da 0 çevre ile büyüyecek çünkü çevremiz yok. Çocuklu aile yok. Park çok fazla yok. Bu dediğinizi de değerlendireceğim.

yaptım. pişmanım. 1.5 yıl depresyona girdim. geldin mi gidemiyorsun da. kp ve kv ölmeden gitmeyiz diyor eşim. hala sıkılıyorum. ama alıştım da sayılır. 5 yıl oldu. alışmayıp napcan

Ben de akraba yönünden şanssızlardanim. Arkadaslarimda görünce imrenmiyor değilim

Bilemiyorum. Sadece uyarmak istedim. Kayin ailem aşırı iyi insanlar olmasina ragmen 1 hafta bile yakinlarinda olmaya tahammul edemiyoeum. Akraba vs sevmiyorum ben sahsen. Mesela sık gelmezler diyorsunuz, o kafadaki insanlara gore sık gelmemek demek bile haftada 1 falan yani. Oyle insanlar var yani. Kafa rahatlgina alismis insanlara zor gelir. Bir de şu var. Kendi annemle bile uzaklastigimjzda cok daha iyi anlaştığımız bir gercek. Mesafe candır

Ben kendi annemle iletişimim bu, gün içinde 4-5 kere görüntülü ararım bazen 1 saati geçer, burada da yine 1 saat olmuş toplamı galiba :) Sosyal biri değilim çok arkadaşım yok, o yüzden beni rahatlatır hem annemle hem kayınvalidemle konuşmak. Haftada 1 de oki bu arada kayınvalidem için. Benim derdim diğer akrabalar hallederiz umarım daha erken. Teşekkürler uyarı için

Ben o haftada 1 i dıdısının dıdısı akrabalar icin söyledim. Yakin dedikleriniz.be haftada bir göresi gelse haftada size bos gun kalmaz. Ayrica annenize o kadar düşkünken de kendi aileniz yokmus gibi es ailesinin dizinin dibine gitmek ben olsam agirima giderdi. Es ailesinin yanina yerlesme olayini hep kadinin ailesine yapilan haksizlik olarak goruyorum ben Neyse siz baya hevesli gibisiniz zaten kimseyi dinlemeyecek gibi duruyorsunuz. Sizin icin tek dilegim pisman olursaniz geri donebilme sansiniz olur umarım. Cunku bu islerde genelde elini veren kolunu kaptıriyor

Size göre değil gibi geldi bana. Tarzinıza uygun olsa kuçük yer guzel oluyor aile ile de mesafeyi korursaniz sorun olmaz ama tarz olarak orada bunalırsınız gibi geldi bana

Annem İstanbul'da yaşıyor. İstanbul'da eşimin iş bulması imkansız, bizim geçinmemiz daha imkansız. Annemin dizinin dibinde duracağım diye aç mı kalayım anlamadım? Zaten annem çok sık bizi ziyaret eder, gitmeyi planladığımız yerin havası daha temizken annem çok da rahat eder. Ona kadar düşündüm merak etmeyin :)

Hevesli olsam soru açmam, size de teşekkür edip dikkate alacağımı söyledim zaten. Fazla agresif ve baskıcı geldiniz bana. Tekrar teşekkürler fikirleriniz için

Size göre değil gibi geldi bana. Tarzinıza uygun olsa kuçük yer guzel oluyor aile ile de mesafeyi korursaniz sorun olmaz ama tarz olarak orada bunalırsınız gibi geldi bana
Evet ondan pek emin değilim ben de. Eskişehir baya yakın aslında hani bunalırsak ya da canımız sıkılırsa gidilebilir ama gider miyiz yoksa canımız sıkkın kös kös oturur muyuz çok emin değilim tartmak lazım

Ben taşınabilirdim sanırım. Çünkü eş ailesi düşünceli hoş kişilere benziyor babaanne hala vs ilk zamanlar merak edip gelse de sanmıyorum öyle sizden çıkmamazlık gibi bir durum olmaz bence.

Birikim yapıp ev alabileceğiniz bir yer olduğu için taşınırdım. Ama hangi şehir ki böyle sadece bir iki kafe var orası ilginç geldi

Kütahya. Ya da eşim bilmiyor kalan yerleri

Babaanne de beni darlamaz bu arada yani kayınvalideme sorarmış orange napıyor falan diye. Ama eşim zaten mesafeli hepsine o yüzden dk başı kapıda bitmez sanırım küser en kötü

Yani bence tatlı insanlar siz mesafeli ama sevecen oldukça kimse sizi darlamaz inşallah güzelce birikiminizi yaparsınız ve çevre illere de gezersiniz böylece bence iyi bir fikir. Umarım hakkınızda hayırlısı olur

Çok teşekkürler

Ben büyüksehirden küçükşehire geldim çok memnun kaldım cocuk ve aileye uygun oluyor. Sevdim de. Ama malesef deprem bolgesi oldu.

Neyse ben evcimen biriyim park bahce yesillik severim geldigim ilde var hepsi. Sizin ne sevdiginiz onemli.

Ben de çok evcimenim, evden dışarıda bunalırım evim de evim diye diye bıktırırım yanımdakini yeşillik çok severim zaten Ankara'da İstanbul'da görmedim hiç. Sessizliği severim sakinliği severim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…